Hirdetés
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jack Hunter: Aqua webáruház, soha többet.
- GoodSpeed: A megfelelő matrac kiválasztása egy hosszú folyamat végén!
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen, avagy mivel lehet ezt átvészelni ha mégis kell
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
martonx
üzenetére
Na kipróbáltam, futott az update(-elő szkript) kb. fél percig, addig mint az őrült kattintgattam a weblapon (ezzel select lekérdezéseket generálva), és nem volt megakadás sehol sem.
Próbáltam direktben lockolni is a táblát (LOCK TABLE cikkek WRITE), de egyrészt ez alatt is ment minden, másrészt a SHOW OPEN TABLES által visszaadott adatokban azt láttam, hogy nincs is lockolva. (Szóval lehet, ez nem is volt jó teszt ehhez.)
Úgy csináltam anno meg amúgy (a kategóriás karbantartó szkriptet), hogy 100 rekordonként tol egy commit-ot. Nem tudom, ebben a kontextusban ennek köze van-e bármihez.
Annyit találtam még (SQL oldalon), hogy talán lehet csak az érintett mezőket lockolni:
SELECT ... FROM your_table WHERE domainname = ... FOR UPDATE
Ezzel van tapasztalatotok? Jó lehet ide?Az indexeket létrehoztam az érintett mezőkre. Viszont ott észre vettem egy "érdekességet":
Azt mondta az egyik mezőnél (utf8mb4), hogy Warning: #1071 Specified key was too long; max key length is 767 bytes. Ennek utána olvastam, és értem is az okát.A kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy amikor ránézek az indexre, ezt látom:
varchar(255)-ből varchar(191) lett. (ugye 767 / 4).
Ez azt jelenti, ha az eredeti sztring 255 karakter hosszú, indexelve ebből csak az első 191 lesz? Vagy ez pontosan hogyan "manifesztálódik"?"bár szemlátomást, ő magával is ezt teszi
"
Ott a pont.
Bár hidd el, nem szánt szándékkal teszem. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
"
Bár hidd el, nem szánt szándékkal teszem.