Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tserrof77
üzenetére
Jó story, tanulságos, nekem tetszett!
Amúgy ez sajnos annyira jellemző, hogy van valami hibád, az első 5-10 találat biztos az lesz, hogy kuka az egész, baszhatod, vegyél újat, meg X db ember, aki leírja, hogy nem lehet megoldani, neki is újat kellett vennie... Aztán google n-edik oldalon valami eldugott random soselátott fórumon egy kocka beírja, hogy "ja, nyomd meg a sárga gombot kétszer", és bazdmeg működik. Annyiszor, de annyiszor van ilyen.
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ez mindig ilyen. Soha nincs baj, egészen addig, amíg egyszercsak meg van. Szerintem a világon soha senki nem tudja megmomdani, mi alapján tűnik fel valami a navnak, néha a legapróbb piti szart is észreveszik, néha meg 20 évig semmit. Aztán ebbe mindenki azt lát bele, amit akar.
Én azt, hogy nagyon jó kapcsolatok nélkül nem mernék ilyet csinálni, mert nem éri meg. -
válasz
Vismajor01
üzenetére
Nekem pont hogy az a tapasztalatom, hogy a kisemberre, aki csak "picit" csalt, valahogy mindig hamarabb rátalálnak és a büntetés is súlyosabb, mint a hasonló disznóságot művelő igazán nagyhalaknál.
Ismerős ezt ilyen (mi szintünkön) top ruhákkal játszotta. Még egész jól is csinálta, mert csak meghívásos alapon lehetett tőle vásárolni, és nem igazán terjeszkedte túl magát, gyakorlatilag úgy nézett ki a dolog, hogy amikor mentél venni, ha kérdezted, mondta, hogy most van - e hívás, vagy nincs. Általában nem volt. 10 évig csinálta, nagyon ment neki, aztán egyszercsak bekopogott a nav. Azóta nem láttuk, nem hallottunk róla semmit. -
válasz
gubisadam
üzenetére
Igen, ez így van. Nekem nemrég kellett pollenszűrő a kocsiba. Ugyanazon a webshopon belül, ugyanaz a termék, ugyanaz a méret, típus, cikkszám, minden. Ha úgy kerestem rá, hogy lexus, dupla volt az ár ahhoz képest, mint ha úgy kerestem rá, hogy corolla. Ha meg úgy kerestem rá, hogy prius, akkor még a corollához képest is bő 15%-al olcsóbb volt. Persze mindegy hogy kerestél rá, a leírásban szerepelt minden kompatibilis kocsi. Érdekes volt viszont, hogy yarishoz drágább volt, mint priushoz, ez tippre a rengeteg überes miatt lehet, ott fontos, hogy a létező legolcsóbb árat mutassa a bolt, ha el akarja adni.
-
válasz
DeFranco
üzenetére
Igy igy. Ebbol engem a kis manufakturak/muhelyek megszunese zavar leginkabb, nem a kis boltoke, akik ugyanazt a szart arultak, csak dragabban. Ok, az se jo, ha megszunik, minel kevesebb vallalkozas tud megelni, annal nagyobb baj, de az jobban faj, hogy pl normalis karpitos mar alig van, oket is megfojtotta a hulye ikea es tsai. Aki fennmaradt, az gyakorlatilag luxuscikkeket gyart, megfizethetetlen. Igy viszont eltunik a valtozatossag meg az egyediseg, minden hazban ugyanaz a fos van, ami raadasul dragan szar, borzalmas. De ez csak egy pelda volt, ugyanez igaz az asztalosra, meg minden hasonlora.

-
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen, akarhanyszor beszeltem a taggal, mindig volt egy olyan uj, de sokszor hallott story, hogy valami random barom beront es koszones nelkul, orjongve, uvoltve kezdi el mondani, hogy ott vette ezt a szamitogepet es szar, nem mukodik, azonnal kapja vissza a penzet!
Igen, ott vette, 10 eve. Es amugy de, mukodik, csak baszott befizetni az internetet es lekapcsoltak. Vagy valami ehhez hasonlo szintu dolog, ha nem is napi, de heti szinten biztos volt. -
válasz
titetoyz
üzenetére
Nemrég beszéltem egy haverral, aki nemrég adta el a helyiséget és zárt be. Azt mondta, soha ennyire nem érezte úgy, hogy megkönnyebbült. Szerinte a kis IT/PC boltoknak vége, gyakorlatilag csak akkor vásárol ott bárki bármit, ha annyira nagyon sürgős, hogy szó szerint azonnal kell. Ennek megfelelően a forgalom 90%-a ilyen filléres szar volt, mint pendrive, egér, lan kábel, stb, és persze mivel ezek általában nem tervezett vásárlások voltak (azokra ott vannak a nagyok, pl aqua, ipon, alza, stb), ezért mindig úgy nézett ki a dolog, hogy "leszarom, a legolcsóbbat, jó lesz az most".
20 éve még nagyon jó pénzt hozott.
10 éve még so-so ment a bolt.
5 éve örült, ha kivett belőle tisztán egy minimálbért.
1 éve örült, ha nem volt veszteséges.
Mindezt úgy, hogy nem bérelte a helyet, hanem saját volt.Szerintem konkrétan őrültnek kell lenni hozzá, hogy valaki most boltot nyisson.
(nem fogom leírni melyik bolt volt. Mondta, hogy mesélni lehet róla, storykat meg lehet osztani, de arra kért, hogy a bolt nevét, helyét ne írjam le, ezt tiszteletben fogom tartani). Magyarországon volt, magyar nagy városban, ennyit írhatok. Sok bolt nem volt a közelben, de ez szart se számított a ~másnapi ingyenes szállítás korszakában. Árban versenyezni a nagyokkal meg teljesen esélytelen.
-
válasz
qnadam
üzenetére
Wtf. Theo, 20 perc alatt? Ott valami hiba volt a mátrixban, nálunk az abszolút rekordjuk valami 1,5 óra körül volt, meg is lepődtünk, hogy milyen korán jött.

Tegyük hozzá mindig friss, meleg kaja jött, szóval nem a futár tett egy kerülőt Székesfehérvár felé, hanem egyszerűen annyi rendelésük volt, hogy nem bírták. Régen tényleg nagyon, nagyon jó volt a kajájuk. Ok, nem volt olcsó, sőt, a legdrágábbak között volt, de annyira finom volt, hogy megérte.
-
-
-
válasz
üzenetére
Valami régi matrox kártya használtan esetleg? Ebayen szoktak lenni olcsón, max kis driver szívás van, azok elvileg erre valók, kb 0 3d teljesítmény, de sok 2d kimenet, amik elég jól is paraméterezhetők.
Mint pl ez, csak valami régebbi/egyszerűbb/olcsóbb verzió. [link]
-
1. Haaat, az biztos. Jelenleg... Vagy barmikor. Barhol.

2. Volt fonokom csak. Nem hiszem, hogy allamositjak, kifizeti a vedelmi penzt minden honapban. Legalabbis mikor neki dolgoztam, fizette a megfelelo "jogi jaradekokat", hogy ne lepjenek a labara. Persze nem csinalt semmi illegalisat, de mivel uzletelt Kinaval is, muszaj volt neki perkalni, hogy ne lehetetlenitsek el egy-ket jol kitalalt jogszaballyal. Neki is olcsobb volt a netto haszon kb 10%-at inkabb siman odaadni annak, akinek oda kellett, meg a masik oldalnak is kenyelmesebb volt siman elvenni, mint magara a cegre ralepni.Amugy En se vagyok nagy koponya vagy valami, csak
voltam mar hazasdolgoztam mar multinal, ahol az volt a kultura, hogy mindenki mindig vedi a sajat segget, raadasul nagyon alacsony beosztasu embertol a helyi kirendeltseg berkein belul nagyon magas beosztasuakkal is dolgoztam egyutt, ugyhogy megtanultam atlatni a szitan, es leszurni a lenyeget a bullshitbol. Neha hasznos, ha van egy borzalmas munkahelyed par evig.
Amugy az elso marketinges sales pitch-e az volt, (atfogalmazom, hogy ne lehessen konkretumot tudni, de a lenyeg valtozatlan), hogy "eszre se veszi, mennyi penzt kolt nalunk". Namost ennel vevo-taszitobb dolgot En meg eletemben nem hallottam, a vadbarom meg meg volt rola gyozodve, hogy ebbol mindenkinek az fog lejonni, milyen egyszeru es kenyelmes a szolgaltatas.
Az teny, hogy valami kib@szott profin adta elo, meg az is teny, hogy ilyen szempontbol kivalo volt a fonok, azonnal bevallotta maganak es nekem is, hogy egy jo pitch-el ezek szerint csobe lehet huzni, es mivel irgalmatlan penzrol van szo, innentol nelkulem nem lesz ilyen meeting. Eredetileg azert ultem bent, hogy ha tech szempontbol baromsagot mondana, kijavitsam, mielott bajunk lesz belole.
-
válasz
DeFranco
üzenetére
Ha mar ennyire benne vagy a temaban, azert remelem erzed, hogy van a bilikek szalvetan egysegsugaru fonttal felirat, es az "üstökössel, térhatással meg árnyékkal bolondított logotós levélpapír", illetve a "wingdings-animgif-neon-plasztika-hell" kozott meg egy-ket fokozat azert.
-
válasz
Intelligencs
üzenetére
Igen, tudom, fogalmazzunk ugy, oka van annak, hogy a marketingesek altalaban minden letezo eszkozt bevetnek, hogy mernok ne legyen a meetingeken, csak manager. Plane olyan jellegu mernok, mint En, akinek sajnos rendkivul kicsi a beepitett bullshitbuffere, amit ha megtoltenek, hajlamos ra, hogy kiszaladjon a szajan egy "Te most szorakozol velunk, vagy tenyleg ennyire hulyenek nezel?".

Volt mar ra pelda, hogy az eloado altal nem oszinten ertekelt, sot, nyugodtan mondhatjuk, hogy keretlen oszintesegu inputom miatt lett elkuldve az egyik marketinges ceg kompletten a picsaba. Amiert szivas volt, az az, hogy utana a fonok/tulaj gyakorlatilag kotelezove tette a reszvetemet a marketinges meetingeken/sales pitch-eken. A masik oldalrol nezve viszont annyira halas volt, hogy kaptam egy het extra szabit, meg nemi fizun feloli kreditet.
A kovetkezo marketinges ceg viszont nagyon fasza volt, nem nyomtak tobb bullshitet, mint hivatasbol kotelezo, illetve koko helyett piackutatast toltak, veluk gyumolcsozo volt a kapcsolat.
-
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Igen, a megfelelo korokben a 33 (mindjart 34
) harcos evemmel ven pfhassz-nak szamitok. Mondok csunyabbat, az elso gepem meg egy PGA132 volt (386sx, 33mhz). A commodore korszak nalunk penzugyi okokbol kimaradt, de cserebe kicsit kesobb lattam es hasznaltam VAX-ot is. Hala egnek nem tul sokat/sokaig, csak szorakoztunk vele kicsit, olyan volt, mint a zsiraf: Szep-szep, meg vegulis aranyos is, de azert otthonre nem kene. 
-
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Milyen oldalakrol vasaroltok, amikor ilyen helyekrol vesztek valamit? Siman ebay/ali, vagy van valami mas oldal, amire erdemes ranezni?
-
-
válasz
DeFranco
üzenetére
Neked realisnak tunik az a forgatovkonyv, hogy eleve ott volt a valszeg blu-ray lejatszoja, radugva a TV-re, de azt mondta, hogy "ejj, f@szom a nagy kijelzobe meg a jobb hangba, ugy elmeny a film, ha 14"-on nezem, laptophangszoroval!".
Nekem valahogy nem tunik annyira realisnak ez a forgatokonyv. De lehet bennem van a hiba. Ha szerinted ez realis, akkor valoban csak laikus, aki csak atdugott egy kabelt, mert miert ne. Ezt a forgatokonyvet latod realisnak?
Mert En azt, hogy blu-ray filmet akart nezni a laptopjan, ugyhogy vett blu-ray lejatszot, aztan osszedugta a lapossal, es nezett, hogy nem megy. -
válasz
DeFranco
üzenetére
"a példám meg addig rossz amíg egyszer nem vagy magadra utalva az út szélén, esetleg családdal meg egy szakadt hosszbordással."
Nyugi, nem BMW-vel jarok.
Amugy volt mar ra pelda, csak epp amiatt, hogy valami barom ledobott az utra valami eles, fekete fost, amit nem lattam a vizes uton es szetvagta a bal oldali elso es hatso kereket is.
Barmilyen meglepo, a megoldas nem az volt, hogy nekialltam egy darab csavarhuzoval megprobalni lecserelni a gumikat a felnin, hanem hivtam egy gumist. Ok, 1,5 ora mulva ert ki, de kiert, megcsinalta mind a negy kereket, mentunk tovabb. Elkestunk, meg a tervezettnel bo fel evvel hamarabb lett uj gumi a kocsin, na bumm. Es akkor ez meg siman a kerek, nem a motor. Ha ezt se kezdtem el basztatni, majd szerinted a motort fogom? -
válasz
DeFranco
üzenetére
Nem, ahhoz kell sikhulyenek lenni, hogy ha valamiben laikus vagyok, akkor elobb cselekdjek meg penzt koltsek es utana kerdezzek.
Tipikus az az eset, amikor valaki annyira hulye, hogy azt se tudja, hogy hulye.Mert ha valamihez sik hulye vagyok, de meg kell oldani, akkor:
a) Utanaolvasok a temanak, ami amugy tok ingyen van, gyorsan es magyarul is elerheto az informacio az esetek 90%-ban, ha mas nem, legalabb annyi, hogy ertelmeset tudjak kerdezni.
b) Felmegyek az altalam ismert legjobb forumra, ami a celnak megfelel es kerdezek.A peldad azert rossz, mert nem akarnam visszafuzni a ledobott hosszbordas szijat, nem vagyok hulye, hivnek szakembert. Ha meg olyan hulye vagyok hozza, hogy elso ranezesre nem tudok megkulonboztetni egymastol egy tubus fogkremet meg egy franciakulcsot, ennek ellenere megis megprobalom a mutetet, akkor meg nyilvan az egesz vilag rajtam fog rohogni, ha egyszer felkerul errol egy video a netre. Mint ahogy rohog is mindenki, amikor ilyen van.
-
válasz
üzenetére
Tulgondoljatok szerintem, az ilyen nem "hisz" semmit. Annyit lat, hogy be lehet dugni ezt ide, azt oda, aztan bedugja, de ha megkerdezned, ettol konkretan mit var el es hogyan, a kerdest se ertene. Ahhoz, hogy valamit "higgyen", hogy tortenni fog, ahhoz gondolkodni kene.
-
válasz
wolfman
üzenetére
Attol, hogy fix keretben van a hdd meg siman lehet problema a csatlakozoval es/vagy a kabellel (ha nincs egyenesen a lapra forrasztva, erre is lattam mar peldat).
Tegyuk hozza, hogy akarhogy is rogzited, a vinyo picit "rezegni" fog mikor mukodik, ez meg okozhat akarmilyen hibat. Hasonlo problemat oldottam mar meg a vinyo keretenek meg a szalagkabenek a cserejevel, igaz ez nagyon nem ma volt mar. -
Toshiba -> SajnalaToshiba. Egy vodor csavar, vagy meg az sem, egy raklap szemet az egesz. Meg a megboldogult Fujitsu Siemens is jobb laposokat gyartott, pedig ha valami, az aztan igazi ipari hulladek volt.
-
Nincs itt semmi latnivalo, csak a fust-tezist bizonyitjak a sracok.
Fust tezis:
Sejtes: A szamitogepben (es sok mas dologban) minden fusttel mukodik.
Bizonyitas: ha valamibol kijon a fust, az nem mukodik tovabb. -
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Jah, csak meg ilyenebbre.

Ugy ertem, attol, hogy a szemeddel ugy latod, hogy tokeletesen illeszkedik, meg nem biztos, hogy igy van. Plusz lehet csak az ele van igy, ugyse latsz be "moge".Konkretan valami olyan szintu feluletre lenne szukseg, ami racionalis szinten mikroszkop alatt is ilyen szinten tokeletesen illeszkedik. Plusz sanszos, hogy kulonbozo anyagokbol. Teljes feluleten. Oszinten szolva nem tudom, hogy egyaltalan tudunk-e ilyet csinalni, de abban biztos vagyok, hogy ha igen, akkor is Qrva draga, plane, hogy az egyik felulet (a proci kupakja) egy borzaszto erzekeny valami, amivel finomkodni kell.
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Szvsz ha van ra ket-harom eved es par millio dollarod, letre tudsz hozni ket olyan feluletet (amik kozul az egyik ugye a proci kupakja, ez dragitja meg annyira, plane forrasztott cpu-nal), amik annyira tokeletesen erintkeznek, hogy a paszta onnantol kezdve konkretan szigetelo hatasu, de valahogy kizartnak tartom, hogy ez megerje.

Az arban a masik tenyezo, hogy barmi, ami ennyire preciz, mar nem sorozatgyarthato, egyedi megmunkalast igenyel minden darab. Persze lehet, hogy a sokadik utan mar akar par ezer dollar/db aron is megvalosithato.
Pl ezek miatt a dolgok miatt olyan rohadt draga az uripar is. Sok, egyedi, rohadt preciz alkatresz az sajnos draga.
-
En olyanra emlekszem, hogy ejfeltol reggel 6ig valami par filler volt/perc. Valahogy sikerult mindig ejfel utan agyba kerulni, es pont 6 elott ebredni.
Regi "szep" idok. Meg emlekszem a mondasra, mindig azon rohogtunk, hogy xy uj albuma megjelent DC-n es kazettan!
Ha 1-2 este alatt lejott egy albumnyi fostalicsak 128kbites mp3, ugralva orules volt. -
Nem akarlak megbantani, de ha valaki engem bevinne egy ilyen szobaba, valszeg az lenne a reakciom, hogy eloveszem a tarcam, jo messzire eltartom magamtol ket ujj koze csipve, es hatralva mondom, hogy "Ok haver, nincs baj, itt a tarcam, vigyed nyugodtan, de vese marad, oke?" Aztan mennek, amilyen gyorsan csak lehet.

-
Bizony, az a zene valahogy meg 2005-2008 kozott is ugyan ezt a hatast valtotta ki, ahanyszor felkeverte a DJ, kiveve, hogy esetunkben az asztalokon tancoltak a holgyemenyek.
Nem mondom, hogy eletem legjobb "pillanatai" kozott vannak ezek az estek, de a top50 listaban azert boven benne vannak. Barmikor eszembejutnak ezek az emlekek, csak mosolygok, mint a tejbetok.
-
válasz
Silεncε
üzenetére
Igen igen, ilyen teren egy szavam nem lehetett se az egyetemre, se (plane) a kolira.

dingdongkng: Van sok infos lany is, aki szep, de amugy nalunk anno a matematikus lanyok mindent vittek. Valami eszmeletlen gyonyoru lanyok voltak ott, raadasul nagyresze hihetetlen intelligens, jo humoru, stb. Na, ott azert par fokkal nehezebb volt zsakolni, nem is sikerult olyan sokszor.

Merugye, egy bolcseszlanynak siman beadod, hogy azert akarod felverni rajta a tojasokat mattreszegen, mert osszetol titeket az univerzum, meg amugy is, a csillagok is ugy allnak, es hogy ennek ala kell vetni magad, aztan ha holnap jozanul is igy erzitek, akkor minden csodas lesz es dildoszarvu unikornisok fogjak az egre huzni a szivarvanyt, ami boldogsag-agyhullamokbol szintetizalodik. Na, hasonlo szoveget eltolsz egy gyonyoru matematikus-lanynak proba-szerencse alapon, es nem csak hogy aznap este single player lesz a kufirc, de onnantol kb az egesz tarsulatnal elvagtad magad. Mondjuk ott nem is egyejszsakasra ment az ember, azok a lanyok mar mas kategoria, ott szarabb volt, ha csak egy ejszakara sikerult megszerezni, mint ha egyaltalan nem sikerult volna.

-
válasz
dingdongkng
üzenetére
Anno meg egyetemista koromban, mikor az egyik bolcseszlanyka, akinek karbantartottuk a gepet (is
) felhivott azzal a szoveggel, hogy nem jo a gepe, valami csizma eszkozrol hadoval, nezzunk mar ra, tagra nyilt a szemem rendesen. Bevallom, beletelt par percbe, amig leesett, mirol van szo. 
-
-
Huh, ezekben mindig is borzaszto voltam, segitsetek ki a megfejtessel legyszives.

LED Leghajo?
LED E Kutya szojuz/urhajo? -
Mostmar tenyleg eleg volt ebbol a LED-maniabol, szerintem fejezzuk be lassan. Mashogy mondva "Dobjatok a padlola LED!"
-
Esetünkben 4 év a teljes eddigi életének a harmada, a "tudatos életének", amiről emléke is van meg minimum a fele.
Plusz pl érettségi találkozó is 5 év után van, aztán akkor is nosztalgiázik az ember, szóval szerintem nem kell ehhez olyan sok idő, hogy nosztalgiának lehessen hívni. Vagy ha tavaly nyáron volt 1-2 hónapod egy nagyon jó kis csajjal, arra is visszagondolhatsz mosolyogva, az is nosztalgiázás szerintem.
-
válasz
F.E.K..
üzenetére
Valasz:
Kedves xy!
Koszonjuk az ertesitest. Mivel szamunkra az ugyfelek bolgodsaga a legfontosabb, termeszetesen segitunk.
Az uj jelszava: _E:>V1=,Q]K:}2,I]Z|"sh\J
Eletbe lepes ideje: holnap reggel 8.Amennyiben megis meg ohajt probalkozni a jelszovaltoztatassal, kerjuk mar a "jelenlegi jelszo" mezobe a fenti jelszot irja.
Tovabbi kellemes napot es biztonsagos biteket kivanunk!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mert tudjak, hogy fel ev mulva visszater a szep eletu ugyfel, es termeszetesen a geppel nem csinalt semmit, de fontos rajta minden IS.

ertsd: erosen remelik, hogy a "kedves vevo" talan majd most az egyszer kepes lesz felfogni harom darab tomondatnyi utasitast, igy legkozelebb mikor jon, egy egyszeru C-t gyalul, reinstall, orul munkafolyamattal le tud mindent, mert minden a D meghajton van. En mar errol letettem, a megoldasom annyi lett, hogy munkahelyi oradij * 2-vel szamolok, tort ora nincs, minden megkezdett oraert fizetni kell, szinte mindenkinek. Az ugyfel igy se hallgat meg/fogja fel, csak igy mar nincs ugyfel.

-
válasz
planbmokus
üzenetére
Ezen most felrohogtem, ez mar nem is siman hulye, ez mar a kovetkezo szint.

-
válasz
cbmfan
üzenetére
"első évben 10 fizetett szabadnap (próbaidő alatt nincs)"
Ez igy kapasbol illegalis szerintem.
A probaido alatt nincs resze is, meg a foallas melle osszesen 10 szabadnap/ev is. Legalabbis foallas melle ebben szinte biztos vagyok, a leirt munkaido minimum foallasnak szamit, ha meg nem annak van bejelentve, akkor meg aztan plane. -
szerk.: ViZion kolleganak akart menni a valasz, a #39100-ra, nem tudom, miert vette ugy a RIOS, hogy magammal akarok beszelgetni.
Persze, ezzel most nem azt mondom, hogy olyat nem csinalok, mert nyilvan beszelek magammal, hiszen neha szuksegem van tevedhetetlen, professzionalis es szereny velemenyre is, ugye, de most mondjuk pont nem ez a helyzet.Kizart dolog, mert nem tudom, laptopokban nem vagyok otthon, es oszinten szolva egy ideje a desktop vonalat se kovetem akkora elannal, mint regen.

Valami laptop-szalagkabel-izebigyo-tutymak-memnyec cucc. Na, ebbol kene legyen sata.
szerk.: hackeeeee: Latsz ra eselyt, hogy ezt a nelkul deritsem ki, hogy megszamolom egyesevel?

-
Udv nepek, egy kis segitsegre szorulok most.
Egyik kolleganak van (mostmar csak volt) egy sony vaio laptopja, ami sajnos megmurdelt, se kep, se hang. Eddig nem is lenne gond, leszarja, vesz masikat, viszont az ssd-jen van egy par cucc, amit elfelejtett lementeni. Namost, kiszerelte az SSD-t a gepbol, es hat ez vagy valami, vagy megy valahova, de hogy nem szabvany sata, az biztos.
Szoval, a kerdes-keres: tudna adni valaki valami tippet, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy egy normal sata csatival rendelkezo geppel be tudjuk olvasni? Van ezekhez valami atalakito vagy valami?
A gep tipusa svz1311c5e.
Elore is koszonom!

-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Tokeletes, koszonom, igy mar igen!

-
2881-728@online.de
rendszerunben
reszerol (a vegen hianyoznak az ekezetek az eredeti mailben is)
biztonsagires
tranzakciojinak
telepiti (rovid elso i)
feleloseget
torteno (szinten nyista ekezet)Plusz amit nem vettem eszre, plusz temerdek vesszohiba, nyelvtani hiba, ertelmetlen mondatok tomkelege, az egesz ugy erzodik, mintha egy 15 eves akarna "jogaszosan" fogalmazni...
Szoval, jah, "picit" adathalasz szagu.

-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére

Igy, hogy leirtad, mar latom, eddig valami poktojasnak neztem.

-
válasz
axioma
üzenetére
Azt erzed, hogy miutan kikerted magadnak a nok lenezeset, ezzel a hozzaszolassal sikerult utalni ra, hogy minek gondolod a ferfiakat.
Amennyire en latom, senki nem akart nick-en gunyolodni, pont ugy, mint ahogy senki nem elezte rajtad a nyelvet... Oszinten szolva meg peldat se lattam a PH!-n olyan szinten gyerekes viselkedesre, hogy valakit a nickje miatt cikizzenek, pedig azert sokszor sullyed eleg melyre a szinvonal. Ennek ellenere sikerult leirnod ezt a hozzaszolast.
Ez mar nem az elso legbolkapott, rosszindulatu feltetelezesed, mikozben kikered magadnak, sot, felemlegeted, hogy volt mar, hogy veled szemben igy viselkedtek. Ami persze szinten helytelen, csak eppen ezen felhaborodni, es kozben pontosan ugyan ugy viselkedni ha lehet, kicsit meg rosszabb. Szoval most ott tartunk, hogy haragszol emberekre azert, mert ugy viselkednek, mint Te, csak mindezt a magas lorol lefele nezve teszed.
Mielott jon a (jogos) valasz, hozzateszem, hogy en sem vagyok kivetel. Sot, konkretan az egesz vilagon senki, max kevesbe, es komolyabban kepmutato emberek vannak elkepzelt erkolcsi felsobbrenduseggel megaldva.Konkretan ez a vicc jutott eszembe a hozzaszolasodrol:
Megy a nyuszika az erdőben a Medve háza felé és hangosan gondolkodik:
- Milyen szép dolog a barátság, nekem nincs porszívóm, a Medvének van, biztos kölcsönadja egy órára...
Bár, a múltkor is, amikor elkértem a fűnyíróját, mintha dörmögött volna valamit maga elé...
És amikor tegnap visszavittem a fűnyírót, olyan mogorva volt...
Lehet, hogy irigy ez a Medve? Oda se fogja adni a porszívóját, amilyen rosszindulatú...Közben odaér a Medve házához, belöki az ajtót és bekiabál:
- Tudod, mit Medve? Baszd meg a porszívódat!szerk.:
ui.: Es a nicked egyebkent konkretan kurv@ jo, ha emiatt barki cikiz, az egy barom.
-
válasz
axioma
üzenetére
Nem csiszi-csuszi, hanem egymasbol kovetkezo dolgok. Azt mondtad mernok vagy, akkor ne erzelmi alapon erveljunk, hanem tenyek es szamok alapjan, legyszives.
Nezzuk szigoruan a tenyeket:
- Sok gyartonak vannak direkt noknek (vagy magukat annak erzo, es akkor letudtuk a gender-kerdest is) keszult laptopjaik. ezek igy vannak brandelve, elnevezve, reklamozva. (Innentol nokrol van szo, igen.)
- Emberunk ugy gondolta, hogy ezeknek a gepeknek az arusitasa magyarorszagon egy piaci res.
- Emberunk megnezte a statisztikat, es az jott ki, ami.
- Osszeadta a kettot a kettovel, es kijott az, hogy direkt noknek szolo laptopot szerinte igy a legjobb arulni, ha kihangsulyozza, hogy felkeszultek azokra a vasarlokra is, akik nagyon nem ertenek hozza. Konkretan ez pont az az igeret, hogy nem lesznek a nok lekezelve, mint kb mindenhol mashol.
- A szine is pont ezt tukrozi.Eskuszom nem ertem, mi ezzel a gond. En itt egy elegge atgondolt koncepciot latok, amibe emberek mast gondolnak bele, mint egy szimpla uzleti huzast.
Tovabbra is mondom, hogy ha lekezelo lenne, esetleg lehulyezne a noket, egyetertenek veled. Tegyuk hozza, hogy a nem mernok/muszaki erdeklodesu != hulye, tehat meg ez is be van nezve. Nem hulyenek nezik az embert, hanem elfogadjak, hogy valoszinubb, hogy egy betero holgy kevesbe fog erteni a laptopokhoz, es ennek megfeleloen turelmet es megertest igernek.
Az arazasos dologgal teljesen egyetertek, en se kuldenek senkit ide, mert minden szandek ellenere az atveres es tularazas meleagya lehet a dolog, csak eppen ennek semmi koze a temahoz. De mondom, ezzel teljesen egyetertek.
-
válasz
axioma
üzenetére
Es, celcsoport? Nem. Nem is akarja, hogy bemenjen, de ez miert faj barkinek? Nem tetszik, ertesz hozza, es/vagy nem akarsz a gyartok szerint noknek szant szinu/mintaju/felepitesu laptopot venni, nem mesz be.
Ez ennyire egyszeru. Most en is akadjak ki, mert nem vagyok a celcsoportja a foszforeszkalo ferfitangakat gyarto cegeknek? Kezdjek el habzo szajjal uvoltozni, hogy marpedig gyartsanak sima fekete boxert is?Emberunk eszrevette, hogy noies laptopot rohadt nehez kapni magyarorszagon, a valasztek epszilonnyi. Tehat csinal ra egy boltot, ami direkt ezekkel foglalkozik. Milyen szine legyen, aszfaltszurke? Most komolyan, ne mar...
Tegyuk hozza, hogy a noi ismeroseim laza 90%-a az alabbi szakmak valamelyiket uzi (es van benne vegzettsege): alkalmazott matematikus, programozo, epiteszmernok. Van koztuk vagy 3-4 olyan intelligens, hogy minimum be kene loni egy 100-as szoget a fulen, hogy egy szinten legyunk. Valahogy toluk megse ezeket a velemenyeket hallom, hogy uristen, mennyire megalazo mar, hogy nem csak fekete laptopot vehetek.
-
Hat, ezert most kapni fogok, de en elolvastam azt a nem kicsit elfogult melyvizi sjw cikket, meg megneztem a csoka nyilatkozatait, es a kovetkezo jott le:
- Emberunk azt mondja, hogy aranyaiban a nok kozott kevesebb a hozzaerto/muszaki erdeklodesu, mint a ferfiak kozott (ez konkretan egy teny)
- Emberunk azt mondja, hogy a nok kozott kevesebb a muszaki vegzettsegu, mint a ferfiak kozott (szinten, ez is egy teny, es konkretan a fentiekbol kovetkezik, nem valami fals baromsagbol, miszerint a nok kevesbe lennenek intelligensebbek)
- Emberunk ezert csinal egy boltot, ahol a hozza nem erto nokkel is szepen, normalisan bannak, nem oltjak le/oktatjak ki oket, sot, egyenesen batoritjak oket a mindegy milyen kerdes feltevesereNamost, az en szememben ezzel konkretan semmilyen szinten semmi baj nincs.
Aki szerint az, hogy valaki megnezi a szamokat, es a tenyek alapjan hoz uzleti dontest SJW-sipitozast erdemel, az sipitozzon, max ki lesz rohogve.Ha azt mondta volna, hogy minden no hulye, csinaltam mar nekik egy megfelelo szintu boltot, akkor jogos lenne a felhaborodas. Igy nem az, igy csak vihar a biliben.
Vagy ujabban valamilyen fals korrektsegerzet miatt konkretan tiltott olyan uzleti dontest hozni, ami direktben celoz statisztika szerint atlagos noket/ferfiakat? -
válasz
cbmfan
üzenetére
Kb.
Az egy vicces idoszak volt, ethereum/smart contract halozat proof of concept-et fejlesztettem a cegnek, es az egyreszt nem kis falat teljesen egyedul (plane hogy senki nem volt a kozelben sem, aki ertett volna hozza akarcsak egy kicsit is), masreszt virtualis gepekkel nem az igazi, ugyhogy minden laptopon volt egy kicsi program, ami egy valamilyen eszkoz mukodeset "emulalta", mondjuk egy beleptetokaput, vagy kartyaolvasot, vagy valamit, meg volt egy nagyon leegyszerusitett rendszer, hogy ezek egymasra tamaszkodva mukodjenek halozaton kuldott/fogadott parancsok alapjan, illetve bejott meg a kepbe a privat blockchain ethereum alapokon egyeb dolgokra. Jah, es persze erre az egeszre kaptam ket honapot.Ez a tipikus elfelejtettek szolni rola, hogy lehetetlen, ugyhogy megcsinaltam eset volt.
Aztan mikor kesz lett, es kozoltek, hogy igen, orulunk, nagyon fasza, projektrol egyebkent ezuton leveszunk, es egy masik csapat fejleszti a valos projektet valos gepekre a tied alapjan, Te meg kezdj legyszives el egy masik r&d projectet, mellesleg a beigert fizuemelest ugyan megkapod, de leghamarabb juliusban, merthogy ceges policy, hogy csak akkor lehet adni (volt ez marciusban), akkor egy mosollyal az arcomon felmondtam a picsaba.
-
válasz
SityiSXT
üzenetére
Regi cegnel en is ugy dolgoztam, hogy laptop + 2db kulso monitor.
Kicsivel kesobb meg ugy, hogy ket desktop workstation + 4db laptop, meg osszesen tokom tudja hany monitor, de az mar tenyleg beteg volt.
Szoval, en nem ertem mi a problema ezzel, szerintem rengetegen dolgoznak laptop + kulso monitor komboval.
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Neeem, az a szarra ment hutesu, kiszaradt pasztas, konstans throttlingolo i7
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen routert?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 3 2025 - rendelhető!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- iPhone 14 128GB karcmentes, magánszemélytől
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3838, 100% Akksi
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 8/256GB / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) harcos evemmel ven pfhassz-nak szamitok. Mondok csunyabbat, az elso gepem meg egy PGA132 volt (386sx, 33mhz). A commodore korszak nalunk penzugyi okokbol kimaradt, de cserebe kicsit kesobb lattam es hasznaltam VAX-ot is. Hala egnek nem tul sokat/sokaig, csak szorakoztunk vele kicsit, olyan volt, mint a zsiraf: Szep-szep, meg vegulis aranyos is, de azert otthonre nem kene.