Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Gurulunk, WAZE?!
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- Tamás9x: Facebook adatvédelmi problémák, és a kezdő lépések.
- bitpork: Ha Isten létezik...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
wildrain
addikt
válasz
Jester01
üzenetére
Az installer nyitóképernyőjén kérdezett, ott az elsőt választottam, de most kipróbáltam a másodikat is, nem segít:
Server components, tools, Books Online, and samples
Run the SQL Native Client Installation WizardGyanítom, hogy azzal lehet a gond, hogy ez egy olyan programverzió, amit a microsoft az iskoláknak biztosít betanulásra.
-
wildrain
addikt
Ha nem tévedek, ott van a kutya elásva, hogy a telepítéskor csak a kliens cuccokat ajánlotta fel a telepítő, a szerver létrehozásához még kellene valami(?).
-
wildrain
addikt
Először is kösz a segítséget
, másodszor pedig megkérlek, hogy értelmezd, amit írtam. Nem adatbázist, hanem szervert nem tudok létrehozni. Ha tudnék szerverhez kapcsolódni, akkor az adatbázis létrehozása már sima ügy lenne.
A fősulin tanulok adatbáziskezelést, és most vizsgáznék belőle, így felraktam az otthoni gépemre a tanulóverziót, de mivel a telepítés, beüzemelés szóba sem került órán (nyilván az ilyenről csak olyan mértékben volt szó, hogy "Indítsák el a programot, a bejelentkező ablakon kattintsanak a Connect-re"), így itt el is akadtam. Szóval nem az sql parancsokhoz vagyok hülye, hanem a program telepítéséhez, beüzemeléséhez.
Egyébként sem biztos, hogy rosszul csinálok valamit, lehet, hogy a program rosszul települt, de sajna nem tudom, hogy hogyan kellene kinéznie az első használat során.Szóval ha kielégítettem a kíváncsiságodat, akkor akár segíthetnél is, hiszen arrogáns kérdésedből arra következtetek, hogy neked ez simán menne... Előre is kösz.

-
wildrain
addikt
Telepítettem egy MS SQL Server 2005-öt, de egészen az elejénél elakadtam: Hogyan kell szervert létrehozni? Valamit csináltam, de nem biztos, hogy jó, mert amikor elindítom a Management Studiot, a bejelentkező ablak Server name mezője üres, és tallózáskor sem látszik egyetlen szerver sem.
Van erről valami szájbarágós doksi a neten? Súgót ugyan olvasgattam, de nem vágom, hogy ilyenkor mi van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Warzone
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, másodszor pedig megkérlek, hogy értelmezd, amit írtam. Nem adatbázist, hanem szervert nem tudok létrehozni. Ha tudnék szerverhez kapcsolódni, akkor az adatbázis létrehozása már sima ügy lenne.