Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Canonfan

senior tag

Sziasztok!
    A minap belefutottam egy problémába és a tanácsotokat szeretném kérni, remélem tudtok segíteni. :)
    OpenSUSE Tumbleweedet használok, és az a probléma tárgya, hogy a grafikus yast modulok nem indulnak el. A yast főablaka gond nélkül bejön, de hiába kattintok akármelyik modulra, nem történik semmi. Szerencsére a karakteres yast rendesen megy, de azt ugye kényelmetlenebb használni, ezért lenne jó ha meg lehetne valahogy oldani hogy a qt-s yast (mert kde-t használok) is működjön ahogy kell. Biztos valami frissítés akadhatott össze, ez Tumbleweednél benne is van a pakliban, de most sajnos nincs ötletem hogyan tudnám megoldani.
    Hogy mióta van így nem tudom mert rég haszáltam yast-ot gondoltam várok hátha egy frissítés helyrehozza mert ez elég kapitális bug, de eddig nem javította egyik sem.

Amit eddig próbáltam hogy a qt-s yastot újratelepítettem de az nem jött be a telepítési forrásokból is kivettem pl a factory snapshotot (a sima factoryt nem) de úgy sem jutottam előrébb.

Ha root terminálról indítom el a qt-s grafikus yastot a következő hibaüzenetet kapom ha megnyitok egy modult:

QStandardPaths: XDG_RUNTIME_DIR not set, defaulting to '/tmp/runtime-root'
    libGL error: unable to load driver: nouveau_dri.so
    libGL error: driver pointer missing
    libGL error: failed to load driver: nouveau
    Run command: /sbin/yast2 sw_single &
    terminate called after throwing an instance of 'YUIPluginException'
    what(): Couldn't load plug-in qt
    /sbin/yast2: line 448: 8332 Aborted (core dumped) $ybindir/y2start $module "$@" "$SELECTED_GUI" $Y2_GEOMETRY $Y2UI_ARGS

Ezek szerint valami a nouveau-al van, de rákeresve a yast-ban úgy néz ki hogy ami kell nouveau-ból az fent van...

Bocsássatok meg a kisregényért, bármilyen infót, segítséget hálásan köszönök előre is! :R :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés