- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
válasz
atos19881101 #13599 üzenetére
Nekem tomato van az asusos. Arra az a tuti
-
pkocsis
tag
Valaki, valamit a 13587 hsz-re?
-
iBoli
tag
válasz
atos19881101 #13595 üzenetére
Újra átolvastam amit írtunk ebben a témában és úgy látom valamit én rosszul olvastam.
Y helyen szeretnéd a VPN szervert és a NAS-on a klienst? Miért nem fordítva? Én az X helyen tenném fel a szervert, ahol nagyobb az uplinked.
Az Y oldalon a sávszél szintén szimetrikus? Le-fel 50Mbit? -
iBoli
tag
válasz
atos19881101 #13590 üzenetére
Synology tud OpenVPN-t. Asusra fel az OpenWRT vagy egy Tomato Shibby (nekem jobban bejön a Shibby féle cucc) és lehet próbálkozni. Viszont most már engem is érdekel a dolog, hamarosan meglesz a NAS-om (jövő hét) és akkor nyomok egy tesztet.
-
Tido
aktív tag
válasz
atos19881101 #13590 üzenetére
VPNben tudtommal csak ha TAP (bridge módba) rakja, akkor tud majd DLNAt használni, de az viszont minden forgalmat áttol a VPN-en, minden hálózati forgalmat, lekérést, mert a 2. réteget használja, nem csak routol, mint a TUN ami 3. réteget használja, de az tényleg csak a netes forgalmat tolja rá, az alap dolgokat, mint pl hálózat felderítés, már nem. És a DLNAhoz szerintem az alacsonyabb réteg a jó.
De cáfoljatok meg, ha valamit rosszul írtam. -
bosa
tag
válasz
atos19881101 #13574 üzenetére
Egy a baj, mint írtam neked a vpn alatt fordul a le- és feltöltés. Mert az x hely megvan a gigabit de neked az y hely lesz a korlát ugyanis ha van 50/5 mbit akkor az a nasnál fordul mert ugye vpn alatt keresztül megy a te neteden így amit te nassal letölteszt x helyen az az otthoni neten feltöltés, ha valamit a nason feltöltesz az a vpn oldalt letöltés! Így nem biztos hogy elég a neted...
-
iBoli
tag
válasz
atos19881101 #13586 üzenetére
Akkor végülis eljutottunk oda, hohy Neked egy NAS-Asus router közötti VPN kellene, amin megy a DLNA és az Asus firmware gyári. Hát nem könnyíted meg a dolgot
Szerintem ez így nem fog menni DLNA-ra. -
pkocsis
tag
Az mitől lehet, hogy ha a számítógépről másolok NAS-ra ( 213j ) total commander-rel kb 180mb után tök belassul és elkezd tekerni a nas mint az őrült. És ha a DSM File Stationnal másolom ugyanezt tök simán és gyorsan megy. ! ?
-
iBoli
tag
válasz
atos19881101 #13584 üzenetére
Y helyen sem tud a router OpenVPN-t?
Csak azért kérdezem, mert Layer 2 OpenVPN-en át tudod tolni a DLNA-t. -
TheProb
veterán
Ugyan ezt nem tudja valaki, hogy kell OpenVPN-el?
hiába írom át a config file-t a képen látható módon, akkor is a stock 10.8.0.0-ás címet osztja ki, ami nem jó ha csatolni akarok... Server ip a NAS LAN címe, router értelmezésem szerint a DHCP alap címe.
továbbá csinált a config fájl mellé egy admin nevű fájlt (ezzel azonosítom magam a vpn-en), amiben szintén átírtam a NAS belső címét, de így se jó a dolog.
továbbá mi az a management-es ip?
-
iBoli
tag
válasz
atos19881101 #13581 üzenetére
Na kezdem kapisgálni.
X oldalon (ahova a NAS menne) routerhez hozzáférsz, csak kötöttek a lehetőségek? Ezen a routeren van bármilyen típusú adatforgalom blokkolva valahogy? Vagy minden kimegy a külvilág fele? -
atos19881101
senior tag
NIIFI hálózat.
Azért mondom hogy kötött a VPN konfig, mert pl a routerben nagyon sok konfig lehetőség nincs, csupán az alap lehetőségek (autentikáció, ip tartomány stb.) Nem tudom configolni mint pl az OpenVPN-t. Csak PPTP-t tud a router így ez is kötött. Hackelt firmware-t nem akarok rátenni, jó lenne ha az eredetivel menne minden.
A NAS-t így van még nem vásároltam meg, mivel nem tudom tudná -e teljesíteni a dolgot. Jelenleg van egy NAS-om (WD World Edition debian-al) viszont ezen nem megy a VPN kernel modulok hiánya miatt, így ezt akarom lecserélni. A hálózattal nincs gond, mivel saját gépről (OSx) megy a VPN kapcsolat így a Synology-ról is mennie kellene. Csak jelenleg a saját gépemre raktam VMware alá a xpenology-t így gondolom itt lehet valami gebasz. Publikus ip-t is tudnék adni a NAS-nak, viszont ezt nem szeretnék adatbiztonság miatt, ezért szeretném a VPN-es megoldást (ugye a VPN titkosítja a forgalmat). -
iBoli
tag
válasz
Hmm... kezdem elveszteni a fonalat.
A gigabit internetből arra következtetek, hogy ez egy bérelt vonal valamilyen cégnél. Otthoni felhasználónak nincs gigabit szimetrikus uplink... Mondjuk ezzel semmi gond, csak kérdés tuti át tudsz-e egy céges hálón lőni egy VPN kapcsolatot?
De amit nem értek: azt mondod ez egy új kiépítés lenne, NAS még nincs meg, stb. Akkor hogyan lehet a VPN config kötött? Mit értesz ezalatt?
Az elmondottakból csak arra tudok tippelni, hogy egy céges hálóra tennél fel egy NAS-t és ezt szeretnéd otthonról elérni. Nem vagyok benne hogy ez így menni fog, max akkor, ha a céges routereken is tudsz majd configolni....
Ha valami egészen másról van szö, akkor bocs, de nem értem. -
Immy
őstag
válasz
Biztos, hogy a feltöltés gigabit?
Én nem tudok olyan szolgáltatóról, aki Magyarországon gigabit feltöltést ad.. -
pkocsis
tag
Én egy kicsi faluban lakom ( 1800 fő lakos ). Nálunk falu TV-n keresztül jön a net. Azt, hogy ők kitől veszik sajnos nem tudom. Mivel nem városról van szó így szinte ismer mindenki mindenkit. Így Én is ismerem azokat, akik szolgáltatják a netet. Ezért írtam, hogy barátságos segítőkész a netes cég. Személyesebb mint ha egy nagy szolgáltató. Bár itt sincs más normális kábeles alternatíva. Az ex MATÁV nem hozta be anno a kábelt a telefon miatt. ( rádiósan oldották meg azt is ). Most meg már nem éri meg nekik az új kábel!
Röviden ennyi a történet.
-
atos19881101
senior tag
Köszi ez jó ötlet. Lehet láma kérdés, de ez a xpenology ugyan az minz a NAS oprendszere?
(#13562) iBoli
A VPN konfig az kötött sajnos, mivel gondolom a NAS-on sem lehet sok mindent konfigolni, és routeren meg a gyári firm. van. A megfelelő sebesség megvan mind a két oldalon. A NAS feltöltő sávszéle gigabit, a távoli VPN szervernél a letöltési sávszél 50Mbit. Ennek elégnek kell lennie sztem egy film lejátszásához. A VPN igazából "csak összeköti" a két hálózatot, így nem látom akadályát hogy a forgalom ne menjen át. Tűzfal nincs, csak a VPN titkosítás okozhat valamilyen lassúságot sztem. De kipróbálom ezzel az xpenology-val aztán beszámolok. -
graffin
csendes tag
sziasztok!
Synology 215j-n gondolkodom, illetve 214se-n is, de valószinűleg 215 lesz, talán megér +15e-et egy kicsit több RAM a jövőre nézve...
na de a lényeg:
fő felhasználás a torrent, média server, azaz PCről, android tabletről és windows phone-ról szeretném elérni a videokat, amelyek általában feliratosak.azért esett a syno-ra választás, mert csak ő ad olyan software-t, amivel WP-on is elérhetőek a videok. De kérdés, hogy a felirattal mi a helyzet?
Tud nekem valaki arra válaszolni, hogy lejátszhatóak a videok feliarttal
windows phone-on? pl. a DS Videoval távolról? vgay valami más lejátszóval helyi hálón? [én a moliplayer-t használom WP-on, ami elég jó, és tud játszani UPNP device-ról. csak a feliratot nem tudom, felszedné e a videohoz...]DLNA-n keresztül történő lejátszás esetén?
köszönöm, sziasztok
g -
istvan170
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #13569 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
istvan170 #13568 üzenetére
A linux usb1 usb2 szabvány driverst használók, működnek.
Olvasgass. -
iBoli
tag
-
V.Stryker
nagyúr
No,valaki adatbázis kezelésben tudna segíteni? az egyik gépen van egy mssql adatbázis, azt át kéne tenni a nas-ra.
Azt sem tudom,hogy álljak neki.
-
iBoli
tag
válasz
atos19881101 #13555 üzenetére
Szerintem ez nem Synology kérdés, hanem sokkal inkább hálózati konfigurálás kérdése. Ha jól értem a lényag Nálad az lenne, hogy VPN hálózaton keresztül szeretnél DLNA adatforgalmat bonyolítani.
Ehez az kell, hogy a DLNA szerver lokációján megfelelően erős UPLOAD (tehát nem DOWN) álljon rendelkezésre első körben. Ha ez megvan, akkor pedig egy megfelelő VPN konfig.
VPN konfiggal el lehet bajlódni, nem tartom kivitelezhetetlennek a dolgot, de mivel a DLNA multicastot használ, valamilyen GRE megoldást látok én erre kivitelezhetőnek. GRE tunnel a 2 VPN site között és ha megfelelő a sebesség (Upload a DLNA server oldalán és Download a DLNA lejátszó oldalán) akkor ennek mennie kell. Bár gyakorlati tapasztalatom ebben nincs. -
istvan170
aktív tag
Üdv!
Kivitelezhető szerintetek, hogy egy DS213J-ről usb porton kivigyem a hangot, amit aztán betolok egy DAC-ba, amin van optical, coaxial, firewire (ieee1394) bemenet. A lényeg, hogy ne csináljak digitál-analóg konverziót, hanem az a DAC-ra (TC Impact Twin) maradjon.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Láma kérdés, de miért van az,hogy ha rámegyek a phpmyadmin -ra, akkor a router kezelőfelülete akar bejönni és nem a php kezelőfelülete?
-
nlq
aktív tag
válasz
nem hiszem, hogy ilyet barki csinalt volna...
mielott veszel egy syno-t, szerintem dobj fel egy xpenology-t egy szamitogepre es probald kivagy kerdezd meg kozvetlen a synology supportot
Udv
NLQ -
pkocsis
tag
válasz
Okés. Nem tudtam.
Csak ha megveszed és mégsem megy emiatt amit szeretnél( vagy amiért pont vetted) ...
Azért írom mindenkinek, mert Én így jártam! Ha a szolgáltatóm nem áll pozitívan a dolgokhoz, akkor most szinte csak dekorációként használnám! :-( -
atos19881101
senior tag
válasz
pkocsis #13553 üzenetére
Köszi! A NAT nem probléma, nem idegen számomra a hálózat.
(#13554) bosa
Jogos. 50Mbit-es net van Y helyen, így filmnézésre ennek elégnek kell lennie szerintem. Ott a feltöltés nem nagyon számít, mert ott csak letöltés lenne nagyrészt. Ami engem érdekel viszont, hogy ez tapasztalat alapján járható-e. Fog e működni a DLNA VPN-en keresztül, illetve a lejátszással lennének e problémák. -
bosa
tag
válasz
atos19881101 #13551 üzenetére
ezzel szerintem az a baj hiába az x hely gigabit háló ha y hely sebessége a mérvadó, ugyanis azon keresztül zajlik minden forgalom. pl beteszed egy gigabites terembe de az otthoni 30 mbit le 5 mbit fel így ezen keresztül megy akkor az x helyen letöltésed lesz 5 mbit 30 mbit fel.
-
pkocsis
tag
válasz
atos19881101 #13551 üzenetére
13541-es hozzászólásom olvasd el! Nehogy Te is belefussál, mint Én!
-
csabi1971
csendes tag
Sziasztok!
Hol tudom legolcsóbban beszerezni a 415+-ot?
Vagy simán nézzek szét az árgépen és vegyem meg a legolcsóbb webáruházban? -
atos19881101
senior tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem hozzátok. Szeretnék benevezni egy Synology NAS-ra, viszont egy adott dologra szeretném használni, ami nem tudom működne -e. Adott lenne maga a NAS egy gigabites hálózatban X helyen. Ha jól tudom akkor a Syno tud olyat, hogy VPN-en becsatlakozik egy szerverre (ebben az esetben egy Y helyen levő router lenne a VPN szerver). Na most ... X helyen DLNA illetve backup + torrent + fájl mozgatásra lenne használva az eszköz, Y helyen pedig DLNA-n szeretnék TV-t vagy PC-t kiszolgálni. Van ilyennel valakinek tapasztalata? Működne ez az elképzelés?
Köszi!
-
MrCsiT
addikt
Kis segítség lehet, hogy kellene.
Feltettem a Download Station-t. (azaz, fent volt, csak próbáltam beállítani.)
Amit nem értek, hogy az a mappa, amiT a DS figyel, hogy került-e bele torrent, és ha igen, akkor elkezdi letölteni, úgy tűnik, nevesítve van user-hez.
Nem marhára mindegy, hogy "toltotoll" vagy "überadmin" (fantázianevek) tesz be valamit abba a
rohadtmappába letöltéshez? Ennek mi értelme?!A Syno-n kineveztem egy mappát, hogy azt figyelje a DS, erre, webes felületen más userrel belépve, már nem tudom ugyanazt a mappát megadni, pedig, R/W joga van mind a 2 usernek, és a web azzal kezdi, hogy "állítsa be az útvonalakat" WTF?
Lehet ezt módosítani valahol, hogy egységesen kezelje, vagy minden egyes belépett felhasználómmal új mappát "kell" kinevezzek, amire a felhasználóm dedikált DS-e figyel majd, ezek szerint?? A következő meg az lesz, hogy majd netet is userenként köttessek be 1-1-et? -
iBoli
tag
válasz
Patice #13537 üzenetére
Köszönöm a bíztatást! Emellett hálózatos gondokkal nyagassatok bátran!
(#13541) pkocsis:
Szia! Köszi a jótanácsot. Jelenleg is van már olyan rendszerem, amit kívülről elérek, igaz nem NAS, de a hálózati beállítás része ugyanaz lesz. Nem mondom hogy remek szolgáltatóm van, mert ahol lakom csak és kizárólag T-Home elérhető. Mivel alternatíva semmi sincs, így be kell érjem ezzel is.
Amit a T-nél nem csipázok, az a Cisco EPC3925 IPTV modem és router egyben. Mivel ezt az eszközt sajna bridge módba nem lehet átrakni (szolgáltató korlátozza ezt a firmwareben) csak DMZ létrehozásával tudom a mögötte lévő routeremnek továbblökni az adatokat. Ez meg mint tudjuk nem a leggyorsabb opció. Viszont megoldható így és működik. Már ez is valami..... -
Patice
Topikgazda
válasz
Ghost84 #13542 üzenetére
Az a baj, hogy az adott videó formátumot a böngésződ nem tudja lejátszani.
PC-n én nem használnám a Video Station-t, azt mobil eszközökre találták ki, és a mobil eszközök is egy külön lejátszó programmal szokták megoldani a lejátszást.
Ha jól tippeltem és PC-n fogadott ez a képernyő, akkor azt javasolnám, hogy PC-n vedd fel az adott megosztásokat hálózati meghajtónak és onnan nyisd meg, Intézőből, vagy valamilyen fájlkezelő alkalmazásból (pl. Total Commander), mert így a PC-n telepített, adott formátumhoz alapértelmezett program fogja lejátszani és szépen menni fog.
-
Ghost84
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Feltelepítettem a Video Stationt a NAS-ra és amikor le akarom játszani a filmet ez a képernyő fogad mi lehet a baj? Telefonon szépen megy a DS video progival.
-
pkocsis
tag
Én abszolút kezdő vagyok NAS témában, de egy jó tanács, a távolról akarod elérni a NAS-t.
Nézd meg a net szolgáltatódat, hogy nem-e nat-ol!
Én ezzel szívtam, mire rájöttem(tünk) mi a gond!
Minden ment csak Én nem tudtam elérni netről...
DE nagyon korrekt a net szolgáltatóm és megoldottuk a gondot! -
Patice
Topikgazda
válasz
CactuS #13538 üzenetére
A konfiguráció mentésben benne vannak a userek, és a jogosultságaik is, de csak akkor lesz jó a jogosultság beállítás, ha ugyan az a mappaszerkezet van a másik NAS-on is. Ellenkező esetben a userek importálódnak, de a jogosultságaikat át kell nézni.
Külön nincs a felhasználóknál ilyen mentés.
-
Patice
Topikgazda
válasz
CactuS #13529 üzenetére
Verziókezeléssel szerintem ez is megoldható, azaz legalább kettő verzió lenne mindenből az épített gépen.
Vagy.
Épített NAS-on két kötet (két HDD) és naponta (éjszaka) belső biztonsági mentés, azaz az egyik HDD-ről készül a második HDD-re (kötetre) biztonsági mentés és akkor mindig megvan az előző napi adat biztosan.
"Illetve van rá mód esetleg, hogy a User-eket és a könyvtárjogosultságokat átvigyem az új NASra?"
Ha az első nek épített NAS mondjuk történetesen XPenology volt, akkor igen.
(#13530) pkocsis:
A felhős kérdésre sajnos nem tudok válaszolni, nincs ilyen irányú tapasztalatom. Egy Synology NAS az amúgy is egy saját felhő. Én pont ezért nem használok semmilyen felhős szolgáltatást.
A második kérdésedre viszont hasonló javaslatom lenne, mint amit feljebb is írtam CactuSnak. Lehet készíteni napi mentést a NAS-ra magára adott könyvtárról, csinálsz egy Backup Task-ot és időzíted, pl. napi mentésre és a Task-ban beállítható (a Cloud Station-höz hasonlóan), hogy hány verziót tartson meg. Természetesen az időzítés is állítható, hogy mikor fusson le a mentés.
(#13534) iBoli:
215j szerintem jó választás azokra a feladatokra, amiket írtál, meg még akár egy kicsivel többre is, csak a "kölcsönzést" ne vidd rajta túlzásba.
(Egy kis korlátozással szépen kordában tartható.
)
Ilyen háttérrel és tapasztalattal szerintem nem lesz vészes belőnöd majd a cuccost. Ha nekem gyógyszerész fejjel sikerült...
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
DS-ben belehet állítani valamilyen módon, hogy ha a file stationban törlök akkor ott jelezze vagy ott is törölje a fájlokat? Köszi
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Azoktól kérdezném akik esetleg DS213j-t használnak.
Mekkora letöltési sebességet sikerült kihozni a Download Stationnel vagy a Transmissionnel? -
iBoli
tag
Sziasztok!
Tervezek vásárolni egy NAS-t itthoni használatra családi képek/videók tárolására, emellett "kölcsönzésre", Gyerekről készült fényképek távoli elérése nagyszülőknek, mediaplayer kiszolgálása filmekkel, stb.
Pár hete olvasom már ezt a topikot, mint ahogyan azt kell, az elejétől. Eddig még csak 4100 hozzászólásig jutottam és nem tudok olyan gyorsan haladni vele, mint ahogyan a kíváncsiságom halad sajnaEzért most úgy döntöttem, hogy miközben olvasom folyamatosan 4100-tól napjainkig a hátramaradt hozzászólásokat, megkockáztatom, hogy közben az aktuálisakat is nyomon követem, illetve kérdezek. Látom sok olyan aktív felhasználó van itt köztetek, aki már a topik indulásakor is jelen volt.
Rólam dióhéjban annyit, hogy informatikus vagyok, hálózatok telepítésével és konfigurálásával foglalkozom immáron 16 éve. Jelenleg főleg nagyvállalati és Cisco alapú hálózatokkal. Ebből kiindulva remélem hálózatos beállítási gondjaim nem lesznek.
NAS úgyben viszont kezdő vagyok.
Első röpke kérdésem az lenne, hogy a 215j dobozt ismeri-e valaki behatóbban, vannak-e már vele gyakorlati tapasztalatok, és ezek a tapasztalatok milyenek?
Köszi előre is!
Boli -
válasz
brumi1024 #13528 üzenetére
mit gondolsz, nekem mi volt az első gondolatom, amikor elkezdett fogyni a hely?
mai Cloud Station fejlemények - hátha valakinek érdekes lesz:
- 8:20 - 40GB / 30k file szinkronizálásának megkezdése (+ média indexing párhuzamosan - ettől nyilván lassabb lett). 986.1G szabad hely
- 16:50 - szinkronizálás befejezése. 968.4G szabad hely. azonban a syno-cloud-clientd process még fut, és teker veszettül.
- 19:40 - syno-cloud-clientd végre elalszik, ill. a NAS sem tekeri a HDD-t. 985.8G szabad hely.vagyis 8.5 óra szinkronizálás alatt megzabált 18GB tárhelyet (a szinkronizálandó folder 45%-a), amit aztán szűk 3 óra alatt visszaszolgáltatott. őszintén szólva, marhára nem értem, de mindegy
most pár napig használom így, aztán meglássuk.
-
pkocsis
tag
Lenne egy kérdésem, hogy tudnám azt beállítani, hogy ha valaki töröl a céges felhőről, akkor a nas-on megmaradjon?
Illetve van-e lehetőség arra, hogy egy beállított időközönként tegyen " félre " egy másolatot a szinkronizálandó mappából. És mondjuk 1 hónap vagy egy bizonyos darabszám elérése után a legrégebbit törölje!
Van erre a DSM-en belül megoldás?( már régebben is kérdeztem ezt, de nem válaszolt senki sem. Bocs, ha átsiklottam volna a válasz felett )
Köszi.
-
válasz
Patice #13524 üzenetére
Köszi. Viszont felmerült bennem még 1 dolog:
Ha esetleg megfertőződik valahogy a netre kiengedett Syno (vagy csak megsérülnek az adatok), akkor az egyből rSync-vel felülírják a teljes régi állományt? Vagy verziókezelésnél csak a legfrissebbet?
Illetve van rá mód esetleg, hogy a User-eket és a könyvtárjogosultságokat átvigyem az új NASra?
-
Patice
Topikgazda
válasz
CactuS #13523 üzenetére
Szerintem így jó, ahogy írtad.
Syno a mindenes és net felől is elérhető cucc.
Épített NAS pedig backup rsync-kel. Ezt csak belső (munkahelyi) hálón használnám, de ehhez csak neked legyen hozzáférésed. Ezt szerintem lehet konfigolni, hogy milyen gyakran tükrözzék a tartalmat. Ennek utána kell járni, de véleményem szerint működőképes.
-
Sziasztok!
Az alábbi kérdésben kérném a segítségeteket:
Van egy kis irodánk, ahol kb 5-en dolgozunk, javarészt excel, words, stb dokumentumokkal. Van 2 NAS nálunk jelenleg és ezekkel kapcsolatban kérnék segítséget. Az egyik egy épített E350-es (jelenleg) 1 HDD-s NAS, ez volt először, most ez üzemel. Közben beszerzésre került egy eredeti Syno is (214) amibe 2 HDDvel egyből meg is lett töltve, telepítve is lett, de jelenleg még üresen áll.
A legutóbbi Syno vírus óta (amivel tisztában vagyok, hogy igazából user error miatt volt sikeres fertőzés) kicsit "paranoiás" vagyok, így szerintem mindenképpen jól jönne, ha első körben nem lehetne elérni a "master" adatokat, hanem csak a másoltakat.
A kérdés az lenne, hogy ezeket hogyan kéne beállítani, hogy a lehető legbiztonságosabban legyenek az adatok tárolva + irodán kívülről is elérhetővé váljanak? Gondolom az eredeti Syno kéne, hogy a netre mehessen a Quickconnect miatt. Az 1 HDDs építettet pedig rSynccel toljam át? (ha jól olvastam, akkor ha meg is akarom osztani, akkor viszont nincsen változatok kezelése, ugye?)
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
válasz
Patice #13520 üzenetére
reggelre érdekes fejlemények keletkeztek
egyrészt az egyik (100GB-os) mappa kb. 8 órányi szinkronizálása végeztével felszabadított vagy 30-40GB helyet.
másrészt amikor az egyik korai, kikapcsolt sync kísérlet újrakezdésekor megszüntettem a share-elést, akkor is kaptam vissza majdnem 30GB helyet (az egész mappa 41GB).
asszem inkább el sem képzelem, mire használja ezt a rengeteg GB-otnémileg azért zavar, hogy semmi belelátásom nincs, mi történik...
nálam annyiban más a helyzet, hogy azt szeretném, ha a NAS-on lenne minden szinkronizált cuccból a master, és a gép lenne a backup. ez a szinkronizálást önmagában nem befolyásolja (remélem), viszont emiatt a NAS-on kialakított (családbarát) folder-szerkezethez kell igazítanom a szinkronizálás menetét is.
most úgy van beállítva, hogy 150GB-ot és 60k file-t szinkronizál, estére elvileg végez, meglátjuk, hogy mi lesz a végeredmény. miután az összes többi adat egyetlen share-en van, és oda csak 1-2 havonta kerülnek új dolgok, lehet, hogy ott kötök kompromisszumot.
a syno-s srácok szerint leginkább dokumentum-megosztásra való (vagy arra volt való 2013 vége felé) - persze, ha felraksz néhány tucat word / excel / powerpoint doksit, akkor a kutya sem veszi észre, hogy elkezdi szorozgatni a tárhelyet
(#13518) brumi1024: mindenképpen evidenciában tartom - akár az is lehet, hogy a kettő parallel fog menni
-
Patice
Topikgazda
Az "előszinkronizálás" miatt lassú szerintem, mert most összefésüli a két könyvtár tartalmát, hogy ugyan az-e a kettő tartalma.
Én anno csak annyit csináltam, hogy a PC-men csináltam egy mappát, amit automatikusan szinkronizál. Na ebbe bedobáltam mindent, amiről szeretném, hogy másolat készüljön. CS meg szépen átmásolgatta a NAS-ra és nem volt konfliktus, meg hasonlók. OK, eltartott egy darabig, amíg áttolt minden fájlt, de szerencsére mindig tudja folytatni, ha a gépet kikapcsoltam és nekem azóta is jól működik.
A hivatalos Syno fórum véleményére azért kiváncsi lennék, hogy akkor szerintük mire való a CS?
-
köszi a válaszokat. jelentem, a Cloud Station botrány lassú (pedig "előszinkronizáltam" neki a foldereket), és zabálja a szabad helyet - érzésem szerint meg fogja duplázni a szinkronizálandó adatmennyiséget
a Maximum Versions-t lenulláztam, más ötletem nincs - esetleg valakinek?
a hivatalos Syno fórum korábbi postjai szerint a Cloud Station nem ilyesmire való. awww, f**k. -
Immy
őstag
Sziasztok!
Sikerült belőnöm, hogy a <myusername>.synology.me DDNS címen elérjem a NAS-om.
Az azonosításnál https kapcsolatra vált és szeretnék valid certificate-et vásárolni hozzá. Ezzel kapcsolatban lenne 2 kérdésem:
- Mennyire megbízható a synlogy saját ddns szolgáltatása?
- Melyik ssl certificate szolgáltatót ajánljátok? -
eastsider
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #13514 üzenetére
köszönöm. ez volt a kérdésem végülis
egyedül a wd live streamet érzem szűk keresztmetszetnek a rendszerben -
eastsider
nagyúr
utánaolvastam. wd tv live streaming.
ezzel meg tudja osztani úgy a NAS a filmet + feliratot, hogy a TV-n simán streamelhető legyen? hangsávok, feliratsávok minden?
mennyire könnyű megoldani, hogy a torrenten letöltött tatratlmakat egyből tudjam streamelni a media lejátszóra? esetleg mellé rakni egy srt-t?
-
brumi1024
veterán
A Cloud Stationnal sok tapasztalatom nincs (csak egyszer próbáltam, nem jött be), de ha esetleg nem működne a dolog ajánlanám a BTSync-et. Nekem főleg azért kellett, mert 2 gép + NAS közt történik a szinkronizáció (konkrétan szinkron, van hogy fájlokat szerkesztek az egyik gépen távol, és itthon folytatom az asztalin), és ez tűnt a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldásnak, de nem bántam meg.
-
kérdés rutinos Cloud Station felhasználók felé.
úgy gondolom megoldani a fizikai adatbiztonságot, hogy a NAS-on lévő adatok mintegy 40%-át (jelenleg kb. 800GB) szinkronizálom a PC-ben lévő HDD-re. ennek az adattömegnek a nagy része (95+%) statikus, tehát a sok módosítás nem fog problémát okozni, viszont tekintettel a file-ok mennyiségére (1.000.000 közelében), felmerült bennem a kérdés, hogy vajon a CS alkalmas-e ilyen kiterjedtségű szinkronizálás hatékony kezelésére. van valakinek ilyen irányú tapasztalata? thx!
-
Blaise
veterán
válasz
Mezga Aladár #13500 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!