- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
Új hozzászólás Aktív témák
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
apatyas #7163 üzenetére
Nos, jó 20 éve tanultam ezt, és a szakmámhoz nem szükséges a Newtoni mechanika, úgyhogy lehet, hogy tévedek. Majd jobban utánanézek. Én abból indultam ki, hogy a vonat irányváltoztatásakor az erő konstans, így Newton 2. törvénye alapján a különböző tömeg miatt a gyorsulás eltér. De az inerciarendszerekre épülő magyarázatod logikus, bár a "józan paraszti ész" számára nehezen emészthető. Ha a gyorsulás konstans, akkor az erő lesz eltérő, ami a hétköznapi tapasztalatainknak (amikor "valódi" erők alkalmazásával mozgatunk eltérő tömegű tárgyakat, és hatás-ellenhatás van) ellentmond. Ettől még tényleg igaznak tűnik, és én emlékeztem rosszul . Ekkor viszont számomra nagyon bizarr, hogy zárt térben (pl ablak nélküli űrhajóban) objektív mérésekkel (rugós erőmérő, kiskocsik stb) sem tudod eldönteni, hogy gravitációs erő hat rád éppen, vagy gyorsulás (irányváltoztatás) következtében fellépő tehetetlenségi erő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Linux Mint
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest