- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB versus 990 PRO 2TB M.2 SSD
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- tordaitibi: Chatcontrol
Új hozzászólás Aktív témák
-
mickemoto
őstag
A noti típusa Aspire One 722 C52kk, a wlan benne egy PCI-os Broadcom BCM 4313 802.11b/g/n adapter, a router egy TP-Link TL-WR542G Ver.7.21-es , a touchpad az Synaptic típus.
Mielőtt feltettem másodjára(a win7 után) a Suse-t, megpróbáltam telepíteni az Ubuntu legújabb desktop verzióját és annál már a telepítés legelején felismerte a wlan hálózatot és be is lehetett állítani
, viszont azzal az volt a gond hogy később a telepítés közben teljesen lefagyott a gép(négyszer próbáltam, mind a négyszer máshol)
-
mickemoto
őstag
Sikerült megcsinálni, feltettem a Suse-t Gnome felülettel a win7 mellé, indítható mindkettő,
Két probléma van így az elején, az egyik a wlan, nem ismeri fel az eszközt, és a router beállításokat nem is tudom elérni böngészőn keresztül.Nem tudom mit kéne csinálni hogy működjön
A másik hogy a touchpad nem működik rendesen, mozgatni tudom a kurzort, de ase a szimpla se a dupla kattintást nem érzékeli.(KDE-s felületnél ez nem volt
)
-
mickemoto
őstag
Köszönöm a segítséget, sajnos a linux után hiába raktam fel a win7-et, mint ahogyan mondtad nem engedte a linuxot utána bootolni.
Szóval akkor előlről kezdtem, feltettem a win7-et, egy 30GB-os elsődleges partícióra, plusz igen, ő még csinált magának egy 100MB-osat a lemez elejére.
Valamint csináltam egy 20GB-os partíciót a linuxnak(ezt nem formáztam természetesen), és az összes többi helyből egy ntfs partíciót.Linux partícionálásnál hova csatoljam majd a win7 rendszert és a nagy ntfs partíciót?
Kell külön /boot-ot is csinálni a linuxnak, vagy elég a / , a swap és a /home?
Ha csinálnék /boot-ot partícionálásnál akkor azt hova rakná?, a lemez elejére gondolom, de ott meg a win7 van
-
mickemoto
őstag
Sziasztok!
Elöljáróban annyi hogy új vagyok még ebben a fórumban és a linux világában is, ezért elnézést kérek ha olyat kérdeznék amit már feltett valaki korábban. Tegnap telepítettem a Suse 11.4 KDE-t egy Acer Aspire One 722 320GB-OS sata hdd-jére.Úgy terveztem hogy a Linux mellé win7-et szeretnék telepíteni és eszerint próbáltam partícionálni.
Több dolgot is szeretnék kérdezni, például hogy a windows-nak szánt partíciókat is csatolni kell? ( én nem csatoltam )kellett volna?így csináltam a partícionálást:
/dev/sda1 /boot 200MB
/dev/sda2 windows 30GB nincs csatolva
/dev/sda3 / 20GB ext4
/dev/sda4 extended
/dev/sda5 swap 3GB
/dev/sda6 /home 100GB ext4
/dev/sda7 windows adat 143GB(maradék), nincs csatolvaTelepítés után szerettem volna beállítani a wlan-t, de nem sikerült.(vezetékes, kábelmodemes internetem van és ez rendesen működik Linux alatt, mindent automatikusan felismert)A routerem egy TP-Link TL-WR542G, azt olvastam valahol hogy ez a típus nem támogatott, viszont a gyártó oldalán azt írja a Linux támogatott. Hogyan kezdjek bele a wlan felélesztésébe?
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070Ti 12GB Zalman S2 TG Enermax 750W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest