- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
SonyNex7 #105249 üzenetére
Be van kapcsolva a Sagemben a PPPoE Passthrough? A saját routered építi most fel PPPoE-vel akkor a kapcsolatot?
Ebben az esetben a saját routeredben kell beállítani mindent, de, ha eléred az eszközöket kintről csak nem tudsz lejátszani, akkor elvileg a portok jók, mert az az elérést biztosítja.
-
-
1 év hűséget vállaltam a meglévő Net előfizetésre (persze más a neve) és a vez.telefont lemondtam, mert lejárt a hűség és nem is használom/használtam, mind1.
Havi díj eddig rendben is volt, amit jelez (3 hónapig kedvezményes a havi díj) és most nézve a telekom (Androidos) alkalmazást, az összeg amit mutat az a 3 hó utáni lenne, de 3 hónapból még 1 sem telt el... Webes felületen is néztem, ott is ennyit ír... más is tapasztalt hasonlót?Írtam is a webes felületen egy kis irományt a T felé... nehogy már a 3 hó utáni összeget számlázzák ki...
vez.telefont sem kapcsolták ki a megbeszélt időben (1 hónappal a hűség lejárta előtt meg volt beszélve - erről hangfelvételem is van, jeleztem is feléjük, ügyintéző megígérte minden úgy lesz ahogy megbeszéltük) ezért is tettem egy panaszt, mert nem úgy történt! Ja és ez ügyben 2x telefonáltam még és 1x az Online Chat felületen chateltem velük mire sikerült lekapcsoltatnom a szolgáltatást (hűség megszűnése után jó pár nappal) és ha nem veszem észre, hogy még jelen van a szolgáltatás, akkor számlázták volna ki szó nélkül, felháborító!Egyre trehányabb a Telekom, + még a rendszerük is egyre sz*rabb?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Roland-87 #105240 üzenetére
Ha nem fogadják el, akkor üss az asztalra, de ne vandánál, mert az egy zakkant és süket robot.
Az nem normális dolog ,hogy napokig távol vagy és csak kézi beavatkozás után tudsz otthonra belépni.
Ennek full automatikusan vissza kell kapcsolódni a netre!
Gondolom ezért is indulgat újra alapból , mert nonstop szkeneli a frekiket még nem talál valamit. -
Roland-87
aktív tag
válasz
#22718208 #105239 üzenetére
Hát akkor lehet le lesz jelentve hibára viszont, mert így elég 5 perc jelkiesés a koaxon akár egy áramszünettől és onnantól nincs netem míg haza nem megyek újraindítani kézzel és ez nem túl szerencsés főleg hogy én nagyon sokszor érem el távolról az itthoni hálóm. Nekem szerencsére a belsőt saját router kezeli így a folyamatos újraindulás nem zavar, azt amúgy a v2 sőt előtte a Ciscom is csinálta. Csak kérdés erre a hibára elfogadják-e a csere kérelmet...
-
törölt tag
válasz
Roland-87 #105237 üzenetére
Nekem V1 van.
Ez nem normális jelenség.
Újraindítás a menüből rendben működik, nem kapcsol ki.
Ha kihúzod a koaxot , vagy épp nincs jel a kábelben mert központi hiba van , akkor viszont folyamatosan újraindul.
Ez viszont egy idegesítő dolog, mert ha nincs net , akkor nincs belső hálózatod sem.
(már akinél ez kezeli a belső hálót)A V1 és a V2 szoftvere verziószám alapján azonos.
A V2 -n elviekben a nyák van áttervezve ,meg még egy-két dolog. Esetleg még gyorsabb procira tudok tippelni.Nálam a 300/20 netet vidáman kezeli.
Wifi kikapcsolva. Még annyi , hogy az usb használhatatlan rajta. Max 1-2 megabájt/másodperc az írási sebessége.
Szóval kuka. A menüben a vpn szintén kuka.
Megy még van 1-2 menüpont ,ami full bugos. -
-
Roland-87
aktív tag
Érdekes jelenséget tapasztaltam, nemrég villámkár miatt cserélve lett a modemem, csakhogy a Sagemcom 3686v2 helyett v1-et kaptam, és ha tolok neki webfelületről egy újraindítást akkor kikapcsol és onnantól csak áramból ki-be módszerrel tér észhez, a jelenség sajnos akkor is él ha központilag indítják újra meg akkor is ha egy időre elmegy a net mert olyankor pár perc után automatikusan restartolni akarna, csak éppen nem tud. Ez normális jelenség? Egyébként miben rosszabb a v1 mint a v2? A net kicsit kevésbé rugalmas amióta ez van, lassabban éri el az 500 megát és gyakrabban nincs is meg bár ez éppen lehet nem ezzel van összefüggésben.
-
savior
őstag
Helló.
Huawei elosztóm van és előjött nálam 2 probléma: az egyik, hogy a wlan-t sehogy se sikerül kikapcsolnom(se böngészőből, se gombbal). A másik pedig az, hogy Google Chrome alatt nem sikerül elérnem az elosztó kezelőfelületét, mert rossz név/jelszó hibát ír (többi böngészőben jó).
Mi tévő legyek? -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
#22718208 #105229 üzenetére
Biztos nem azt mondták, hogy kell. Vagy farok volt az ügyintéző. Sosem mondják, hogy kell... Engem is hívogatnak 1-2x felvettem már a helyi üzletvezető is hívott már, mindig azt mondják, hogy "lehetőség van", "lehetőség lenne". Én egyszer már kínomban azt mondtam az üzletvezetőnek, hogy oké, holnap megyek. Na azóta sem mentem, azóta is van szolgáltatásom.
Túlzás a kell szerintem.
-
Vmf
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis informàciòra lenne szükségem!
Van egy Zte Speedport Entry 2i modemem amit a napokban kihúztam a fali csatlakozó ajlzatból zivatarok miatt.Ma reggel arra lettem figyelmes, hogy a Wlan led világit, holott èn be sem kapcsoltam.Egyedül vagyok!
Hogy lehetséges ez?
-
törölt tag
válasz
#46372352 #105230 üzenetére
Csak arra tudok gondolni , hogy ez a beetetés és ha már ott vagy , akkor megpróbálnak majd egy telefont vagy valamit rád erőltetni. Sajnos nagyon sokan megeszik a marketing szöveget (főleg idősebbek) és olyan dolgot megvásárolnak , akár részletre is , amire valójában semmi szüksége nincs.
Legutóbb mikor telefont vásároltam , nekem pl. szó nélkül fullos biztosítást kapcsoltak a csomag mellé!
Mikor rákérdeztem 1414 -en , hogy ez hogy lehet, csak annyit mondott , hogy az ügyintéző biztos félre értett valamit. Fura egy ügyintéző ez a srác , mert félre értett egy olyan mondatot a vásárláskor , ami szóba sem került soha!
Szerencsére jóváírták a következő hónapban , bár a pénzemet így is jogtalanul használták egy hónapig, mert új (javított) számla azonnali kiállítása és megküldése szóba sem jöhetett! -
törölt tag
válasz
#46372352 #105228 üzenetére
Hát ez meg mi ?
Mi az , hogy be kell menni, de nem mondják meg mi az ajánlat ??
Felkínáltak egy zsákbamacskát, amit saját idődből és költségedből besétálhatsz egy t pontba kibontani ??
Aztán vagy nyert vagy nem !Minden csomagot, kedvezményt , rendelést, stb.stb.. el lehet intézni telefonon !
-
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
PpenoO #105222 üzenetére
Mivel gigabitre nincs más, így Sagemcomot fogsz kapni, mert ezt kell nekik kirakni, nincs választási opció. (Ha lenne sem a user dönti el általában, hanem, hogy milyen eszköz van a szerelőnél.)
(Egy telepítést végző alvállalkozó emberei például reggel bemennek a céghez, felveszik raktárról azokat az eszközöket, amik az előre ütemezett feladataikhoz kellenek arra a napra (plusz van náluk 1-2 tartalék eszköz általában, ha valamelyik hibás lenne), aztán elindulnak a telepítési címekre, este meg leadják a kocsit meg a maradékot / visszárut. [Jelen esetben egy nagyobb cégről beszélünk.])
-
törölt tag
válasz
PpenoO #105222 üzenetére
Nagy valószínűséggel sagemcom f@st 5655v2 fogják ki helyezni. Nem annyira vészesek mint ahogy gondolnád. Környezet függő. Vitathatatlan tény hogy vannak problémák vele, de dolgoznak folyamatosan a hibák megoldásán.
Én pl ritkán használom a Wifi-t. De időnként be szoktam kapcsolni, egyszer volt hogy nagyon lassú volt, az se az eszköz hibája, hanem a környezet. De pl 5Ghz párom laptopja, 800Mbps írt egyszer.Azért ez nagyon jónak számít! Alapvetően semmivel nem rosszab, mint egy átlagos All In One eszköz.
-
PpenoO
őstag
válasz
DJ. Ru$y #105220 üzenetére
Annyi rosszat írtak a Telekom ONTiről, hogy meg kellett kérdeznem, de akkor ha jól értem van remény. Ne adj'Isten van lehetőségem választani (beszéltem már a szerelővel és meglepő mennyire értelmes és készséges, lásd optikai kábel bekötési hozzászólásaim), melyik ONTt javaslod/oljátok a lent említett célra? Tv nem lesz, csak internet és a telefon is ki lesz iktatva, viszont advanced torrent user + akadásmentes 1080p wifi stream.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Valószínűleg egy új Magentát tudsz majd kötni, annak ezek a feltételei jelenleg:
"A Magenta 1 kedvezménycsomag érvényesítéséhez legalább kettő eltérő otthoni szolgáltatás (hang, internet vagy TV) és legalább egy mobilszolgáltatás egyidőben történő igénybevétele szükséges a következők szerint: "
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
SonyNex7 #105213 üzenetére
Gondolom IPTV van, ott felejtős a CI kártya, ez nem DVB-C... A UPC pedig nem Telekom, teljesen máshogy szolgáltat, főleg TV-t.
Sagemcom ONT-ot kaptál gondolom, PPPoE Passthrought kell bekapcsolni rajta valamint a Connection triggert manuálisra állítani. Wifit kikapcsolod esetleg. Utána rákötöd a Sagem LAN1 portjára az ASUS WAN portját és az ASUS-ban PPPoE kapcsolatot állítasz be, megadod a PPPoE adatokat (felhasználónév + jelszó), ha ezeket nem tudod a felhasználónevet meg tudod nézni az ONT felületén, a jelszót pedig az összefoglalóban leírtak szerint tudod módosítani, vagy az ügyfélszolgálat tud benne segíteni.
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
Magentás vagyok már viszonylag rég. Van benne tv/int./telefon + két mobil előfizetés. A vezetékes telefonra már nincs szükségem. Jól sejtem, hogy ezt nyugodtan felmondhatom hűségidő végén és maradhatok ugyan úgy Magentás? Emlékeim szerint régen 3 előfizetés kellett a Magentához. Most ebbe beletartozik a két mobil is így bőven megvan a 3.
-
PpenoO
őstag
Nemsokára bekötésre kerül 1000/1000 net. A kérdésem az lenne, ha jó kihasználással megy a torrent kliens lan csatlakozással (Gen8 microserver, xeon e3 1220, 16gb ram) az egyidejű fájlmegosztás milyen sávszélességgel tud operalni gyári ONTről wifin keresztül? 1080p videóanyagot kellene ellőnie akadásmentesen laptopra kb 15m távolságban 1 köztes falon keresztül.
Amennyiben routert kellene közbeiktatnom ez a típus kiszolgálná az igényeimet? RT-AC66U B1
-
dodopek
addikt
válasz
Attila2011 #105206 üzenetére
Nem tudom. Nekem eddig siker történet. Telefonra nem tudok mit mondani, mert azt még nem kötöttem be. Csak azért lett, mert így olcsóbb volt.
Hol vagy helyileg? -
SonyNex7
senior tag
Sziasztok
Ma kötöttek be optikai 1000-es netet meg Tv-t.
Mindent egy Asus ac56u-ról szeretnék irányítani wifit+kis nas rendszer.
Ddns beállítás nem mrgy,multi nat környezet stb hiba üzenet van.
Tud valaki segíteni
Tud valaki részletesen segíteni?
A másik hogy most két távirányító van.
Nem lehet megoldani ha veszek egy Ci kártyát akkor csak egy legyen.
UPC-nél korábban lehett ilyet választani.
Köszi -
Kupszi
aktív tag
Van rá esély a közeljövőben hogy a TVGO szolgáltatásba bekerül HD vagy esetleg FHD adás?
Elég ratyi minősége van az összes csatornának, pl. a mindigtvhez képest. Persze ott már ideje az alap csatornák HD-sek
-
poli27
veterán
De van webes felülete....
Igaz ez a 8 portos, de ugyan az a portok számától eltekintve!5 portos gigabites Easy Smart Switch
TL-SG105E
5 db 10/100/01000 Mbps RJ45 csatlakozó
Biztosítja a hálózati monitoringot, a forgalom rangsorolását és a VLAN funkciókat
Innovatív energiafelhasználási technológiával akár 75%-os áramfelhasználási megtakarítás is elérhető
Egyszerű hálózat beállítás a Plug & Play alapján
Webes alapú felhasználói és vezérlési felület egyszerűsíti a konfigurálástVagy neki sima E nélküli van?
-
törölt tag
válasz
lszlogal #105207 üzenetére
Ugyan vannak vele gondok, illetve előfordul. De aki le jelenti hibára, annak előbb, vagy utóbb de megoldódik. Jelezni kell nekik, és megoldják. Csak néha több időt vesz igénybe, aminek álltalában az az oka hogy nem csak rajtuk mullik a megoldás. Jelen esetben is a Francia gyártónál van leadva pár megoldásra váró probléma. Más: Egyébként akinek szüksége van ipv6-ra, jelezni kell nekik, is előfizetői kérésre bekapcsolják az ipv6-ot, illetve ipv4/ipv6 szolgáltatást. Szóval van ez is, csak lehetnek problémák, pl állítólag előfordul hogy bizonyos oldalak nem töltődnek be. Állítólag.
-
lszlogal
senior tag
válasz
Attila2011 #105206 üzenetére
Számomra most bizonyosodott be, hogy a Sagemcom nem csak cablemodemet, hanem ONT-t sem tud gyártani.
-
törölt tag
válasz
Voice24 #105202 üzenetére
Az IGMP-t akkor kell tudni az eszköznek , ha rajta keresztül megy az iptv forgalom.
Mivel neked a tp-link -be nincs dugva iptv box , ezért abban lényegtelen ,hogy kikapcsolod vagy bekapcsolod.
Már a telekom eszköz sem engedi rá az iptv forgalmat.Szóval valaki rosszul mondta neked, vagy félre értetted.
-
Pubszon
veterán
Észrevettem, hogy a Magenta 1 csomagban lévő mobilinternetet változtatták.
Kicsit drágább lett, de például az 1/2 750Ft-volt, most az 2/4 és sok alkalmazás adatforgalma korlátlan és mindössze 150Ft-al lett drágább.
De ugyan így van a 6/12-vel is, az most 10/20GB lett, bár a korábbi árat nem tudom!
Mindenesetre szerintem megéri.
Bár inkább mobil érdekeltség, de nem volt itt említve és a Magenta 1-be kell legalább 2 otthoni szolgáltatás és a mobilnet is. -
Voice24
őstag
válasz
DJ. Ru$y #105199 üzenetére
Igen, enable-állapotban van.
gombilaci: én nem értek ilyen szinten ezekhez a hálózati dolgokhoz, de még a telekomos bekötés előtt vázoltam itt, hogy milyen felállás lenne nálam, és erre többen is felhívták a figyelmemet (lehet, hogy nem kizárólag itt, hanem a "milyen routert" topikban is), hogy a routernél ajánlott, hogy tudja az IGMP funkciót.: Azt senki nem tette hozzá, hogy csak abban az esetben fontos ez, ha iptv-box is lesz rákötve (amit én eleve nem is terveztem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest