- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jediweb
üzenetére
Azért éjszaka szinkronizál, mert akkor jóval kevesebb a rádiójel az éterben (hajnalban kevesebb TV, rádióállomás, taxis stb. működik), és kisebb az interferencia. Na meg akkor szokták az emberek letenni, és az sem baj, ha nem mozog közben és stabilabb a vétel.
Éjszakára nem szoktad levenni, abban alszol?
-
jediweb
aktív tag
válasz
TimeCenter
üzenetére
Végül beszkenneltem a leírást ... ...
Király az óra így több nap használatában, rásimul a kézre , nem emelkedik ki , lapos,nagy jól látható-nagy számlap, nagyon szép,nagyon elegáns ,talán még sportos is és ami kiváló - többek közt - az a világító számlap, ( fluoreszkáló ) egész éjszaka világít nem kell a világítás ...Na eddig nem bántam meg ... és még pontos is ...
Azt nem értem miért éjszaka szinkronizál, ahhoz nyilván le kellene venni és megfelelő helyre rakni ...
Lehet kikapcsolom - bár nem tudom a felesleges próbálkozások mennyi kraftot vesznek ki belőle ...
Casio LINEAGE LCW-M100DSE-2A -
ans
aktív tag
A fényképek között nézelődjetek.
-
Mariner
tag
válasz
Empsepo
üzenetére
Szerintem nem, vagy ha mégis gyártják akkor nem nagyon akarják eladni, mivel se honlapot, se egyebet nem találtam a "bmb watches hungary" szavakra kereséssel..Szerintem egyenlőre csak tervek vannak és virtuálisan vannak meg csupán az óratokok, számlapok stb. Csupán monitorozzák az igényeket szerintem. Ha nincsen igazam, annak örülök.
-
Tenken
őstag
-
Tenken
őstag
válasz
Misi1979
üzenetére
Sajnos nekem nincs kéznél spéci fényképező, hogy teljes szépségében feltehessem, de tessék:
Vateráról nekem az a tapasztalatom, hogy valószínűleg fogalma sincs az átlagnak, hogy mi mennyibe kerül. Nekem meg a szőr felállt a hátamon amilyen liciteket kaptam többnyire. Gondolom aki meg ért hozzá és ilyen órát keres nem kifejezetten a vaterát fogja bújni.
-
lorcsi
veterán
ezek valódi akciós órák..vagy felvitték 50%-aé és csökkentettek 20-at ?
-
Tenken
őstag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy szép Omega óra a családban amitől megválnánk. Már egy ideje itt van aprón, de én nem ismerem annyira azokat a helyeket, ahol az ilyen órákra vadászók keresgélnek. Valami tippetek nincs esetleg?
Bármilyen ötlet jó lehet.
Vateráig meg expresszig jutottam vele...
-
szaszlaci
addikt
válasz
TimeCenter
üzenetére
1. Nahát, nem gondoltam volna képről.
3. A LIN-168 valóban szép, de ahogy látom, csak a saját szíja megy rá, ez baj. NATO szövet a cél, legalábbis a hidegebb időkben biztosan. De nem hátrány, ha van hozzá egy gyári fém.
Casio vonalon még a LIN-158-8A2-t és a fehér számlapos változatát nézem meg élőben, hátha jobban olvasható, mint képen.
Ezek (ajánlott) férfi órák? -
törölt tag
Udv!
Egy olyan kerdesem lenne, hogy van egy analog oram es minden egyes nap 23.10 percnel, mikor a datum jelzoje elkezd egy kicsit megmuzdulni, a perc mutato megakad (ora mutato szinten). A masodperc hibatlanul megy. Ha manualisan atsegitem tekeressel a datumot (tehat 23.55nel atugrik a datum jelzoje teljes mertekben) az ora ismet hibatlanul mukodik a kovetkezo nap 23.10 perceig.
Mi lehet a hiba oka? Eleg lenne egy tisztitas vagy valami nagy baja lehet? Esetleg elemgond? 2 eves az ora.
Elore is koszonom! -
TimeCenter
tag
válasz
szaszlaci
üzenetére
1. Az EFL-200D-7 az női óra. Biztos, még ha a kicsi órákat is szereted, az kicsi egy férfi kezén. Ezért nem ajánlottam.
2. Menetes korona, ha vigyázol rá nem megy tönkre. Naponkénti nyitogatásra viszont nem ajánlom.
3. LIN-107-7A1 az is jó választás, sőt kicsit drágábban, 10 év várható elemélettartammal van ez is: LIN-168
-
szaszlaci
addikt
válasz
TimeCenter
üzenetére
Megnéztem már az üzleted teljes Casio kínálatát, köszi, hogy kigyűjtötted!
Igazából három modell jött szóba, kérdeznék is róluk kicsit.
Amit pedig elfelejtettem, hogy nem lehet "hozzánőtt" szíja a csere miatt.Egyik az általad is mutatott Casio MTP-1340D-7A, illetve a fekete változata is.
Másik a Casio EFL-200D-7A. Erről miért nem találni infókat, képeket máshol?
Volt már szó a menettel rögzíthető koronazárról, eltérő véleményekkel. Most akkor hogy is van ez, lehet rá vigyázni – pozícióba állítva becsavarás előtt – hogy ne menjen tönkre? Ugye ez kvarc, de ha akarom, nehogy már ne szabadjon naponta beállítani..Harmadik pedig a Casio LIN-107-7A1. Erről sem sokat találtam. A minél kisebb súly nálam előny, és nem hátrány. Ez is a könnyen karcolódós, bevonatos titánötvözet?
Nem arról van egyébként szó, hogy nem tudok kifizetni huszonezer fölött egy óráért, csak egyszerűen nem tartom normálisnak, mivel ez nálam egy időmérő eszköz, bizonyos fokú személyes kötődéssel. Nem pedig egy személyes tárgy, ami mellesleg mutatja az időt is.
Szizol: hát, látni azt sok mindent lehet, például hímneműeket lányoknak készített ruhákban
De remélem, hogy igazad van, és a valóságban nem néz ki hülyén. -
Geri8
tag
válasz
TimeCenter
üzenetére
hú ez nagyon gyönyörű bőrszíjjal!
-
TimeCenter
tag
válasz
szaszlaci
üzenetére
Nemesacél tok, 5 BAR nyomásig fokozottan vízálló, mechanikus naptárral : MTP-1319BD
Nemesacél tok, 5 BAR nyomásig fokozottan vízálló, mechanikus naptárral : MTP-1340D
Nemesacél tok, 5 BAR nyomásig fokozottan vízálló, mechanikus naptárral : MTP-1340D
Nemesacél tok, 5 BAR nyomásig fokozottan vízálló, mechanikus duplanaptárral : MTP-1229D
Nemesacél tok, 5 BAR nyomásig fokozottan vízálló, mechanikus naptárral, ébresztéssel, tömör szemekből álló csattal : BEM-101D

-
Selev
csendes tag
Tiszteletem Mindenkinek! Gondolom itt jóval járatasabb emberek vannak Omega, Longines órák terén ezért kérném a segitségeteket. Lenti képen láttok egy Omega órát, amiben nem vagoyk biztos teljesen, hogy az-e... párom elhamarkodottam vásárolta az órát a vaterán a mai napon és most erős kétkedés lett rajtam.
Van egy pont ilyen kinézetű régi Longines órám (szijakon Longines log, méret sztem kb ekkora, stb), ezért is merült fel bennem a nagy kérdés. Párom azt gondolta, hogy ez egy ritka óra és tudta, hogy számomra a quartz órák az ideálisak igy licitált is, lehet meglehetősen hamar.... Látott már vki ilyen Omega órát vagy tudna róla bárki mondani pár szót? Minőség valóban Omega? Ár-érték arány? Köszönöm mindenki tanácsát!
Szép napot mindenkinek. -
szaszlaci
addikt
Köszönöm a válaszokat, valóban sokallom érte az árat, így ki tudja, hány évesen.
Az automaták nekem is többet jelentenek, mint egy kellék – habár sosem hordtam olyat – de most egy praktikus és jó megjelenésű eszközre van szükségem.Ezekkel a kritériumokkal:
– csak analóg kijelzés
– 12 darab arab szám (igen, ez szűkíti a kört)
– lehetőleg fehér számlap, fekete számokkal (esetleg fordítva)
– acél
– biztonsággal a csap alá tehessem évek múltán is
– kvarc
– és álljon meg ilyesmi áronIgazából ezen kívül egy olyat találtam, ami különösen tetszik, de lehet, élőben ormótlan a 42 mm átmérő:
Orient UG17001WEzért is várom, hogy megérkezzen egy 40 mm-es Ebay-es óra, ezzel jól fel tudom mérni, mennyire használható ez.
-
Mariner
tag
válasz
Empsepo
üzenetére
Kellene.. A tokok is tetszenek, a számlapok sem rosszak és a kivitel is nagyon minőséginek tűnik. A szerkezetet mindenki ismeri, ha jó az Omegába akkor gondolom itt sem vall szégyent. Az további előny, hogy az alkotók el is mesélik mi ihlette őket, a tokoforma, indexek, és a mutatók tervezésekor. Remélem nem csak terv marad mint a Pannónia

-
szaszlaci
addikt
Elszomorító, egyesek mennyire be vannak oltva a saját hazájuk, múltjuk ellen.
Szeretném, ha leírnátok, ezzel az órával érdemes-e foglalkozni? Szóba jöhet sok éves darab egy kvarcnál? Egyáltalán mi a típusa?
Valamint mennyire kellene lealkudni?
-
Bling95
őstag
nekem sincsenek nagymagyar ambicióm, rovásírás nem jön be rajtuk, de maga az óra egész szép
-
Dzsana
senior tag
Á, nem, 60-70-es évek! Ő lenne az, a 2408 vagy 2409-es szerkezettel: Poljot Kirovszkiye
-
pohár
félisten
hú, én is ma találtam egy Poljot órát mamáméknál, gondolom még nagyfateré lehetett, egy szögre volt akasztva a falon

képet nem csináltam róla, mert telefon se volt nálam, de az tudom, hogy négyszögalakú az óra, és még originále USSR gyártmány
-
Attila!
tag
EZ MIEZ
? -
Dr.Zoo
őstag
válasz
nostromo73
üzenetére
Kíváncsi lennék hogyé' adják...
-
Empsepo
senior tag
Erről vélemény: [link] ?
-
afgk2012
tag
Látom a sok szemétséget irányomban, csak azért mert más véleményen vagyok és azt be mertem írni. Látom a kiközösítést. Ostoba-otromba megoldás, de kétségtelenül hatékony. Így magatok maradtok a butaságaitokkal. Leléptem innen.
-
seiko
senior tag
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
Empsepo
üzenetére
Ki tudja, ősömnél annyi óra van, szétszedve, összerakva..
Múltkor megtaláltak egy felhúzós, aranyozott női órát, a granfater a granmuternek vette 1949 környékén..(szerk. használtan!)
Ha mi den igaz 1926 körüli a vekker, a mai napig ha felhúzod jár....
Egy baja van, amin felhúzod korona, lekoptak a ricnik, nehéz felhúzni.
De van kei tv tokos ruhla órája, piros lcd-s valami ugró órája, moljina, poljot, stb.. -
afgk2012
tag
válasz
TimeCenter
üzenetére
Nemesacél-nemesacél, ezt már hallottam sokszor, de abból is nagyon sokféle van. Van amelyik tiszta króm-ötvözet és van amelyikben van nikkel is. Ez utóbbi bőrpírt csinál az érzékenyebb bőrűeknél. A nikkel erősen mérgező. Ennél már csak az a rosszabb, amikor réz és galvanikus nikkellel van futtatva. Az végképp egy kerülendő megoldás. Ha az ember közzétett pontos adatok híján nem akar ilyesmibe belefutni, csak és kizárólag kétféle óratokot és szíjat választhat. Műanyagot vagy titánt.
(#25533) szaszlaci: Köszi az infót, gondoltam, hogy túlzó a kép. Inkább a gugli fényképei között szeretek nézegetni olyan képeket, amik kézen vannak fényképezve. Azoko jobban lehet látni, hogy a valóságban milyen lehet a kérdéses óra kinézete.
-
szaszlaci
addikt
válasz
TimeCenter
üzenetére
El is hiszem neked, ha azt mondod. De akkor mi a fene lehet az a szíj csatlakozásánál és a hátlap szélénél? Úgy néz ki, mintha lejött volna a bevonat. Ezeket is hamisítják?
afgk2012: annyit tudok mondani, hogy nekem van egy fekete hátterű Casiom, ilyen világos számokkal. Az nem olvasható rosszul, de a kép azért túlzás.
-
szaszlaci
addikt
-
Dzsana
senior tag
válasz
sanzi89
üzenetére
Le is krómoztathatod, ha érdekel a megoldás, priviben megbeszélhetjük. Igaza van az ékszerésznek, az utólagos aranyozás mindennapi használat mellett fél év alatt megkopik. Csak pár mikront képeset felvinni rá, gyárilag min. 8 mikron van. Csak akkor érdemes, ha gyűjteménybe megy, és az órának meg kell őriznie az eredeti kinézetet. Akkor inkább ródiumozás, vagy a legolcsóbb a krómozás. Az óra teljes felújításában is tudok segíteni, ha még járatlan vagy ebben a témában.
-
sanzi89
addikt
Volna egy kb 50 éves Doxa órám, amit örököltem. Szeretném rendbe hozatni olyan szinten, hogy hétköznapokon is lehessen használni. Az egyik nyitott kérdés, hogy az óra tokját hogyan hozassam rendben. Eredetileg arannyal futtatott volt a tok, ami eléggé megkopott. Azon kívül, hogy nem tetszik az arany szín azt mondta egy ékszerész, hogy az utólagos befuttatás már közel se lenne olyan tartós, mint az eredeti. Létezik-e valamilyen más megoldás, ami tartós és nem arany színű? Vagy esetleg a maradék aranyat is leszedni róla, aztán felpolírozni az egészet?
-
Misi1979
őstag
válasz
Miamiquake
üzenetére
kell?

ment pü
-
Miamiquake
aktív tag
OFF: Drwatch(699) elérhetősége megvan vkinek, email is elég.
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
Dzsana
üzenetére
Van még egy pár, de főleg ruszkik.
Ha forgatom a rotort, akkor a közvetlenül alatta lévő kis fogaskerék forog, de csak pár fog látszik ki belőle. A többi nem mozdul.
Apámnak van egy Roamer medinája, automata, nekem a DS First, (azt újonnan vettem) az omega ami működött, aztán most nem, meg ez a DS2 automata ami sose működött, mióta Atyám megtalálta a Grandfater gyűjteményéből. -
jediweb
aktív tag
válasz
TimeCenter
üzenetére
Ok köszi szépen .. és ne is legyen rá szükség ...
-
Ati 666
tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Üdv.
-Persze azt vágom ,hogy a bőr az hamar(abb) elhasználódik ez szinte természetes ezzel nincs is semmi bajom.
-A bajom ott kezdődik amikor az ember venni akar hozzá egy újat az óra márkát forgalmazó boltban és ráadásul gyárit akkor közlik vele,hogy húzzon el egy márkaszervizbe és ott próbálja meg beszerezni..stb stb.
-Nekem ezzel az a bajom,hogy arról a megoldásról szó sem lehet ,hogy ők beszerzik az adott cuccot elhozzák a boltba és én kifizetem a beszerzéssel szállítással együtt..
-
-
WiZARD
veterán
egy fekete (DLC), kék számlapos Sumo vkniek?

-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake
üzenetére
Végre valaki, aki átérzi ezt! Sajnos kevesen vagyunk ilyenek, mindenki jön a csilli-villi órákkal, pedig ezeknek van múltjuk, jelenük, és jövőjük! Hol lesznek ezek a 7 melody battery órák 60-80 év múlva? Az én kis gyűjteményem még akkor is ketyegni fog.
A legöregebb órám 1922-es! -
TimeCenter
tag
válasz
jediweb
üzenetére
Mi ezt adjuk :egy év ( kötelező ) garancia, két év ( kötelező ) szavatosság - ezt kaptad, mert ez a kötelező
Ezt nem lehet elvenni a vásárlótól 10.000 Ft felett.
Aki állítólag két év garanciát ad az ezt adja a honlapja szerint:
"A jótállás időtartama:
10.000 Ft alatti fogyasztói ár esetén 12 hónap
10.000 Ft fölötti fogyasztói ár esetén az óra szerkezetére 24 hónap"Szerintem két évet nem ad az órára, csak a szerkezetre, ami amúgyis kötelező. De jól hangzik a két év garancia említése.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake
üzenetére
BKV dolgozóknak kiváló! Biztos a Nokiás doboz mellé osztogatták! :-)
-
jediweb
aktív tag
válasz
TimeCenter
üzenetére
Ok köszi szépen de ezt a bolt is tudja ? Ahol vettem , mert ők kitartottak az 1 év mellett
Casio 1 év
Citizen 2 év szerintük .... -
TimeCenter
tag
válasz
jediweb
üzenetére
Minden tartós fogyasztási cikkre vonatkozik a két év szavatosság. Ezt te is megkaptad. Bármi gyártási eredetű hiba van az órában két év szavatosság vonatkozik rá. Más cégek ezt úgy hirdetik, hogy két év garancia a szerkezetre. Néha "elfelejtik" kiírni, hogy a szerkezetre.
-
jediweb
aktív tag
válasz
TimeCenter
üzenetére
Akkor én miért 1 évet kaptam mert bőven 10e ft felett az ára TE is tudod ...
Még a Collection is tobb mint 10e ft pedig az plexi ...
Apropó ha elromlik általában a szerkezet az ami megy nem mint a tok, üveg, bár ha pl spontán reped ( csak példa ) akkor az is uz.a mint a szerkezet ( nekem )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

....és magyar

Van ugye az Omega, ez a Certina... :-) Ha a rotort forgatod körbe a mutató ujjaddal, alatta a kis fogaskerék az forog? A legegyszerűbb, ha bejelölöd a kereket filctollal, és megnézed mindkét irányban.