Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Észrevételeim:
1. Select *-ot el kellene felejteni, és ki kellene írni azokat mezőket amiket ki szeretnél listázni.
2. Group By-nál szépen leírja, hogy mi a baja: bele kell venni a többi listázandó mezőt is (érdemes utána járnod, hogy mi is az a group by, mysql, mariadb specialitás, hogy a példádban szereplő szintaktikailag helytelen group by egyáltalán futni tud bizonyos helyezetekben).
3. Önszopatás a táblák mezőit a táblanévvel kezdődően elnevezni. Ha van egy táblád, aminek categories a neve, akkor annak id, és name mezői legyenek, ne pedig category_id, category_name.
4. Nekem ez 4 ms alatt lefut, bár nyilván több szemszögből sem lehet összehasonlítani a te adataiddal (eltérő adat mennyiség, és MySql vs MariaDB, localhostos erős géped, vs. valami ingyenes osztott hosting a dbfiddle alatt).
SELECT DISTINCT *
FROM items AS i
JOIN items_categories AS ic
ON i.item_id = ic.item_id
JOIN categories AS c
ON c.category_id = ic.category_id
AND c.category_id NOT IN (1,3,13,7,20)
WHERE i.item_id NOT IN (117,132,145,209,211)
ORDER BY i.item_date DESC5. Az Item nevű tábláktól idegrángást kapok. Légyszi nevezzük már el normálisan a táblákat. Jó, hogy nem fiszfasz, meg izé nevű tábláid vannak fiszfasz_izé nevű kapcsolótáblákkal. Aztán amikor 2 év múlva ránézel, te se fogod érteni, hogy mit is akartál az egyes táblákkal leképezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi