Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#33701) Dare2Live válasza szebe (#33700) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

az drága dolog. és egy hozzá képest fillérres jobbra lehajtó is eltüntetné a dugót.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#33702) eami válasza Dare2Live (#33701) üzenetére


eami
addikt

szerintem nincs semmi gond azokkal a körforgókkal, sokkal inkább azzal van gond hogy tippre nem véletlenül nem festik fel két sávosra :U

[ Szerkesztve ]

(#33703) Slapy válasza eami (#33699) üzenetére


Slapy
aktív tag

Nálunk a héten voltak és a fentebb említett Huawei-t adták!

(#33704) eami válasza Slapy (#33703) üzenetére


eami
addikt

oh, az szuper. úgy hallottam szegeden már ZTE osztanak.

(#33705) hcl válasza vigyori78 (#33694) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Aminek a WAN portja gigás, az tud gigás netet. Ennyi. Aminek 100-as (az a gyakoribb, még AC- wifivel is), az 100, max 200Mbitet tud.
Tényleg TP1043, D-link DIR-860, és TP Archer C5 ami értelmes. C50 pl. pont annyival kevesebb, hogy kimaradt a gigás WAN. A 1043-ban viszont csak N-es a wifi, s később jól jöhet egy AC-s.
És akkor már 15000 fölött jársz :W

Én összeszedtem egy C5 v1.2-t 13000-ért - lett volna v2 olcsóbban is, de a v1.2-re van normális Openwrt, amivel megvan a sebesség is, meg biztonságos is.
Brutál drágaság... 10 felett még nem vettem routert... az eddig használt 841 meg bagóért jött hibásan.

Mutogatni való hater díszpinty

(#33706) quint válasza eami (#33702) üzenetére


quint
aktív tag

Az teljesen oké, hogy szerinted nincs velük gond.
A baj egyedül az, hogy a közlekedésszervezők szerint sincs.

(#33707) eami válasza quint (#33706) üzenetére


eami
addikt

nade azok két sávos körforgók, nem? legalábbis hely van neki bőven, csak nincs felfestve.

(#33708) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Van valakinek IKEA görgős széke/ilyesmije? Milyen csapméretűek ezeken a görgők?

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#33709) szebe válasza eami (#33707) üzenetére


szebe
őstag

Isten óvjon minket ebben a városban (meg amúgy az országban) a kétsávos körforgótól.Akkor már inkább mókoljanak oda valami jobbrakanyarodást.

(Én csak a Tejüzemnél lévőről tudok, mint 2 sávosnak épült körforgalom, de elég hamar 1 sávos lett belőle)

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#33710) coqito


coqito
tag

Én úgytudom az Auchannál és az Új csóri-Palotai úti körforgalom kétsávos (ez a kettő tuti).

(#33711) vigyori78 válasza szebe (#33709) üzenetére


vigyori78
őstag

Győrben jártunk ott ez az alap :DDD

(#33712) #49155328 válasza coqito (#33710) üzenetére


#49155328
törölt tag

Egy sávos mind a kettő.

(#33713) fant0mi válasza vigyori78 (#33711) üzenetére


fant0mi
addikt

Azert az kicsit mas (korgeometriaju lampas csomopont), de eleinte azzal is megkuzdottek a gyoriek. Most mar megy flottul.
Minimalis raforditassal lehetne az itteni nagy meretu korforgalmakbol csinalni olyat, hogy a kulso sav mindig csak az egyet jobbra menoknek lenne kialakitva, felfestessel, narancssarga prizmas kutyanyelvekkel. Az igazi ketsavosba itt belehalnank, hisztizne panikolna mindenki...

(#33714) hcl válasza fant0mi (#33713) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Siófokon van pár kétsávos. Felesleges is, meg zavaró is. Szerintem ami az egysávoson nem megy el, az a kétsávoson sem, hacsak nem turbó-körforgalom.

Mutogatni való hater díszpinty

(#33715) Fecogame válasza fant0mi (#33713) üzenetére


Fecogame
veterán

Pedig nem egy nagy kaland használni a kétsávost. Angliában találkoztam jópárral, és ha tudják használni, akkor elég hasznos tud lenni :)

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#33716) fant0mi válasza Fecogame (#33715) üzenetére


fant0mi
addikt

Itt igazabol ez a baj, hogy nem tudjuk hasznalni. De meg lehet tanulni. Csak a nephiszti elobb visszavonulot fujat, beir a zujsagba, felhivja a polgarmestert, az meg leszol, aztan minden vissza van csinalva, minthogy tajekoztassunk, hagyjunk idot megtanulni.
De hat egy cippzar elvet nem birunk hiszti nelkul alkalmazni, lasd csori ut...

(#33717) quint


quint
aktív tag

Szerintem max igaza van Dare2Live kollégának, akár csak egy dedikált jobbra kanyarodó sávval is nagyon meg lehet növelni a kereszteződés/körforgalom áteresztőképességét. Ebben semmi csoda nincs, a szűk keresztmetszeten való javítás rögtön meglátszik a rendszer javulásán.

Az igazán vicces az, hogy egy kis gondolkodással mennyire egyszerű könnyen használható, áttekinthető többsávos körforgalmat csinálni. Itt van egy példa a szomszédunkban, Veszprémben. Érdemes a street view segítségével "kocsiból" végigjárni mindegyik irányból. Olyan egyszerű, mint a faék. Ha pedig valaki mégis eltéveszti a behajtást, akkor sincs semmi gond, a többiek zavarása nélkül nyugodtan körözhet, amíg van üzemanyaga (vagy rájön, hogy hol akar kimenni).

Az egészben az a vicc, hogy lényegében ugyanakkora helyet foglal, mint a szárazréti vagy az Auchan-nál lévő körforgalom.

(#33718) sandor906


sandor906
tag

Bocs, hogy nem a közlekedés témájába vág, de keresek pár súlyzótárcsát 250-300Ft/kg körüli áron. Érdekelne 2x15, 2x10, 2x5 és 4x2,5kg-s tárcsa, lehetőleg gyári kivitel 28-31mm körüli furattal.

GhostDragon#24437

(#33719) szebe válasza hcl (#33714) üzenetére


szebe
őstag

A turbó-körforgalmakat lehetne erőltetni, abban látok fantáziát. Előtte szépen besorolsz a megfelelő sávba, végiglavírozol a demszky-csöcsök között, aztán mész a dolgodra tovább :K

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#33720) siti válasza szebe (#33719) üzenetére


siti
senior tag

több probléma is van a város közlekedésével, de ezt már többen (nálam jobb értékelésű közlekedésmérnöki diplomával) is megírták:

- tömegközlekedés: mind a rendszere, mind az elhelyezkedése tragédia. Lehetett volna egy közös vasút-busz pályaudvar, de lett egy felújított pályaudvar, mellette egy buszmegálló, meg a belvárosban egy busz pálya udvar. Lehet a plázának jó, hogy rögtön ott a parasztelosztó, de a városnak nem, hogy minden távolsági busz ide csalingázik be, aki meg busz-vonat átszállást szeretett volna, az megszívta. Másrészt, volt munkahelyemen is gond volt, hogy nem volt annyi pénz, izé beleszólásunk, hogy a busszal 8-ra be tudjanak érni az emberek, illetve munkaidő végén haza tudjanak menni fél óra várakozás nélkül.

- belváros: ami itt belváros néven van, meg koronázó meg királyi, azt egy szabolcsi falu Petőfi szobros tere is tudja. Nincs se történelmi rész, se egy nagyobb felület közösségi rendezvényekre. Lehet nyújtani még a belvárost a Zichy liget felé, de ott semmi kocsma, lehet mutogatni a volt vidámparki tóra, de ott sincs nagy élet, vagy tavakra, de maga a belváros egyik irányból lezárja a pláza, másik irányból meg a panelok, köztük meg marad két utca és lehet kilométeres fesztiválokat rendezni. Vagy szétszórni több helyre. Ezt addig fogja nyögni a város, amíg busz pálya udvar meg a Palotai út ott lesz. mert arra lehetne terjedni, de hopp, ott egy lakótelep, akik majd szólnak, hogy ne itt legyen éjjel buli...

- belváros megint: Várkörút rekonstrukció, hogy olyan legyen mint száz éve. Csókolom, nem száz évvel ezelőtt élünk. Gyalogos csapdák miatt szóltam, lepattintottak annyival, hogy van kresz, meg zebra, úgy kell megközelíteni hogy meg tudjon állni az autó, gyalog is csak akkor léphet ha meggyőződött hogy egyben át tud jutni, ergó, jól van ez így, a zebrán nem ütnek el soha senkit, pláne ha gyerek és takarásból lép ki. Meg különben is, az volt a cél, hogy kitereljék a városból a forgalmat az elkerülőre, ami:

- elkerülő: ez nincs. Aki már látta a krumplit a város bevezetőjén, az tudja hogy nincs, aki meg legalább egy első fázisban vergődő M0-t képzel el, az majd meglepődve csalingázik SztFlórián, Kadocsain, ami már bőven a városon belül megy, levágva az Öreghegyet. Mindegy, ez is több lépésben fog elkészülni, mint az újcsóri elkerülője. Egyből megépülhetett volna, csak kellett várni vagy 10 évet a Feketehegy elkerülővel. Nem járok arra, jobb lett bejutni a városba? tippem nem, mert a körforgalomnak van egy forgalom lassító hatása meg egy áteresztő képessége, ami jóval kisebb mint egy többszintes kereszteződésé , munkából-ba meg arra járnak a városból. (Mondjuk az drágább is, több pénzt is lehetett volna lenyúlni. végkép nem értem miért körforgalom van).
- Auchan kettős körforgó: ez pedig addig volt jó, amíg nem volt ipari parkban élet, meg nem vezették rá direktbe az elkerülőt. Eddig a belvárosban puffogtak, most kint. Ide is többszintes kereszteződés kellene és jó lenne. vagy annyi ész, hogy 8-ast a déli ipari park másik végén is rákötik a pályára. (ezt megint nem lehet, mert akkor túl sűrű a le-fel hajtó és sebesség korlátozni kell, Brüsszel meg csak gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésere adott pénzt, ezért sem lehet az új elkerülőről Úrhida felé menni, mert korlátozni kellett volna a sebességet ott is, bár ha benzinkút van, akkor meg lehetne, de az meg nincs, Az hogy mi írjuk a szabályokat amivel magunkat szívatjuk....)

- többsávos körforgalom: Ez addig működik, míg az emberek tudják is használni, és nem a körforgalom közepén jön rá, hogy merre akar menni. Ez itthon nem megy. Kész. ennyit tudunk... Hányszor láttam már lehetetlen helyen megforduló autóst, ahelyett hogy menne még egy kört, vagy a következő kis utcába megfordulna. Nem, inkább a kőfalon is átmegy, de benézte a kereszteződést, akkor is visszafordul... lehet úgy is hibázni, hogy nem jönnek belénk és nem szidják a szüleinket.

[ Szerkesztve ]

Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)

(#33721) hcl válasza siti (#33720) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nekem az a WTF, hogy dugig a belváros autóval.
A tömegközlekedés meg vicc, amilyen ritkák a járatok. A Várkörút meg szép-szép, de az a fal a közepén 1. balesetveszélyes, 2. beragad az egy sávon a busz a dugóba reggel -> késik a jövő hét is. OK, nekem annyira nem kell perc pontosan menni melóba, de azért ilyen járatsűrűségnél lehetne pontosabb (vagy, kalkulálják bele a napi késést a menetrendbe, az sem lenne rossz).

Mutogatni való hater díszpinty

(#33722) siti válasza hcl (#33721) üzenetére


siti
senior tag

Vidékről busszal vonattal kb rögtön zsákutcába futsz, mert ezek mennek a belvárosba, az ipari parkok meg nem ott vannak. ergó bebuszozol, majd ki a városból. Vonatnál megtolod még egy átszállással. Akkor inkább autóval jön be mindenki. Nem csoda, hogy vidékről ennyi privát céges buszjárat van.
Még volt ötletem, hogy veszek egy 50e-s autót és azzal ingázok a vasúttól a melóhelyig. de olcsóbb rögtön bejönni autóval. Helyi lakos meg reménykedjen, hogy közel lakik a munkahelyhez és nem kell reggel átvágnia a városon. (ja a lámpákat nem is említettem, de míg nincs forgalmi koncepció, nem is fogják tudni mihez hangolni)

[ Szerkesztve ]

Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)

(#33723) quint válasza siti (#33720) üzenetére


quint
aktív tag

"többsávos körforgalom: ... Ez itthon nem megy. Kész. ennyit tudunk..."
Amíg hülyeként kezelik az embereket, addig azok is maradnak.

(#33724) Jarod1


Jarod1
addikt

Üdv, a strand megnyitott már?

(#33725) LamerGyuri válasza Jarod1 (#33724) üzenetére


LamerGyuri
senior tag

Nem. Még nincs kész.

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#33726) szebe válasza quint (#33723) üzenetére


szebe
őstag

Az egysávos se megy...
Kb 10 perce, Rákóczi-Gáz utca kereszteződés, előttem lévő megáll a zebrának, faszikám meg becsorog mellém(!!!), aztán még ő magyaráz :(

Egyébként szerintem semmi "hülyeként kezelés" nem volt benne. Mint írtam, a Tejüzemnél lévő körforgó 2 sávosként lett átadva, majd vissza kellett szűkíteni 1 sávra, mert annyi volt a kocc...

[ Szerkesztve ]

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#33727) siti válasza quint (#33723) üzenetére


siti
senior tag

Egy életművész fószer mondta egyszer, hogy minden szabályt a hülyék miatt hoznak, hiszen normális ember nem száguldozik lakott területen, de pár ember miatt csak bevezettük a sebességkorlátozást. Erről van szó.

Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)

(#33728) Dare2Live válasza Jarod1 (#33724) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

majd összel... ;]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#33729) Fred23 válasza Dare2Live (#33728) üzenetére


Fred23
nagyúr

Ránézésre még legalább egy hónap, pláne úgy, hogy sokszor csak ücsörgő munkásokat látok. Valaki nagyon eltolta, mert milliókat buknak azzal, hogy nem tudtak időben kinyitni. Talán augusztusra azért már készen lesznek, csak nem kell megvárni a jövő évet! :F

(#33730) Dare2Live válasza Fred23 (#33729) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

kit érdekel szerinted a milliós bukás?

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#33731) Fred23 válasza Dare2Live (#33730) üzenetére


Fred23
nagyúr

Az összes fürödni vágyót egészen biztosan. :D

(#33732) eami válasza Fred23 (#33731) üzenetére


eami
addikt

engem annyira nem izgat. talán 3 éve voltam ott utoljára, de olyan mocskos volt a víz hogy nem nagyon filózok rajta hogy megint menni kellene :|

(#33733) justflash válasza Fred23 (#33729) üzenetére


justflash
tag

Nyugi, csak a szabványos korrupciós költségeken milliókat buknak. Illetve bukunk, mert a mi pénzünkből van. Szóval minden rendben, nincs itt semmi látnivaló, kérem haladjanak tovább. :U

[ Szerkesztve ]

mióta a barátnőm terhes lett minden megváltozott...a telefonszámom, a lakcímem, minden...

(#33734) Dare2Live válasza eami (#33732) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

ez lenne a lényeg... szivesen töltöd a szabadidőd strandon / mozgással uszodában, mert van hely/nem heringparty, nem piszkos a víz....

Nembaj cafeteria jövőre ugyis csak SZÉP kártyára mehet szóval...

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#33735) eami válasza Dare2Live (#33734) üzenetére


eami
addikt

ja mert az üzemeltetést is lecserélik a felújítás után? vagy mitől nem lesz mocskos a víz :F

(#33736) Fecogame válasza Dare2Live (#33734) üzenetére


Fecogame
veterán

Ez téves. Csupán megadóztatják, de attól még nem szűnik meg.

https://index.hu/gazdasag/2018/06/19/megszunik_jovore_szinte_az_osszes_cafeteria/

Hatásvadász a cím.

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#33737) kicsi83 válasza Fecogame (#33736) üzenetére


kicsi83
tag

Sok minden megszűnik, csak szép kártya marad. Sajnos a cím az nem hatásvadász.

(#33738) Dare2Live válasza Fecogame (#33736) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Lovval való közlekedés se szünt meg. :)

@eami: hát remélem. Bár az én problémám az uszoda és a rémítően nincs hely volt.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#33739) Jarod1 válasza Fecogame (#33736) üzenetére


Jarod1
addikt

hát már így is 35-40 % adót tett rá ez a tetves kormány....rühellem ezt a tetves zsideszt,,,meg azt is aki rájuk szavazott..

(#33740) hcl válasza Fecogame (#33736) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Borítékolható, hogy nem fogják adni, ha adóköteles. Vagy nagyon másképp.

Mutogatni való hater díszpinty

(#33741) justflash válasza hcl (#33740) üzenetére


justflash
tag

Ez megint semmi más, mint a gonosz multik elleni harc következő lépcsője.

Csak az a baj, hogy nem jönnek rá, hogy ha a gonosz multi kivonul keletre egy olyan országba ahol tárt karokkal és adókedvezménnyel várják, akkor le lehet húzni a rolót.

mióta a barátnőm terhes lett minden megváltozott...a telefonszámom, a lakcímem, minden...

(#33742) szebe válasza justflash (#33741) üzenetére


szebe
őstag

A gonosz multi lassan nem (csak) az adókedvezmény miatt megy ki, hanem mert keletebbre talál munkaerőt is az elvégzendő munkához.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#33743) justflash válasza szebe (#33742) üzenetére


justflash
tag

Persze, tudom, az alacsony hozzáadott értékű termékek gyártása kb 1,5 éve vonul kifele az országból emiatt és a magas bérköltségek miatt.
Ha emellé még "büntetjük" is őket akkor egy idő után MINDEN megy utána.

Kb olyan mint 21-re lapot húzni. A gazdaságpolitikai jövőkép mint olyan nemlétező dolog itthon. :U

Nembaj, majd mehet mindenki külföldre/adócsaló kormányközeli KKV-hez/közmunkásnak.

mióta a barátnőm terhes lett minden megváltozott...a telefonszámom, a lakcímem, minden...

(#33744) Varoz


Varoz
őstag

Nem értelek titeket. Tök jól lehet közlekedni a városban...BMW-vel, 100-al. ;]

hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)

(#33745) justflash válasza Varoz (#33744) üzenetére


justflash
tag

Éjjel 2kor. :DDD

mióta a barátnőm terhes lett minden megváltozott...a telefonszámom, a lakcímem, minden...

(#33746) MunezXBK válasza justflash (#33745) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Tolatva.

(#33747) hcl válasza Varoz (#33744) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Rendőrautóval. Vagy mentővel.

Mutogatni való hater díszpinty

(#33748) justflash válasza MunezXBK (#33746) üzenetére


justflash
tag

Dehogy, ha gyorsabban mész lemarad a futómű. :U ;]

mióta a barátnőm terhes lett minden megváltozott...a telefonszámom, a lakcímem, minden...

(#33749) szebe


szebe
őstag

Nem tudom volt-e valaki kint a street food feszten a Fő utcán. Nem egy nagy valami, egyedül a smoker-es kocsi ér valamit, a többi az kb minden zsibvásárban kint van...

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#33750) gyenge47 válasza szebe (#33749) üzenetére


gyenge47
tag

Mészi se volt több, mégis élvezted :)

Ilyen belvárosi eventeknek is megvan a maga rétege.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.