Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
apatyas
üzenetére
Nos, jó 20 éve tanultam ezt, és a szakmámhoz nem szükséges a Newtoni mechanika, úgyhogy lehet, hogy tévedek. Majd jobban utánanézek. Én abból indultam ki, hogy a vonat irányváltoztatásakor az erő konstans, így Newton 2. törvénye alapján a különböző tömeg miatt a gyorsulás eltér. De az inerciarendszerekre épülő magyarázatod logikus, bár a "józan paraszti ész" számára nehezen emészthető. Ha a gyorsulás konstans, akkor az erő lesz eltérő, ami a hétköznapi tapasztalatainknak (amikor "valódi" erők alkalmazásával mozgatunk eltérő tömegű tárgyakat, és hatás-ellenhatás van) ellentmond. Ettől még tényleg igaznak tűnik, és én emlékeztem rosszul . Ekkor viszont számomra nagyon bizarr, hogy zárt térben (pl ablak nélküli űrhajóban) objektív mérésekkel (rugós erőmérő, kiskocsik stb) sem tudod eldönteni, hogy gravitációs erő hat rád éppen, vagy gyorsulás (irányváltoztatás) következtében fellépő tehetetlenségi erő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 17 256GB Sage Karcmentes állapot 100% akku (65 ciklus)
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Drenadar