Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ez a topik a S.T.A.L.K.E.R. Shadow Of Chernobyl játék két ingyenes módjával (StalkerSoup és Narodnaya Solyanka Cumulative Pack 2) és honosításával foglalkozik.
FIGYELEM!
A StalkerSoup fejlesztés alatt álló játék, ezért hibák adódhatnak!
A végleges verzióra még várni kell
(TALÁN SOHA NEM JÖN EL AZ A NAP!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
agojozsef
csendes tag
válasz
kekeeci
üzenetére
Én nem támadtam őket,sőt egy párszor vodkát sem kértek és simán átengedtek.Volt, hogy kételkedtem bennük, vissza mentem hozzájuk nem-e ellenségek lettek a játék folyamatossága végett mégis előfordult, hogy megorroltak rám.Nagyot nem piszkáltam a játékban, az állóképességét növeltem, meg egy százassal növeltem a súlyhatárt. Lehet, hogy az váltotta ki ezt a szituációt, hogy sokat kolbászoltam a híd környékén, és közel volt Kosztya is meg Astrologer is, de nem Kuznyecov kezdte.Mivel ellenségek így ilyesmire lehet számítani.
-
agojozsef
csendes tag
válasz
kekeeci
üzenetére
Én nem támadtam őket,sőt egy párszor vodkát sem kértek és simán átengedtek.Volt, hogy kételkedtem bennük, vissza mentem hozzájuk nem-e ellenségek lettek a játék folyamatossága végett mégis előfordult, hogy megorroltak rám.Nagyot nem piszkáltam a játékban, az állóképességét növeltem, meg egy százassal növeltem a súlyhatárt. Lehet, hogy az váltotta ki ezt a szituációt, hogy sokat kolbászoltam a híd környékén, és közel volt Kosztya is meg Astrologer is, de nem Kuznyecov kezdte.Mivel ellenségek így ilyesmire lehet számítani.
-
kekeeci
senior tag
Kicsit pontosítanék:
A híd alatt levő katonák (Kuznyecov + 5 fő) csak akkor támadnak, ha megtámadod őket, vagy a töltésen járőröző katonákat. A töltésen járőrözők támadnak meg akkor, ha a 'területükön' átlógsz. Ha a másik oldalon - alagút, vagonok, akkor békén hagynak. Akkor is megtámadnak, ha közel mégy hozzájuk, ez akkor érdekes, ha 22 és 06 óra között a a híd alatt pihennek. Érdekes, hogy eközben is vannak a töltésen járőrök.A Soup-nál mikor a vadászokat kellett megmenteni, akkor lettek Kuznyecovék ellenségesek, akkor a katonákat kinyírtam, Kuznyecov egy idő után kifogyott a lőszerből, azontúl csak arra kellett vigyáznom hogy észrevétlen közelítsem meg (mindig elszaladt), és lehetett vele tovább üzletelni, feladatozni.
(#3397) agojozsef
Kosztyát lehet 'terelgetni', hogy ne a híd alatt akarjon átmenni, és akkor nem lővi ki Kuznyecovot. (Kosztya halhatatlan!)
Nekem sikerült úgy terelni, hogy átteleportált a töltésen, a hullaszállítótól visszafordult a töltés keleti oldala felé, a kibontott részen átment kinyírva a járőröket (jó sok cucc
), onnan a Sötét völgy felé vezető alagúthoz ment - az extra vérszívóknak is annyi
, majd az alagúton át elhagyta a területet. -
agojozsef
csendes tag
-
Sensut
őstag
válasz
agojozsef
üzenetére
Fontos személy több feladatban is. Itt megint eltér a dolog a Souptól egy adott pillanatban. Kapsz majd egy üzenetet tőle valahol, hogy a hídnál megjelent pár tőlük független katona, akiket fentről küldtek ki és azok őket is ellenőrzik. Azok mindenkit lelőnek, aki arra jár. Ez zavarja Kuznetsovékat is az üzletelésben, ezért felkér, hogy végezz velük és ők nem fognak közbeszólni. Csak azokat a katonákat lőheted le a hídnál, akik rád támadnak, mert különben Kuznetsovék is ellenséggé válnak. Továbbá ha egyszer is átszöktél valahol Kuznetsov tudta nélkül, kivéve az anomáliás alagutat kicsit tovább, akkor ellenség leszel, hiába hogy nem vettek észre a járőrök. Hogy Kuznetsovot ki lőheti le, azt nem tudom, ilyen nem történt nálam.
-
agojozsef
csendes tag
Kuznyecov mennyire fontos figura, csak azért mert vagy lelövik, vagy ellenség.
-
Gery D.
Topikgazda
Jó, itt most kevertem a Soup-os tákolmánnyal.

Az NS gamedata mappájában elvileg csak a fordítással kapcsolatos dolgok vannak, ahogy láttam. Azt meg mindent átmásoltam a honosítás mappámba és abba integráltam a soup-os fordítást. Mindjárt visszaolvasok és leszedem a cuccod, belelesek. -
Gery D.
Topikgazda
A fordításomban benne vannak azok a fájlok. Szóval, nem csak a fordításom van benne.
Jaigen, értem, mit akartál ezzel leírni. Nos, ha valaki használja a könnyítésedet, akkor valóban meg kell keresgetni a változtatásokat.
Én csak a creatures mappában buheráltam a fájlokat. Nem tudom, hogy a te könnyítésed is csak arra az egy mappára terjed-e ki. Még nem volt időm belenézni a tiedbe.
-
Gery D.
Topikgazda
Kész lettem a text mappával. Aki használja a fordításomat, az törölje a gamedata mappát és másolja bele a tárhelyemen lévőt.
-
Sensut
őstag
válasz
agojozsef
üzenetére
Azok a rohadt burerek szokták átrendezni a dolgokat. Itt kell keresni a dekódert. Van itt az oldalamon még néhány hasznos tipp későbbre is

-
Gery D.
Topikgazda
válasz
agojozsef
üzenetére
Azt a párbeszédet átírtam, gugli-angol fordítási hiba volt, ahogy azt levezettem az előző HSZ-ekben.

Frissült néhány fájl a magyarításomban. Célszerű az egész gamedata mappát átmásolni. A Bak kiterjesztésűeket lehet törölni a mappákból!Ma még egy párat átnézek, holnap pedig befejezem a text mappát reményeim szerint, így teljesen kompatibilis lesz a 3. angol fordítással. Utána nekiállok a megmaradt Soup-os fájloknak, amik máshol találhatóak meg, nem ott, ahol a Soupban van.
-
agojozsef
csendes tag
válasz
Gery D.
üzenetére
A magyarításoddal játszom, és Kruglov szerint a fő vezérlő mellett keressem.Egyébként én a felső emelet lépcsőjéhez közel találtam meg.Egyébként akármelyik mutáns is arrébb tolhatta, főleg hogy komoly harc is keveredett azon a területen.Szerintem én ismerve a soupot itt is automatice azt a szálat gombolyítom.
Prapor bayonettje hol található. -
Gery D.
Topikgazda
válasz
Gery D.
üzenetére
Lejárt a 15 perc, szóval ez lett:
Tehát, ez egy kis doboz számokkal. Az utolsó alkalommal, mielőtt megszakadt volna a kapcsolat Ghost-tal, azt mondta, közel jár már a Fővezérlő kikapcsolásához. Szóval arra keresd. Ha elhozod, megosztok veled egy receptet, ami tartalmazza, hogyan kell a Gravi Műtárgyat átalakítani Aranyhal Műtárgyra.
-
Gery D.
Topikgazda
"Amikor az utolsó alkalommal megszakadt Ghost-tal a kapcsolat, azt mondta, hogy a Fővezérlő panel közelében van."
A fordításom szerint a közelében van, nem mellette. Tulajdonképp itt nem is a Dekóderről beszél Kruglov, hanem Ghost-ról, hogy ő van a Fővezérlő közelében. Ezt a részt átnézem eredeti Orosszal, de szerintem ezt úgy akarja leírni, hogy "Az utolsó alkalommal, mielőtt megszakadt volna a kapcsolat Ghost-tal, azt mondta, hogy a Fővezérlő panel közelében jár. Erre át is írom, így elkerüljük a félreértéseket.
Bizonyára a Soup-ban rakták mellé, de hogy a régi NS-ben ott volt-e, sose tudjuk meg. Viszont így a fordításom pontosnak mondható, mert ahogy Sensut írja, a körfolyosóknál lévő Fémszekrény az tulajdonképp a közelébe mondható.
Esetleg lehetne pontosítani arra, hogy a Fővezérlő helységében valahol, de akkor hol marad a kihívás. Már így is könnyítettem a fordítás készítésekor a leíráson, hogy meg is találjunk egy-egy helyet, vagy tárgyat.
-
agojozsef
csendes tag
Itt az összefoglalóban van egy ehhez tartozó feladat megoldások képekben, jó tanácsok ha erre gondoltál.
Hát Kuznyecov valamiért ellenséges lett, ha közeledem rámlő. Mi lenne a célszerű megoldás.( egy megfelelő mentéstől újrakezdeni, vagy nem probléma?)
Úgy látom, a soup-tól el kell határolódnunk ebben játékban. -
Sensut
őstag
válasz
agojozsef
üzenetére
Kruglov dekódere nem ott van, ahol szokott lenni. A körfolyosókon, az emeleteken van 2 műszerfal szerűség, de inkább 2 fémszekrény mindenféle eszközökkel. Na, az egyik ilyenben van elrejtve a dekóder. Még lesznek ilyen húzások dögivel. Rengeteg helyen nem fog már találni a Soup végigjátszás. Nekem van egy direkt NS CP2 végigjátszásom valahol, ha megtalálom linkelem.
-
agojozsef
csendes tag
Kruglov dekódere hol található, az x16-os laborban.Elvileg a fővezérlő mellet lenne a helye.Már kezd érződni a játék nehézsége, még az újonc fokozaton is.
-
Gery D.
Topikgazda
Hát, egy próbát megér ez a könnyítéskapcsoló. Max crash-elek egy párat, úgy is újra-újra kezdem a játékot a fordítás miatt.
A Creatures mappából szinte az összes fájlt a régi Shoc értékeire állítottam, de így se változott sok minden. Tulajdonképp nagyon nem izgat a nehézség. Pl. a barlangban felvett Exoskeleton-nal szinte sebezhetetlen vagyok. A sok köcsög mutáns úgy bekerített, hogy mozdulni se tudtam és egy deka életerőt sem vett le.Viszont ami a régi Soup-ban tetszett, az itt valóban megvan. Akárhányszor új játékot kezdek, mindig más van a hulláknál. Két játékkal ezelőtt pl egy MK2-es Stalker Páncél volt az egyik hullánál. A mostani játékban meg adott egy hangtompítós AK-47-est. Viszont Shotgun-n meg nem adott. Azzal könnyedén le lehet kapni a Zsoldost, miután átkutattam és felvettem a halott katonától a cuccokat. Viszont 5.45-ös lőszert már rögtön az elején lehet találni egy megszokott rejtekhelyen.

-
Sensut
őstag
válasz
Gery D.
üzenetére
A beépített könnyítés kapcsoló nem igazán működik, inkább csak bajt okoz, sok crasht a memóriahiány miatt. Amúgy sem csinál semmi látványosat, szerintem azt akarták, hogy a játék dinamikusan végezzen nehézségi szint szabályozást, de kevés sikerrel. Az actorban sem tudsz semmi környezeti beállítást végezni, ott csakis magadat, mint játékost tudod konfigurálni. A játék valódi nehézségén csak több száz fájl által lehet könnyíteni úgy, hogy azokat szépen egyensúlyba hozod. Mert ha nem akkor gyorsan szét lehet barmolni a játékmenetet. Például ha fejetlenül csak leveszed egy bizonyos faj látótávolságát, mert téged 1000 méterről kinyírnak, akkor az több helyen is befolyásolhatja a játékmenetet mondjuk olyankor, amikor egy szkriptelt jelenet van és egy távolságon belül két klán egymásnak kellene essen, de mivel nem látják meg egymást mert te levetted a távolságot, ezért ez kimarad és akkor cumi van. Ez a játék nagyon komplex. Sok minden összefügg sok mindennel és sokszor vissza kell menni feladatokban akár a játék elejére is.
agojozsef:az a muki még kutyaf...sza
Fogsz találkozni később még ennél brutálisabb új szörnyekkel. Egész hordákkal 
-
Gery D.
Topikgazda
válasz
agojozsef
üzenetére
Souphoz képest több Mutáns van az NS-ben.
Egyébként van a beállításokban olyan rész, ahol elvileg belehet kapcsolni könnyítést. A játék elemzi az elhalálozás körülményeit és úgy könnyíti a játékot. Ezt valaki tesztelte már? Mert ha ez működőképes, akkor nincs értelme az actor-ban piszkálni, se a többi fájlban.
-
agojozsef
csendes tag
-
Riot Gin
aktív tag
Valaki tudna nekem képeket felrakni a modban szereplő hevederes adogatású automata shotgun-ról ami a Metro játék szériából lett áthozva ebbe a modba? ( Ikon képe benne van a játékban.)
Ő lett áthozva a metróból Stalkerbe, ha minden igaz:
ABZATS SHOTGUN -
Gery D.
Topikgazda
Már golyózik a szemem. Azt gondoltam, hogy nem lesz kis meló átrakni mindent az NS-be, de ez azért már sok.

Mára be is fejezem az integrálást. Rengetek feladatkiírást már átraktam, javítottam néhány sort is, amivel a Soup fordítás is változott és helyenként ott is le lett fordítva elmaradt angol szöveg. Helyenként lehetnek eltérések, Pl vidd el x-nek, azután vidd el y-nak. Mivel a Soup nagyon leegyszerűsítette az egészet, itt egyesével kellett megkeresgélni, hogy minek, hol a helye.
Elméletileg lesz egy-két feladat, ahol eltér a Soup-tól a leírás, ott zárójelbe tettem az alternatív feladatot, mert még le kell tesztelni, hogy ténylegesen az-e a feladat. Mint pl a Bayonet-Vérszívó Állkapcsa. Az NS script szerint is az Állkapcsok kellenek, viszont a leírásban Bayonet.
Egy másik feladat, amikor Guide-nak kell egy Groza, Az NS-ben As Val kell. VAgy Pl Akimnak 10 Zombi kéz helyett 40 kell.
Ezek még kérdések maradnak. Ha tud esetleg valaki egy mentést küldeni azelőtt, mielőtt felveszi a küldetést, annak örülnék.Az NS-ben ezzel a mappával foglalkozok most:
Onedrive\StalkerSoup\NSCP2 Magyarítás 2.09.02\gamedata\config\gameplayAz Integrálás korán sincs kész, csak az tegye fel, akit nem zavar a félkész fordítás. És még a fájlok hozzáigazítása a 3. angol fordításhoz sincs még kész.
-
Sensut
őstag
Összefoglaló frissült!
-
agojozsef
csendes tag
válasz
hubai38
üzenetére
Itt az oldal tetején az összefoglalóból.Egyenként kijelölve szedd le.A patch-ek gamedatáit ne használjad.Sensut linkjéről az angol szöveget, utána Geri D magyarítását.Még hasznos a feljebb található játékkönnyítés is.Az actor nálam nem működik.Még valami a két patch fix-et sorban tedd rá.
-
Gery D.
Topikgazda
válasz
agojozsef
üzenetére
Na várjál. A javításokban nincs is benne ez a fájl. Ezt kicsomagoltam és úgy módosítottam, hogy tudjak piszkálni az Actor-ban.
Egyébként újabb integrálással végeztem: tasks_arhara.xml Aki használja a fordításomat, az letöltheti. Ezek a feladatok kiírásának egy része. Még van pár. Mai nap nem végzek vele. Holnap viszont tutira befejezem. És ami angol, az nincs is lefordítva. Holnap még az sms-eseket fogom átrakni, javítani.
Ja és javítva és fordítva lett néhány elmaradt rész a Soup-os részből is: string_table_gameplay_tasks_descr.xml
-
agojozsef
csendes tag
válasz
Gery D.
üzenetére
Gery köszi a segítséget, de nekem sem alapból sem javító patch-ekből nem került a gamedata\scripts-be xrs_utils .Egyébként beletettem az actort, nem dob ki a játék, csak a pihentség regenerálás növelést így nem tudtam elérni, és ijen hatású relikviát még nem szereztem., nem is annyira a menekülés végett hanem a nagy távolságok miatt.
-
Sensut
őstag
válasz
Gery D.
üzenetére
Szerintem csak a futás, mászás, vagy hasonló dolgokon módosítottak az actorban az eredetihez képest - nem tudom, mert nem matattam vele. De a lényeg az, hogy bármelyik actor.ltx fájlt másolod ki, alapból kidob miatta a játék. Viszont azt vettem észre, hogy pld. a mutánsok képességeit nem a saját beállításaikban módosították, hanem valahol egységesen, talán szkriptekben növelték meg a teljesítményüket, ezért maradtak az eredeti fájlok a csomagban. Ez sem biztos, de mialatt kísérleteztem és módosítottam néhány creatures fájlt, nem nagyon volt hatása a módosításoknak.
-
Gery D.
Topikgazda
Egyébként sok mindenben nem tér el az actor fájl az eredeti Shoc-tól. Sőt, ami abban benne van, az benne van még egy másik három fájlban is, úgy láttam.
Másrészt lehetne egy próbát tenni azzal, hogy az eredeti Shoc creatures mappából átrakni azokat a fájlokat az NS-be, amik méretre kb. egyeznek. Egy párat ellenőriztem és ugyanazok a sorok vannak benne, csak más számokkal. Le is tesztelem.
-
Sensut
őstag
válasz
Gery D.
üzenetére
Na ugye ugye
Az "amk.script" fájlban kell törölni axrs_utils.getStartTime (Start Time)
sort és ennyi, más fájlokkal nem kell bajlódni. Ez nem egy véletlen dolog a játékban, ezt szándékosan tették be a Joint Pack 1 után a JP 2-esbe a csalások kizárása végett. Amikor odaértek a játékban (a COP pályák körül a Skadovskon), majd belátjátok, hogy miért is védték le a legfontosabb fájlt. Én is csak akkor figyeltem fel erre, amikor végigszenvedtem a játékot és egy újrajátszással nekifogtam a könnyítő peccsemnek. Bár abban nincs "actor.ltx", de kimásoltam volt a teljes configot és egyből kivágott.
-
Gery D.
Topikgazda
A tárhelyemre felkerült a végleges xrs_utils.script fájl, amit a gamedata/scripts mappába kell bemásolni a régit felülírva. Aki szeretné módosítani az actor-ltx fájlt, ezt nyugodtan leszedheti. Garantáltan működik, mivel átírtam a védelmet a stalkergame.inf fájlra.

("Wr".."on".."g".."_".."a".."ct".."or"..".l".."tx".."!") Egyébként emiatt a sor miatt írja ki a játék, nem azért, mert felismeri, hogy az actor módosított. De ezt át lehet írni akár mire. Megtettem szórakozásból.

Másrészt, ha lenne db csomagolóm, ami működik és becsomagolnám a módosított actor-t, ugyanúgy jó lenne és nem kellene átírogatni semmit szerintem. -
-
Gery D.
Topikgazda
Ezt a mocskot.
utána olvastam az egésznek. Tényleg van benne "védelem". Viszont ezt TB is feltörte. Itt nem is az a gond, hogy az actor-t nem lehet kimásolni és módosítani, hanem hogy a DB-n belül gyorsabban olvassa a játék a fájlokat. Viszont a gamedata-n belül lassabban. TB ezt úgy oldotta meg, hogy 700ms-ra átírta valahol az olvasási időt és meg is lett oldva. Kekeeci, felmásolom neked az amk.script fájlt, amit módosítottam, hogy ne fagyjon ki. Egyetlen sort kellett kitörölni belőle.Egyébként a ludas az xrs_utils.script fájl is egyben.
-
Gery D.
Topikgazda
Sensut: már kíváncsi vagyok, mit változtattál meg a te fájlaidban, de nem tudom leszedni, mert engedély kell hozzá.
-
Gery D.
Topikgazda
válasz
kekeeci
üzenetére
Passz, nincs ötletem. Minden ugyanaz, nekem mégis fut a játék a módosított actor-ral. Na ezt mondja meg valaki, hogy miért.
Még egy próba. A gamedata mappa kuka és rakd fel azt, ami az én tárhelyemen van magyarítás.
Ezt:
NSCP2 Magyarítás 2.09.02Ha így is kidob a játék, nincs több ötletem. Mindkét verzióval megnéztem, leszedtem a patch-eket, felraktam külön-külön, mindegyiket megnéztem indítással, mindenhogy fut.
Woooo. Álljunk meg. Nálam kimaradt valami. Én csak az exe-s patch-eket raktam fel, ami azokban volt gamedata, azt viszont nem. Ezért volt nekem orosz minden patch után, mert az exe-s az eredeti Orosz patch!
-
kekeeci
senior tag
-
kekeeci
senior tag
válasz
Gery D.
üzenetére
Mappa-kép:
(Csak a tárgyak érzékelhetőségét módosítottam, de így se megy.)
Amúgy nem zavar a dolog, hónapok óta játszom vele, negyedik vagyok a rangsorban, most készülök meglátogatni a Sötét-völgyet, éppen vodkát gyűjtök, hogy ki tudjam váltani Vakond PDA-ját.
Más - nem tudja valaki, kitől kapom meg a medúza receptet?
-
Gery D.
Topikgazda
válasz
kekeeci
üzenetére
Há, egy kis eltérés.
Tied:
attachable_items = device_torch,attachable_item,hand_radioEnyém:
attachable_items = device_torch_bad,device_torch,attachable_item,hand_radioAz enyémben tele van számok utáni ; jelekkel, ezeket nem véletlenül használja az actor, csak nem mindegy, hova rakjuk őket és hová nem.
Mindjárt megnézem, hogy fut-e a te fájloddal az "én módom".
És még egy jó pár eltérés. Töltsd le az enyémet, nézzük meg, hogy arra kidob-e.És nem, nem hiszek a moddereknek. Nem véletlenül ilyen Crash halmaz mindegyik.
Kekeeci, ez a módisított actor, amivel kivágott?
-
kekeeci
senior tag
válasz
Gery D.
üzenetére
A tévedések elkerülése végett, ezzel a verzióval játszom:
Ha csak egy karaktert is megváltoztatok benne, kapom a 'Wrong_actor.ltx!' üzenetet és vége.
Az actort a 'gamedata.db7' fájlból csomagolom ki, mert csak abban van.
Próbáltam, hogy az összes db-t kicsomagolom, akkor se ment.
A Sensut féle javítást még nem használtam.
-
Gery D.
Topikgazda
Az előbb írtam le, hogy mind a két verzióval teszteltem. Szerintem ez a védelmi zagyvaság egy nagy kamu. Lehet, hogy van olyan sor, amivel ki lehet szedni azt, hogy ne használja a mód az actor-t, de olyan sor nincs, amivel a fájl dátumát figyeli. Más verzió meg nincs. A DB és az összes fájl mérete is megegyezik mindkét fajtából. De ha Kekeeci átdobja az Actor fájlt, többet tudok mondani.
-
-
Gery D.
Topikgazda
Jóde akkor nekem miért fut??? A kicsomagolós is jó és az is, amit telepítek és rá az eredeti Shoc-ra. Nekem ilyet nem írt ki sose.
Egyébként szerintem ez nem védelem, hanem van az actor-ban olyan sor, ami nem oda kell, vagy épp hiányzik belőle valami. Ennyire már ismerem a Shoc motort.Kekeeci: De milyen actor-t csomagolsz ki, és honnan? Ezt nem értem.
-
kekeeci
senior tag
válasz
Gery D.
üzenetére
Nem értem a dolgot.
Akárhogy is próbálom ezt az actor kicsomagolást, játékindításkor (új, vagy mentett betöltése - tehát már a menüt elértem) mindig kidob, megközelítőleg azonos üzenettel:Prefetching Objects...
* phase time: 13 ms
* phase cmem: 106878 K
SERVER: Starting...
! Unknown command: Wrong_actor.ltx!FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: No such operator definedstack trace:
Mit csinálok rosszul?
-
Gery D.
Topikgazda
Csak egy Actor van az NS-be, ki van nálam csomagolva az egész.
Ja, és minden Tomb Raidert végigvittem eddig.
Egyébként a patch nélküli NSCP2-ben eddig sok cuccot találtam. Hasonlít a Soup 22-es verziójához. Viszont amikor feltettem a 2-es Patch-et, rögtön drasztikusan visszaesett ez. Lehet, hogy a Patch-eket elrontották??? -
Sensut
őstag
válasz
agojozsef
üzenetére
Az actor.ltx-et be kell másolni a gamedata\configs\creatures mappába, de vigyázat, mert a játék csomagolt állományaiban több példány is lehet ebből a fájlból is. Nem vagyok benne biztos, hogy itt úgy van-e, de általában a modok patchelésekor ez a fájl is szokott ismétlődni az újabb csomagok által, ha nem a felülírásos módszerrel történik a patchelés. A legfrissebb .db állományok mindig az utolsók a játék mappájában és ezekben kell kezdeni a legfrissebb aktuális fájlok keresését, majd haladni visszafele a .db csomagok sorrendén.
A nehézségről csak annyit, hogy a Soup része nem nehezebb a Soupnál annyiban, hogy a Soup tele van mindenfélével, míg itt alig találni valami használhatót, nem beszélve a pénzről, ami semmire sem elég. Az árak totál el vannak cseszve benne. Van egy-két helyzet, amikor szinte lehetetlen megoldani a feladatokat, de túl lehet élni. Viszont a Soup részén túl baromira nehéz a játék, és aki nem adja fel és végig csinálja semmiféle csalás nélkül, az bátran benevezhet bármilyen Tomb Raider vetélkedőbe
-
agojozsef
csendes tag
köszi .Az elején még nem, de most már elfogadta a 2-es Patch-et. Múködik a nagyon hasznos könnyítésed is.Ez a játék nagyon tartalmas, és főleg nehéz is ezért jó szolgálatot tenne az Actor LTX .tudom hol a helye, de hogy működjön is azt nem.Ha nem problémás a közlése kérnék róla infót.
-
Gery D.
Topikgazda
Nem tudom, hogy a Topik összefoglalót olvassa-e valaki, de a Honosítási részt át lehet írni, hogy mindkét módra érvényes legyen. Az integrálás befejezése után elkezdem fordítani a plusz feladatokat, ahogy haladok a játékban.
Sajnos az SMS-ek és a feladatok listájának átrakása a húzós. Továbbá a meglévő fájlokat igazítom a harmadik fordításhoz.
A feladatok listája az, amit akkor jelenít meg üzenetben a játék, amikor elvállaljuk, vagy teljesítettük az adott feladatot és amit az Enciklopédiában is ír.
Az sms-ek tartanak sokáig, mert azokat egyesével nézem át az oroszból és bizony volt, amit javítani kellett. De szerencsére ugyanaz az NS, mint a Soup, úgy hogy két munkát végzek egyszerre.
Szóval 3 dolgot csinálok egyszerre.

-
agojozsef
csendes tag
válasz
Kinsiinoo
üzenetére
Mielőtt újratelepítettem volna a játékot, volt még egy szitu Astrologer a hídnál letámadta,és kinyírta a katonákat Kuznetsov-ot is itt sokalltam be

Itt lövik egymást. Most végeztem az Agropromi feladattal, és eddig minden normális, illetve itt az alagútban a Mole PDA megszerzése utáni folytatás bonyolultnak tűnik -
Gery D.
Topikgazda
Akit érdekel a fordítás, a tárhelyemről leszedheti. NSCP2 Magyarítás 2.09.02 mappában van a Stalkersoup-on belül.
Még folyamatban van az integrálás. A mai nap még átnézek pár fájlt, de a végére biztosan nem jutok. Közben folyamatban van az SMS-ek korrigálása mind a két módhoz.Egyébként érdekes az a rész, amikor Prapor-nak kell megszerezni a Bajonettet. Az eredeti leírásban a Vérszívó állkapcsát kell megszerezni.
-
Kinsiinoo
senior tag
válasz
Gery D.
üzenetére
Nekem az egyetlen alkalom ami eddig előfordult (ma, egy kitörés után), hogy a Cordoni táborba Wolfékhoz jöttek be a járőröző katonák, de azért,mert mutánsokat követtek. Akkor ölték meg Wolfot a táborban.
Azért örülök, hogy olyan sokszor nem történik ilyesmi mert nem lehetünk ott mindenhol. -
Kinsiinoo
senior tag
válasz
agojozsef
üzenetére
Nagyon ritka, hogy megöljék a fő npcket. Ha valamilyen küldetésben vagy pl. mikor a banditák a roncstelepen a stalkereket ostromolják akkor lehetséges, de például Cordonban nem volt példa rá, eddig hogy a katonák random lelőjék a fontos npcket, mert nem mozognak úgy, hogy egymás útját keresztezzék. Küldetésben pedig a játékos feladata vigyázni a fontos npck "ülepére".
-
agojozsef
csendes tag
Csak egy kérdés, normális dolog az , hogy itt az NS elején a kordonon katonák, és a szemétdombon a banditák kilőjék a fontos karaktereket.pedig ez még az eleje.Jól bekezdett a játék,
-
Sensut
őstag
válasz
Gery D.
üzenetére
Nem tudom mi van. Ezt írta volt TB:
"WOW!
I was really depressed yesterday thinking that Steam removed the stalker forum altogether and the history was gone after 3,200,000+ views and more than 20,000 responses, glad it's back!
I am going to replace the download on moddb with the iso version and create all the stuff they want for posting the news so that next time we have a common fallback.
I do have this page as well.
I am almost ready with 013 too!
I found that the death manager was very inefficient and has added most of the spawn lag as it was checking all the time for the loadout. The loadout was going through each npc's inventory twice each check. Also npc like fox who were supposed to be injured were getting med kits and thus healing themselves. I have redone it so that the loadout is only checked when they first go online and also only iterates through the inventory once.
More spawns in empty areas and several task fixes (THANKS ALL testing and submitting proper reports!). Unfortunately I have not had time to progress the level up 2 and 3 storylines but that is on the list for 014.
At this point I need to gather all my contributors into a group so that we can coordinate better so contact me on facebook or email and we can get a list built of who is doing what as I am finding it more and more difficult to integrate my changes with submissions. I also want us to start brainstorming together.
Since I have other groups using SS without contacting me and are distributing it under new names I want us to keep ahead of them. They will have a situation in the fall when I release the new engine as it will reject any build that does not match mine 100% (how will be my secret) as well as integration to the livelink system.
Let's make STALKERSOUP legendary for generations to come!"Akkor is visszajött volt, de azóta újra csak rossz a fórum. Lehet, hogy meghekkelték azt is

-
Sensut
őstag
Hát ez fasza. A Steamről törölték a Stalkersoup fórumot és most az sincs ahonnan megtudni ezektől, ha van valami újdonság

-
-
Gery D.
Topikgazda
válasz
agojozsef
üzenetére
A második patch-et is felteheted nyugodtan, működik. Ahhoz igazítom a magyarításomat. Pénteken, szombaton fogom folytatni melóba. A javított Angolhoz igazítom a magyarításomat, amit 3-asnak neveznek.
Csak a text mappa van átnézve, az sms-eket és a többit nagy meló lesz átrakni, mert teljesen másképp van a script mappában.
Egy hasznos tanács: Semmi más ne legyen a mappában, csak a végleges változat. Én a felülírandó fájlokat egy - jellel átneveztem, de már az nem tetszett a játéknak. Szóval inkább másold ki a db-t és a helyére másold be a 2-esét. Azt most nem tudom, hogy a db9, vagy a dba a kettes patch-é.
-
agojozsef
csendes tag
válasz
Gery D.
üzenetére
Köszi a segítségedet,furfangos játék ez a Stalker a kicsomagolós teljes játék indult el úgy, hogy egy új mappába telepítettem,vagyis nem egy alkönyvtár alkönyvtárába ahogy a játék csinálta. Az első patch valóban rajta van, a másikkal amíg jó a játék nem is foglalkozom Magyarításodat sem tettem föl, ˙( vagy érdemes már?)
megvárom a frissítésedet. -
Gery D.
Topikgazda
válasz
agojozsef
üzenetére
Leszedtem ezt a változatot: Narodnaya_Solyanka_Cumulative_Pack_2_V2.09.01_English
Az fsgame.ltx a ludas. Mégpedig az első sor.$app_data_root$ = true| false | $fs_root$| _appdata_\
Legyen ez az első sor, nekem így elindult. Ha ezt nem írom át, akkor exe error-ral kilép, nem crash-sel.
És ez a becsomagolt már tartalmazza az első patch-et. -
Gery D.
Topikgazda
válasz
agojozsef
üzenetére
Csak halkan súgom meg, hogy nem szép dolog Stalker-t crack-elve játszani.

De hogy a kérdésedre választ adjak:
Hát az jó kérdés. Mivel nem csak az exe lehet crack-es, hanem a dll fájlok is, ezért nem biztos, hogy szeretni fogja az NS. Azt kellene megnézni, hogy melyik fájlokat írja felül a crack. Ha szerencséd van, akkor az NS-ben benne vannak azok a DLL fájlok, így a crack-re nincs is igazán szükség. -
agojozsef
csendes tag
-
Gery D.
Topikgazda
válasz
agojozsef
üzenetére
A ModDB-ről le lehet szedni az Installos verziót. De ahhoz kell egy 6-os patches eredeti Shoc. Jelenleg ezt használom és működik is.
Még egy megjegyzés, nem Angol! Viszont a Soup-os részt már magyarul tudod játszani, ha leszeded a fájlokat a tárhelyemről. Már csak 1-2 fájl hiányzik. Ha lesz kedvem, akkor elkezdem a többit is lefordítani. De ezt most nem ígérem.

-
agojozsef
csendes tag
válasz
Gery D.
üzenetére
Köszi a tanácsot, de így sem indul. Az lehet probléma, hogy a megáról egyenként kijelölve a pack-okat szedtem le ráadásul közben 1 napot szüneteltetett is.Más a soupot végigvittem a 12-es javítással, és az utoló magyarításoddal, hogy tiszta legyen a kép újra telepítetéssel. Nálam a végigjátszás végett két tárgyat kellett becsempészni.Le Havre PDA-ját itt egy alap anomália detektort akart rásózni érdekes, amikor kinyírtam, PDA helyett ismét a detektor volt nála.Valamint Klenov elszámolta fotólőszert eggyel. CTD volt bőven,de a Halot város teljesen sima ügy volt
Valami link lenne egy működő NS-ről köszi -
agojozsef
csendes tag
Sziasztok : Az NS indítással kapcsolatban van kérdésem. Letöltöttem,és kicsomagoltam a NS Cummulative Pack 2-őt, rátettem sorban a két Pack 2.09.1 és 2-őt,és indítom a játékot az XR 3DA alkalmazással megjelenik egy kép és utána kiírja hogy várjak, majd jön a zöld bogár. Az fsgame stimmel mi itt a problem
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- SörcsaPH!
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Melyik tápegységet vegyem?
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Samsung A17 mobiltelefon
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
), onnan a Sötét völgy felé vezető alagúthoz ment - az extra vérszívóknak is annyi
, majd az alagúton át elhagyta a területet.