Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- potyautas: Idővándor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #2089 üzenetére
"kis tábla méreteknél ez észrevehetetlen, de ha egy táblában van 2-3 ilyen szarul megoldott indexed, és a tábláid több százezer sorosak"
Ha jól emlékszem, az eredeti felvetésben pont az szerepelt, hogy előre tudható, hogy a táblák relatíve kicsik (mit tekintünk egyébként kicsinek?), és sosem lesz bennük többszázezer rekord. Tehát szerintem arról nincs értelme jelen esetben beszélni, hogy "mi lenne, ha", hanem csak arról, ami van, mert pont azért érdekes a kérdés-felvetés, hogy vajon minden esetben helytállóak-e a tankönyvszerű, berögzült gondolatok, vagy van, amikor ettől el lehet térni, ha nem okoz észrevehető különbséget.
Az alapötleten először én is felhördültem magamban, hogy háccccezmicsodadolog, én nem így tanultam, és nem ehhez vagyok hozzászokva, és én amúgy sem így oldanám meg, aztán rájöttem, hogy elképzelhető olyan eset, amikor kicsit rugalmasabban is meg lehet közelíteni a kérdést, ha valakinek adott esetben úgy kényelmes, amennyiben AZ ADOTT ESETBEN (és nem akkor, HA más lenne) nem okozna észrevehető teljesítménybeli romlást. Épp ezért érdekelt, hogy vajon mik lesznek a meglátások ezzel kapcsolatban (még ha én még az adott feladat kedvéért sem így oldanám meg), de sajnos aztán bejött az, amire számítottam, hogy jönnek a tankönyvszerű elvekre hivatkozások (néhol helytelenül, lásd korábban (de)normalizálás fogalmának/elvének nem sok köze van ahhoz, hogy az elsődleges kulcs int vagy string), és a "na de gondolj bele, HA LENNE többtízcsillióbilliókétszáz rekordod"-jellegű megjegyzések, meg a többtízgigarammalnemparaöcsém, és ezek általában csak pont a lényegről terelik el a szót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Alkoholista nevelde
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Thunderbolt 4 kábel
- AKCIÓ! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest