Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ez a topik a S.T.A.L.K.E.R. Shadow Of Chernobyl játék két ingyenes módjával (StalkerSoup és Narodnaya Solyanka Cumulative Pack 2) és honosításával foglalkozik.
FIGYELEM!
A StalkerSoup fejlesztés alatt álló játék, ezért hibák adódhatnak!
A végleges verzióra még várni kell
(TALÁN SOHA NEM JÖN EL AZ A NAP!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Tegnap letöltöttem a Soupot, felinstalláltam, elkezdtem vele játszani. Az elején, amikor megittam az orvosságot, beteleportált a barlangba. Próbáltam néhányszor kijönni, de úgy felidegesített, hogy instant uninstall lett belőle. Nem vagyok kitartó, na, pedig imádom az eredeti Stalker játékokat.

-
kekeeci
senior tag
válasz
hubai38
üzenetére
A Soup-nál meg lehet csinálni, hogy a gyűjtött cuccokat (testrészek, egy-két arti, lőszerek, AK-74 stb) kihozd a bányából, csak találni kell egy dobozt, amibe beteszed, mielőtt Minerrel beszélsz, majd ha megkaptad a gyógyszert, vissza a dobozhoz, felvenni a cuccot és ihatod a löttyöt. A bánya elején felvett fegyvert, páncélt, artikat és a lőszerek egy részét visszaveszik (illetve ha nincs nálad, meg se jelenik Miner szövegében a megfelelő rész). Ugyanez a Soljankánál nem megy, mert azt csak álmodod, ezért van az, hogy a Soupnál meghalhatsz a bányában a Soljankánál nem. (Persze csak a játék elejéről van szó.)
Tolik - mikor Szidor megbíz, hogy keresd meg a pendrájvja hordozóját, akkor Wolf helyett egyből a vasútikocsihoz menj, akkor biztos életben találod, nem messze van gyógycsomag is, amit odaadhatsz neki.
-
Gery D.
Topikgazda
válasz
hubai38
üzenetére
A híd azon oldalán, ahol beszélsz Adrenalin-nal van a Húsosok lakta épület, benne van egy hulla. Nála általában van egy sörétes, vagy egyéb jobb fegyver.
Még egy tipp, ha a szemétdomb felé mész az indulásnál, ott is lesz egy hulla, nála mondjuk nem szoktam találni semmit, de a játék dinamikája egyszer-egyszer becsempészhet cuccot. Ugyanazon az oldalon a leomlott épület közelében is van egy hulla, nála szoktam találni Páncélt. Vele egy vonalban majdnem, az út másik oldalán van még egy hulla, nála is szokott lenni elsősegélykészlet. Abban az oldalban van a fent említett Húsosok épülete, ezt Farmnak hívja Wolf. -
hubai38
aktív tag
válasz
Gery D.
üzenetére
Igen rola beszélek de akármilyen gyorsan megyek mindig kapom az üzenetet hogy meg halt.Három métere vagyok tölte és kampec.Apropo a te creatures-mapádba be lehetne csempészni egy sörétest?
agojozsef,semmi gond én munkás ember vagyok kétkezi,álandoan harapgáljuk egymást,én éretem a mókát,legközelebb a tüdődbe harapok.

-
Gery D.
Topikgazda
válasz
hubai38
üzenetére
Tolik a híd közelében lévő betontömbök között fekszik. Ha nem hozzá mész először, hanem a banditákat próbálod meg kinyírni előtte, akkor meghal.
Sensut könnyítő patch-éről kérdezel? Ha igen, azt ő jobban le tudja írni, mit könnyít és mit tartalmaz. Amit tőlem töltöttél le, abban is van könnyítés, vagyis próbáltam az eredeti Stalker beállításait átrakni. Hogy ez sikerült-e, nem tudom. A config mappán belül a creatures mappát inkább töröld és próbálkozz Sensut-éval.
-
-
hubai38
aktív tag
válasz
Gery D.
üzenetére
Igen ahogy írod Minder mindent elvesz amit a barlangba gyüjtögetek,de sedorovicsnál meg van a ládába,az a kis semmiség amivel elindulok,de nem panaszkodom.Most belekezdtem megint a Soryankába akárhogy sietek meghalt megint Tolkid,ez így van megírva vagy nem sietek elégé,a sörétesröl jol jönne legalább egy toz-34.Még egy kérdés mit is tartalmaz az a könyítő javítás,csak úgy nadjábol,enged belepiszkálni az ilyen balakokat is mint én?
-
Gery D.
Topikgazda
válasz
hubai38
üzenetére
Na, akkor most tegyük helyre a dolgot, mert nagy a kavarodás.
Először is, amit tőlem töltöttél le, az a 2-esig felpatch-elt, 3-as javítással rendelkező, intergrált Soup-os magyarításos NSCP2. Ami a Soup-ban magyar volt, az ebben is az, a többi, ami nincs benne a Soup-ban, az pedig angol.
A Barlang:
Soup verzió: Amikor megiszod Doctor gyógyszerét, bekerülsz a barlangba, de a cuccaid, amik nálad voltak, az ugyanúgy megmaradnak. Amit a zsákból kiszedsz, azt veszi el Miner, miután megittad az ő gyógyszerét, a többit meghagyja.NS verzió: Amit gyűjtöttél felszerelést, azt Sidorovich-hoz átrakja a játék, miután Doctor gyógyszerét megittad. Viszont amit a Barlangban gyűjtöttél, azt mind elveszi Miner, miután megittad a gyógyszerét.
Porondmester helyett használd a karakterek neveit, hogy tudjuk is, kiről van szó.

-
hubai38
aktív tag
válasz
Gery D.
üzenetére
Te most a barlangban található sörétesröl és páncélrol beszélsz,az a küldetés végén elveszi a porondmester.Zsákmányoltam egy két fogat meg hasonló dolgot,és elvete azt is.
amit töled töltöttem le az most melyik verzió,mármint a szorjankára gondolok mert nekem igen csak hiányosnak tünt még a magyarosítás.
-
Gery D.
Topikgazda
válasz
hubai38
üzenetére
Az NS elején, amikor megiszod Doctor gyógyszerét, Sidorovich-hoz rakja át a felszerelésedet, amit miután kijöttél a barlangból, felvehetsz a kék tárolóból. Mellesleg előtted van a hátizsák, abban meg elég jó Páncél és sörétes van, azzal el lehet játszadozni.
Csak a sima 2-es verzióhoz hiányos a fordításom, a 2.02-es felpatch-elt verziónál nincs már olyan hiányzó szöveg. Mellesleg a Soup se 100%-os fordítás.

-
hubai38
aktív tag
válasz
Gery D.
üzenetére
Igen a Soupot nyomom,a Soryanka kicsit sok nekem,ami kiakasztot az üzenet hogy meghalt valaki és sípol,na de mindegy olvastam forumot,mondják az okosok valmi élet köve kel és fel lehet élesztni bárkit,de istenem rögtön az elején.Egy darab fegyver sincsen,amit zsákmnyoltam lent a tárnába mindent elfesz mikor megiszom a gyogyszert ami a porondmester ad.
agojozsef ,még egyenlöre kicsit hányos a magyarosítás hozzá,meg ugyebár nincs meg a gatya méret sem.
-
agojozsef
csendes tag
válasz
hubai38
üzenetére
Nézzél szét az összefoglalóban Sensut csinált egy kis ízelítőt az NS-hez Nem szemtelenkedni akarok,de ehhez a játékhoz igencsak elkél egy jó erős gatyamadzag.
Gery D okés a játék, köszi.Egyébként azt hittem, hogy instalálni kell az alapjátékra, de nem.Egy pici tupírozást azért kapott. -
-
Gery D.
Topikgazda
válasz
agojozsef
üzenetére
Szerintem itt nincs különbség eredeti és nem eredeti között. Ha le is szed valaki egy nem eredetit, azt is fel lehet patch-elni 6-osig crack nélkül. A crack csak a fontos fájlokat írja felül, de mivel a mód tartalmazza azokat a fájlokat, ezért a netről szedett is eredetivé válik. Ugyanúgy ki lett szedve a DB-n belül a CD kulcs kérés, mint az NS-ből az Actor védelem.
Mondjuk az kérdéses, hogy vajon a WW verziót, az Oroszt, vagy a harmadikat (nem jut eszembe melyik volt az) használja a mód, mert az se mindegy.
-
agojozsef
csendes tag
válasz
hubai38
üzenetére
Éjjel jöttem vissza az x16-ból beszélgetek Zaharov-val, épp a minigunos feladatot vettem fel, amikor nagy zizegéssel villogással ott termett néhány mutáns kinn is bent is.Sikerült felszaladnom a tetőre, és lefotóztam amint egy gyorsan mozgó fehér mutáns lekaszabolja a helikopteres katonát.Letöröltem a képet, mivel egyenlőre szüneteltetni akarom ezt a játékot. Az újra telepítések sem változtattak semmit.Csak jöttek az SMS-ek hogy ez-az halt meg, és meguntam az újra kezdéseket.Meg mintha a mester fokozattól is magasabb fokozatban lenne pedig kezdő fokozatban játszom. Pl sok lőszerrel leszedem a katonát aki még él, és még egy tárat bele kell ereszteni a fejébe, hogy megpusztuljon.( azért még nem adom fel)
-
Gery D.
Topikgazda
Valaki szedi még a torrentet, azért lassult be, ki az?
Fedje fel magát
-
Gery D.
Topikgazda
-
Gery D.
Topikgazda
Valakinek sikerült tőlem töltenie, Hubai, neked sikerült?
-
Gery D.
Topikgazda
válasz
hubai38
üzenetére
Ahogy már említettem, a szám nélküli nem teljes. Mivel azt az Oroszra raktam fel, ezért hiányzik itt-ott ilyen szövegleírás. Azért lenne jó a 2-es patchest leszedni, mert ahhoz már normális a fordítás.
Felraktam a torrent fájlt a tárhelyemre, próbáld meg leszedni. NSCP2.torrent névvel keresd.
-
agojozsef
csendes tag
válasz
hubai38
üzenetére
A kicsomagolós verziót, ami itt az összefoglalóban van azt próbáltad, ha igen akkor változtasd meg a kicsomagolás helyét, pl egy új mappába. Nálam csak így volt hajlandó indulni. Majd a 2-es patch az 1-es helyből rajta van, Utána jöhet a magyarítás játék könnyítés.A játék elég stabil. bár még az elején tartok játékélményben gazdag, köszönhetően a szívós,és ügyes ellenfeleknek valamint az időnként rendkívül agresszív mutánsoknak.Negatív tapasztalatom, de lehet hogy csak nálam sűrűn kiesnek fontos NPC-k
Pl itt egy kép
Nem sorolom fel a többit, mert nem tudom mi váltja ki ezt a dolgot, lehet hogy nálam bugos a játék. -
hubai38
aktív tag
válasz
Gery D.
üzenetére
Mester nem hasonlít de nagyon teljesen más az enyém.
Csak mutatom mint mitudom én.
Ráraktam a magyarosítást minden javítás nélkül indult is de aztán vége.
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CInifile::r_section
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line : 342
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Can't open section 'grenade_flash' -
Sensut
őstag
válasz
Kinsiinoo
üzenetére
Na de megkaptad az üzenetet K-tól, hogy idegen katonák keveredtek közéjük és végezz velük? Csak akkor kell támadni, egyébként a dolog érvénytelen. Ha nem kaptál még tőle ilyen üzenetet, akkor a saját katonái orroltak meg rád valamiért. Talán mert átszöktél a síneken, vagy mert rájuk támadsz indokolatlanul. Amíg nincs üzenet, gonosz katonák sincsenek!
-
hubai38
aktív tag
Mesterek,ezt töltöttem le[link] okés a buli?
-
Sensut
őstag
válasz
Kinsiinoo
üzenetére
Nálam mindegy volt honnan szedtem le őket. Épp a Mocsárban voltam, amikor az üzenetet kaptam. Oszt mentem és leszedtem volna őket, de belelőttem az egyik rendes katonába is és akkor mind rámtámadtak. Másodjára leszedtem 2-t az egyik oldalról, átmentem az alaguton és túlról szedtem le a többit. Nem volt gond Kuznetsovékkal, mintha még meg is köszönték volna

-
Kinsiinoo
senior tag
Ez érdekes, mert csak az alagúton át közlekedtem (
) oda-vissza és a katonák akikre Kuz. gondol, hogy lelőhetem ha rám támadnak szitává lőnek ha a közelükbe mennék, mert ha egyet is meglövök Kuz. és az egész hídőrség rám rohan. Ha a gáton mennék fönt ahol ezek a nem kedvelt katonák vannak és lelövöm őket akkor ugyan úgy rám támadnak Kuz. mint amikor az alagúton átkelve hátba kapom a "kecsegeket" a gátnál. -
Gery D.
Topikgazda
válasz
kekeeci
üzenetére
Akkor én is pontosítok.
Amikor legelőször fordítottam a Kuznetsov-val való beszélgetést a Soup-ban (hogy elkerüljük a kötekedést, a Soup és NS ezen része megegyezik és talán az eredeti Shoc is, kivéve azt, hogy a Soup-ból kiszedték a töltésen járőröző katonát), akkor találkoztam egy olyan párbeszéddel, ahol Kuznetsov elmondja, hogy csak reggel 6-tól este 22 óráig üzletel velünk, mert amelyik Katona a töltésen járőrözik, az tulajdonképp nem hozzá tartozik és ha este éppen a pihenőjét tölti, kénytelen lesz megtámadni minket. Így előfordulhat, hogy az esti órákban ránk lőhet. Arra már nem emlékszek, hogy ezt benne hagytam-e, vagy kivettem a beszélgetésből, mivel értelme nem volt a Soup-ban ezt meghagyni a zárójelben leírt hiányosság miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Gitáros topic
- PlayStation 1 / 2
- Azonnali fotós kérdések órája
- Medence topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Proxmox VE
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja