- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Albi001 #94124 üzenetére
Mivel a laptopra írás a lassú és másik laptoppal pedig a hiba nem jelentkezik ebből arra következtetek hogy nem a Synology oldalon van a gond. Valami miatt lassú az írás vagy a hálózati fogadás azon a Windows-on, ez lehet driver, szar SSD, valamilyen beállítási gond stb.
iperf3 teszt futtatása a gépen meg a Synology-n megmondja a hálózati sebességet, ha az rendben van akkor a laptop oldalon keresném a hibát.
-
-
Albi001
tag
válasz
Albi001 #81158 üzenetére
Este tesztelgettem egy picit. Azt a lehetőséget kizárnám, hogy a TV saját lehjátszója a hiba, mert kimásoltam HDD-re és USB-n csatlakoztatva a TV-hez simán vitte a DV filmet.
Letöltöttem egy hálózati sebeség tesztelőt a tv-re. Kábelen 70-80 MB/s, Wifin 200-220 MB/s.
Tehát a kábel biztos, hogy szűk keresztmetszet a magas bitrátának. Viszont Wifin mennie kéne. A NAS film lejátszása közben 14 Mb/s-el dolgozik csak. Tud többet is, mert kipróbáltam laptopra letölteni és kizben 40-45 Mb/s volt a sebesség. Nem értem a dolgot, mert a tv 200-220 MB/s az ugye cca 25Mb/s. Miért nem tolja akkor nagyobb sebességen?
NAS Beállítás? Router szűk keresztmetszet (ami furcsa volna, mert belső hálózatos letöltéskor is tud jóval nagyobb sebességet)? -
lewisfm
aktív tag
válasz
Albi001 #81158 üzenetére
Mekkora bitrátája van a DV filmeknek? Alig van TV, aminek 100 MBit/sec-nél gyorsabb hálózati csatolója van, de sokszor ezen is gondot okoz a akár már egy 70-80 Mbit/sec igényű stream is.
Illetve kérdéses, hogy a TV-nek nincsenek-e a dekódolással problémái, főleg a hang esetében. Pl. nem tudja hardveresen dekódolni a hangot, vagy szimplán rossz a dekódolás teljesítménye.
Érdemes megpórbálni több nagy sávszélesség igényű mkv filmet más-más hang kódolással, s ha azok mennek, akkor kiderülhet, hogy sávszélesség korlát van, vagy CODEC.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest