- Asszociációs játék. :)
- A TLS, mint OSINT (nyílt hírszerző) eszköz
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Régi Gépterem: II.386
- A KOReader ebook olvasó program
Új hozzászólás Aktív témák
-
t1
veterán
Hali!
Hátha vkit érdekel:
7800 GS AGP eladó: [link] -
net84
őstag
válasz
isapeti #3596 üzenetére
Uram! jól meggondoltad ezt a Toshiba notit? Sikerült megnézni is mielött kiválasztottad? Én egy ilyen árkategóriás 14''-os tosit néztem, amit mikor kivettem a dobozból, és megláttam, majd leestem a székről. Minőség 0, és az összeszerelés is hagyott kivetnivalót maga után - igaz 2 napja ugyanígy jártam egy Lenovo-val...gagyi ezüstszínű műanyag 200k-ért és még hülyén is nézett ki (kb olyan, mint amikor egy trabantba akartan beletuszkolni egy ifa motort)
de ez az én személyes véleményem - és tény, hogy néztem már olyan tosit is, ami normálisan össze volt szerkesztve
[Szerkesztve]Read only...
-
b-max
senior tag
TFT moncsik
[link]Telefonos elérhetőség : huszas 92 6kettő 3O4 - Viber is
-
l@czko
aktív tag
DDR ram legalább 400-as és 512 Mb van vkinek kb. ma/holnap?
-
S4ND3R
tag
http://prohardver.hu/hirek/2003-04-14/ic7_canterwood_abit_modra.html
-
S4ND3R
tag
Sziasztok!
Eladósorba került 1 deszka meg 1 proc, méghozzá az alábbiak:
1 db ABIT IC-7 INTEL 875 Chipset, Socket 478-as 4xSlot DDR 400 ram mehet bele, Firewire,
8db USB, AGP 8x, SATA 2db IDE 4db, Floppy 1db. (SATA RAID, REG MEM.)
Atomstabil, nagyonhúzható
1 db Intel Celeron 2,8 Prescott magos 256kb Cache MMX, SSE1,SSE2, SSE3,
utasításkészlet,
2 együtt menne mindenképp... Most is erről nyomom. Ki mennyit adna érte?
Jah tudom adni dobozában, mindennel együtt...
ÍRTÓRA SÜRGŐS!!! 20k?
[Szerkesztve] -
l@czko
aktív tag
Proc eladva!
-
isapeti
aktív tag
Urak!
Notit szeretnék venni, újat, Sulinetre. A max. keret 160K (bruttó), ajánljatok valami frankót!
Az első számú jelölt az ACER Aspire 3103 NWLMI, de sajna ezt sehol nem láttam Sulinetben. Bejönne a Toshiba L30-134 is.
Ami köllene bele:
- 512MB RAM
- WiFi
- 60 gigás vinyó
- DVD-író
- szélesvásznú kijelző
Ami jó lenne:
- vmi alap 3d-s VGA (X200, X1100 pl)
- bluetooth
A többi nem lényeges - proci lehet Celeron M vagy Sempron is, ez végül is mindegy, más meg úccse fér az árba, nomeg nem is lenne kihasználva a kórduó. Win se kell.
Hajráhajrá!!!"Verés közben jön-megy a székláb." - B. I.
-
l@czko
aktív tag
Procit tessék!
Nagyon olcsóóóÓ!
3200+ és dobozos! -
l@czko
aktív tag
1.6 % bad sectorral eladó egy 30 GB-os Fujitsu laptop HDD .
A rossz szektorok az első felén vannak.A maradék rész működik ( ír/olvas ) hibátlanul.
Kinek mennyit ér meg? -
l@czko
aktív tag
Valaki nem akar AMD 64 3200+-os procit venni?
-
S4ND3R
tag
Sziasztok!
1 db ABIT IC-7 INTEL 875 Chipset, Socket 478-as 4xSlot DDR 400 ram mehet bele, Firewire,
8db USB, AGP 8x, SATA 2db IDE 4db, Floppy 1db.
utasításkészlet,
2 együtt menne mindenképp... Ki mennyit adna érte?
ÍRTÓRA SÜRGŐS!!! Najó legyen a 2 együtt 23k!!!!
VIDEÓKARI? ISAPETI?! -
l@czko
aktív tag
Budapesti fuvar ide, Szhelyre nem lesz vkinek a héten/jövő héten?
-
-
l@czko
aktív tag
válasz
isapeti #3567 üzenetére
isa bá!
A játékos a DVD-RW és DVD+RW típusokat tökéletesen harapja.
Ez volt számomra a legfontosabb, amikor eljött velünk haza.Főleg ilyeneket játszottunk le rajta.
A DL DVD-vel nem tudom mi a helyzet.Ha van neked olyan médiád, szívesen látlak egy próbára a héten.
Felirat ügyben nem tudok nyilatkozni, mert nem szoktam feliratos avi-t lesegetni.De beszerzek néhányat, ha ez az ígény és azt is lepróbálhatjuk természetesen. -
S4ND3R
tag
válasz
isapeti #3567 üzenetére
Sziasztok!
8db USB, AGP 8x, SATA 2db IDE 4db, Floppy 1db.
utasításkészlet,
2 együtt menne mindenképp... Ki mennyit adna érte?
Illetve megkérdezném, hogy mennyit adnátok 1 db 6600 GT - ért ami AGP-s?
Erre már van 1 vevőm elvileg,de nem biztos a vásárló...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
isapeti
aktív tag
Eladó konfig
- Abit BD7-II alaplap
- P4 NW 1.6@2.14 GHz (133 FSB) - fesz emelés nélkül, röhögve bírja, mindig így használtam, teljesen stabil
- 1 GB DDR RAM (ha minden igaz, 333-as Samsung modulok)
- Sapphire Radeon 9800 Pro Thermaltake batár passzív hűtővel
- 120 GB Maxtor HDD
- LG combo
- floppy
- Acorp Feel-V ház (szürke)
- Antec 350W táp
- Genius bill (szürke-fekete)
- Logitech RX300 egér (fekete, optikai, 3 gombos, tilt-wheeles)
- Xerox XL775i 17'' TFT monitor (fekete, üveglapos, nagyon szép)
Remélem, nem hagytam kis semmit... megbontani nem szeretném. Esetleg ha nem kell 1 GB RAM, akkor mehet 512-vel is. Teljesen korrekt, stabil és gyors masinéria.
A lappal kapcsolatban egy igen-igen apró bibi: az elem foglalatánál van vmiféle érintkezési problematika - teljes áramtalanítás, áramszünet esetén elveszti a bios beállításokat a gíp. Elvileg egy forrasztással simán meg lehet oldani a dolgot, de mivel szinte soha nem áramtalanítom, nemigen éreztem szükségét ennek - már hozzám is így került a cucc.
Ára akcióssan cakkpakk 110.000 ungárise forinc*
*az akció 2006. 12. 23-ig ill. a készlet erejéig tart
L@cko Mesterem!
DVD-RW-t, DL DVD-t olvas ez a játékos? Feliratokkal okosan boldogulik?
Keresek 1GB-os DDR400-as RAM-ot kipróbálási lehetőséggel!
[Szerkesztve]"Verés közben jön-megy a székláb." - B. I.
-
ReJim
őstag
szóval ha már kapitányról beszéltünk
''Számoljon Ön is DR. SÖR KÁLMÁN Matematikussal!
Hány éves a kapitány?
Vegyük a kilencezerötszáztizenhárom négyzetgyökét és emeljük négyzetre miután kivontunk belőle tangens tizenkilenc egész hat tizedet.
Aztán deriváljuk az egészet, majd szorozzuk meg zsiráffal és kompenzáljuk a grádienst nulláig, feltéve hogy nincs rajtunk bugyi. Majd vonjunk ki kettőt!
Aztán az egészet szorozzuk meg a disszonáns kvócienssel, adjunk hozzá húsz deka lisztet és számoljuk ki a középponti szögeit, de még elötte gyorsan perforáljunk, majd ügyesen vonjunk ki és végül osszunk le négyezerötszázkilencvenhárom egész harmincnégy századdal!
A kapitány 36497 éves.
''
itt lehet szavazni, hogy hány éves: [link]
no, meg:
A hajó és a kapitány együtt hetven éves. Hány éves a kapitány, ha a hajó most kétszer olyan idős, mint a kapitány volt akkor, amikor a hajó annyi idős volt, mint most a kapitány?
mellesleg nem tudom megint honnan jutott eszembe a kapitány</end.?>
-
ReJim
őstag
nemnyert. én szerencsére teljesen hülye 8-9 éves vagyok...
l@cko:
hát persze hogy nem vagyunk semmik! mert ha semmik sem lennénk, akkor az nem lenne, mivel a semmi tulajdonképpen nem nincsen, hanem van... tehát ha van akkor meg nem semmi. de mivel semmi van, ezért hát van, tehát az megintcsak nem semmi, hanem valami...
érted?
megkeresem a kapitányos szöveget, azon majd legalább lehet nevetgélni
[Szerkesztve]</end.?>
-
l@czko
aktív tag
Ami itt ma néhány nehézsúlyú, félközéppályás szószátyár hangképző szervéből kijött, na ezért érdemes élni-----többek között!
Már készítettem zsepit a következő könnyezésre, ami a röhögés közben gyötör!
Nem vagytok semmik! -
Ygg
senior tag
Az első kettő a hurok és a csomóponti...
A harmadik csak a gyakorlatban létezik, és azt mondja ki, hogy nem egészséges az áram alatti vezetőt felelőtlenül fogdosni mert
-> drót végén széndarab = kezdő villanyszerelő/mérnök
Ugyanúgy nem egészséges Ygg bácsi idegesítése, mert nagyon erős lett a Sport szeletektől.
Azt nem tudom, hány éves a kapitány, de Te 16-18 lehetsz,
mert ismerek egy 8-9 éves körüli gyereket, és az csak félig hülye.
ÉN kérek elnézést!
-
ReJim
őstag
animafil,zoofil, gerontofil, necrofil, pedofil... egyre megy
kis szerszám kompenzálása mélyreható radikális cselekedetekkel...
Kirchoff törvénye mondja ki, hogy a helyzet definisztikai szubjektivitása nem kombinálódik a moláris egzisztanciával? vagy azt mondja meg, hogy hány éves a kapitány?
evribádi:
karácsonyi nyeremény játék: aki megtudja mondani, hogy hány éves a kapitány, az értékes nyereményeket nyerhet!
1. helyezett:
300dpi-s viziló nyomtató, kiscsikó huzattal...
2. helyezett:
balkezes műanyag kalapács, ajándék híres festmények audió cd-vel...
3. helyezett:
balatoni hajóút dec. 31-én, husvéti ünnepléshez...
szavazatokat a 1313-as számra lehet küldeni...
(sms díja 3999huf+áfa/perec)
bocsicsak itt rohadok cisco órán, vizsga megvolt, és meglehetősen un-pihi az állapotom...
[Szerkesztve]</end.?>
-
l@czko
aktív tag
Ygg:
Gondja nincsen a játékosnak, csak nem kedveli az erőlködőmet sajnos.
De amúgy a médiát szépen megeszi és kiköpi a kimeneteken.
dzsoni:
Anno 17,9 k volt az ára.Ez augusztus 4-én volt aktuell.
Nézegettem, most olyan 15 k-tól felfelé lehet megkapni kb.
Olyan 12 k körül gondoltam.
Ja, igen, koaxos, így van.
[Szerkesztve] -
Ygg
senior tag
ReJim:
Az animafil az kicsit más.
Amire te gondolsz az a zoofil, ha már mindenáron az ógörögöt akarod erőltetni...
Amúgy Kirchoff harmadik törvényét megtanultad már?
Szívesen a procit.
Többi hang a kórusból:
Alantas irigykedésetek szólamai nem érnek fel hozzám...
Tessék igyekezni, és akkor nektek is lehet ilyen szép ágyelőtök.
L@czko:
Nem jött be a játékos? -
l@czko
aktív tag
Eladó sorba került egy néhány hónapos
LG DVX-172 [link]
típusú, DivX-es lejátszó.
MM garanciával, minden tartozékával, dobozában, kifogástalan állapotban természetesen. -
ReJim
őstag
a mutogatósok perverzek, de te pénzért mutogatós vagy, ami már egyenessen überperverz...
ráadásul antilop kinézetű zebrákat...
ez határozottan animafil-überperverzió, melyett az éterből kiáramló impedancia külömbségek helyzeti diszjunktivitásának kicsi kis zöld szagú diszverbális tényei sugároztak beléd...
a procit megkaptam, köszönöm...</end.?>
-
bolfantom
csendes tag
Hali mindenki!
Nincs valakinek véletlenül egy HP3330-as install cd-je? Ha van és kaphatnék belőle egy másolatot azt megköszönném. -
net84
őstag
Karácsonyi akció:
256MB / 133MHz Kingston SD Ram - élettartam garancia - 10k
160GB Samsung SATA HDD - ? gar - 11k
Samsung 797MB monitor - ~2,5 év gar - 29k
Celeron 733MHz CPU + Acorp ATX alaplap + 1x 128MB SD Ram + ATX ház - 14k
Celeron 566MHz CPU + Intel mATX alaplap + 2x 64MB SD Ram - megegyezés szerintRead only...
-
ML320
senior tag
Akar valaki bővíteni?
Kingston KVR400X64C3AK2/2G
2GB 400MHz DDR Non-ECC CL3 (3-3-3) DIMM (2x1GB kit)
48.000,-
Szhelyi üzlet, élettartam gar...Ember tervez, Isten perverz...
-
Pokica
csendes tag
Eladó
Maxtor 10 GB Hdd 2500
És még ami nem számtech
Motorola V3 Razr Fekete Dobozos 25e ft
Paintball Felszerelés
Spyder Image Marker tuning csővel
Elektromos tárral
Dye Innovision Maszkkal
Táröv 7x140 es tartó
Paintpall nadrág mez
55e FT
Boldog Karácsonyt -
net84
őstag
én manapság már csak egyszer magyarázom el minden ügyfelemnek a külömbséget a webshop és a helyi kereskedő között...majd utánna a tudatlanja (tisztelet a hozzáértő kivételnek) ugyis megfizeti az árát
wildrain - mint azt Ygg is írta, külföldről kicsit macerásabb behozni a dolgokat, igaz egyes cikkekkel lehetne próbálkozni - de soka buktató (pl. a garanciális és forgalomba kerülési szabályozás esetleges különbségei, illetve, hogy hiába kint veszel egy terméket, ha az Magyarországon az említett ártisfuck jogdíj fizetésére kötelezi mindazokat, akik kereskedelmi forgalomba helyeznek olyan terméket, ami a törvény által előírt kategóriába esnek - így ezzel együtt máris nem nevezhető olcsóbbnak pl egy pendrive)
Egyet kell megérteni: néha arra sincs idelye az embernek, hogy megnézze az üzeneteit. Én pl. az elmúlt héten fél 6 után tudtam megnézni a céges levelezést, ugyanis addig nemhogy válaszolni nem tudtam, még elolvasni sem, hogy kinek mi kell éppen
Tény, ha 1 napnál többet csúszik a válasz, az már gázos lehet...Read only...
-
Ygg
senior tag
Én is ezt szoktam mondani saját témakörömben, amikor a drága userek azt mondják, hogy az IT csak a bizonyost húzogatja...
meg lehet próbálni...
de most nem erről van szó...
Feltételezve, hogy mind a kettő rendesen végzi a dolgát:
egy webshop más jellegű szolgáltatást nyújt, mint egy üzlet...
más az ár már csak ezért is.
Hogy egy más területről való példát mondjak, az Alexandránál is 25%-al olcsóbb a könyv a webshopban. Akkor nem kell kiszállítani boltba, eladót izélgetni, polcra kirakni, csak a raktárból odaadni a futárnak.
Szombathely meg valóban Szombathely...
Én speciel nem szeretek 1-2 ezresért Bp-re rohangálni, ha kínom van.
Van akinek meg belefér.
Wildrain:
Az osztrák nagyker nem az az egyszerű dolog...sajnos...
S akkor már a szlovákkal is érdemes próbálkozni...
még olcsóbb...mit gondolsz, honnan jön a sok olcsó DVD
jó része..persze csak belőlünk tesznek majmot artifuck matricával meg ilyesmivel...
[Szerkesztve] -
wildrain
addikt
Itt most nem arról van szó, hogy valaki tudja avagy nem tudja, hogy hogyan működik egy számítástechnikai üzlet, vagy hogy milyen nehéz a munkátok. Ez utóbbi egyébként nem különösebben hat meg, mert nekem is nehéz, meg másnak is, csak a legtöbben azt hiszik, hogy nekik a legnehezebb. Én is voltam eladó, tudom, hogy baromi nehéz bánni egyes emberekkel, mert van, akinek ha kinyalná az ember, akkor is tahó/elégedetlen lenne, van, akivel meg felmoshatjuk a padlót, az is jó neki. (Ez utóbbi a ritka, természetesen
) Én a saját tapasztalatom alapján nagyon toleráns vagyok a boltokkal, csupán annyi az elvárásom, hogy ha valami nem megy, vagy nem megy simán, akkor tájékoztassanak róla, ne csak kussolás legyen, mint pl. most ezzel a webshoppal, mert ezt kiba..snak veszem, hiszen egy másik helyről már megkaptam volna a cuccot.
Valójában én arról beszélek, hogy ez a rendszer nem jó, nekem nem felel meg. Ezt nem csak a boltos dologra értem, hanem a webshoposra is, mert természetesen amíg van benne kockázat, addig nem tökéletes az sem. De onnan legalább megkapom, amit szeretnék, míg a boltból azt kapom, ami van.
Egyéb kérdés: azon nem gondolkodtatok, hogy ausztriából szerezzetek be dolgokat az ottani nagykerekből? Talán más a választék (nagyobb) és a rendszer is kidolgozottabb... -
ML320
senior tag
válasz
wildrain #3520 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Legalább nincs harag, ennek örülök. Lényegében olyan nagyon szar dolgokat (talán) már nem gyártanak, így az egyik-másik cég közötti különbség abban mutatkozik, hogy az esetleges hibáknál hogy állnak hozzád. Legyen ez VGA, autó, mp3 lejátszó... A vevő joggal várhatja el, hogy ne nézzék hülyének. Szerintem ez az, ami minősít egy céget.
Murphynek igaza volt, ami el tud romlani, az el is romlik...
A viszonteladóink pont ezt adják fel. Ők inkább kifizetnek egy adott árnál akár többet is, de nem akarnak minden kis szar miatt rohangálni. Nekik ez jó, egy másik kollégám meg szó szerint ezt mondta egy megbeszélésen: ''Tudom sajnálni azokat, akik interneten vásárolnak''. Ez az ő véleménye.
Az enyém az, hogy mindenki mérlegeli azt, hogy számára mi az előny, mi a hátrány.
Te pedig szintén határozott vagy. Van kedvező tapasztalatod, van kedvezőtlen. Te is ez alapján döntesz. Legyen szó vásárlásról, divatról, politikáról, nőkről, ... mindig ez lesz.
Kinek a tea, kinek a forralt borEmber tervez, Isten perverz...
-
wildrain
addikt
Akkor neked nem az edigitallal van a gondod, hanem azzal az mp3 lejátszó szériával. Járt így a bátyám is ausztriában az mp3 lejátszójával (Creative). Boltban vette, és szintén vagy 2-3 alkalommal vitte vissza, és kapott újat. Az utolsó pont a gari lejárta után ment tönkre, úgyhogy végetért a kálváriája.
minden szervíznek küldés egy kilóba kerül Ha nem szombathelyi lennél, hanem 10-20 km-re laknál a várostól (és itt vennél gariztatandó cuccot), akkor a beutazás is kerülne annyiba.
Edigitalnál nekem nagyon simán ment a garancia, elküldtem egy ismerősömnek, aki bevitte a szervízbe, aztán még azon a héten mehetett az új cuccért. -
ReJim
őstag
válasz
wildrain #3518 üzenetére
edigital megbízható? ott sikerült neked garanciázás?
ehh.. akkor szeritnem te egy szerencsés ember vagy...
én már egy éve szopok az mp3 lejátszómmal... 3dik darab van nálam, szintén ez is széria hibás, és minden szervíznek küldés egy kilóba kerül (meg egy hónap)... megérte nekem ott megvenni?nemhiszem
fényképezőgépem is onnan van, de azonkívül, hogy pixelhibás a kijelzője nincs vele gond... ha lenne akkor szopnám a f*szt...</end.?>
-
wildrain
addikt
Hosszú szöveg, van amivel egyetértek, van, amivel nem.
Nem vártam el, hogy azonnal válaszoljanak egy e-mailre, de azért ne kelljen másfél napnál többet várni rá. Még ha nem is tud konkrétan válaszolni, mert utána kell járnia, akkor is nyomasson valamit, hogy vette az üzenetet. Így érzem, hogy foglalkozik velem, és máris másként viszonyulok a dolgokhoz.
ha az este elküldött e-mail végett már kora reggel telefonálnak, akkor arra pláne rárakok 1 napot
Ez magyar kereskedő mentalitás, és téged minősít, nem pozitív irányba.
Ha webshopban láttad a terméket, és ott van is árad rá, akkor azzal meg nem fogok harcolni.
Ez teljesen világos, hülye az, aki azt gondolja, hogy ingyen lejön a cucc, de hajlandó vagyok azt a többletet kifizetni, ami a szállítás lenne. Ha egy futár lehozza nekem a cuccot 2500-ért, akkor gondolom, nektek is lehozná annyiért.
De egyébként nincs a témában harag, én megértem a boltosokat is, csak egyszerűen elmondtam, miért vásárolok én webshopból. Kockázat az van, de hát tegnap meghalt az AeroCool tápom, amit helyben, boltban vásároltam, mégis kitörölhetem vele, mert öt hónapja lejárt az 1 év garancia. -
ML320
senior tag
válasz
wildrain #3509 üzenetére
Nics, de tudok egy jót ajánlani!
Na, a helyzet a következő:
8ra bemegyek, de 7.55 óta folyamatosan csörög már a telefon. Tehát ha úgy gondoltam volna, hogy jó napom lesz, akkor 8.10-re már el van b***va a hetem. A munka a kereskedelemben nem egyenletes eloszlású. Mai nap 20-an voltak a boltba, persze 10 és 11 között az összes, és akkor jött az összes telefon is. Ezek alapján ha azonnal válaszolnak nekem egy e-mailre, az már gyanús, mert akkor nem is csinálnak semmit, még a PH-t sem nézik, csak az ügyfélért remegnek
Viccet félrerakva: néha nem tudunk azonnal válaszolni. És ráadásul néhányan tudják, hogy személy szerint én vagyok olyan g**i, ha az este elküldött e-mail végett már kora reggel telefonálnak, akkor arra pláne rárakok 1 napot.
Ha az ügyfél csak szimpla ''Tisztelt cím!'' -mel indít, én is levonok egy következtetést az emberkéről...
Ha spec dolgot keresel, amit azonnal nem tudok adni, akkor az összes kapcsolatomat meg kell kérdeznem, akik még megkérdezik a többieket, így megy az idő.
Ha webshopban láttad a terméket, és ott van is árad rá, akkor azzal meg nem fogok harcolni. Minden héten van jó pár tizenéves gyerek, aki bejön, lobogtatja a depos árlapokat, és nagyképűen mondogatja, hogy ''nem értem, nem kell a pénzem?''
A számtech boltok Szombathelyen 10-15-20%-os árréssel dolgoznak. Mi az elején vagyunk
Bocsi, de ha egy ilyen kártyát meg is rendelsz nálunk, akkor azon keresünk 2.000,- Ft-ot, amiből még a működési költségek lejönnek. Ne érts félre, nem azt mondom, hogy nem érdekel az a nyamvadt 2 ropi, de ezért egy külön helyen be kell regisztrálni, oda kell küldenem egy embert, és ha gáz van, akkor az egész rajtam, a boltoson csapódik le. A vevők mindig azzal jönnek, hogy ''de hát maga ajánlotta ezt a szart, most nézze meg, nincs gépem...'' Ha egy terméknek akár 10%-os meghibásodási aránya van, akkor is 90%, hogy jó lesz! Ilyen arányszámok miatt lottózomMég mindig
Bocs megint, elhiszem, hogy eleged lehet a vidéki boltok mentalitásából, de értsd meg, hogy mi annyi energiát fektetünk már így is feleslegesen sok primitív ügyfélbe (a jelenlévők kivételek), hogy az egész egy heroikus küzdelemnek tűnik...
Jöhetnek a sztorik:
Csávó mindenhol megvette a legjobb áras dolgokat. Nálunk az alaplapot. A VGA kártyája szarakodott, visszavitte oda, ahonnan való. A kártyák összemonyákolták neki 1 hónap alatt. A hűtője lötyög, a tápcsatit átforrasztották egy floppyról, stb... Gány munka! Továbbra sem jó, ráfogták az alaplapra. Bejött hozzánk, átvettem a gépet, szervíz, az ő kártyájával fagy, egy másikkal nem. Egyértelmű a tényállás. Vissza a másik boltba, de ők a kártyát nem cserélik ki, az jó, mi vagyunk a kóklerek. Rendben, ha ez minden vágya, kicserélem az alaplapot, egy másikba mostanáig ment a gép. Most már csíkoz a VGA, de érdekes módon az alaplap is megpusztult... De az alaplap cseréjét MI megint elvégezzük!
Ugyanezt megkapod egy webshopon?
Sőt, ugyebár a körforgalmaknál található ''nagyobb üzletek''-ben is olyan cuccok vannak soxor, amik direktben jönnek be külföldről, én azokat be sem tudom szerezni. Akkor itt hol van az egyenlő piaci verseny? Vannak olyan termékek, amiket egy-egy nagyker most hozott fel a kinálati listájában. BFG videokártyák, DFI alaplapok. Józsika/Pistike azt nem ismeri, csak arról tud, amit a PC Guru emleget. De azokat a cikkeket nagyon!
Bocs még egyszer, senkit nem akartam megbántani, és nem is te vagy a kirohanásom célpontja. De ez sajnos vidék, ez Szombathely, és nem Budapest...
Uff, beszéltem.... Lehet anyázniEmber tervez, Isten perverz...
-
l@czko
aktív tag
válasz
wildrain #3509 üzenetére
Neked is van igazságod!
Persze korlátozott a kínálat nálunk, mert érthető módon abból tartanak raktáron, ami fogy is azért.
De ahol én szoktam vásárolni, eddig mindent meg tudtak hozni a srácok.
Aztán lehet, hogy mázlim volt és nem olyat kértem, ami nem rendelhető.
Nekem van egy kedvenc webhsop-om, ahol nagyon korrektek és jól bánnak a vásárlókkal - szerintem.
[link]
Eddig mindent nagyon jól megoldottak, pedig volt egy alaplap tévesztésük, de nagyon gyorsan helyrehozták.Felhívtak, elnézést kértek.
Tudom ajánlani, ha minden kötél szakad.
( Elnézést minden helyi boltostól!!!!)
Természetesen kedvenc boltom is van.
vallas: Egy HDTune teszteredményt tudnál a kis vinyóról nyomatni mélben?
[link]
Error scan és Health érdekelne.
[Szerkesztve] -
wildrain
addikt
Én nagyon sok dolgot rendeltem webshopokból, és soha nem volt gondom. Sőt, intéztem egy garanciális ügyet is, és az is működött.
Észrevenni azért, hogy melyik bolt mennyire profi, már a kommunikációjukból is. Az, amelyik csak 2-3 nap után válaszol egy e-mailre, és azt is csak úgy odadobja, az valószínűleg szarik a vevőre. Meg sokszor a honlapon is látszik, hogy mi a helyzet. Nyilvánvaló, hogy egy szép, jól működő honlap többe kerül, és talán nem fog egy olyan bolt ilyenre költeni, akinek nem fontos, hogy onnan is kapjon megrendelést.
Boltosoktól kérdezem: Galaxy PCI-E 7300GT 128MB DDR3 ZALMAN-t tud valaki szerezni?(kb. 23e Ft körül)
-
wildrain
addikt
Igen, a helyi kereskedők, amikor azt mondtam hogy nekem ez és ez a videokártya típus kéne, azt mondták, hogy az nincs, de ajánlok helyette másikat. Nem kell másik, nekem az kell.
(Természetesen nem jártam az összes boltban, ja és pl. az alaplapot meg a procit is itt vettem, de azzal is volt ''ajánlok másikat'' szöveg.)
A webshopok általában nagyon jók, de nem mindegyik, én most ezzel pont megszívtam. Ahogy leveleznek, már az se tetszik. Se megszólítás, se aláírás, sőt valamikor még a pont is hiányzik a mondat végéről. Úgy érzem, mintha csak odavakkantana valamit... -
l@czko
aktív tag
Támogatom Josi bá véleményét.
Saját példámból okulva:
A pénz nagy úr és sajnos soha nincs elég belőle.
Kinéztem anno egy terméket.Kérdezgettem a helyi kereskedőket és a vételárát hasonlítottam a Bpesti árakkal.Persze, hogy volt különbség.Nem túl nagy, de volt.
Ember mit gondol?Agy eldurran, hamar, gyorsan, gyerünk.Fenét fogom itt megvenni, mikor ott olcsóbb!
Rendel, vár, futár bá leszállít, kipróbál.
Naná, hogy hibás volt.Nem konkrét nem működik hiba, hanem fura dolgokat produkált.
Ami azért fontos, mert ha nem működik, akkor simán és viszonylag gyorsan kicserélik egy próba után.
De így?Melyik nagyker fogja tesztelgetni órákig, napokig a - látszólag jól működő - portékát?Egyik sem.
Szóval a hülyeségem bajba sodort és kezdődött a kálvária.Vissza kell küldeni futárral, saját költségre.
Nagy-nagy mázlimra, erősen nyomott áron tudtam túladni rajta úgy, hogy éppen megfelelt így egy jó ismerősnek.A nyomott ár a cucc értékének kb. 75 %-a volt.1 hónaposan.Piszokul megérte!
Itt ugrik be Josi bá teljesen jogos megjegyzése és máris drágább lett a termék, mint a helyi kereskedőknél.
Szó, ami szó, nem csak a bruttó vételárat kell nézni.
Azt is kell nézni, hogy:
- Garancia hol érvényesíthető.
- Garancia milyen feltételekkel érvényesíthető.( lásd futár saját költségre, oda-vissza )
- Nem mindegy baj esetén, hogy csomagolok, postázok, várok a futárra, VAGY besétálok a kereskedőhöz és Ő intézi a portéka további sorsát.
- Nekem pld. nem mindegy,hogy várjam a futárt és stersszeljek, hogy éppen legyek Szhelyen, VAGY amikor ráérek, besétálok a boltba és elhozom a cuccot.
- Ha baj van, itt bemehetek és kérdezhetek.Mi több, segítenek is.
- Nem árt a jó viszony a fiúkkal, mert bizony mentem én is jópárszor az Ő utcájukba.
(Az utolsó pont távol áll a popótisztogatás közismert jelenségétől.Meg szoktam hálálni a helpet és ez így van jól.)
Csak azért írtam ennyit, mert ilyenkor, szombat reggel a múzsám is frissebbnek tűnik, mint szokott.Sőt, most el is látogatott hozzám a Ti nagy örömötökre!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
l@czko
aktív tag
2.5 ''-os noti hdd-t keresek olyan 40 GB körülit!
Nem baj, ha garanciális...... -
wildrain
addikt
Lassan halad az ügy, már a hajamat tépem. Itt az új lap, benne a procival, webshopból rendeltem hozzá vga-t meg memóriát, de csak hitegetnek azt hiszem. Két és fél hete rendeltem meg, először nem volt raktáron, aztán az írta, hogy most hétfőre kellene megérkeznie, de se csomag, se értesítő, se semmi.
-
Ygg
senior tag
Konfig:
P4 1.7
ECS alaplap
300W ATX
20 GB HDD
512 RAM
GeF4 MX440
DVD
17'' LG Studioworks Monitorral 50k
Monitor nélkül is mehet.
PIII 1 GHz konfig - 25000 HUF
Abit VT6 alaplap, 256 RAM, 15 GB HDD, TNT2, etc.
Lap+proc:
Abit BE6-II + 1000 PIII - 9k HUF.
Procik:
CELA 433,466,500 Mhz- 500Ft., PPGA Slot1 átalakítóval 1000Ft.
Celeron 700, 733 FCPGA - 1500FT
PIII 733, 866, 1GHz
PIII 500 Slot1 - 2000 Ft
Egyéb:
32 MB SD 66 MHz, 64 MB SD 100/133MHz
Epson FX-1050 Mátrixnyomtató olcsón alkatrésznek, bár működőképes: 3k
Mpeg-II Decoder kártya, 1000 HUF
34 kB Sharp managerkalkulátor
56K Modem (külső, belső PCI) 1500
17'' Monitorok 10k
Keresek:
DVD olvasót (2k), de kedvező ár vagy csere esetén combo vagy író is jöhet.
256 MB és nagyobb DDR, lehet 266 és 333-as is.
Csere is működik!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Építő/felújító topik
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- Path of Exile 2
- OLED TV topic
- EAFC 25
- Tudományos Pandémia Klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jövedelem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Linksys Atlas 6 / Hydra / Hydra Pro Wi-Fi 6 Mesh routerek
- Modolt, magyar, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch Chilkey ND75 Essential
- Logitech g920 + logitech váltó
- Eladó PSP "PlayStation Portable" pezsgő arany
- ThinkPad P1 Gen4i 16" 4K érintő i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest