- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
atilla100
tag
válasz
Blaise #27483 üzenetére
Akkor gondolom itt a tápegységgel ő már kommunikál. Eddig is volt állítva de nemrég kivettem, mert még nincs szünetmentesem. Így ha elment az áram egy pillanatra akkor a gép leállt (szabálytalanul) majd újraindult ha visszajött. Persze ilyenkor többször ismételhette volna ezt így kivettem ezt az opciót rövid időn belül.
Köszönöm segítségedet. Még igen kezdő NASsoló vagyok
de nagyon tetszik eddig.
-
atilla100
tag
-
Bobbacsi
veterán
válasz
Blaise #23929 üzenetére
Ha be van álltva a Lomtár akkor törölnöd kell pl:
Vezérlöpult / Megosztott mappa.
Ha nincs Szemetes akkor inditsd ujra.
Van egy speciális eset is ha letöltött torrentet helyezel át akkor nem fog csökkenni mert egy rejtett könyvtárban megmarad hogy tovább tudd seedelni.amig le nem törlöd a torrent filét a DS -ből -
Blaise
veterán
válasz
Blaise #18968 üzenetére
Kipróbáltam a transzkódolást távolról, vidéken vagyok, egy iPad Air 2-n a DS Video segítségével néztem meg a Fargo második évad első részét (1080p MKV), gyönyörüen vitte, bár néztem közben a NAS procija 99%-on pörgött, szóval ahhoz, hogy 4K-t vigyen, vagy akár három fullHD-t párhuzamosan kellhet még optimalizálás.
Hogyha a böngészőből szeretnék a Video Station segítségével videót nézni távolról azt hogy tudom megoldani? A lejátszóablak betöltött, de csak forog a karika folyamatosan. Vagy ehhez nem elég a quickconnect mód?
-
-
djpety
tag
válasz
Blaise #18940 üzenetére
Mert sajnos nekem 2 kisebb eszközöm van (DS115j és DS214+), ezenkívül egyedileg épített XPenology. A VirtualDSM funkciót szeretném kipróbálni. Sajnos valóban nem minden feature elérhető bétával (például Surveillance Station, egyedi csomagok).
Ha valaki ezen hátrányok ellenére is tudna közreműködni, azt megköszönöm!
-
InFRaReD
csendes tag
válasz
Blaise #18875 üzenetére
A HW és a támogatott funkciók viszonylag változatlan maradtak, egy ugyanolyan sebességű, szintén 2magos proci van az újban is, csak nem Intel, hanem ARM7 alapú. Amit a 216p tud a 214p-vel szemben az a 4K kódolás és hogy 5W-tal kevesebbet fogyaszt. De hát ez nem hinném hogy bárkinél is perdöntő
Viszont: a 214p HDD-i hot swaposak, van rajta eggyel több USB3, SD kártya olvasó és eSATA.
Valahogy nem érzem azt az erőt, hogy nekem most az újabba kéne beruháznom.
-
InFRaReD
csendes tag
-
Patice
Topikgazda
válasz
Blaise #18790 üzenetére
Köszi a linket!
Nekem az új NAS-ok közül a DS716+ szúrt szemet - Intel Braswell N3150-es procival.
<Bilibe lógatom a kezemet ON>
Remélem lesz több lemezes is ilyen procival.
<Bilibe lógatom a kezemet OFF>A meetingről készült videó alapján úgy látom, hogy a DSM 6.0-ban jön a Virtualizáció a Synology-nál is, így behozzák (kicsit) a QNAP-ot ilyen téren, viszont nem lesz Synology vasakon Kodi támogatás, mint a QNAP-nál, se HDMI kimenet, N3150-es proci pedig bírná. (Tapasztalat, ilyen alaplapom van 2 hónapja és tesztelem rajta a Kodi 16 Jarvis-t.) Más kérdés, hogy mely vasak fogják támogatni a virtualizációt, nem tudom jelenleg, hogy az ARM alapú vasaknál ez támogatott-e hardveresen, vagy paravirtualizációval fogják megoldani, ahogy a Xen is teszi Linux alatt. "Félek" tőle, hogy első körben csak az Intel procis készülékekre lesz telepíthető.
Ezek alapján XPenology-hoz pl. tökéletes választás lesz egy Asrock N3150-es lap, pláne a DC-s verzió (ami állítólag külső kockával együtt kerül a boltokba.
).
-
-
-
Domy
aktív tag
Meg minden mást is
ezért kérdeztem, hogy a gyakorlatban hol vannak a határok. Egy barátom 214se-t használ, ha nincs agyig tömve a letöltési lista, akkor teljes sávszéllel megy a torrent letöltés nála (120Mbit). De egyébként asztali pc-n láttam már hdd limites letöltési sort is
-
Patice
Topikgazda
Tudom, hogy Ext4-et használ - a rendszernek....
De ahol az adatokat tárolja, az nekem sosem mutatta egyik partíció kezelő annak.
Próbáltad már kivenni a HDD-t és mondjuk egy dokkolóba vagy rack-be tenni? Én igen. És az adatokat tartalmazó partíció nem Ext4 volt, vagy csak nem annak mutatta magát. Esetleg egy variánsa lehet.
-
seaky77
tag
Szia
Nekem 214-esem van. Én az usb3, a hotswap és a plusz proci miatt döntöttem a 14-es javára. A plusz proci akkor jön jól ha pl torrentezés mellet pl használod a dsphoto-t ahol a thumbnail generator sok procit elvisz vagy egyéb dolgokra a syno-n lévő linux-ot. Én pl video konverziót is rábízom mert halk és had dolgozzon akár napokig is. Így ha az elvisz egy cpu-t fullra akkor is marad egy fölös és röhögve kiszolgál! Az usb3-al meg kb 40mb/s körül írok a hordozható vinyomra. -
devil-k
nagyúr
Nem tudom, hogy hány torrentet bír egyszerre, mivel nem rakok oda százakat, ezreket.
De úgy emlékszem, hogy valaki több százat is odapakol és semmi gond nincs. Érdemes utána keresned itt a fórumban.
noklika igaza van. Ha nem változik az igényed, akkor nem hiszem, hogy ki kellene dobni. Bár kinek mi az igénye.
-
devil-k
nagyúr
Nekem 213J-m van, mint ahogy a nagy többségnek. Amire én használom, teljesen jó, elégedett vagyok vele:
- torrent- (UPC 240 Mbit)- Azt tudni kell, hogy max. 10-13 MB/s fog jönni az anyag, a vas ennyire képes. De megszokható. A régi torrenteket küldöm ide, amit meg seedelnek nagyon, azt PC-n lehúzom.
- zenelejátszás - Az erősítőn át (Denon X2000) nyomatom a zenét, teljesen rendben van. Illetve melóhelyen az Audio Station által, az is okés.
- filmelérés média lejátszóval- Popcorn A400-al szoktam a filmeket (BD) lejátszani, kábellal, minden probléma nélkül.
- sorozat nézés (avi)- Nem otthonról, VLC plugin segítségével. Abszolút rendben van.
Hogy megéri-e a felár? Ez nagyban függ attól, hogy mit szeretnél csinálni/mire használnád a NAS-t. Hogyha hasonló dolgokra akarod bevetni, akkor szerintem felesleges. De ha valami komolyabb projektről van szó, akkor érdemes.
Remélem, ez adott egy kis segítséget.
-
Blaise
veterán
Most már nagyon szűkül a kör, két NAS maradt:
213J
214Érdemes szerintetek +25 ezer Ft-ot rászánni a 214-re a több évig történő zökkenőmentes használat érdekében? Mennyivel érezhetőbb a 214-ben lévő kétmagos proci? Torrentezésnél és néha médialejátszásnál mennyire jön ki az előnye?
Köszi!
-
Rick4
félisten
Nem, ez arról szól, hogy veszel pl egy Asrock lapot AMD E-350-es procival, 2GB RAM-mal, meg egy házzal 25-ből, fél óra alatt belerakod a lapot a házba a 6 db csavarral, és lesz egy 5x erősebb nasod, mint ha 60-ért synology dobozban veszed. A legózás a 6 csavar becsavarásával kezdődik, és ér is véget, ugyanezt meg kell a nasnál is csinálnod, mert valahogy bele kell tenni a vinyót abba is. HP microserverem nekem is van eladó 50K alatt, 2GB rammal, szóval akárhogy nézem, csak olcsóbb, és egyben erősebb megoldások vannak.
Persze aki végképp nem szeretne 5 percet se a 6 db csavar becsavarásával vacakolni, az még mindig megteheti azt, amit én, vitrualboxban futtatja ugyanezt a linux alapú szoftvert.
Jelen pillanatban nekem is így működik, nem venni észre semmiből, hogy nem külön eszközön fut, de fizikálisan nincs még egy eszköz, nincs még egy fogyasztó- porfogó...
Csak beszélgettünk róla, a döntés amúgy is a tiéd.
-
Rick4
félisten
Ha irtózol a parancssortól, de nem akarsz órákig konfogolni, azt megértem, én is ilyen vagyok. Viszont mivel volt ilyen NAS-om, látom, mit tud, és mennyibe kerül, ez kevésbé volt szimpi. Aztán egyszer rátaláltam az xpenology kifejezésre a neten, onnantól minden megváltozott. Elkezdtem utánaolvasni, majd meséltem itt a srácoknak, mint már aktív használó, volt aki topic-ot is nyitott belőle. Ez olyan dolog, ami totál legál, viszont kevesen tudnak róla. Szerintem ha utánaolvasol, és ezután döntesz, akkor rámondhatjuk, hogy körültekintően döntöttél- Szánj rá pár percet a saját érdekedben.
-
Rick4
félisten
Azért először azt is tisztázni kellene, mégis mi az, ami megfogott ebben a nas-ban? Az olcsósága tuti nem, de mégis mi? Keveset fogyasztó van, olcsóbb van, hardveresen erősebb van. Persze biztosan van, amit ez tud, más meg nem, de nagyon spéci dolognak kell lennie, amit ez tud, a többi meg nem, tényleg ezért kérdem...
-
devil-k
nagyúr
A magyarországi hivatalos disztribútor a Neon Multimédia Kft. A forgalmazókat pedig itt találod.
A Synology "hivatalos" fórumoldal olyan, mint egy halott indiántemető, a kártyával hozzá tudsz férni a zárt tartalomhoz, de ezeket mind megtalálod a neten is. De erősen ajánlott, hogy a fentebb leírt forgalmazóktól vegyél, ne máshonnan. (garancia miatt leginkább).
A szoftveres támogatás folyamatos, a DS213J az egyik legnépszerűbb vas itt a fórumon is, sokan használják nagy megelégedettséggel. A NAS együttműködik multimédia lejátszókkal is. Nekem Popcorn A400-am van, sosem volt semmi problémám vele, de azért a keresőbe keress rá itt is, sok infót találhatsz. Milyen TV-d van? Ha FULL HD és van normális médialejátszód, akkor BD-t simán tudsz nézni mindenféle korlátozás nélkül. Persze nem wifin keresztül, hanem csakis kábelen át. S nem árt, ha van egy tisztességes routered is, nem egy gagyi 5.000-7.000 Ft-os.
-
jozsi252
veterán
Én is olyan 2 hete vásároltam DS114-et, de 213j-n is gondolkoztam. Hardverileg ugyanaz mind a kettő, a legnagyobb különbség az hogy a 213j-be 2 winyó fér, addig a DS114-be egy. Az hogy melyikre van szükséged neked kell tudni.
2 fő kérdés van
- Az általad tárolandó adatok mérete nagyobb-e mint 4TB? ( DS114 ugyebár 4TB-ot tud kezelni jelenleg )
- Mennyire fontos adatokat tárolnál?Ha fontos adatokról van szó, akkor a RAID miatt, mindenképpen a 213j-t vásárold meg. Én azért elégedtem meg a DS114-el, mert úgyis tudom magamról hogy a jelenlegi 2TB-os winyó bőven elég nekem. Tehát soha nem tudnám kihasználni a 4-6 akár 8TB adat tárolására használható 213j-t.
A reg kártya miatt meg nem éri meg az a plussz 3-4 ezer ft. Itt ugyanazokat az információkat megkapod, mint a magyar "hivatalos" syno fórumba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Ps5 (fat) digital, 2 kontrollerrel.
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest