Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
Aktív témák
-
BaLinux
tag
:O Hát attól tartok én is, az nem piskóta... bszből a legtöbb dologra már nem nagyon emléxem így rövidtávon. Épp ma jött egy csávó és kérdezte hogy a Menger tételek így meg úgy, mondom ok, elmagyarázom, ha megmondod miről is szólnak :D
Na majd meglátjuk mi lesz így elsőre... :) -
-
kisfurko
senior tag
Hehe...
Erről az jutott eszembe, amikor Számítógépes Grafikából valami csuklónak fel kellett volna írni a Jacobi mátrixát... Kicsit néztem, hogy mi a franc van, de nélküle is sikerült a vizsga. Majd biztos emlékszem ilyenekre 3 év távlatából...
Még most is úgy van, hogy a komplex függvénytanból külön meg kell lennie a 2-esnek? -
Panther
HÁZIGAZDA
Nos, tényleg alacsonyan szállt az Analízis 2 vizsga. Sztem olyan 30 pont körül... a ketteshez 40 pont kell. :) Hát, így jár aki későn kezd el tanulni. NE vegyetek rólam példát! Bár másodikra meg lehet hogy rendesen megtanulom. Ki tudja... :U
-
Flashy
veterán
ja amikor mar a harmadik anal szigorlatomra keszultem... :)
-
sequator
senior tag
hmm azok a szép idők mikor anal szigorlatra készültem:)) ilyenkor döbbenek rá milyen öreg vagyok :O
Sautia
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
akkor jegyezd meg ezt a topikcimet :)
-
Esmein
nagyúr
Annyit látok hogy magyarul írtok de kb onnantól fullhomály. És nekem jövőre durva matek kezdődik a fősulin :/
-
Panther
HÁZIGAZDA
[ cos(fi) || -r*sin(fi) ]
[ sin(fi) || r*cos (fi) ]
Hmm. Rájöttem hogy az előbb valami jó nagy marhaságra jöttem rá. Csak mert az amit írtam, csak lineáris transzformációkra igaz... bár elvileg ez az, de nemtom... ha felírom a megfelelő transzformációs mátrixot, annak a determinánsa nulla lesz, az pedig nem jó... ehh.
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
BSZ rulz :D így má :)
-
fokukac
nagyúr
basszus... én ezt úgy 5 évvel ezelőtt tanultam, de már semmire nem emlékszem...
:U
de ez csupán az agyam védekező mechanizmusa... -
Alacsonyan szállnak a Jacobik, közel lehet a vizsgaidőszak... ;]
( Nekem most boldogtalan diffegyenlet rendszerek stabilitásához kell, yuck :o) -
Panther
HÁZIGAZDA
-
Panther
HÁZIGAZDA
Jaja, mostmár tuti BSz 1-ből tanultuk, így már vágom, köszi!
Szóval kiszámolom az új térben a térfogatot, és azért szorzom meg a transzformáció determinánsával, mert így kapom meg az eredeti térben mérheő térfogatot. Már csak az nem világos, hogy akkor miért nem az integrálszámolás után szorzok be vele, de mindegy. Nagyjából már értem. :D -
Panther
HÁZIGAZDA
No várj csak. a Jacobi mátrix az egy egyszerű transzformációs mátrix az eredeti térfelírásból az újba?
MOD: És akkor ennek a determinánsával kell beszorozni?
Már csak az érdekelne hogy miért.
Ja de full hülye vagyok! há' mer a determináns jelentés épp az, hogy az eredeti tér 1 egységnyi térfogatából az újban mekkora lesz! Nem?
De akkor viszont a transzormáció az új térből a régibe értendő. :D
[Szerkesztve] -
-
az(x,y) az az xtől és ytól függő kétváltozós függvény, nyilván. a d(x,y)/d(u,v) az ugye az, hogy az f(x,y) fv-t parciálisan deriválod u és v szerint, amik emberi esetben az x és y függvényei (más nem is nagyon lehet, mert ugye maradsz ugyanabban a térben, csak más a koordinátarendszer...)
-
Naszóval.
Általános esetben, de 2D-ben:
J=delta(x,y)/delta(u,v)
A polárkoordinátás rendszerben ugye
x=r*cos(fi)
y=r*sin(fi)
Az eredeti x-y térből az r-fi paraméterű térbe átálláskor a jacobi mátrix a következő:
delta(x,y)
--------------
delta(r, fi)
A jacobi mátrix így
[dx/dr dx/dfi]
[dy/dr dy/dfi]
Ez ugye így néz ki jelen esetben
[ cos (fi) -r sin(fi)] ]
[ sin (fi) r cos (fi)]
Ennek a determinánsa ugye r, na ezzel kell beszorozni.
Ha nem polárkoordinátára állsz át, akkor értelemszerűen ugyanígy deriváltsz, majd determinánst képzel. -
Panther
HÁZIGAZDA
Segítsetek légyszi ha tudtok...
Anal2 vizsgám lesz holnap, és ez a Jacobi determináns nemtom honnét jön.
Többes integráloknál ha átállok hengerkoordinátarendszerbe, akkor ennek az értéke ''r'', és meg kell vele szorozni azt amit ki kell integrálni. De miért?
Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Suzuki topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nem maradhat AI nélkül a strapaszekció sem
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Diablo IV
- Politika
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest