Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Magnat

veterán

válasz shipfolt #5962 üzenetére

Szia,

"De, amikor be kell allitani, akkor valahogy ra kell keresni minimum az "ID + megnevezes" mezokre, es nem latok arra lehetoseget, hogy ugyanabban a tablaban keressek, aminek az egyik rekordjat megnyitottam szerkesztesre." - no offense, de ez nem igazán sql kérdés, ez már annak az eszköznek a funkcionalitásának a függvénye, amiben a megoldást fejleszted. Sql kliens-szerver kontextusban egyébként sincs olyan, h valamit megnyitottál szerkesztésre, mármint létezik rekord és tábla lock is összetett tranzakcióknál, de ez amit leírtál a valóságban sztem tipikusan úgy néz ki, h kiadsz egy selectet bizonyos filterrel, amivel listázod a feladatokat, aztán amikor az egyiknek ki akarod jelölni a szülőjét, akkor adott kritérium szerint kiadsz egy másik selectet ez esetben ugyanarra a táblára valamilyen más szűréssel, aztán ha kiválasztotta a user, h melyik lesz a szülője, akkor kiadsz egy update-ot a megfelelő rekordra és beírod a kiválasztott szülő rekord id-ját a megfelelő mezőbe.
    Ezen 3 művelet közben nem lesz megnyitva szerkesztésre az adott rekord (ideális megközelítésben legalábbis semmiképpen), hanem az sql szerver közben teszi a dolgát és amikor kiadod az update-ot a megfelelő rekordra, akkor megfogja és megcsinálja.
    Triggerelést én is elengedném ezzel a problémával kapcsolatosan.

Új hozzászólás Aktív témák