Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-10 12:19:08

LOGOUT.hu

Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8986) cinemazealot válasza cinemazealot (#8965) üzenetére


cinemazealot
addikt

Elkészültem az FSP Nano 600 nem hivatalos tesztjével. Elöljáróban néhány infó a UPS működéséről:
- Hálózatra kötve, de kikapcsolt állapotban nem vezeti át a 230 V-ot.
- Bekapcsolt állapotban a hálózati feszültséget közvetlenül átvezeti.
- Áramszünet esetén átkapcsol a saját inverterére, ami nálam (terheléstől függően) 210...220 Voltos effektív feszültséget produkált (konnektorba dugható digitális fogyasztásmérővel mérve, ami lehet, hogy pontatlan). Az átkapcsolás pillanatában a terhelést képviselő izzón lehetett látni egy pici elsötétülést, tehát az átkapcsolás nem észrevehetetlen, az érzékenyebb fogyasztók megérezhetik.
- Üresjáratban (alacsony terheléssel) a UPS nem kapcsol le. Ahhoz kellőképpen buta. :)
- Áramszünet esetén a UPS 10 másodpercenként pittyen egyet, a zöld LED pedig a pittyenés pillanatának idejére kialszik.
- Az akkumulátor merülését a piros LED-del jelzi, a pittyenés másodpercenkénti lesz és a zöld LED is ugyanilyen gyakorisággal alszik ki.

A terheléses tesztek mindegyike közé kb. 18 órás töltési időszakot iktattam be, így nagyjából kijelenthető, hogy az akkumulátor minden alkalommal teljesen fel volt töltve. A tesztek mindegyikét csak a másodpercenkénti jelzésig engedtem futni, a teljes lemerülést/lekapcsolást nem vártam meg.

- ~1 Wattos terhelés mellett (okostelefon töltőn) 2 órán át, majd ~3-4 Wattos terhelés mellett (okostelefon + router + IP kamera) további 2 óra 20 percen keresztül üzemelt, majd elkezdett másodpercenként sípolni. Összesen így 4 óra 20 percig üzemelt.
- ~48 Wattos terhelés mellett (CRT monitor) 33 percig üzemelt, aztán elkezdett másodpercenként sípolni.
- ~101 Wattos terhelés mellett (izzólámpa) 11 percig üzemelt, aztán elkezdett másodpercenként sípolni.

Egyéni véleményem, hogy az FSP Nano 600-zal remekül ki lehet szolgálni (akár hosszabb kimaradás esetén is) a kisebb fogyasztású eszközöket, a nagyobb fogyasztású és/vagy érzékenyebb (tápú) eszközökhöz csak alapos mérlegelés után javaslom. Nekem bejött. :)

Nincs semmilyen kapcsolatom a készülék gyártójával vagy forgalmazójával, nem célom az eszközt népszerűsíteni, a fenti tesztet kizárólag saját kíváncsiságból végeztem el és osztottam meg Veletek.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.