Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• martonx

veterán

válasz bambano #4197 üzenetére

Nálunk ez úgy megy, hogy használhatsz netet közben. És figyeljük azt is, hogy milyen talpraesetten keres valaki gugliban. Ergo nem az a lényeg, hogy fejből vágja a megoldást, hanem hogy seperc alatt megtalálja, amit kell.

• Louro

őstag

válasz bambano #4197 üzenetére

A HAVING-et általában subselect-tel oldják meg az emberek. Az első kettő az nagyon alap. A 3. feladatnál csak arra voltam kíváncsi, hogy kétségbeesik vagy nem. HAVING simán helyettesíthető. Csak azzal elengánsabb.

Már a 2. olyan kolléga van mellettem, akik több év elemzés után nálunk találkozott a ROW_NUMBER()-rel. Én meg amikor autodidakta módon tanultam, annyira alapnak véltem.

De az se mindegy, hogy mennyi tábla van összekötve. Előző osztályvezetőnk olyan kódot írt, amiben legalább 15 tábla volt LEFT JOIN-nal összekötve. (MSSQL.) Tetű lassú volt. 4-4,5 órát futott. Azzal, hogy szétszedtem 4 részre, 20-30 perc alatt megvolt az eredmény. Semmi mást nem néztem, de van egy olyan érzésem, hogy lehetne performanciát javítani.

Itt arra akarok utalni, hogy nem elég, hogy valaki ismeri a főbb parancsokat, igényesnek is kell lenni és gondolni kell arra, hogy limitált az erőforrás. (A rengeteg temptábláról nem is beszélve. Egy hónapig takarítottam, a GDPR bevezetése előtt.)

Speciális dologkra interjún nem is kérdeztem, mert úgyis ott a gugli. Én is használom, ha elakadok vagy keresek gyorsabb, jobb megoldásokat. Hülyeségnek tartottam mindig, ha interjún valaki nagyon mély ismeretre kérdezz. A jelentkező is lehet tudna olyat kérdezni, amit meg az interjúztató nem tudna :/

Új hozzászólás Aktív témák