Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap cserepeztünk és ettől egy picit fáradtabban ébredtem de amúgy a könyököm nem fáj. Kezd hatni a porcerő forte. Sajnos kell már szednem ilyet is mert ez a szakma a bokákat, térdeket és könyököket felzabálja.
Ma ugyanez lesz a program. Remélem nagyját becserepezzük és ha szerencsénk van esetleg be is fejezhetjük. Szétszedtük a 26-os stihlemet is. Vett édesem hozzá karburátorjavító készletet a helyi stihl boltban 2800ft volt itt. Ez a vidék varázsa. este kicseréltem benne mindent és ma összeszereljük. Remélem megjavul tőle mert kellene az a gép is. Majd meglátjuk. Ha befejezzük ezt a melót jövő hétfőig nem kezdünk bele másba ezért végre jut időm picit a családdal is foglalkozni. Nyilván egy kis maszekot azért benyomok és a paripámat is szerelgetni fogom de együtt leszünk szerelmemmel és a gyerekekkel.
Tegnap volt az anyák napi köszöntés az oviban. Nem volt műsor csak kérték hogy az anyukák menjenek a gyerkőcökért a meglepi miatt. Készítettek két gyönyörű ajándékot és versikével is készültek. Adrival felvetettem a verset. Katica Megzabálom! Biztosan elfogult vagyok de csodaszép lányom van. És van egy lányom aki voltaképpen fiú...
Szép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
A hétvége hamar leszaladt. Tegnap befejeztem a kartonozást és szerelmem elment Adriért Pestre. Nagyjából ennyi történt. Jövő hétvégére beszerveztem már 3 tetőablak beépítését.
Ma elvileg cserepezni fogunk ha jó idő lesz. Elviszem magammal a 26-os stihlemet és megnézem nem e szív valahol fals levegőt. Ha nem akkor veszek hozzá karburátorjavító készletet. Megnéztem hogy csak 1850ft egy készlet a gyári karbi meg kompletten 14 rugó. Igazából még szívhat falsot a henger és karbi közötti gumicsövön is. Ha az lenne a ludas akkor azt is megúszom 3500ft-ból. Muszáj megcsinálnom vagy megcsináltatnom mert csak áll a szekrényben.
A héten lassan el kellene kezdenem foglalkozni táltosommal is. júli.-1-én lejár a műszaki. Váznyúlvány meghegesztése és hátsó fékbetétek cseréje fékdob felszabályozással egybekötve. Én úgy érzem hogy ezen kívül rendben van a paripám de elviszem egy 3 rugóba kerülő komplett átvizsgálásra ahol megmondják mit kell még megjavíttatnom, és ha rendben van akkor azonnal megkapja a műszakit.
bim
veterán
Jó reggelt.
Szokásosnak mondható fáradt ébredésen vagyok túl. Kávé lassan de biztosan hat. Tegnap reggel elmentem tárgyalni Kenesére szinte feleslegesen mert kész tények elé lettem állítva. Ez nem azt jelenti hogy nem a miénk a munka hanem azt hogy túl lett beszélve egy egyszerű féltető. Utána hazafelé beugrottam kartonozni egy kicsit. Fél 6 körül értem haza és ma templom után folytatom. már csak egy helység plafonja van hátra és elkészültem. Ha időben végeznék akkor én mennék Adriért de csak 10 körül kezdhetek neki mert a szomszédok nem bírják a zajt. Jövő hétvégén tutira nem fogok dolgozni! Sajnos most muszáj mennem mert vannak kintlévőségeim amit nem nagyon akarnak kifizetni és valamiből át kell hidalni ezt az űrt. Persze szerelmem nem nagyon örül ennek de nincs mit tenni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nem aludt valami jól Boldi ezért édesem egyáltalán nem aludt és én sem tudtam normálisan pihenni.
Tegnap csak a szokásos forgatókönyv szerint zajlott a munka. Esik az eső, elázunk, majd amikor úgy döntünk hogy elég volt az ázásból eláll az eső és vizes ruhában kénytelenek vagyunk folytatni a melót. Hurrá! Azért mondjuk befejeztük a lécezést és a csatornavasak is felkerültek. Hétfőn cserepezünk.
Ma reggel lezúzok Kenesére megnézni egy féltetőt és utána hazafelé beugrok kicsit kartonozni.
Tegnap elvitte Adrit az apja és szegény szerelmem egyedül lesz a rosszaságokkal.
bim
veterán
Jó reggelt.
Elég hulla vagyok. Tegnap délelőtt nem sok mindent csináltunk mert a fóliára vártunk. Először kiküldtek egy méregdrága fóliát a cseréppel majd cserére hoztak párazárót és 3x-ra hoztak jót. Elképesztő! Délután beléceztük az egyik oldalt és ma beszórjuk a hátulját is. Még remélem a csatornavasak is felkerülnek és a tetőablakot is be tudjuk építeni.
Még a nagy délelőtti unalmamban felhívtam egy hegesztő embert mert táltos kipufogó felrögzítője beszakadt a csőbe. Nem kirohadt hanem egyszerűen a rezonancia miatt elengedte,. A hátsó dob már komolyabb eset volt. Egy apró lyuk bepöttyintésével indult és egy jó nagy foltozásba szaladtunk bele. Most mindenhol szuper lett a kipuffancs. Készülök a műszakira és minden vackot meg kell csináltatnom rajta. Még a jobb hátsó váznyúlvány hervadt egy kicsit azt jövőhéten meghegesztetem a sráccal. 2 rugót kért csak a majd másfél órás melóért. Ez még meló után volt és fél 8-ra bírtam hazaérni.
Szerelmemék tegnap rehabon voltak. Ismét nagyon megdicsérték bogyókánkat. Édes írt is a "vendégkönyvbe" véleményt. Agyon magasztalta Kriszta nénit és magát a helyet. Persze nagyon meghatódott ettől Kriszta néni. Szerzett nekünk táplálkozási tanácsadót hogy Boldival hátha tudunk valamit kezdeni. Jövő héten torna után beszélnek majd. Ő is ott dolgozik a rehabon. Szépen alakulunk és ezt örömmel látjuk. Ami a lányoknál egy természetes folyamat volt az Boldizsárnál egy nagyon aprólékos folyamatos szakemberi támogatással megy csiga tempóban. De legalább haladunk! Gyakorlatilag január óta eljutottunk a hasra fordulástól a mászik mint a golyó és mindenhol feláll amibe csak meg tud kapaszkodni, sőt már vagánykodik és elengedi amibe kapaszkodik és vigyorog.
Egy montázs Boldiról.
Szép napot mindenkinek.[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap nem mentünk el dolgozni mert nem tudták reggelre odavinni az anyagot hogy tudjuk folytatni a melót. elvileg valamikor nap közben odaszállították és ma tudunk már menni. Ezzel is elveszett egy nap. El szerettem volna menni beíratni Sárit az oviba édessel de Boldi aludt és itthon maradtam vele. Tulajdonképpen eseménytelenül telt a nap hátralévő része. Elmentünk vásárolni a Lidl-be és délután közösen mentünk el Katicáért az oviba.
Ma édesék mennek rehabra mi pedig megkezdjük a lécezést.
szép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap nem sok mindent tudtunk csinálni mert sok mindenhez nem volt anyag. A ragalja dobozolást elkészítettük és jöttünk is haza. 4 körül már itthon is voltunk. Ma csak akkor megyünk dolgozni ha legalább 5x5-ös lécet visznek ellenlécnek.
Ma nagy nap van Sári életében mert ma lesz az oviba beíratása. Gondolom hogy örülnek az óvónők. Szobatisztasággal nagyon jó úton járunk. Már éjszakára sincs pelusa. Tulajdonképpen már korábban is szobatiszta lett volna csak Boldi miatt a könnyebbik utat választotta édes és én is. Nagyon várja már szerelmem a szeptembert hogy Sári is megkezdje a "tanulmányait" és gy kis nyugija legyen itthon.
bim
veterán
Jó reggelt.
Most azért elég fáradt vagyok és a létrára fel-le ugrálástól fáj a sarkam is. Tegnap benyomtuk a gipszkartonozást. Sajnos este fél 7-ig betartott mert a vázszerkezettel eltökörésztünk. Ma Martonba megyünk lécezni . Remélem az időjárás kegyes lesz hozzánk és nem fog esni az eső. Elég csapadékos időt jósoltak a hét hátralévő részében.
Édesem elment a gyerekekkel cukrászdába hogy lekösse őket. Hoztak nekem is Belga csokitortát. Az a kedvencem. Hamar elszaladt ez a pár nap.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma egész jól ébredtem. A sarkaim és a könyököm sem fáj. Kis nyikorgás van de nem vészes. Tegnap úgy alakult hogy templom után apámnál bevártam a kis családomat. Rég látta a gyerekeket és szerelmemnek nadrágot kellett venni amit már régóta halogat. Apám után beültünk a mekibe enni egyet és én hazajöttem a két kisebb lánnyal hogy nyugisan tudjon vásárolni az én Mónikám.Minden alkalmat megragadunk hogy hizlaljuk a mi kis Boldizsárunkat.
Addig amíg hazaértek a vásárlásból lent maradtunk rollerezni mert egész jó volt az idő.
Ma megyek kartonozni és addig maradok amíg nem végzek. Remélem azért annyira nem nyúlik meg a napom.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma korábban vagyunk. Nem dolgozok mert ma misenap van. Vagyis inkább ahová holnap megyek kartonozni ott ma előkészülnek. Ahol a kiváltást készítettem bevállaltam még 30m2 kartont is. Ez a holnapi feladat. Ma templom után sietek haza hogy kicsit együtt tudjak lenni a családdal is. Kiakadt szerelmem hogy a hosszú hétvégéből csak 1 nap maradt nekünk. Tegnap fél 1 körül végeztem és délután még visszamentünk Fehérvárra vásárolni. Addig is kicsit együtt volt a család. A pénztárnál egy kisebb hisztit levágott Sári mert ő akarta a nyalókáját feltenni a szalagra. Persze nem nézett mindenki minket. Szerencsére hamar lehiggadt mert beülhettek Katival a pénzbedobós buszba. Újabb hiszti az autónál mert ő nem akarja hogy bekössem az ülésébe. Mondjuk az már sima ügy volt mert kicsit hangosabban hallgattam a zenét és egy fokon túl már nem tudta tartani a hangerővel a lépést. Ilyenkor általában abba hagyja. Lesz majd mit mesélnem felnőtt korában róla..... Majd sírhat a vállamon az udvarlója és én meg fogom őt érteni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Elég hulla vagyok a tegnapi naptól. Igyekeztem hogy be tudjam fejezni a melót de sajnos maradt annyi mára hogy délig betart. Ez a piszok régi födémek mindig tartogatnak valami meglepetést vagy bejátszik valami ami lassítja a munkafolyamatot. Az egész délelőttöm ráment a gerenda kiváltására és hiába igyekeztem a kis székállás elkészítésével csak az egyik oldalon sikerült beépítenem. Ma megcsinálom a másik oldalát és jövök is haza.
Ma Boldiról teszek fel képet. Édesem mondta hogy mostanában alig teszek fel képet.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma korábban vagyunk. Tegnap sikerült benyomni a kartonozást ezért ma mehetek is fafödém kiváltást készíteni egy kis székállással. Ha szerencsém van ma végzek vele, ha nincs akkor holnap. Majd meglátjuk hogy haladok.
Ezt egyedül csinálom egy kis tulajdonosi segítséggel. Kollégám kartonozik és burkol.
Tegnap voltak szerelmemék rehabon. Nagyon meg lett dicsérve a mi kis gyönyörűségünk. Örülünk hogy ilyen szépen halad a felzárkózásban. Szépen áll fel és magabiztosan tartja magát álló helyzetben. A tartása is jó bár a bokája picit gyenge. Majd szerintem kell neki készíttetni cipőt ami tartja a lábát.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap befejeztük a kis faházikót (képek nem készültek) és ma egy 32m2-es garázs plafonját fogjuk lekartonozni. Hétvégén pedig egy fafödém kiváltását készítem el a bakduc megszüntetésével és egy kis székállás készítésével.
Szerelmemék rehabra mennek a mi kis cicaborsónkkal. Nagyon ügyesen mászik már és ahol csak lehet felpattan és áll mint a cövek.
Készítettem képet a kiskacsánkról a közegében.. Sári
Katica.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma kicsit később vagyunk mert ráérünk 8 körül Fehérváron leni. Akkor nyit a bádogos bolt és vennünk kell egy csatorna darabot mert kevés lett. Igazából ma befejezzük így is úgy is. Tegnap én zsindelyeztem kollégám pedig festett és bádogozott. Most mondanám hogy ma egy lazább napunk lesz de ilyenkor szokott valami bevágni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Totál hulla vagyok! Tegnap körbelambériáztuk a faházikót de kolléga elég enervált volt. Ezek többnyire családi gondok amivel nem tudok én mit kezdeni. Neki sajnos nincs olyan nyugodt hátországa mint nekem. Ma kétfelé fogunk dolgozni. Én valszeg a zsindelyt fogom ütni ő pedig festeni fog. Gépemen random kikapcsol a monitor. Érthetetlenül álok az esettel szemben. Ez már sajnos olyan dolog amire nem szívesen költenék, nem úgy mint régen... Inkább veszek egy Hiltit mint a gépre költsek. Nyilván gép nélkül nem fogok maradni. Ha bedöglik meg fogom csinálni mert ha nem tudok reggel netezni olyan mintha levágták volna tőben a kezemet.
Feldobok egy képet amin Sári és Adri van, bár utóbbi időben meghülyült ez a Képhost is. Kép Ezek az új felsők amiket vasárnap kaptak. Sárinak mi más mint Masha... Ő az a kislány...
bim
veterán
Jó reggelt.
Hamar elszaladt a vasárnap de legalább hasznosan telt el. Reggeli mise után siettem haza és délelőtt nem sok mindent csináltam. Nagyjából aludtam és ennyi. Délután bementünk a családdal pár ruhát venni mindenkinek. Felsők és nacik. Ripsz ropsz este is lett.
Gyorsan befejezem mert újfent vacakol a gépem és nem akarom hogy elvesszen az írásom.
bim
veterán
Jó reggelt.
Elég hulla vagyok. Tegnap fél 6-ig nyomtam hogy befejezzem a tetőtoldást, utána elhurcoltam a létrákat apámhoz és ott ragadtam egy 3/4 órácskát beszélgetni, majd elugrottam egy javításos munkát megnézni és haza bírtam érni este fél 9-re.
Ma viszont PIHI! Elugrok templomba és onnan rohanok is haza.
Nem is tudok mit írni mert teljesen üres a fejem.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap befejeztük a tetőjét a faházikónak és lábra állítottuk. Rádobtuk az OSB.-t és jöttünk is haza. Mondjuk el is telt a napunk rendesen. Ma megyek és remélem be tudom fejezni azt a tetőtoldást amit elkezdtem múlt héten. Épp a tetőn vacakolok. Azóta már nagyrészt becserepeztem. Ma felütöm a csatornát és a jobb oldalára egy szélfogóféleséget készítek. Még én sem tudom hogy fog kinézni mert nem értettem a tulajdonost mit magyarázott.
Tegnap készített egy egész jó képet Boldiról édesem. Bogyókánk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Hamar elszaladt a tegnapi nap. KImentem lecserepezni ebben a remek időben a tető hozzáépítést amit készítettem. Még kell hozzá 50db cserép és 4-4 szegély. Remélem ma beszerzi a tulaj és holnap be tudom fejezni. Majd lefújt a szél a tetőről és szépen vert hol az eső hol a hó. Eszem megáll!
Ma már muszáj folytatnunk a faházikót mert megőrül a tulaj.
Édesem talált egy videót ami a napjainkat mutatja amikor Boldi a kórházban volt. érdemes megnézni. Az utóbbi időben nagyon szépen nekilendültünk és sok dicséretet kaptunk. A tornán is agyondicsérte Kriszta néni. A neurológus is megdicsérte őt hogy milyen jó munkát végez Boldival. Nagyon boldog volt hogy egy kis szakmai elismerésben részesült. A tortától amit vitt neki szerelmem pedig meghatódott. Apró kis figyelmesség tőlünk hogy mi is nagyon nagyra értékeljük a munkáját. Amikor ilyen jól alakulnak a dolgok kicsit feledésbe merülnek azok a szörnyű napok amit a kórházban átéltünk. Azért van hogy felijedek éjszaka és rá kell néznem hogy ott alszik e velünk. 2x se mondom hogy a rossz alvás egyik tudat alatti forrása ezek a borzalmas események. És ha nincs szerencsénk ez 2-3 évente megismétlődik. Szerencsésebb esetben 4-5 év. Attól függ mikor növi ki a billentyűs csövet.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma vagyunk szerelmemmel 133 hónaposak. Elég régóta kibír engem ami meglepő. Imádom ŐT és kis gyereksereget.
Tegnap elmentünk melózni de hazajöttünk mert szakadt az eső. Egész nap hol eső, hol hó esett megállás nélkül. Most éppen eső esik ami nem igazán jó hír. Nyomnunk kellene mert nagyon elcsúszunk időben. Majd alakul. Meglátjuk hogy alakul az időjárás.
Ma édesem megy Boldival rehabra. Mivel folyamatosan négykézláb mászik már a kis kukacosunk ezért kap Kriszta néni egy kis 8 szeletes tortát. Semmi extra csak egy kis figyelmesség hogy ilyen sokat segít Boldizsár felzárkózásában. Holnap ugyanitt orthopédiai vizsgálatra megy valszeg édesem hogy megnézzék bogyókánk talpacskáját kell e neki cipellőt csináltatni hogy rendben legyen a bokája. Tegnap kiváltottam a tömegnövelő italát amiből 3x fél decit kellene naponta meginnia. Eredmény-4 kis korty. Sejtettük....
bim
veterán
Jó reggelt.
Nagyjából ki tudtam magamat aludni. 1x 2x fent voltam de sikerült hamar visszaaludni. Rázendített ez a piszok szél! Cefet idő van odakint de nincs mit tenni dolgozni kell. Egész jól haladtunk tegnap annak ellenére hogy későn ért oda a fa. Ha minden jól megy ma már lábakon fog állni a kis fa házikó. Reméljük hétvégére nagyjából körbe tudjuk zárni mert hozná a motorját és a biciklijét a tulajdonos.
Sári valami vírust kapott el de jól van és Boldi meggyógyult. Ma már isi és ovi.
bim
veterán
Jó reggelt.
Éjfél óta fent vagyok. Nem aludtam egy hunyásnyit sem. Sári lebetegedett és néha fel felsírt. Jó hogy ma mennek vissza Boldival a dokihoz és idejében el lesz kapva ez a kórság. Reméljük nem fertőzi vissza a kis kukacosunkat.
Tegnap délelőtt elmentünk cukrászdába és délután végre hazatért Adri is. Kapott egy rollert amit még délután kipróbáltunk itt a ház mögötti részen. A lányok is rollereztek és motoroztak.
Ma már szerencsére munka van! Sok a 2 nap állás már nekem. Valamit motoszkálnom kell mert ledermedek teljesen. Ha kertes házban laknánk más lenne a helyzet de itt nem sok mindent lehet tenni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma van a húsvéti locsolkodás napja és évek óta egy 100ft-os kölnivel locsolom meg a lányokat erre kifogyott. Megúszták pedig a legbüdösebb kölnivel nyomultam.
Tegnap reggel templom után bementem apámhoz tojásért és jöttem is haza. Ahogy elterveztem reggeli után aludtam egy nagyot. Délután elmentünk a mekibe zabálni egyet és kitakarítottuk/lemostuk Masnit. Most szép csilli villi a járgány. Siettünk haza hogy a futamot lássam. Seb!
Ma délelőtt cukrászdába megyünk és délután várjuk Adri hazatérését. Még táltosomban rendet kell rakni hogy elférjünk benne. Sok mindent hurcolunk teljesen feleslegesen.
Szép húsvétot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Hulla vagyok! Ez a két nap nagyon hajtós volt de hála istennek most két nap pihi jön. Tegnap lelambériáztam és beléceztem a toldást. Sok mindenre nem jutott időm és így is fél hatra végeztem ezekkel. Jövő hétre maradt a bádogozás, cserepezés, és egy szélfogó oldal készítése. Mindezt szombat vasárnap. Jó húzós hétvége lesz az is. Tegnap miután hazaértem melóból visszavittem Fehérvárra apósoméket és elmentünk vásárolni az ósenbe. Majdnem 9 volt mire hazakászálódtunk. Most szép tisztaság van mindenhol mert az Éva takarításból él és gyorsabban megcsinál mindent mint mi.
Ma beszaladok misére és apámhoz. Azután jövök haza a kis családhoz és lazulunk. Ha olyan idő lesz lemegyünk rollerezni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Kicsit szét vagyunk szóródva. Itt vannak apósomék és ilyenkor az alvás nem a megszokott helyen van. Mondjuk én tegnap este 8-kor értem haza melóból és csak fürödtem, ettem és már aludtam is. Jól kifeküdtem ebben a szerkezetépítésben. Ma is megyek és lelambériázom meg ráütöm a lécet. Esetleg bádogozok is egy keveset. Majd alakul.
Tegnap elvitte Adrit Pestre édesem és hazafelé felvette apósomat. Mivel nem férnek be egy autóba ezért hazafelé az élettársa és Katica busszal jöttek. Kati nagyon élvezte a buszozást. Éva segít takarítani ilyenkor szerelmemnek.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma korábban vagyunk. Már 2 óta fent vagyok és dolgozok fejben. Az egész munkafolyamatra felkészülök amit hétvégén csinálni fogok. Egy tetőtoldást csinálok és azt futottam át fejben hogy minden gép és kötőelem ott legyen nálam. Én dolgozok, édesem pedig viszi Pestre Adrit az apjához.
Tegnap lebetonoztunk egy faházikó alapját. Ez a keddtől induló munkánk amit a héten be is nyomunk.
Szerelmemék rehabon voltak de egybe volt kötve egy neurológiai szintfelméréssel is. Ezt is ott csinálják. Ugyan az a doki aki a kórházban mérte fel, sőt az ő ajánlására kerültünk ide a tóparti rehabra. Csak jót hallottunk. Nagyon meg volt elégedve a mi kis "mazsolabokrunkkal"(by édes) Túlszárnyalta minden várakozását a dokinak. December közepén volt ilyen felmérés utoljára és ahhoz képest egy óriás lépést tett előre. Sokkal gyorsabban zárkózunk fel a korosztályához mint várta. Most nagyon boldogok vagyunk! Azért az ember mindig retteg egy ilyen vizsgálattól hogy bármi olyan dolgot találnak ami abnormális. Írt fel neki olyan tömegnövelőt amiben 3x annyi kalória van mint az anyatejben. Napi 3x fél decit kellene innia belőle. Na persze..... Pont Boldizsár aki a cicin kívül szinte semmit nem hajlandó bevenni a szájába. Nyilván megpróbáljuk valahogy megitatni vele de nehéz menet lesz.
bim
veterán
Jó reggelt.
A gyógyszer megfordította Boldin ezt a nyavalyát és már kifelé halad belőle. Tegnap már jó hangulata volt neki és mászkált amennyit az ereje engedett. Sajnos leestünk 90-re súlyban. Ma mennek rehabra édesék. Mivel szünet van az egész gyereksereg ott lesz szerelmemmel. Gondolom hullani fog a haja rendesen tőlük.
Tegnap bezsaluztunk 2 tűzfalnak a tetejét és jöttünk is. Hazafelé beugrottunk és a faházikó lemezalapját kiszedtük. Mai feladatunk az hogy bebetonozzuk. Vitetünk ki kavicsot és bérelünk lapvibrátort. Bedöngöljük és körbezsaluzzuk szintre, majd utána bevasaljuk és jöhet a beton. Még lerendeljük a fát és odavitetjük és kedden jövünk készíteni.
Én ha minden igaz holnaptól egy tetőtoldást fogok készíteni a 4 napos hétvégén.
bim
veterán
Jó reggelt.
Túlaludtuk magunkat. Tegnap későn értem haza mert meló után elmentünk tárgyalni még egy 4x4 méteres faházikó elkészítésére amit úgy néz ki holnap kezdhetünk is. Majd alakul.
Tegnap elvitte Boldit édesem dokihoz azonnal kapott antibiotikumot mert csúnya a torka. Ennyit jelent hogy az RSV. oltás már nem védi. Talán már jobb a helyzet és megfordul ez a a nyavalya rajta.
Ma Martonba megyünk zsaluzni és talán T.bálintra is átmegyünk valami tetőkibúvót berakni. Meglátjuk.
Katiék tegnap tojást festettek az oviban. 10 pirosat festett a kis drága. Reggel ultragiga hisztit vert le Sári az oviban. Mindenki Édesemet nézte hogy mi van. Talán csak nem öli a gyereket? Jó volna már ha eltűnne az életünkből ez a hiszti....
Pár napos kép az új sapikkal. gyerkőcök
bim
veterán
Jó reggelt.
A tegnapi napunk elég durva volt. Boldi reggel is hányt és nagyon nyügi volt. Így indultunk el anyósomék esküvőjére. A szertartáson Boldi ordított, Sárival meg nem lehetett bírni. Gyakorlatilag széttrollkodták ezt a meghitt pillanatot. Utána átmentünk anyósomékhoz picit. Ebédeltünk és körbenéztünk a tercián. Minden maradt olyan mint volt. Sári jól érezte magát a tyúkok között. 2x megcsípte a kakas. 1x amikor láttam fejbe is rúgtam érte a miheztartás végett.
Hazafelé bementünk a Cromaxba és elhoztuk a km. meghajtó fogaskereket. Be is szereltem és működik bár ilyen kis remegősen megy a mutató.
Ma végre meló. Sok volt ez a 3 nap itthon. Dolgoznom kell mert nem sok pénzünk maradt. Jó volna ha ezért a segítségért valamit kipengetnének.
bim
veterán
Jó reggelt.
Elég rossz éjszaka második fele volt mert Boldi nagyon nyűgös volt. Azt mondta édesem hogy a pocakját fájlalta. A sok lecsorgó takony miatt lehet. Sajnos az utolsó RSV óta eltelt 1 hónap és persze le is betegedett.
Tegnap reggeli mise után gyógyszertárba kellett mennem Panadolért és csak úgy jöttem haza. Siettem a futam miatt. Egész jó volt és végre közelebb került a Ferrari a Mercihez.
Délután semmi nem történt velünk.
Ma sem dolgozok mert megyünk tanúnak anyósom esküvőjére. 62 évesen megkergült és férjhez megy. Ki érti ezt? Gyakorlatilag a délelőttünk rámegy és olyan messze dolgozunk hogy már nincs értelme elmennem dolgozni. Kollégám már elindult és legalább ő segít a másik brigádnak.
szép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap nem dolgoztunk mégsem. Nem is hiányzott az a gány munka. Ma reggel sietek misére, onnan gyógyszertárba majd haza. Most nem hiszem hogy bemegyek apámhoz. Majd meglátom hogy alakul.
A héten el is felejtettem lejegyezni hogy a mi kis Boldizsárunk elérte a kereken 7 kilót! Ez csak pillanatnyi állapot volt mert megfázott és 98 majd 92-re zuhant a súlya.
Tegnap szembesültünk azzal hogy ismét elszaladt a költségvetés. Nagyon fogy a pénz állandóan. Jöhetnek az alacsony infláció szöveggel ha a boltban 5 rugó alatt nem is vásárolunk. Ez van. Nem is tudjuk mennyit fogunk kapni ezért a segítségért ezért saját munkáinkat erőltetjük inkább.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma későn vagyunk. Igazából nem tudom megyünk e ma segíteni de nem hiszem. Tegnap picit eláztunk de egy oldalt leszedtünk és újrafóliáztunk. Meglátjuk mi lesz.
Már nekünk is gyülekeznek a saját munkáink amik ennél sokkal jobbak de nincs mit tennünk segíteni kell ennek a brigádnak.
Ha nem megyek ma dolgozni felmegyek a postára befizetni a csekkeket. Foglalkoznom kell 3 árajánlattal is mert nagyon várják már mi mennyi lesz.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nehezen ébredtem fel. Piszok egy munkában segítünk be amit mi biztosan nem vállaltunk volna be. Remélem hamar végzünk mert ez nem fekszik nekünk. Na mindegy. Akinek besegítünk több munkát hoz nekünk és nem cseszhetünk ki velük. Ráadásul a világ végén melózunk tőlünk másfél óra útra.
A mai napot kihúzzuk és hétvégén nem megyünk. Én még hétfőn sem mert délelőtt anyósomék házasodnak és mi vagyunk a tanúik szerelmemmel.
bim
veterán
Jó reggelt.
A tegnapi napunk teljesen ráment a GOKI.-ra. Felfogni nem tudom hogy senki nincs előttünk a gyógyszerprogramos rendelésen és ennek ellenére várunk 2,5 órát. Persze mindkét gyerek nyűgös a végére. Azután fél óra alatt minden lezajlik, köztük a teljes kontroll vizsgálat. Komolyan azt beszéltük édessel hogy ha ezt magán úton le lehetne zavarni inkább fizetnék érte és kihagynám azt a 2,5-3 óra várakozást és időpontra mennénk amit be is tartanak. Szerencsére minden rendben volt bogyókánkkal. A billentyű szépen teszi a dolgát és a jobb kamrában is normális a nyomásérték. Tüdő felé nincs szűkület az artériában. Két pitvar között van egy minimális átáramlás de nem kell vele foglalkozni. Picit nyugodtabbak lettünk hogy amit kívülről látunk hogy rendben van minden a mi kis Boldizsárunkkal az nem megtévesztő és valóban rendben vannak a dolgok UH. szerint is. A vizsgálatok a 3. emeleten zajlanak ahol az intenzív osztály van és bizony voltak szavak amik megütik az ember fülét ahogy egymást közt beszélgetnek azok a szülők akiknek épp bent van a gyermekük. Ilyen szó az újraélesztés és válságos állapotban van. Több zokogó szülővel is találkoztunk ahogy járkáltunk Sárival. AZ embernek akaratlanul is felrémlik hogy mit élt át és hogy bizony a kaszásnak egy törzshelye ez az épület. Elég lelombozó.
Hazafelé beugrottunk a Cromaxba ami természetesen nem volt nyitva így nem tudtam átvenni a műanyag fogaskereket.
Ma besegítünk egy brigádnak mert nem tudunk még nekiállni egy tetőnek a martonit meg nem tudjuk addig folytatni amíg nem rakják fel a csúcsfalat. Valami héjazatcserébe szállunk be.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnapi napom teljesen eseménytelen volt. Reggel elmentünk közösen az oviba és utána vásárolni. Sári mindkét helyen levert egy kisebb hisztit. Szerencsére nem feszült be. Még délután elmentünk ruhaboltba édesemnek egy felsőt venni de kiakadt milyen "tehén" és ezért a vásárlást felfüggesztettük. NŐK!
Ma reggel közösen indulunk mert egyenesen megyünk a GOKI.-ba. Nagy kontroll lesz Boldinál, gyógyszer és szívkontroll is lesz. Az biztos hogy rá fog menni az egész nap és az idegeink is mert Sári velünk lesz. Én ilyenkor amikor kiakad magamhoz ölelem és szétpuszilgatom. Persze ő nevet és ha szerencsém van kikerül a gödörből.
GOKI.-ba menet felveszem a Cromaxnál a km meghajtó fogaskereket.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap befejeztük a polikarbonátozást, a csatornázást és meghosszabítottuk szélességében 1 sor cseréppel a tetőt. 2-re végeztünk és haza is jöttünk, bár nekem vissza kellett mennem tárgyalni Siófokra. Egy tetőcsere lesz. Csütörtökre kell árajánlatot adnunk rá. Majd ma összeülünk kiszámolni. Ma nem tudunk kezdeni csak csütörtökön mert nekem holnap GOKI.-ba kell mennem édesemmel és a kis kukacossal.
Itthon maradok és elmegyek az oviba Katival.
bim
veterán
Jó reggelt.
Egész hamar elszaladt ez a hétvége különösebb esemény nélkül. Tegnap a szokásos vasárnapi menetrenddel kezdődött a nap. Mise és utána apám meglátogatása. Hazaértem és sunytam egyet majd lementünk rollerezni. Közben édesem elszaladt a pennybe vásárolni. Délután palacsintát sütött nekünk hogy nehogy lefogyjunk. Nagyjából ennyi.
Ma megyünk befejezni egy előtetőt. Gyakorlatilag a polikarbonátot kell csak rácsavarozni. Van ott még némi tetőtoldásunk és egy pici bádogozás. Ennyi.
bim
veterán
Jó reggelt.
EGész jól aludtam bár a térdeim fájnak. Tegnap elvittem és kiporszívóztam táltost. Már nagyon koszos volt belül és nem akarom teljesen felélni. Hazaérve még kiszedtem a km/óra váltóban lévő spirálmeghajtó műanyag fogaskereket. Szépen lekoptak a fogai ami azt jelenti nem a 19 hanem a 20 fogas való bele. Potom 5 rugóért meg is rendeltem a Cromaxból és szerdán amikor megyünk a GOKI.-ba felvesszük.
Tegnap napközben lementünk rollerezni. Annyira örültek a lányok hogy végre jó idő van, Boldi pedig egy nagyot aludt a babakocsiban. ÉS a legfontosabb hír! Végre kibújt az első fogacskája !!!! 14 hónaposan végre megkezdődött a fogzás. Ebben is irtó nagy késésben vagyunk. Azért kezdünk lassan de biztosan felzárkózni a kortársaihoz.
Ma reggel megyek misére, a szegényeknek gyűjtenek tartós élelmiszert. Viszek egy doboz ezt azt. Cukor, liszt, konzervek, májkrém. Azon az elven vagyok hogy :ha kérnek, adj. Addig amíg van miből addig nem sajnálom.
Templom után beugrok apámhoz kicsit beszélgetni és jövök haza. Ma is rollerezünk egyet és talán ha jó idő lesz akkor fagyizunk is.
bim
veterán
Jó reggelt.
Édesem van most dögrováson. Őt nagyon elkapta és nem vehet be rá semmilyen komolyabb gyógyszert mert szoptat.
Közben kiderült hogy csak félig volt összedugva az USB kábel azért nem ment a fényképező. Ezt csinálgattuk. Egy részletkép.
Tegnap délelőtt befejeztük a cserépvágást és berohantunk Fehérvárra mert kaptunk egy kis pénzt. Még jó hogy hamar hazaértünk mert szerelmem nagyon rosszul volt. Ugyan az az erőtlenség lett rajta úrrá mint két nappal azelőtt rajtam. El mentem Katiért az oviba és ő picit tudott pihenni. Tegnap még bennem is bennem volt a betegség utáni fáradtság ezért aludtam egy órácskát én is.
Ma nagy rendrakási nap lesz egy kis szép időben rollerezéssel. Amint felkel a nap elszaladok kiporszívózni táltit és utána itthon segédkezek a takarításban.
bim
veterán
Jó reggelt.
Úgy néz ki túljutottam ezen a nyavalyán. Most édes és Adri esett bele. Sajnos édesem nem vehet be rá Semicillint ami segítene neki is hamar túljutni rajta.
Tegnap délelőtt befejeztük a garázstetőt és készítettem is képeket de a fényképeőt a gépre dugva azt írta ismeretlen eszköz. Ilyet még nem tapasztaltam. Utána átjöttünk egy kis cserépvágásra amit ma be fogunk fejezni és nagyjából ennyi lesz a mai munkánk. Még beugrunk Fehérvárra pénzért és jövünk is haza.
Tegnap megint nagyon megdicsérték bogyókánkat a rehabon. Sokkal hamarabb fog járni mint számított rá a tornász néni. Most arra kell törekednünk hogy még ne engedjük járni mert a térdízületei még nincsenek felkészülve rá. Egy 3 hónapot még vissza kell tartanunk. Ez nagyon jó hír.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap este rosszul lettem. Teljesen kihajtottam magamat és le is betegedtem. Alig aludtam valamit az éjszaka mert izzadtam mint egy ló. Lehet lázas voltam, de a torkom az nagyon fájt. Bevettem este és éjszaka Semicillint és az segített valamelyest de elég erőtlen vagyok. Ma még valahogy ki kell húznom mert befejezés közelben van a garázstető szerkezete és azt úgyis itt kell majd hagynunk addig amíg kirakják a csúcsfalakat.
Tegnap édesemék bent voltak az önkormányzatnál mert Boldi miatt nagylelkűen elengedték Masni súlyadójának felét. Kemény 3 ezer forinttal kevesebbet kell majd évente fizetnünk. Ma rehabra mennek a kis kukacossal. Remélem ügyeskedik a kis drágaságom. Tegnap elég sokat mászott négykézláb ami jó jel.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma korábban megyünk. Tulajdonképpen már tegnap is előbb indultunk volna csak nem hallottam a kopogását és hogy sms.-t küldött.
Megkezdtük Martont és nagy elánnal vetettük be magunkat. Nem nagy a tető és most csak a szerkezetet állítjuk össze hogy a csúcsfalat fel lehessen rakni és a tetejére betont önteni. Ez nem mostanában lesz kész. Ma és holnap itt leszünk majd visszamegyünk felszórni a polikarbonátot az előző munkánál. Kezd megindulni az élet az építőiparban. Tegnap ki tudtam próbálni élesben a téli szerzeményeimet. A szintező is és az új ütvefúró is nagyon jól vizsgázott. Nagyban könnyíti meg a dolgunkat mindkét szerzemény. Idénre pár új akumlátor és egy jó állvány a Hilti műszernek amit még feltétlenül vennem kell. Persze ha valami még beesik ami jó vétel nem fogok ellenállni.
Sári már fent van és édesemnek csacsog a konyhában. Jól ébredt és nem hisztivel. Reméljük hamar elnövi ezt a gigahiszti korszakot.
bim
veterán
Jó reggelt.
A tegnapi nap érdekesre sikerült. Reggel nem tudtunk elmenni cserepet vágni ezért kollégám elment kartonozni én meg segítettem neki. Ma viszont Martonba megyünk garázstetőt építeni amit régóta halogatunk.
Már régóta ágyat kellene vennünk de eddig húztuk halasztottuk. Bármennyire drága kénytelenek vagyunk áldozni rá mert már édesemnek fáj a háta és reggelente én is úgy kelek ki mint egy reumás csiga. Úgy döntöttünk hogy veszünk egy drágább matracot és majd valami keretet ütök hozzá én össze gerendából. Mivel húsvétra jönnek hozzánk apósomék és nem nagyon van hová fektetni őket, ezért ez egy plusz ösztönző erő.
bim
veterán
Jó reggelt.
Picit hulla vagyok. Lehet az óraállítás az oka, de lehet az hogy tegnap egész nap úton voltunk. Reggel mise, utána apámnál találkoztunk és onnan irány Pestre.Hamar elszalad a nap ha ilyen mozgalmas.
Ma elvileg itt helyben cserepet fogunk vágni és kúpozunk. Ez amolyan besegítés egy másik brigádnak.
bim
veterán
Jó reggelt.
Roppant álmos vagyok. A kávé azért lassan hat de nehéz dolga van. Tegnap befejeztem 2-re a kis fa házikót. Ilyen lett. Siettem haza és édesemékkel még visszamentünk vásárolni az Auchanba. Egy egy ilyen bevásárlás vagyonokba kerül de néha el kell menni.
Ma reggel templom és utána megyek apámhoz. Ott bevárom édeseméket és megyünk közösen Pestre Adriért. Ez a nap is hamar el fog szaladni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap hamar hazaértem mert nem sok melót hagytunk. Tulajdonképpen csak a pergola szerkezetét kellett összeállítanunk amit már tegnapelőtt este meggyalultunk. Siettem haza és beugrottam egy babacipőboltba Boldinak szandit nézni. Találtam is amit visszaszaladt édesem megvenni. A legkisebb 16-os szandika is nagy a drága pici lábára de legalább a 3 pántot be lehet úgy állítani hogy fogja rendesen. Még beugrott a Pepcoba is hogy vegyen a lányoknak rucikat. Addig amíg ő elvolt Boldizsárral én itthon vigyáztam a kis hisztizsákunkra. Egyszerűen retteg kimozdulni bárhová Sárival szerelmem mert mindenhol kiveri valamiért a sikítós hisztit. Tisztára feléli az idegeit szerelmemnek.
Ma sietek melóba mert korán akarok végezni a kis faházikó befejezése vár ma rám aminél remélem semmi bonyodalom nem fog közbe jönni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma kicsit késésben vagyunk ahhoz képest hogy 6 előtt indulunk el dolgozni, viszont korábban jövünk el haza.
Tegnap egy előtetőt készítettünk és nekiálltunk a pergolának. Az "új" fúrógéppel is fúrtam pár lyukat. Vitte a 24-es szár a betont mint a vajat. 3,3J az üt rendesen.
Ma gyakorlatilag feldobjuk a szerkezetet és egyelőre itt megáll a mutatvány mert csak színezés után lesz felrakva a polikarbonát.
Tegnap voltak tornán édesemék. Boldizsárt nagyon megdicsérték milyen ügyes. A pici lábacskájára hajtunk szandit. Persze a környékünkön sehol nincs 16-os méretben, ráadásul szupinált talpú kell.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap kellemesen elfáradtam. Bedolgoztam minden lefestett lambériát és beépítettem az ajtót. SZépen be is esteledett mire végeztem. Eddig jutottam. Még a hátsó rövidebb oldal több mint a felére jutott a lambériából.
Ma nem ide megyek hanem kollégával közösen megkezdünk egyelőtetőt és egy pergolát amin polikarbonát lesz. Majd meglátjuk hogy haladunk vele. Jó volna szombaton befejezni ezt a házikót mert vasárnapra szar időt mondanak és nincs kedvem elázni.
Szerelmemék ma is mennek rehabra. Lassan el kell engednünk ezt a mászós témát mert nem igazán akarja Boldi . MIndenhol ahol meg tud kapaszkodni azonnal felpattan és áll mint a cövek. Ha helyet kell változtatni akkor meg folyamatosan kommandózik és keveset mászik négykézláb. Lehet húzódik neki valami odabent.
bim
veterán
Jó reggelt.
Kollégám jól keresztül húzta a számításaimat. Úgy volt hogy ma már megyünk előtetőt készíteni de nem fejezte be a kartonozást és csak holnap megyünk oda. Én visszamegyek a faházikóhoz és elkezdem beburkolni az oldalát. Ha ezt tudom akkor tegnap is elmegyek és ma be tudtam volna fejezni. Ez van. Mi lett volna ha mondatoknak nem sok jelentőségük van így utólag.
Tegnap délelőtt kipakoltam táltosból ami nem kell már és lemostam. Szép tiszta lett a paripám ami ráfért. Sajnos kiporszívózni nem tudtam mert sokan voltak és nem volt kedvem sorba állni.Közösen vittük oviba Katit és délután a jó időben én sétáltam el érte. Kicsit együtt voltunk ami mindenkinek jól jött.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma tartok egy pihenő napot. Mehetnék az oldalfalakat burkolni de inkább itthon maradok a családdal picit. Lehet kitakarítom és lemosom táltost. Holnap elvileg elkezdünk egy előtetőt és egy polikarbonátos pergolát. Majd meglátjuk mi lesz.
Tegnap délre befejeztem a zsindelyezést és már nem kezdtem bele másba hanem jöttem haza. Közösen mentünk el Katiért az oviba a jó időben. Elvileg ma is jó idő lesz. Még csak 5 óra de a madarak már fütyörésznek odakint.
Szép napot mindenkinek.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest