Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
NEM TUDOD, HOGY MI EZ A KÁRTYÁS DOLOG? OLVASD EL EZT!
-
(rögzített hozzászólás)
FIGYELEM!
Hamis játékteszt meghívásokkal is lopják az accountokat, soha ne fogadjátok el ezeket, ha valaki privátban keres meg ilyennel. Még akkor sem, ha ismerős keres!
FIGYELEM!
Most ingyen "ajándék" linkekkel próbálkoznak a csalók! Ha kapsz valakitől privát üzenetben egy linket, amin ingyen ajándékot kínál, ne kattints rá! A link 100%, hogy egy kamu oldalra visz, amivel ellopják a Steam accountodat! Az üzenet ismerőstől is jöhet!
FIGYELEM!
Vigyázzatok, megint scam/phising oldalakkal próbálkoznak! Ha valaki megkeres, hogy szavazz valamire, ne tedd! Akkor sem, ha régi ismerős keres meg, mert valszeg feltörték a fiókját. Ne is nyisd meg az oldalt, amit belinkel neked!
FIGYELEM!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Találtam egy újabb menőséget.

Van játszható demója.
-
Téli vásáros költéseim ha valakit érdekel, mert holnap este 7-kor véget ér.
Aspire Ina's Tale, Hollywood Animal, Star Wars - Jedi Survivor, News Tower, Thief. Összességében kb. 40 eurót költöttem az egészre. -
Ujjujjujjj.... találtam egy újabb mozis Tycoon-t, és már ez is megjelent tavaly februárban. Értékelések alapján ez is nagyon/többnyire pozitív státuszt élvez.
Egyelőre még csak megvettem, de még nem kezdtem el.
-
válasz
ripla
üzenetére
Fuhh... ebbe most beletettem vagy 3 órát egyhuzamban. Zseniális, minden szempontból!
Ugyanúgy megvannak itt is a következetes dolgok, mint a filmkészítős játéknál, csak ez már túl van az 1.0-ás verzión.
Mivel ugye itt is az 1930-as években vagyunk, így külön ember van arra, aki rádión keresztül figyeli a híreket, és ezekre lehet kiküldeni az embereinket. Ezt a kis térképen mutatja mindig, hogy milyen hírek futnak be, ezekre lehet kiküldeni riportereket, akiknek a fejlettségi szintjétől függően változik hogy milyen gyorsan tudja elkészíteni a riportot, a fejlettségi szint meg attól függően nő, hogy hány darab interjút készített már el.
Utána már csak vissza kell jönnie a szerkesztőségbe, ahol a szerkesztők nyomtatható formába öntik a leírt szavakat.Vannak hirtelen befutó forró hírek, ezeket érdemes a leghamarabb megszerezni, mert ezek hozzák a legnagyobb eladást, és ha több ilyen hír van 1 oldalon, akkor egymást kombózva erősítik, ami nagyobb eladást és nagyobb bevételt jelent.
Ezeken felül lehet híreket közölni ami a maffiának kedvez, olyat is ami a rendőrségnek, ettől függően változik a hozzánk viszonyuló politikai hozzáállás is. Viszont ezek megszabott hírek, tehát ők mondják meg hogy mit KELL leközölni, ezért erre külön figyelni kell, különben jön a büntetés, rendőri razzia vagy maffiás verőemberek.
Nekem egy másik hírnél, ahol épp lázadás volt, nem akarták a tüntetők hogy le legyen közölve a hír, úgyhogy amint elkészült a riport, buszokkal érkeztek a tüntetők az iroda elé.
Persze portaszolgálatom még nem volt, azt repuval kell megszerezni, és erre még nem volt lehetőségem. Viszont amíg tüntetnek az épület előtt, a riportereim nem tudnak bejönni az épületbe, ilyenkor nekem kell megfogni őket a kurzorral és betenni az irodába.Lehet felvenni újságírókat, szerkesztőket, nyomdászokat, takarítókat, karbantartókat, stb. Ahogy nő a szintünk a város térképén, úgy nyílnak meg a lehetőségek, amiket reputáció pontokkal lehet megvenni, pl. kalaptartó, és ezek az apróságok az embereink munkáját segítik, hatékonyabbak lesznek tőle.
Ha elfogy a hely, akkor szintenként lehet az emeleteket megvásárolni, lépcsőt, ajtókat, falakat kiépíteni, berendezni. És mindent összevissza lehet pakolgatni.
Az embereinknek vannak problémái, ezeket szóvá teszik és nekünk kell ezeken a problémákon javítani. A nyomdagép elromolhat, a világítás kiéghet, a vízadagoló bedöglik, a vécét takarítani kell, stb. Ezekre mind van ember, csak fel kell venni őket.
A térképen vannak csoportok, akik bizonyos fajtájú hírekre vannak kiéhezve, ha ezeket teljesítjük, úgy nyílnak meg a további lehetőségek, ahol repuért lehet venni mindenféle dolgot ami egy újságíró irodába kell. Most 3 óra után eljutottam oda, hogy már egy templomban a pap is adni akar majd valami írni való anyagot, meg Európába is lesz valami forródrót.
Nem tudom mik lesznek még itt, de eddig tényleg zseniális minden szempontból. -
Közben találtam még egy remeknek tűnő játékot, és ez már nem early access, 90% feletti értékelésekkel.

-
válasz
ripla
üzenetére
Hollywood Animal
Többszöri újrakezdés után sem sikerült 3-4 óránál többet játszanom vele. Egészen egyszerűen féltucatnyi különböző start után is csőd a vége, akárhogy próbálkozom a lehetőségek variálásával.
Ha meg esetleg tovább tudnék jutni, akkor időm nem lesz a kérések teljesítésére, ami a maffia, a rendőrség, a városháza, vagy épp egy random bűnbanda irányából jön kérésként. Annak meg az a vége, hogy a majdnem csődközeli állapotot megfejelik folyamatos rendőri ellenőrzésekkel ahol "véletlenül" félholtra verik a színészeket, mert fegyver volt nála (ami kellék, de az őket nem érdekli), random bandától pénzbehajtással, a maffia elkezdi legyilkolni a stúdióban dolgozó embereimet, a városháza meg gáncsol és akadályoz ahol csak tud....Szerintem nincs is benne olyan opció, hogy ki lehessen építeni egy full profi filmstúdiót.
Oké, még early access és rettenetesen rossz a balansz, brutál mennyiségű idő és pénz megy el addig, mire egyetlen darab film a vászonra kerülhet, és semmi nem garantálja hogy siker lesz, közben meg mindenki panaszkodik, meg nyűgje van, meg fáj a feje, meg elveszett a kiskutyája.... de azért na... még egyszer nem kezdem el, amíg nem kerül 1.0-ás állapotba és nem adnak hozzá sokkal de sokkal több opciót és lehetőséget a továbbhaladásra. -
Ezt a Hollywood Animalt próbáltátok? Korai hozzáféréses egyelőre, de iszonyat jó.
Egy filmstúdió birodalmat kell felépíteni a 20-as évek Amerikájában, ahol mindent meg lehet szabni.
Milyen épületeket akarunk építeni, kiket vegyünk fel és mennyiért, mekkora fizetést kapjanak, milyen tipusú filmek készüljenek, kik játszanak benne, mennyit szánjunk a forgatásra, mikor menjen a mozikban, hogyan menedzseljük a film marketing kampányát. Az épületek is fejleszthetőek talentfa rendszerrel, jobb hangstúdió, minőségibb kamerák, szabadúszó stúdiók, rekreációs központ, profi díszletek, ésatöbbi. Rengeteg opció van benne és zseniális a hangulata.
Persze ennél sokkal több minden van benne, van rivalizálás más stúdiókkal, meg lehet félemlíteni embereket, a szürke zónában is lehet mozogni, a maffia is előkerül, meg a rendőrségi razziák. De akár meg is lehet tagadni minden rossz dolgot és lehet járni a becsületes úton is, de akkor nagy valószínűséggel mi leszünk az áldozatok. Szóval minden adott ahhoz, hogy egy remek játék szülessen belőle. Eddig jó úton halad.
-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Sztori módban mondjuk egész jól elvagyok vele.

-
szerk.: Aztán bejött, aztán megint eltünt, majd megint visszajött... akadozik rendesen.
Lehalt, csak a telepített játékaimat mutatja, minden más fekete képernyő...
-
válasz
l.skywalker
üzenetére
Nem biztos hogy ez az én játékom. Ja, és a dodget meg a parryt folyamatosan elrontom, mert semmi jelzés nincsen hogy mikor kellene, a ritmusjátékokat meg utálom, ez talán a legidegesítőbb része a harcoknak.
-
Megnéztem ezt a Clair Obscur-t, és elég ambivalensek az érzéseim.
A kimondott szövegekben semmi átélés nincsen, mintha 1 kávé mellett olvasnák fel egy papírról. A játékban nincs minimap, nem írja ki hogy mi a küldetés, folyton be kell mennem a menübe megnézni, így alapból fogalmam sincs merre kellene menni, és amikor összefutok egy, azaz 1 darab lénnyel, harc közben hirtelen 3 különböző lesz belőlük... eléggé illúzióromboló ez így.
Az már csak hab a tortán, hogy pl. a főszereplő Gustave-nak mennyire nagy a feje a testéhez képest, mozgás közben meg úgy futnak a karakterek, mintha mindenkinek lenne egy Flash a felmenői között.
Lehet hogy jó a sztori, de őszintén csodálkozom rajta, hogy vajon tényleg megérdemelten vitte-e el az összes létező díjat. Szerintem nem. RPG kategóriában mindenképp a Kingdom Come 2-nek járt volna az elismerés. -
válasz
Franklin
üzenetére
Megvettem a megjelenés napján, 8 órám van benne de valahogy nem kötött le. Fura ez nálam. A WH40K játékok egyszerűen képtelenek lekötni, miközben könyvben az eddig magyarul megjelent összes könyv megvan, és azokat meg imádom.

Amit viszont nagyon adnék, az egy Witcher 3 kinézetű és mélységű TPS RPG, egy inkvizítorral. Azt biztosan kijátszanám.#112391JSaN
Divinity 2-be beletettem eddig olyan 19 órát, és akkor engedtem el amikor kiderült, hogy ez a 19 óra arra volt elég, hogy elszakadjak a legelső kezdőterületről. Tippre még vagy háromszor ennyi biztosan van benne. Ez tavaly lehetett, azóta nem nyúltam hozzá. -
Nos... konkrétan nevetségesek ezek a 10-20-25%-os kedvezmények egy ünnepi vásáron. Ilyen kedvezmény év közben is van bármikor.
Az hogy pl. a több mint 2 éves Baldur's Gate 3 még mindig csak 25%-os kedvezménnyel fut, pedig már rég féláron kellene adni, az egy igencsak vásárló elriasztó hozzáállás. Én legalábbis megint nem fogom megvenni. Nem értem, tényleg, valahol mélyen legbelül ismét csalódtam. -

-
Van a Steamen Pragmata játszható demó. Játékmenet videó alapján nem jött át, de élőben kipróbálva szórakoztató volt.
-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Egyszer kipróbáltam az Elden Ringet. Az első 2 perc úgy nyitott, hogy a lvl1 karakterrel kimentem a legelső pálya legelső 10 méterére, nekem szaladt egy lovas, és 1 ütésből elintézett.
Exit Game, Uninstall.
Amit a leginkább gyűlölök a soulslike stílusban, hogy nincs semmi felvezető benne, hanem azonnal bedobnak a mélyvízbe, még akkor is hogyha a karaktered totálisan alkalmatlan azon állapotában arra, hogy felvegye a kesztyűt.
A másik meg, hogy sem kedvem, sem időm, sem idegeim nincsenek ahhoz, hogy 1 darab bossal heteket szívjak. Nekem történet kell és normális játékmenet, nem vagyok én mazochista.
A soulsLITE, az már más, azokkal ki tudok egyezni, pl. a Star Wars Jedi Survivors meg az előző része is ilyen, és azokat imádtam is, meg azért is mert Star Wars.
-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ja, meg a No Rest for the Wicked, azt mondjuk nálam a hangulata és az egyedi dizájnja mentette meg. Bár az Echo Knight-ot a The Crucible-n belül a mai napig nem bírtam leverni.
-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
RX 7900 XT - 20 gb
Ryzen 9 - 12 core
64 gb RAMHa ezzel a konfiggal valamit nem tudok elindítani és megfelelő minőségban futtatni, akkor azt a játékot kőkeményen elrontották.

#112323VikMorroHun
A soulslike játékok nálam tiltólistásak. Semmi kedvem hetekig szívni egyetlen ellenfél miatt, nincsenek hozzá idegeim. Nekem játékélmény kell, és nem az hogy éveket öregedjek néhány pillanat alatt egyetlen játék miatt.
Egyetlen kivétel volt eddig, a Mandragora, de csak azért mert lehetett benne nehézséget állítani, és lehetett fejleszteni a karakter képességeit, így éppen csak sikerült. -
válasz
wjbhbdux
üzenetére
A legelső megjelenés óta, 20+ éve van accountom hozzá. Csak azért nem tudtam a legelső napon elkezdeni játszani, mert annyian voltak hogy nem lehetett belépni.
Szóval a rákövetkező nap tudtam csak elkezdeni, de az accountom az a legelső perctől kezdve élt. Hosszú-hosszú éveken keresztül toltam, először évekig haverokkal, aztán ahogy elfogytak, már csak szólóban, de most úgy érzem elengedem a játékot. A mostani kontent olyan halál unalmas és végtelenül sivár (pedig a Dragonflight visszaadta a hitemet, de tettek róla hogy hamar el is párologjon), hogy a Midnight jelen pillanatban nem tud érdekelni, mivel nagyjából a 70-80%-a ismét újra felmelegített tartalom, így kimarad.Viszont single játékokra gondoltam, nem kifejezetten MMO-kra. Az ázsiai vonal szintén nem érdekel, kezdve a Final Fantasyval és minden más ázsiai alkotással, amik annyira szögegyforma futószalag játékok, hogy akármelyikből átraksz egy assetet egy másikba, nem fog kilógni belőle.
A soulslike-okat mondtam, rühellem a a stílust. Mi marad ami TPS... a régi Shadow of Mordor játékokat toltam egy darabig, de halál unalmasak voltak. Esetleg még ezt az Enshroudot megnézem, aztán szerintem ki is fújt a téma.Pedig ez a Dragon's Dogma iszonyat jó lehetne, ha nem csak 80%-ban lenne kész. Néztem róla videókat, elképesztően jó hangulat teremtő dolgok vannak benne, kezdve az olyan apróságokkal, hogy egy jó kis csata után a segítőid pl. lepacsiznak a karaktereddel. Ez persze csak 1 a százból, de ez nagyon megmaradt. Szóval őszintén sajnálom, hogy lemondott róla a Capcom...
Az már egy másik téma, hogy ezt a hozzáállást irdatlan nagy pénzbüntetésekkel sújtanám. Autót sem úgy veszel, hogy lyukas az egyik gumi, meg hiányzik a szélvédő, de semmi gond, mert menni megy... -
válasz
Héraklész
üzenetére
Tudom, de nagyon vágyom egy ilyen játékra, ahol kalandozni lehet egy hatalmas fantasy világban és jól is néz ki. Witcher 3 volt hasonló, meg a legutóbbi Dragon Age, de azt inkább hagyjuk. A soulslike játékokat meg gyűlölöm, szóval azok mind kiestek. És más nem is nagyon létezik ami ilyen.
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Na igen, de az hogy 1 év után már nem működik, miközben előtte az alapverzió még működött, az valamit csak elmond a probléma mélységéről.

-
válasz
ripla
üzenetére
Tudom nem szabad beszélni róla, mert csúnya meg rossz, és mindenki kalózzá változik aki csak ránéz a T betűs szóra... de most már poénból leszedtem a virágbolti 1.0 verziót, az meg fut minden gond nélkül, elindul és játszható... ezek szerint akkor a hiba mégsem az én gépemben van... Ennyit a Capcomról, hozzá nem értő hülyék.

-
Hatalmas elánnal vágtam bele magam a vásárlásba, és behúztam 10.000 meg apróért a Dragon's Dogma 2-t. Reménykedve abban, hogy így több mint félév várakozás után sikerült esetleg működőképes állapotba hozni.
Nos.
Nem.
Első indítás után azonnal összeomlott. Aztán még kétszer megpróbáltam, mind a kétszer ugyanazzal a hibával szállt el. Bejön a logó, aztán kikapcsolja a tévét, majd visszajön a kép és hibaüzenettel visszadob az asztalra. Pedig a gépem egy nagyon jó konfignak számít a jelen felhozatalban (1,5 éves), videókártya driver is a legfrissebb. A játék pedig nem működik... refundoltam.
-
Mindjárt megjelenik korai hozzáférésben, órák kérdése!
-
-
Sőt, mivel a VR szemüveg nem csak VR hanem az is egy PC, azt is lehet SD kártyával bővíteni.
-
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A Deck is annyira jól van optimalizálva, hogy mai napig visz mindent gond nélkül. Nem vennék helyette mást, hiába jobb a hardver máshol, ha az optimalizált Deck sokkal stabilabb élmény.
-
Nagyot megy most ez az ARC Raiders játék, perpill 125 ezer játékossal, de volt már 250 ezer is.
Na most.
Próbálom megérteni hogy miről szól, ha már ennyien rákaptak. Rengeteg videót megnéztem, és próbáltam cikkekből kihámozni a lényeget, de egyetlen szó nem esett róla sehol. Valakinek esetleg van infója, hogy mi lenne a játék lényege?
Annyit tudok róla, hogy mobok és emberi ellenfelek ellen is lehet harcolni. Ezen kívül? -
Az új "Personal Calendar" funkció megvan? Elég jó, az összes már tudható megjelenés ott van benne.
-
válasz
sixpak
üzenetére
Hát hajrá akkor.

Én meg úgy vagyok vele, hogy abban a korban, ahol igazán jónak csak az 1 millió forintos videókártyák és a 250.000 forintos konzolok érnek valamit, legalábbis a fejlesztők szerint, ott szerintem minden alapom megvan arra, hogy a lehető legjobbnak mondottnál is jobbat várjak el.
Nekem minden ronda, ami nem éri el egy Red Dead Redemption 2, Assassin's Creed Shadows, vagy egy Horizon Forbidden West szintjét. Ha nekik sikerült, akkor a többieknek is menne, csak hát ahhoz dolgozni is kellene, nemcsak egy újabb tucatjátékot bedobni. -
Kaptam meghívót az Arc Raiders bétatesztbe.
A sztori:
Egyedül vagy csapatban menj ki a felszínre és gyűjts nyersanyagot, miközben mindenféle gonosz gépek próbálnak megölni, ha észrevesznek.Röviden:
Unalmas, béna, lomha, és legfőképp ronda. A 6 évvel ezelőtti The Division 2 minden szempontból jobban néz ki és ezerszer hangulatosabb.
Uninstall, kívánságlistáról letörölve, ez a kb. 1 óra bőven elég is volt belőle. -
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ez a PS3 verzió?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha már szép játékok, manapság ez kéne hogy legyen a minimum az összes ilyen játékban.
-
válasz
bepken
üzenetére
Ettől függetlenül az általam most megnézett 6 játékot mind letöröltem a kívánságlistáról... és ezeket gondoltam a jobbaknak.

Még ez az új Painkiller is olyan ritka ocsmány, hogy szavak nincsenek rá. És nem, nincs rossz gépem, sőt.Én most a No Rest for the Wicked gamára csúsztam rá valami kegyetlen módon. Pedig nagyon nem kedvelem a soulslike stílust, de ez úgy lett az, hogy lehet állítani nehézséget, és töménytelen mennyiségű kaja meg életerőital lehet a karakterednél.
Stílusra meg ilyen teljesen elborult dark fantasy, grafikailag egy kalandjátékra emlékeztet, elsőre nekem a Monkey Island ugrott be róla, és mindemellett egy iszonyatosan nagy felfedeznivaló terület van benne, szintlépésekkel, talentekkel, ésatöbbi, mint egy rpg. A hangulata meg valami kegyetlen élvezetes. Az Ori and the Blind Forest fejlesztőinek az új játéka amúgy.
-
Amúgy továbbra is az a fő problémám ezekkel a kipróbálható demós fesztiválokkal, hogy a feltöltött tartalom 99%-a hulladék.
Valami szűrőrendszert kellene kitalálnia erre a Steamnek, vagy valami olyan szabályt hozni, hogy azért bizonyos szintet üssenek már meg a mindenféle garázsprojektek, meg a vizsgamunkák szintjét is alulról karcoló programok. Elkezdem görgetni a tartalmat, és kb. a 30-ik ugyanolyan primitív 2 bites "játék" után, inkább bezárom az egészet és onnantól már nem is érdekel. -
Elindult a Jövő Feszt, október 13-20 között. Rengeteg játék demója kipróbálható, pl. az új Painkiller is.
Kapásból le is húztam 6 demót ami érdekel, nagyon kíváncsi leszek rájuk.
-
Az eredeti Little Nightmares 1-2 fejlesztőinek új játéka.
-
Elakadtam kicsit a No Rest for the Wicked gamával. Lvl11 vagyok és elfogytak a szintemhez passzoló küldetések, daily meg weekly feladatokat találok csak a városban, de azokkal nagyon lassú a haladás. A nálam lévő összes küldetés folytatása már lvl20 feletti területekre visz. Ezt nem is értem hogyan gondolták, jó oké, még csak early access, de na. Ötlet esetleg, hogy mit rontok el?
-
válasz
Héraklész
üzenetére
A hangulatával nem lenne baj, engem inkább az zavar, hogy 200%-osan kell figyelned és tudnod az adott boss MINDEN mozdulatát, mert ha hibázol akkor 2 ütésből elintéz és kezdheted elölről, még a pislogás is perdöntő lehet. Na ez a soulslike, ami hogyha rajtam múlna, betiltanám.
-
válasz
Segal
üzenetére
Még annyit, hogy engem fiatalon is rohadtul idegesített bizonyos játékok nehézségi szintje. Volt hogy a billentyűzet bánta.
Mai fejjel rengeteg nekem tetsző játékot nem vettem meg, a soulslike címke miatt, szóval részemről a fix nehézség miatt máris buktak 1 vásárlót. Sem időm, sem kedvem, sem idegeim nincsenek ahhoz, hogy napokig szívjak egyetlen boss miatt. Na, innentől én is elengedtem. -
válasz
Segal
üzenetére
Miért nem? Nem a jutalom mértéke a lényeg, hanem az emberek képességei, amik nem egyformák. Ha te szenvedni akarsz érte, hajrá, aki meg nem tud, nem akar, nem képes rá, nincs rá ideje, annak miért nem járhatna ugyanaz a jutalom, a saját képességei által elért módon?
Gyakorlatilag ha rád hallgatnának a fejlesztők, feleennyit se adnának el a játékból, mert egy rétegjáték sosem fog nagy tömegeket megmozgatni.
Én pl. ezt a No Rest for the Wickedet megvettem, de ha nem lenne benne a nehézségi szint állítása, egy forintot sem adnék érte és nem is játszanék vele. -
válasz
Segal
üzenetére
Szóval az a probléma, hogyha esetünkben én gyenge vagyok a nehéz játékokhoz és nincsenek idegeim hozzá, mert rettentően gyűlölöm a soulslike megoldásokat és semmi kedvem napokig/hetekig szívni egyetlen boss miatt, mert az élményért fizetek és nem ezért, viszont minden más iszonyatosan bejön a játékban, akkor ne játszhassak vele, mert van akit ez sért? Ez ugye csak viccből írtad, ugye? Mert ha komoly, akkor...
Illetve továbbra sem értem, hogy ez miért zavar bárkit is, ha te szenvedni akarsz, akkor nem veszed lejjebb a nehézséget. Mi ezzel a probléma? Mintha előírnád, hogy mindenki csak piros színű autót vehet, mert neked az a kedvenc színed... ne vicceljünk már...
-
Ez a No Rest for the Wicked, ez valami BRUTÁLIS, mind látványra, mind hangulatra. Az Art Style meg egy az egyben mint valami szürreális rajzfilm, vagy mint a Monkey Island kalandjátékok, egy darab egyenes vonal nincs benne. Borzasztóan bejön.

És a legjobb, hogy lejjebb lehet húzni az ellenfelek életerejét és sebzését, így már nem kapok instant dührohamot, mint az általam oly gyűlölt soulslike játékokkal kapcsolatban. Legutóbb a Mandragora volt ilyen, azt is végigvittem hasonló opciókkal, kegyetlen jó az is.

-
Átkozott őszi vásár, kénytelen voltam megvenni a No Rest for the Wicked, és az Atomfall gamákat.

-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Engem meg az zavart a leginkább ebben a részében, hogy ugyanaz a kiadó fejlesztette akik a The Division 1-2-t, amely játékokban a fedezékrendszer megoldása 10/10. Legalább egy ehhez hasonlót ide miért nem sikerült? Rejtély.
-
válasz
wjbhbdux
üzenetére
Úgy nehéz a beleélés, ha nincs meg a kapcsolat köztem és a mobok között, mert tényleg csak dísznek vannak odatéve.
Ami engem a legutóbb meglepett, de az nagyon, amit írtam feljebb is, a Kingdom Come Deliverance 2. Tökéletes egyensúlyban van az AI és a játékos közötti interakció. Az a játék ebből a szempontból tényleg egy következő lépcsőfok. Látszik is hogy 7 évig készült, konkrétan a legutolsó kis erdei zugtanyának is kidolgozott története és küldetésekkel végigjátszható sztorija van, tényleg egy mestermű lett. -
válasz
zseko
üzenetére
Lásd Kingdom Come Deliverance 2, ott kezdődik a játékos AI, amit fentebb írtam, az is csak egy kis részlete a nagy egésznek. Az alatt innentől semmi nincs, csak igénytelenség és belesz*rok nemtörődömség. Még olyan is van benne, hogy a mobok "emlékeznek" rá, hogy miket tettem napokkal vagy hetekkel korábban, és arra is hogy mikről beszéltünk és aszerint lehet velük megint beszélgetni.
És mivel itt az Indiben is rengeteg helyen a lopakodáson van a hangsúly, pont ezt a részét kellett volna a legprofibb módon kivitelezni. Nem sikerült. -
válasz
szarnyasdino
üzenetére
"Ezek meg amiket írsz számomra egyébként is inkább előny mivel nem kell órákig osonkodni várakozni hanem szimplán ki lehet használni ezeket"
Ennyi erővel akkor nem is kéne bele egyetlen mob sem, rakjanak oda egy kartonpapírra felskiccelt emberalakot, hogy úgy érezd mintha. Pontosan ugyanazt a feladatot látná el, mint amilyen most a játék.
De mondhatnám az Assassin's Creed Shadows-t is, ahol az Ubi végre felszívta magát, és olyan AI-t rakott a játékba, hogy az őrök nem csak percekig keresnek és figyelmeztetik egymást, de elkezdenek kővel megdobálni, vagy íjjal lőnek ha van náluk, és sokszor még a bokrokat is kicsapkodták a helyükről, hogy nem ott bújkálok-e, ami utána nem is volt alkalmas többé arra hogy elrejtőzzem benne.
Ezzel szemben az Indiben mászkálnak A és B pont között, és ezen felül egy pillanatig nem érdekli őket, hogy egy papruhába öltözött fickó, ostorral és táskával felmászik az épületekre, amit mellesleg fegyverekkel és kutyákkal őriznek... komolyan? A játéktervezési igénytelenség netovábbja. Egy pillanatig sem veszi komolyan magát a formula, miszerint itt szigorúan őrzött területről van szó. Ha olyan helyre mész ahová a játék szerint nem szabadna, akkor rád mozdulnak az őrök. Ezen kívül meg a komplett szövetséges hadosztály bemászhatna hogy lefegyverezze őket, nem tűnne fel nekik. Teljesen egyértelmű hogy csak a névvel akarták eladni, csak az nem látja aki nem akarja.
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Érdekes amúgy, hogy a Star Wars Outlaws kapott hideget meleget a buta és nem létező AI miatt, ez a játék meg ebből a szempontból egy szinten van vele, és senkit nem zavar.
Úgy látszik csak engem dob ki az immerzióból az, amikor a mobok tényleg csak és kizárólag azért vannak itt, hogy ne érezzem úgy mintha egyedül lennék a játékban. Mert ezen kívül aztán az égvilágon mindenre alkalmatlanok.Ellenpéldaként hozhatnám a Kingdom Come D. 2-t, mert ott kezdődik az AI, amikor a mobok kizavarnak a házukból, az őrök keresni kezdik a társukat, a nők szóvá teszik ha fütyülök nekik, az őrök rám szólnak hogy éjszaka fáklyával közlekedjek, és a házakba ahová sokszor osontam be esténként, az ott lakók új és erősebb zárat szerelnek fel, ha meg valakit elteszek odabent láb alól, miután felkelt a többi lakó, sikoltozva rohannak ki a házból őrök után kiabálva. És még sorolhatnám. Na AZ játék. Ehhez képest az Indi egy ipari hulladék, minden szempontból.
-
És hogy ne csak a levegőbe beszéljek, néhány játék 2010-ből.
Halo Reach
Red Dead R. 1
Mass Effect 2

És akkor az említett játék. A fény árnyék kezelése jobb egy picit, de ezen kívül nincs sok változás. Mondjuk a s*gghülye AI tönkrevágja az egészet, szóval mindegy is.
-
Kipróbáltam a "demó" verzióját az Indiana Jones játéknak.... ha már igazi nincs belőle, hát, nem kellett volna...
Bántóan legalja az egész, és félelmetesen buta. A nem létező AI a Star Wars Outlaws rohamosztagosaival van egy szinten...Néhány példa:
- leütöm az embert, és a 10 méterre lévő haverja nem hall és nem lát semmit
- eldobok egy üveget figyelemelterelésre, 3 őrből 1 hallja meg, a többi le se sz*rja, róják tovább ugyanazt a mozdulatsort
- az sem zavarja őket egy pillanatig sem, hogy egyre kevesebben vannak
- leesik az ember az emeletről, lentről fél percnyi ordibálás hogy leesett az egyik haver... aztán vállat vonnak és mindenki visszamegy a helyére
- melléjük osonok guggolva, fogalmuk nincs mi történik, hiszen csőlátásuk van és csak akkor vesznek észre amikor már mellettük állok
- lazán mászkálok mellettük fel az állványokon, be az ablakon, leugrok közéjük az emeletről... mintha ott se lennék, még csak hozzám se szólnak
- elkezd kergetni a kutya, felmászok egy ferde platóra, ami egy kilőtt teherautó platója, szóval az alja a földön van, a teteje meg a levegőben, a kutya megáll az alján és egy helyben fut
- ugyanebben a szituációban lehagyom az őrt, az még kicsit táncol jobbra-balra a sorompó mögött, majd elfelejti hogy ott vagyok és elmegyEzek amik most hirtelen eszembe jutottak.
Fájdalmasan buta és primitív az egész, mindemellett úgy néz ki, mintha valamikor a 2005-2010 közötti időszakban jelent volna meg... és ez egy 70 eurós játék.... még 7 eurót sem adnék érte... delete, és repült a kívánságlistáról is. -
Másnál is meg van hülyülve a Steam? Több mint 60 giga helyem van és folyamatosan azt írja 1,5 gigás programokra, hogy nem tudja frissíteni mert nincs elég helyem.
Már a gépem is újra lett indítva, nincs változás. Az összes meghajtómat megnéztem, a többin még több hely van, a C meghajtón is 100+ szabad. -
Pixel grafikát kedvelő kalandjáték rajongók! Megjelent a The Drifter!
Demó alapján nekem nagyon adta, meg is vettem.
-
Nem lett még letöltve, de közben mobilos appban meglett a cím, saját profilnál mutatja a legutóbbi tevékenységet.

-
a Steam saját könyvtáramnál nincs olyan opció, hogy "legutóbb hozzáadva"? Tegnap félálomban betettem 2 demót hogy majd ma megnézem, de a 250+ játék között sehol nem találom.
-
-
Arra van ötlet, hogy ez mi akar lenni?
Alul a címsorban annyit ír, hogy "Támogatási üzenet", de csak egy szürke ablakot látok. Tegnap is feldobta, ugyanígy szürke volt.
-
Ez a Pioner demó másnak sem megy? Azt írja, nincs szerver, pedig 06.16-ig fut a nyílt béta.
-
válasz
nincsnév007
üzenetére
Azt biztosan tudom hogy Paypalra még soha nem tartott tovább 6 óránál.
-
válasz
Anonymusxx
üzenetére
Netherworld Covenant.
AI generált intró, a menüben Blade Runner 2049 zene, a játékban Diablo hangeffektek (pl. csontváz).
Ezeket feljelenteni kellene lopásért, nem árulni, jézusom.... -
Nézem a Jövő Fesztes felhozatalt, és egyre inkább úgy érzem, hogy most már minden hulladékot fel lehet rakni a Steamre. Így elsőre a felhozatal 90%-a szemétbe való.
-
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Borzasztóan rosszul hangzik.
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Arról hallottam dolgokat, nem merem elkezdeni.
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Végigjátszottam mindkettőt, imádtam.

-
válasz
gejala
üzenetére
Engem még az is zavar, hogy a kreatív ötletek egyre inkább kiveszőfélben vannak. Pl. miért kell mindig lőfegyverekkel menni? Most nem pont erről a játékról, de érted, szinte az összes FPS amiben lőni kell, csak a lőfegyvereket ismeri. Miért nem lehetne kreatívabb a dolog? Pl. legyen olyan fegyver, ami szemetet lő ki, kavics, szögek, fémreszelék, stb., lehetne olyan aminek köze nincs a lövedékekhez, pl. nagy frekvenciájú hangágyú, vagy lőjön fertőzéseket, húsevő baktériumot, apró kis propellereket, amik felrepítik az égig a célpontot majd elengedik, stb. Egy játékról beszélünk ahol MINDEN megengedett, és tényleg borzasztó hogy nem tudnak, vagy nem mernek semmi újat kitalálni.

Illetve, tavaly is 5.5-nél járt már a motor, szóval lassan már a 6-os verziónak kéne jönnie. Amúgy elnézve ezt a demót, ami ehhez hasonlít perpill a leginkább, az a Star Wars Outlaws. Maga a játék egy közepes élmény (igen, végigjátszottam), de mint Star Wars hangulat, az hibátlanul eltalálták.
-
válasz
Golden9
üzenetére
Jó randa. Vicces ez, hogy mindenre ráírják az "Unreal Engine 5" logót, aztán amiket 1-2 éve mutogattak a motor fejlesztői, hogy mit tud valós időben, abból eddig még semmit nem láttunk. Továbbra is a Horizon Forbidden West a gamer univerzum legszebb játéka, pedig 3 éves játék és köze nincs az Unreal Engine-hez. A következő meg valószínűleg a Witcher 4 lesz. Addig meg marad a parasztvakítás.
Új hozzászólás Aktív témák
//////////////////
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
//////////////////
Mivel túlságosan sok cserélgetős hozzászólás született a topicban, ezért ennek külön topicot nyitottunk Steam Trade néven. Legyetek szívesek a továbbiakban ezeket ott lebonyolítani, ebből a topicból ugyanis törölni fogjuk őket, vagy extrém esetben akár szankcionálunk is.
//////////////////
Szintén külön topicban zajlik a GameCard-ok csere-beréje: Steam Game Card csere-bere
//////////////////
Nyílt topik a Humble Bundle és társainak is, legyetek szívesek oda fáradni, ha arra felé terelődne a téma: Nagy Bundle topik
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)