- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delfi
tag
válasz
Sanyi.mTs #69989 üzenetére
Én arra tippelnék, hogy ugyanaz a helyzet, mint az internetszolgáltatóknál. Ott is a modemig vállal felelősséget arra, hogy elmegy korrektül a jel, itt meg addig, hogy kiteszi az USB csatira. A különböző gyártók, különböző hubjai, a tápellátásuk, a hulladék minőségük, az ebből eredő hibákért nem kíván felelősséget vállalni a Synology és ebben a kérdésben én egyetértek velük. Ahogy a különböző filléres routerek, vagy egy hulladék poe adapter, egy noname hub hibáival foglalkozna az adott cég, az igen messzire vezetne.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
ArthurShelby #69991 üzenetére
Igen, jelenleg nekem is csak akkor ment ha megnyitom az app-ot.
Korábban magától mentett.....aztán valamelyik frissítés hazavágta vagy ami rosszabb direkt ilyenre írták át.
Nem tudom. -
Borisz76
nagyúr
-
Picco
addikt
Tegnap belottem a drive-ot es nagyon nem akart mukodni, de mai nap eszhez tert vegre
Letezik olyan megoldas hogy telon amikor fenykepezek automatikusan feltoltodnek a kepek Drive-ra vagy valahova mashova? (android)
-
Véreshurka
senior tag
válasz
gyugyo79 #69977 üzenetére
Köszi!
Bár egy linket betettem pont az egyik hozzászólásodról, de azért konkrétabban is leírtam, hogy megtagadhatják a támogatást.
-
gyugyo79
addikt
USB HUB + UPS
Lehetni lehet + működik is HUB-on át. Többek közt én is HUB -on keresztül használom a 918+ -nál DE Syno ezt a megoldást nem támogatja.
"Az USB-eszközt közvetlenül a Synology termék USB-portjához csatlakoztassa. Az USB-eszköz USB-hubon keresztül nem csatlakoztatható." -
Sanyi.mTs
addikt
Synologynál (920+, 1520+) még mindig esélytelen USB HUB-ot használni?
2db USB port kellene nekem hátulra (218+ -on ennyi van) 1db az UPS-hez, 1db egy külső HDD-re és ahogy néztem a fenti két eszközön csak 1db USB port van hátul. -
gyugyo79
addikt
válasz
Véreshurka #69975 üzenetére
Azt is írd figyelmeztetésnek, hogy aki ezt megcsinálja (már az entware / Ubuntu chroot telepítése miatt) az készüljön fel, hogy baj esetén a Syno support megvonhatja a segítséget.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Essejó #69973 üzenetére
Igen, ez bennem is felmerült, főleg így a 7-es DSM kapujában. Hétvégén ahogy időm engedi ki fogom próbálni, hogy letöltök valamilyen régebbi virtuális DSM-et és meglátom mit csinál a frissítésre. Illetve kkiegészítem a blogot, hogy ennek tükrében használja bárki. Köszi a rámutatást!
-
válasz
cenzor #69972 üzenetére
Nyugodtan kapcsoltasd le vele mentés után. Nálam úgy van megoldva hogy a bekapcsolás időzített fix időpontban, de a kikapcsolás nem, egyszerűen beállítottam hogy 20 perc tétlenség után állítsa le a lemezeket, 30 után magát a NASt is, ezáltal alkalmazkodik, ha véletlenül hosszabb (vagy rövidebb) a mentés a megszokottnál.
-
Essejó
veterán
válasz
Véreshurka #69971 üzenetére
Azért az még kérdés, hogy egy frissítés ezt mennyire írja felül?
-
cenzor
tag
Sziasztok!
Adatmentésre szeretnék használni egy DS118-at, illetve egy WD Red Pro-t. Az adatmentés minden nap automatikusan 1:00-kor indul el és max. egy fél órán belül végez. Ezen a fél órás intervallumon kívül egyáltalán nincs használva a NAS.
A HDD élettartama szempontjából jót teszek neki, ha időzített leállítással / elindítással ki-/bekapcsolom minden nap erre a rövid időre, vagy inkább hagyjam futni 24/7?
Köszönöm!
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Véreshurka #69932 üzenetére
Meglett a megoldás, gyorsan össze is dobtam egy blog bejegyzést, ahol "lefordítottam" az eredeti leírást azoknak akik esetleg nem beszélik az angolt, ha esetleg valakit érdekelne. A hiba egy elgépelt linkelési parancs volt, egyébként nagyon jól működik a dolog.
-
Cyrin
addikt
Most azért csak hogy gyorsabb legyen a felülete, nem érdemes cserélni.
Viszont ha van aki helyben átveszi tőled akkor érdemes akár ugyanolyan teljesítményű de újabb NAS-ra cserélni, amit a kolléga is említett, garancia, én hozzáteszem hosszabb támogatás, valamivel jobb teljesítmény egy j-s modell esetén is.
Így már érdemes cserélni. -
-
Zsadi
őstag
válasz
AiRLAC #69963 üzenetére
Igazából, olyan hirtelen jött a kolléga nyaggatása
, hogy nem is tudom mennyi lehet a DS215J mostani reális ára. Aprókon láttam 40e körül, de hogy az reális e? Szerintem egy tizessel lentebb mozoghat, de passz.
A válaszodat köszönöm!Magnat: Neked is köszönöm a választ!
-
Magnat
veterán
Szia,
a 218 Play ugyanaz a proci mint ami a 220j-ben is van, de a 218 Playben 1 giga ram van szemben a 220j 512megájával ... igazából ha eddig sem találtad kevésnek a 215j-t, akkor nem hiszem, h nagy változás lesz, de a DSM felülete (főleg a 218 PLayen) biztosan reszponzívabb.
-
kulu22
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #69956 üzenetére
Igaz, 1621, de u.a.: [link] , az enyében (1821+)ARCH van, nem szól érte semmit.
-
Zsadi
őstag
Sziasztok!
Munkatársam régóta NAS-t szeretne venni, és kezdő NAS-nak az én DS215J-emre gondolt, erősködik hogy most adjam el Neki, mert egyszer említettem neki hogy váltani szeretnék.
Én DS218play -ben gondolkoztam akkor magamnak, hátha az időtállóbb.
Jelenleg sajnos max DS220J-re tudnék váltani, csak nem tudom van e értelme, éreznék e bármi javulást a DS220J-vel a mostanihoz képest? (pl gyorsabb DSM böngészőből?)
Jelenlegi igényeimet bőven kiszolgálja a jelenlegi, semmi extra, csak médiaszerverként megy, semmi transzkódolás igényem nincs.
Köszi előre is! -
hkari
őstag
Sziasztok!
DSM7 alatt viszonylag sok olyan csomagom fut, amikre kicsit sincs szükségem. Gyárilag nem lehet leállítani őket. Van erre valami megoldás esetleg?
Ilyen a:
Hybrid Share Service
Universal Search (Gondolom a sima kereső utána is menne)
SAN manager -
krealon
veterán
válasz
Magnat #69954 üzenetére
Nalam is tokeletesen tud mukodni a 21-estol eltero FTP port, mert utanajartam, hogy hogyan kell csinalni. De ez nem segit csinturi kolleganak.
Leirtam az alapokat, onnan neki kell kibogoznia a szalakat, mivel a problema osszetettebb annal, hogy azt ki tudnam felyteni egy hozzaszolasban. -
Mezga Aladár
veterán
Hali!
1821+ típusú nasba mik az ajánlott ramok 2x 16 gb méretben?
Előre is köszönöm.
-
krealon
veterán
válasz
csinturi #69940 üzenetére
"távolról a 21 -es porton elértem a VLC-n, Total commanderen. Dsm-ben megváltoztatom a portot, engedem a tűzfalon, és a routeren. Az appokban semmi változtatást nem csinálok, csak a portot írom át, és már egyik se tud kapcsolódni. "
A routerekben levo FTP_conntrack csak a 21-es porton kozlekedo parancsokat figyeli es korrigalja a cimforditasnak megfeleloen.
Az FTP a 21-es porton megy csak jol. -
Delfi
tag
Köszi, ezt akkor átnézem.
A Drive-al kapcsolatosan régebben megkérdeztem a hivatalos fórumot, hogy miért látja a jogosultsággal nem rendelkező mappaszerkezetet is és azt a meglepő választ kaptam, hogy a felcsatoláskor az admin jogaival nézi. Mi például ezért nem tudtuk egy ügyfélnél használni, mert ott elvárt volt az, hogy nem láthatják a szomszédos könyvtárakat.
Természetesen felcsatolni csak azt tudod, amihez jogod van, ez működött rendesen, de listázni kilistázza. -
válasz
kgymac #69949 üzenetére
Nem tudsz kérdezni, ne engem hibáztass
Leírtam egy módszert, amivel Windows-on SMB megosztást be tudsz egy könyvtárba csatolni.
Erre te ezt írtad:
"Hogyan lehet megoldani, hogy nfs-en is működjön? Mert smb-n csak be kell pipálni a syno vezérlőpulton, hogy működjön a symlink is, de nfs-nél nem találtam még hasonló opciót sem."Nekem ebből az jön le hogy hogyan lehet megoldani Windows-on hogy NFS megosztást egy könyvtárba csatolj. Ezért kérdeztem, hogy miért nem jó az SMB?
-
Delfi
tag
válasz
zsamiatt #69944 üzenetére
Sajnos a Cloud kivezetése végleges döntés, tudtommal a 7-es DSM megjelenésekor történik meg.
Jelenleg, ha próbálsz telepíteni egy Cloudot, külön szól érte, hogy inkább a Syno Drive kerüljön fel.
Csak most egy ügyfélnél kell telepítenem ilyen szolgáltatást és meglepődtem, hogy két program van rá. Emiatt gyanakszom arra, hogy ugyanaz zajlik mint a Cloud - Drive párosnál. -
zsamiatt
őstag
a ds cloud nekem droidon syncront végez a szerverre a képekből. Gépen meg a fileokból. A DS file inkább alap szintű file kezelő.
A syno driverol nem túl jókat olvastam eddig az android app véleményeknél. Elvileg az egy gugli drive szerű megoldás. Teljesen más feladatokat láthat el. Remélem, hogy nem szüntetik meg a cloudot mert frankon végzi a mentést. A DS filet meg nem használom. Total commander párti vagyok -
Delfi
tag
Gondolom páran használjátok az androidos elérését a NAS-nak. Mi a különbség a DS File és a Synology drive között?
Utóbbit én használom gépeken, teljesen jól működik, de telefonnal eddig nem akartam használni.
Azt tudom, hogy a Cloud station nemsokára kivezetésre kerül és a DS file leírásában azt mondja azt használja, de mivel eddig nem használtam, így nem tudom, hogy ez kőbe van vésve? Mert akkor értem a Syno Drive megjelenését. -
Magnat
veterán
válasz
csinturi #69940 üzenetére
Total Commanderben is ott van a beállításokban, h passzív módot akarsz-e használni ... azért kérdeztem, mert ha igen és eddig nem használtad kívülről, akkor lehet, h a passzív portokat nem irányítottad be, de ha eddig működött akkor más lesz a gond. Gondolom a routeren a cél és a forrásportot is átírtad ...
-
csinturi
tag
válasz
Magnat #69939 üzenetére
Ezt az aktív-passzív ftp-t nem nagyon értem. De mondok egy példát: távolról a 21 -es porton elértem a VLC-n, Total commanderen. Dsm-ben megváltoztatom a portot, engedem a tűzfalon, és a routeren. Az appokban semmi változtatást nem csinálok, csak a portot írom át, és már egyik se tud kapcsolódni.
-
csinturi
tag
Üdv!
Ftp 21-es portját megváltoztatom, akkor csak a helyi hálózaton érem el a fájlokat. Az új port-ot engedem a DSM tűzfalon, illetve a routeren, távolról mégsem tudok kapcsolódni. Miért? -
IT user
tag
válasz
AiRLAC #69934 üzenetére
Egy példa:
A DS410-esem napi mentést csinál egy DS920-ra a Time Backup alkalmazással. A Time Backup a hálózati mentést csak és kizárólag admin felhasználóval hajlandó csinálni, ezért nem tudom kikapcsolni az admin-t a 920-ason, emiatt minden alkalommal kapom a figyelmeztetést, ha belépek. -
kojak34
újonc
Sziasztok!
Van egy DS218+ -om. Volt benne egy 4TB és 2 TB winchester. A 2TB-ot lecseréltem egy 4TB-ra. Mentés, 2TB ki 4TB be. Elvolt vele kb. 6 órát mire használható lett az új 4TB-os.
Viszont nem kérdezte meg bekapcsolás után hogy milyen módon akarom használni a winchestereket, fogta és SHR-be tette be a winyókat. Azzal tisztában vagyok hogy így a biztonságos, de nem a NASA fogja használni a NAS-t, ezért nekem jó lett volna a RAID0 is, hogy 8TB legyen az össz kapacitás.
A kérdésem az lenne hogy hogyan tudok RAID0-t (8TB) csinálni az SHA (4TB tükrözött) kötetből?
Köszi! -
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Próbálkozom, hogy a nem admin felhasználóim (nyílván akiket szeretnék) is be tudjanak ssh-zni a nas-ra. Ehhez találtam is egy leírást, viszont kicsit elakadtam: amikor odajut emberünk, hogy linkelje az entware-ből letöltött openSSH server konfigurációját a synology által alapértelmezetten kezelt helyre, azaz: akkor "ln: failed to create symbolic link ‘/etc/ssh/sshd_config’: File exists" hibával nem engedi linkelni a fájlt. Mivel a blogban iyen hibát nem találtam, így érdeklődnék, hogy valakinek nem lenne-e ötlete arra, hogy mit is lehetne csinálni . Vagy csak simán töröljem az fájlt és utána próbáljam meg linkelni? Illetve nem tudom nem-e elírás ez a rész benne (5-ös pont a konfig fájl másolása):
sudo mv /opt/etc/ssh/sshd_config /opt/etc/ssh/sshd_config.orig
Itt azmv
helyett nem acp
arancsot kellene alkalmazni? Vagy az mv is jó erre? Ez a parancs egyébként pont az előbb említett parancs előtt lenne. Illetve ha valakinek lenne más ötlete akkor azt is szívesen várnám!Illetve nem tudom, hogy jól gondolom-e, de ha lecseréljük a syno féle openSSH-t az entware féle verzióra akkor vajon nem lehetne beállítani, hogy csak és kizárólag SSH kulccsal lehessen használni az SSH-t? Ha igen akkor az szerintem nem lenne egy elhanyagolható biztonságnövelés.
Előre is köszi!
-
Picco
addikt
udv nepek
transmissiont hogy a francba lehet eltavolitani?
egyszer csak nem engedte hogy elerjem weben keresztul es nekiallt tolteni mint az allat.
ma'unika ebbu" baj lesz he...
naivan nyomtam ra egy uninstallt, le is szedte, ujrainditottam a DS218j-t es meg mindig tolt es tekeri a procit is szepen resource monitor szerint, dejo
gozom sincs mit csinaljak vele, de legalabb felbaszott igy estere...HALP! -
kgymac
őstag
válasz
AiRLAC #69922 üzenetére
Miből gondolod hogy win alá kéne? ProxmoxVE 5.4 és esxi6.5 alatt próbáltam mentéshez, nem ment. Két megosztással, symlink nélkül ok.
SMB-n megy, ha a két symlink opciót pipálom, így pl. a video megosztás alatt kezeli a video2 alkönyvtáraira mutató symlinkeket. Win és CE alatt is.
Webdav-on sem megy a symlink, de azt csak ritkán, távolról használom, tc-vel, könyvtár listát ad belépés után, így nem zavaró, hogy nem működik. CE-vel, távolról nem csapkodnám a térdem örömömben, ha kéne.
Munkahelyen, centos7-ek között sem megy az nfs+symlink (nincs syno), mc-ben felkiáltójel van a symlink neve előtt, de a link cél helyét jól mutatja. Sem symlink, sem bind mount nem működik a távoli gépről. -
jukiokin
csendes tag
Szia!
Nekem (DS220+) a qbittorrentet cseszte szét valamiért.
Totál alapra állt vissza, mintha akkor lett volna először telepítve.
Minden beállítás elveszett és a seedelt torrentek is eltűntek.
Szerencsére a köteten megmaradtak a letöltési mappában a fájlok.
A .torrent állományok is megvoltak, így csak újra seedbe kellett állítani őket.
Persze újraellenőriztetni kellett mind, ami eltartott majd egy napig (250+ torrent) -
IT user
tag
Sziasztok!
Ezt most láttam egy csoportban, kipróbáltam, működik.
Az admin fiók kikapcsolásáért síró üzenetet lehet tiltani vele."Anyway you can disable the annoying warning via SSH if you still want it. Change the value "autoLaunch" from true to false in the following file and save it:/usr/syno/synoman/webman/modules/DisableAdminNotification/config"
-
törölt tag
A hyper backup biztonsági mentése hogyan működik 2db helyi kötet között??
Mindig a teljes kijelölt könyvtárat menti és így keletkeznek a verziók, vagy egyszer lementi és utana csak a változásokat. Csak azért kérdezem mert a teljes mappa kb 200gigabájt (képek), ebben a napi módosítások viszon csak pár száz megabájt. De van hogy ennyi sem.
-
válasz
brembo #69904 üzenetére
Köztes megoldás lehet Windows-on pl. ez a pár parancs.
DS620 az én Synology-m neve, a megosztásaim ezután a c:\ds620\ könyvtár alatt érhetőek el.
CMD -> Run as Administrator
mkdir c:\ds620
cd c:\ds620
mklink /d torrent \\ds620\torrent
mklink /d film \\ds620\film
mklink /d backup \\ds620\backup
mklink /d photos \\ds620\photos
mklink /d docker \\ds620\docker
-
Delfi
tag
válasz
AiRLAC #69911 üzenetére
Mondtam, hogy vicces a kérdés, mert nem lehet rá válaszolni. Nálam pl. 14Mbit a plafon amit el tudtam érni, pedig bírná a vas és a hálózat is. De a torrentnél az a limit amit küldenek feléd.
A válaszom meg helyes volt, mert az eszközön gigabytes hálókártya van, így az a maximum sebessége. -
bigdady
nagyúr
Hali
Egy 214se nasnak mennyivel kéne tudnia letölteni pl torrenten? -
Delfi
tag
válasz
brembo #69904 üzenetére
Egy megoldás van rá, felteszed az SFTP Net Drive programot és az az összes engedélyezett megosztásodat egy betűjelre húzza fel.
Nem hátrány, ha átállítod UTF-8-ra, mert alapból nem azt használja és csúnya anomáliákat okoz a magyar ékezetek használata.
Természetesen ezt a NAS-on is engedélyezni kell, meg igazából nem is arra való, hogy otthon ezzel map-elj fel meghajtókat, de működik.
Vagy maradsz annál, hogy lesz két meghajtód. -
brembo
aktív tag
Sziasztok!
Kapacitásbővítés van porondon, és picit elakadtam. A kétlemezes NAS-omban eddig egy lemez üzemelt (4 Tb SHR adatvédelem nélkül). Ez megtelt, így beletettem még egy 6Tb-os új hdd-t. A cél, hogy ne tükrözzön, hanem a végén 10Tb-ot lássak. Azt írtátok, hogy ezt úgy kell elérni, hogy a Tárolókészlet menüpontban ne a meghajtó hozzáadását válasszam, hanem hozzak létre új meghajtót. Itt tartok, de felmerültek kérdéseim:
1. Itt is érdemes SHR-t választanom, vagy legyen basic?
2. Ha ezen túl vagyok, akkor továbbra is egy meghajtóként fogom majd látni a két hdd?
3. Van még valami, amire érdemes figyelni?Köszi előre is!
-
Sziasztok!
Pár napja érkezett DSM frissítés. Felrakható nyugodt szívvel 920+-ra?
Köszönöm a választ
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Dell E6530 laptop (15,6FHD/I5-G3/8GB/500HDD) - Kis hibák
- Dell E6430 laptop (14/i5-G3/4GB/128SSD/AkkuX)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 4GB & 8GB DDR3 Laptop RAM
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !