Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- ldave: New Game Blitz - 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
pityaa23
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Közben azon gondolkoztam, hogy lehet nem is kell étkezés tábla. Ha beleteszem a kiválasztott táblába az étkezés oszlopot, akkor ott a bevitelnél majd megjelölöm melyik étkezéshez tartozik a kiválasztott alapanyag.
Azt nem tudom, hogy ha még az étrend_ID -t is tárolnám ebbe a táblába akkor igaz hogy csúnyábban nézne ki, de nem kéne az étrend és a kiválasztott kapcsolattábla, ha jól gondolom. Így mondjuk: [link] -
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Lehet amatőr kérdés, ne egyetek meg miatta.
Most volt időm megint elővenni az étrendtervezős táblát, amit már múltkor tárgyaltunk, de nem értem pontosan, hogy kéne felépíteni. Megpróbálom elmagyarázni a problémám. :
Itt van két kép, hogy könnyebben megértessem magam:(Mielőtt megint leharapjátok a fejem, ez csak vázlat, nem magyar lesz a végeredmény.
)A tervezendő étrenden belül 8 étkezés lesz, de nem kötelező mind a 8-at kihasználni. Minden étkezés 5 alapanyagból állhat, aminek a mennyiségét is meg kell adni. Majd a végén kiszámolja nekünk a kalória, fehérje, stb... tartalmát étkezésenként és az egész étrendét is. Ezt el is lehet menteni majd.
Hogy lenne érdemes megoldani az étkezések táblát, táblákat, hogy alkalmas legyen mentésre és tudjam, hogy melyik user, melyik étrendjéhez, melyik étkezéséhez, melyik kiválasztott alapanyag tartozik?
(Van külön tábla az alapanyagoknak, és a kategóriáknak.)
Köszönöm előre is!
-
pityaa23
senior tag
válasz
martonx
üzenetére
Köszi a tanácsokat,
1. valóban, ez nem végleges, csak gyorsan összedobtam valamit.
2. nem gondolom, hogy kell, itt gyúrós étkezések lesznek, kb csirkemell, rizs, salátából áll egy étkezés, nincs előétel, főétel, desszert. Nem kész ételek, hanem alapanyagok.
3. 100g ban lévő tápanyagokat mutatná a táblázat, pl 100g csirkemell: 109 kalória, 25g fehérje, 1g zsír, 0g szénhidrát.
bambano: az időpont sem lényeges, a user eldönti egy nap hány étkezést akar, annyit állít össze. Majd elosztja magának a nap folyamán.
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis adatbázis tervezési gondom. Étrend tervezőt szeretnék készíteni. Ami kb így kéne felépüljön:
1 user bármennyi étrendet készíthet, 1 étrend maximum 8 étkezésből állhat, egy étkezést 5 alapanyagból lehet összeállítani és az alapanyagok mennyiségét is meg kell adni.
valahogy így kell elképzelnipróbáltam már valahogy összeállítani, nem nagy sikerrel:
[link]El is kéne tudni majd menteni az étrendet. Tudnátok segíteni a logikai felépítésben?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Otthoni időjárás-állomás
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Parfüm topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- IBM TS3200 48-Slot Tape Library (45E1330), 2x LTO-4 FC Tape Drive (35P2510)
- IBM TS3100 Tape Library (3573-L2U), 1x IBM LTO Ultrium 4 FC 4Gb/s Tape Drive (95P5817)-without Tapes
- Nintendo Switch 2 Mario Kart edition Gyári tok Gyárli fólia
- Apple watch Ultra 2 aktiválatlan új 1 év Apple jótállás
- HP Omen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)