- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesy
őstag
válasz
Reaper #12248 üzenetére
1995 1.0 kis fosnak lesz, jövőre műszaki, az előzőnél már szóltak, hogy a jobb hátsó "24%-on belül van, most még jó, de érdemes lesz majd cserélni", a tavaszi gumicserénél meg szólt a gumis, hogy a jobb első meg olajzik már. Remélem minél hamarabb megszabadulok tőle, de ezt ki kell cserélni.
-
Reaper
őstag
válasz
Cheesy #12245 üzenetére
Én most cseréltem megint csillapítókat, egyszer már volt hozzá szerencsém utángyártottal, ami nem igazán tolerálta az ültetést, és ezek meghaltak. Viszont most 75ezerért vettem 4 Kayaba Excel-G-t. Most nagyon imádom amit meg lehet csinálni a kocsival kanyarokban, én Monroet nem vennék, egyik szerelőm sem ajánlotta soha.
-
Cheesy
őstag
Mi a véleményetek a Monroe lengéscsillapítókról? Cserélem mind a 4-et az autón. Ahogy nézem 50k + munkadíj.
-
hossszú
őstag
A Suzupartsnál ezt találtam, itt GL-5-ös olaj a gyári.
-
trassher
addikt
A motormosás jó, semmi kárt nem fog okozni. Beb@szna ha egy motormosás bármi gubancot csinálna egy motortérben. Ennyi erővel esőben se menjetek ki a kocsival mert alulról felverődik a víz.
-
domojko
senior tag
válasz
Kornel #12239 üzenetére
Én is így tudom. GL4 75w90-et tessék bele rakni. Én ilyet raktam bele.
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Swift (2008-2010) hátsó lámpát keresek, eddig ez a legjobb ajánlat: [link] 25K így a pár.
Bár jobban szeretnék gyárit.
-
ett
aktív tag
Üdv néktek!
Rég jártam már erre.
Az én tragacsomba is kéne váltóolajat cserélni (2008-as 1.3-as swift). Motorolajból eneos premium hyper 5w30 van benne, úgyhogy azzal nincs gond. Váltóolajból viszont eneos 80w90-est sikerült jóárasítva szereznem. Bele merjem önteni ezt vagy inkább vadásszak 75w90-et ami belevaló?
Valami olyasmit olvastam régebben, hogy a 80w90 nagyobb igénybevételre van tervezve.
Remélem ide is megfelelne. -
válasz
Kornel #12233 üzenetére
Hát már nekem is tele a hócipőm. Azért váltottam szerelőt nemrég, mert a féket(!) nem volt képes megcsinálni (vagy nem akarta) az előző, azt mondta, hogy ez ilyen. Elvittem egy másikhoz, kiderült, hogy be volt rohadva a fékbetét (2x2 oldalon), meg kopott is, csoda, hogy még fogott. Ez a szerelő a féket megcsinálta. De ugyanez a szerelő mondta, hogy vigyem motormosásra
Na mindegy, a probléma megoldódott, mert visszavittem a mosóba és kifújták a gyújtáselosztót.
Már a bringámnál is rájöttem, hogy jobb, ha magam szerelem, mert egy valamit megcsinálnak, kettő elromlik
Rá kell szánni a betanulásra "elpazarolt" időt. Persze ez egy kocsinál nem feltétlenül kivitelezhető. A használatijában mondjuk le van írva minden, mit mikor kéne cserélni, de talán akkor nyitottam ki utoljára, mikor vettem (8 éve
).
-
Kornel
veterán
válasz
lakisoft #12234 üzenetére
az új swift-nél (de a splash-nél is) nem nagyon találták el a váltót... egyszerűen szar.
(#12234) lakisoft: ha csak mo-on tudsz tankolni, akkor nincs értelme átalakítani... olcsóbb (de még megbízható) helyeken is 270 körül van az LPG, de azt hiszem lesz még egy adóemelés.
15% többletfogyasztás biztos van, akárki akármit is mondd...
300*1,15=345, a benzin meg 400 körül van most, szóval sokat már nem fognál rajta, ellenben ha valami kóklerrel szerelteted be, még szar is lesz, meg alaphangon 200+kHUF, ami ilyen kis különbség esetén nagyon sokára térül meg.
nekem a CNG-s autók vannak most képben, ha lecserélem a splash-t, vagy híbrid, vagy CNG-s autóm lesz. -
Kornel
veterán
válasz
Dark Archon #12232 üzenetére
szeretem ezeket a szerelőket.
az enyémmel fél éve kicseréltettem elég sok mindent, ami eszembe volt, persze a generátor ékszíjat meg a klímaékszíjat elfelejtettem, na de 4,5 évesen nem ártana amúgy. szerinted kicserélte, vagy mondta, hogy ki kéne? pedig ő a szerelő, nem én... most meg cseréltethetem, mert a generátor ékszíj is csúnya már, a klíma ékszíj még jó lenne, de a feszítőgögrője kuka, szóval ennyit erről.én nem fogom lemosni a motort, pedig van rajta pár nyest lábnyom, meg poros is, 5 éve nem látott garázst, de pont leszarom
-
-
Kornel
veterán
válasz
Dark Archon #12230 üzenetére
minek motort mosni?
én is akartam, de após lebeszélt róla...
nem tesz ott jót semminek, nem lada ez, hogy mindegy, hogy mit csinálsz vele. -
Pont így jártam tegnap, pedig elvileg szakszerű motormosást végeztek rajta. Gyakorlatilag nekiestek slaggal. Utána persze beindult, de fél km-t se mentem vele, már éreztem, hogy nem lesz jó. Nem megy, erőtlen, kihagy a motor, mintha le akarna fulladni. Megoldás? Gondolom vigyem vissza, hogy csinálják meg. Bár, ha azzal a szakértelemmel csinálnák meg, ahogy a motort mosták...
-
-
Davidof92
senior tag
Sziasztok!
5 ajtós swiftnek a hátsó ajtó teleszkópja nem az igazi, egy darabig könnyen nyílik ha húzom utána nehéz de ki lehet nyitni.Megtartja az ajtót, azzal nincs baj, csak fura hogy nem nyomja fel. Az új is ilyen? (megéri-e a csere) -
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Találtkoztatok már olyan problémával hogy a kilóméteróra menet közben is csak nullán van és nem moccan?
Mi lehet a gond?Swift 2007-es.
-
Kornel
veterán
2005-2010-ig gyártották a swift mk4-et.
a facelift 2008-ban volt, de ebben az évben lehetett kapni régi és új verziót is, elég nagy átfedéssel.
a facelift kívülről csak a hátsó lápán látszik, de sok apró hibát javítottak. -
xmad
őstag
válasz
Kornel #12216 üzenetére
a facelift elötti az mit takar? hogy úy néz ki mint a legújabb? 2008-as a gép.
de nem az én kocsim, csak aki vette azt se tudta hogy kell váltó olajat cserélni benne.
és próbálok neki minnél több infót össze szedni neki hogy tudja mit mikor hogyan kell
de azt mondta nem az a legújabb van neki hanem az egyel régebbi. tehát gyanitom kinézetre ugyanolyan lehet mint a 2005 ös
-
Kornel
veterán
-
Doze
aktív tag
Gyertya igen irídiumos, de 105.000 km szerintem, olaj 15.000km... de ha precíz vagy és a pénztárcád is bírja akkor 10,000 ha a hosszabbikat választod tehát 15k, akkor csak jóféle olajjal ami kibírja a gyűrődést. (full szintetikus, eneos, mobil1, castrol kinek mi tetszik de az API SM minősítése jó ha van)...
Vezérlés: Nem tom mi a motorkódod? M13A, esetleg M15A? De megnyugtatlak 105K-nál csak szelephézag állítás kell... ugyanis a motor láncos vezérlésű, és élettartam cserés elméletileg (de olyan 300.000km-nél azért ránéznék
) ha meg vvt-s akkor szelephézagot sem kell nézni, állítja az magától...
Még annyi hogy nem fontos az Irídiumos gyertya, azt viszont 45 ezrenként cserélni kell...
A pollen/levegő szűrőről se felejtsd el... nekem átlagba 30 ezrenként szokott csere érett lenni..
-
xmad
őstag
2008 as swiftben a valto olaj. csere hany km-enkent esedekes? es abba is 75w90 kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest