Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Észrevételeim:
1. Select *-ot el kellene felejteni, és ki kellene írni azokat mezőket amiket ki szeretnél listázni.
2. Group By-nál szépen leírja, hogy mi a baja: bele kell venni a többi listázandó mezőt is (érdemes utána járnod, hogy mi is az a group by, mysql, mariadb specialitás, hogy a példádban szereplő szintaktikailag helytelen group by egyáltalán futni tud bizonyos helyezetekben).
3. Önszopatás a táblák mezőit a táblanévvel kezdődően elnevezni. Ha van egy táblád, aminek categories a neve, akkor annak id, és name mezői legyenek, ne pedig category_id, category_name.
4. Nekem ez 4 ms alatt lefut, bár nyilván több szemszögből sem lehet összehasonlítani a te adataiddal (eltérő adat mennyiség, és MySql vs MariaDB, localhostos erős géped, vs. valami ingyenes osztott hosting a dbfiddle alatt).
SELECT DISTINCT *
FROM items AS i
JOIN items_categories AS ic
ON i.item_id = ic.item_id
JOIN categories AS c
ON c.category_id = ic.category_id
AND c.category_id NOT IN (1,3,13,7,20)
WHERE i.item_id NOT IN (117,132,145,209,211)
ORDER BY i.item_date DESC5. Az Item nevű tábláktól idegrángást kapok. Légyszi nevezzük már el normálisan a táblákat. Jó, hogy nem fiszfasz, meg izé nevű tábláid vannak fiszfasz_izé nevű kapcsolótáblákkal. Aztán amikor 2 év múlva ránézel, te se fogod érteni, hogy mit is akartál az egyes táblákkal leképezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 4
- Megkérdeztük az AI-t: milyen érzés, amikor megreguláznak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Steam Deck
- Lexus, Toyota topik
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- További aktív témák...
- Kingstone HyperX Predator RGB DDR4-3200Mhz-CL16 16GB (2x8GB)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 8GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Sandisk Extreme Portable V2 külső SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Seagate Barracuda ST8000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Audio-Technica ATH-M20x monitor fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB LIAN LI LANCOOL 217 Wood 750W
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- Dell Optiplex MT/SFF 7020, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ 4.-7.-8.-9.gen/ SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest