- Hóban vigad a ló
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
seiko
senior tag
az a legnyagyobb probléma az ilyen (több évtizedes) szerkezeteknél, hogy nehézkes az alkatrész-utánpótlás.
a Seiko szerkezetek legendásan megbízhatóak, de az árakon sejteni lehet a minőségüket is.
az 5-ös széria szerkezetei a legegyszerűbbek, és a Grand Seiko-k a legkomolyabbak.
míg előbbiek pár tízezer forintba, utóbbiak akár egymillióba is kerülhetnek. -
-
seiko
senior tag
válasz concret_hp #2644 üzenetére
sok pontosidő szerver sokféle pontos időt mutat.
a DCF az megbízhatóbb. -
seiko
senior tag
az óra egyike a milliónyi noname svájci órának, értéke elhanyagolható.
egy teljes felújítás elérheti a 15ezer Ft-ot is, de még akár többet is!
el kell dönteni, megér-e ennyit!
szvsz. nem automata, hanem kézihúzós.
a rázogatással beindítod a billegőt, de mivel bele van száradva a szerkezetbe a kenőanyak, gyorsan megáll. mindenképpen tisztíttatni kéne!http://www.ora.bolt.hu/index.php
http://www.orasmester.hu/
-
seiko
senior tag
válasz urbanjozsi #2627 üzenetére
számomra igencsak meglepő, hogy a hagyományos másodperc számlapon nem 60-as beosztás van!
-
seiko
senior tag
válasz urbanjozsi #2625 üzenetére
a konkrét órát nem ismerem, de mintha a felső segédszámlap lenne a másodperc mérésére.
a központi "harnadik" mutató a stopperhez tartozik.
az alsó lehet a percgyűjtő, míg a baloldali a 10perceket számláló óragyűjtő.
bár lehet, hogy tévedek?! -
seiko
senior tag
a legegyszerűbb talán az Rtl-klub 18:30-as híradójának a pontos idejéhez viszonyítani az órádat.
biztosan jó a többi is, de én ezt szoktam meg.
vagy beszerzel egy rádiókontrollos asztali órát, és ahhoz tudod nézni.
a mechanikus órák különböző pozíciókban (hátlap lent, üveg lent, korona lent, korona fent, folyamatosan hordva, stb.) és különböző hőmérsékleten eltérő pontosságot tudnak produkálni.
jó kis szórakozás ezt kimérni, főleg egy ilyen öregecske, és alapjában véve egyszerű óra esetében komoly eltérések lehetnek a mért értékek között.
szerintem az átlagos napi használathoz érdemes beszabályoztatni őket.
napközben hordod-éjjelre leteszed, és figyeled, hogy 24 óra alatt mit produkál. -
seiko
senior tag
ennek a "komolyabb" ETA szerkezetnek a legnagyobb előnye a manapság legelterjedtebb G10-es szerkezettel szemben, hogy javítható.
csak találj olyan órást, aki ezt szakszerűen, és elfogadható áron meg is csinálja. -
seiko
senior tag
nincs szoros összefüggés a kövek száma, és a szerkezet minősége között.
egy kézihúzós esetében a 15-17 kő már bőven megfelelő, automatánál 21-25 kő elegendő.
stopperekben valamivel több szokott lenni, de nem létfeltétel.
azokban több tengely található, amiknek a végei jó, ha rubincsapágyakban vannak.
így kisebb lesz a kopás.
de a kövek megléte kellő kenés nélkül még semmit nem ér, ezért fontos a mechanikus órákat kb. 5 évente szervizeltetni.
sok órás csak meglögyböli a komplett szerkezetet tisztító benzinben, és befújja egy kis wd40-el, az igazán becsületes szakemberek szétszedik az órát a legkisebb alkatrészeire, úgy tisztítják ki, és utána többféle kenőanyagot használva rakják össze azokat.
egy ilyen átlagos kézihúzós órát naponta (felvétel előtt) illik felhúzni.
ha nem használod napi szinten, akkor 2-3 hetente érdemes megjáratni, hogy a kenőanyagok kicsit mozogjanak. -
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2593 üzenetére
igen, létezik.
de lehetséges, hogy napközben késik 1-2"-et, éjjel visszasieti.
napi 3-4" eltérésre viszont belőhetőek.
pozicionális, és hőmérsékleti stabilitásuk nem 100%-os, de ez inkább az alap kivitelekre jellemző.
de pl. a Breitling az összes karórájához COSC bizonyítványt ad, és óráinak 99%-ában ETA szerkezet ketyeg.
a másik nagy kronométer-guru a Rolex, de ők saját szerkezettel dolgoznak. -
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2591 üzenetére
kronométer bizonyítvány=COSC
itt olvashatsz róla bővebben: http://www.cosc.ch/portrait.php?lang=en
néhány szóval: nagypontosságú mechanikus órák, melyeknek napi járáseltérése +6, -4 másodpercnél nem lehet több sem különböző pozíciókban, sem különböző hőmérsékleteken.
ugyanilyen kritériumok vannak kvarcórákra is, természetesen sokkal kisebb értékre.manapság már az alap szerkezetek többsége is "tudja" ezt.
-
seiko
senior tag
válasz runner 125 #2575 üzenetére
szvsz.még a harmadárat sem éri meg!
ez már nálam a "hordhatatlan méret" kategóriába esik.
és mivel ilyen óriási, beleakad mindenbe.
még csak nem is zafíros.
ráadásul a korona jól kiáll, szétcseszi a csuklót.
gondolom jó kis kőmentes japán (neadjIsten kínai) szerkezetek lapulnak a tokban.
azért 60ezret-mint poen-nem nagyon ér meg.[ Szerkesztve ]
-
-
seiko
senior tag
válasz tudosbagoly #2558 üzenetére
ha az ebayes óra elromlik, hová viszed javíttatni?
az itthoni árban a garancia is benne van! :-Ohttp://www.navett.hu/skagen_orak.html
-
seiko
senior tag
válasz macikos #2550 üzenetére
ebben valamennyire igazad van, bár 10ezerért nem lehet kapni rádiókontrollos karórát, max. asztalit.
de azért egy mechanikus remekművet nem illik egy műanyag elektromikával összehasonlítani.
olyan ez, mint Rubens által festett hölgyeket fotózott manökenekkel összevetni! ;-) -
seiko
senior tag
gyönyörű, de a Panerai-nak annyi köze van hozzá, hogy csak nekik gyártják-szállítják.
még nem teljesen kiforrott szerkezet, elég nagy pozicionális hibával dolgozik.
persze ez is elenyésző, de egy ilyen drága werknek többet illene tudnia!
mostanában a Breitling, és az Omega is "saját" szerkezeteket hoztak ki, hogy indokolhassák valamivel a többmilliós áraikat. -
seiko
senior tag
válasz Integra #2541 üzenetére
ne ítélj elhamarkodottan!
az összes "elfogadható" árú sváljci karórában ilyen, és ehhez hasonló szerkezet van.
a Breitling, Panerai, Omega, Longines, stb. is zömében ETA szerkezeteket tokoz.
az igaz, hogy ezek kiforrott, nagyon jó minőségű szerkezetek, csak pofátlanság milliós karórákba rakni őket.
-
seiko
senior tag
sajnos én azt mondom, hogy ha nem vagy tökéletesen belebolondulva a mechanikus órákba, akkor jobban jársz egy kvarccal.
napi használatra jobban megfelelnek, mint a kézihúzós, vagy automata társaik.azok általában pontatlanabbak, érzékenyebbek a külső hatásokra.
csak az igazi órabuziknak valók. (nekem már kezdenek hiányozni, igaz kézihúzósom van egy) ;-)
ez a Steinhart nem ér többet 400 Euronál (szerintem), hiszem a GMT-s Ocean is kb. annyiba kerül.
és szerintem csak a számlapja, és a mutatói másak, mint annak.
a tok, szerkezet, csat ugyanolyan.[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz jookomak #2508 üzenetére
a Speedmaster Reduced ráadásul egy automata ETA2892 szerkezetet rejt kronográf (Dubois Depraz) modullal kiegészítve.
az órások nagyon nem szeretik, mert nehéz a modulrészt szétszedni.
ezért általában úgy tisztítják (egyben), ahogy van.
ez pedig nem éppen megfelelő megoldás.
a Speedmaster Professional egy nagyon jó kézihúzós (Nouvelle Lémania) szerkezettel készült, vagy pedig a Speedmaster Racing, amit az egyik legjobb automata (F.Piguet) kronográf szerkezettel szereltek .
a minőségbeli különbségeket sajnos az árak is tükrözik:
Reduced: ~1300 Euro,
Prof.: ~2400 Euro,
Racing: ~3000 Euro. -
-
seiko
senior tag
azért arra kíváncsi lennék, mit jelent, hogy egy óraszíj 100m vízálló?
hülye marketingduma az egész.
szerintem akármilyen is a szíj, másfél-két év alatt ez is megbüdösödik.
én mindenképpen az acélcsatot javaslom.
ha a szerkezet most még esetleg pontatlan, akkor pár hónap múlva érdemes szabályoztatni rajta.[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
tudtommal az összes kőmentes.
de mire tönkremennének, már úgyis lecserélődnek. :-))))
nekem van egy Ruhla vekkerem, ~25 éve ketyeg vígan műanyag csapágyain.
a bőrszíjakkal az a gond, hogy 1,5-2 év alatt az izzadság miatt bebüdösödnek, és belül szétrepedeznek.
a legjobb alternatíva a fém-csat.
én legalábbis azt részesítem előnyben, mindegyik órámon az van.
de lehet szórakozni azzal, hogy tavasszal-nyáron fém, ősszel-télen bőr.
a kaucsukot-műanyagot nem szeretem igazából, nagyon aláizzadok.[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
-
seiko
senior tag
válasz Hopkins71 #2467 üzenetére
máskor majd ne hivatkozz egy új óra eladási árára, mikor a sajátodat "hirdeted", és nem említed meg, hogy a Tied használt.
így nem fair szerintem.2,5 évig használtam egy Robert-et (akkor még párhuzamosan létezett a Steinhart mellett), aminek egy év után széttört a csatja, és kiesett a lünettából a luminova pötty.
garancia sajnos csak a szerkezetre vonatkozott, így vehettem új acélcsatot 8ezerért.Seiko5-ösöm sosem volt még, de apósomnak tizenvalahány éve működik gond nélkül, pedig még a moslékot is abban keveri.
egy személygépkocsi lökhárítójában találtak egy kisebb zsákkal, azóta a tűzoltócsapat tagjainak nagy része ilyen órát hord. :-)
az üveg összevissza van karcolva, de őt ez nem zavarja.
sajnos a drága zafír is összekarcolható, és nem polírozható. :-(szvsz. ezeknek a Seiko-knak az ár-érték aránya nagyon jó.
pl. egy Steinhart árából két Monster kijön.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen széket vegyek?
- Lightyear - befektetési app
- One mobilszolgáltatások
- Autós kamerák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ukrajnai háború
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest