- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crmtanulo
friss újonc
Hali, bocsánat, én még nagyon tanuló vagyok, nekem a CRM az egy korlátozott, vagy célfelhasználásra programozott SQL alapú rendszernek tűnik html támogatással.
Jellemzően amerikai ügynököknek találták ki, hogy a határidőnaplójuk helyett közvetlenül számítógépbe írhassák már telefonálás közben az adatokat. Engem azért érdekel, mert a nagypapám bélyegeket gyűjt és kölcsönöz és cserél, és neki nagyon jó lenne egy ilyesmilyen program, mert az az előnye, hogy az adatokat kell csak begépelni, és létrehozza a táblák közti kapcsolatokat. Megjelenítéshez elegendő egy böngésző program, és minden olyan adat a képernyőn, aminek van további kapcsolata, linkként jelenik meg, rákattintva lehet látni az összes kapcsolatot.Itt egy példa, nem reklám miatt szánom, hanem, mert ha megállítják 1 percnél, majd 3:45-nél. akkor a bal oldalon láthatóak a tucatnyi táblák nevei. (két különböző lista van, de többnyire cég, ember, feladatok, telefon, eladás azonosak szoktak lenni.)
A pár perces, angol nyelvű video linkje:
https://youtu.be/ow44nHQPMJwEz nem mutatja a lényeget, hogy a definiált táblák a képenyőn kis ablakokként jelennek meg, és egy adat összes kapcsolatát lehet látni. Az ügynöknek az kell, hogy azt lássa, hogy egy cégre kattint, akkor megjelenik neki az egyik ablakban a cég cime, a név ablakban annak az embernek a neve, akivel felvette ott a kapcsolatot, a telefon ablakban a vele folytatott telefonbeszélgetések dátum szerint, a sales ablakban a vele kötött üzletek és hasonló.
Azt tartom benne nagyszerűnek, hogy ezek közül mondjuk a cég, az ember és a cím adatok linkként jelennek meg, így ha az emberre kattint, akkor látja, hogy hány cégnél dolgozik vagy dolgozott, ha a címre kattint, akkor látja, hogy azon a címen hány cég van vagy ki lakik ott.
Azon gondolkodok, ha ilyet tudnék csinálni, akkor a cég helyett a bélyeggyűjtemény lenne, a nevek, telefonok, címek maradnának, az eladás helyett a csere lenne, és rögtön látná a nagypapám, hogy melyik bélyeget kitől szerezte be és kiknek kölcsönözte vagy cserélte vagy adta el.
Most excelt használ, állandó probléma az adatvesztés, és ugyan ez lenne bármilyen adatbáziskezelőben is.
Ez a crm megoldás viszont védi az adatokat a vétlen felülírástól, csak egyesével lehet törölni vagy módosítani őket, hiszen akkor a kapcsolatok is változnak a táblák között.Remélem, érthetően írtem, még nagyon kezdő vagyok, csak a megoldás tetszik, illetve az, hogy egyszer kell kitalálni az összes kapcsolatot, és attól kezdve van egy végleges megoldás.
Persze a hátránya az, hogy nincs lehetőség később új táblákat belevinni, mert - ahogy feltételezem - a kapcsolatok az adatok beírásakor jönnek létre, utólag nem lehet tömegesen módosítani őket, mint egy sql adatbázisban.
A másik, ami nagyon izgat, hogyan csinálnak linket az adatokból, feltételezem, a linkek mögött az előre definiált lekérdezések vannak, amikkel az összes kapcsolódó adatot megjelenítik a képernyő többi ablakában.
Ennyit látva úgy gondolom, ehhez kell mondjuk egy mysql, amit mondjuk XAMPP vagy hasonlóban lehet használni, és akkor nem kell web sem, de még mindig nem tudom, hogyan lesznek a képernyőn megjelenített adatok egy részéből html-es linkek.
A crm programoknál persze az a csali, hogy lehet ingyen használni, csak éppen nagyon minimális funkcióra és webes hozzáférést meg havi díjat és adatkarbantartást kell fizetni, satöbbi, de nekem nem is ez a lényeg, hanem az, hogyan tudok egy hasonlót csinálni, mert azt sejtem, hogy az nem megoldás, hogy átnevezem mondjuk a sales ablakot cserére, mert mások lesznek a kapcsolatok.
Jajj, kitört belőlem a grafománia, most meg leszek kövezve, hogy nem tudtam két mondatban leírni mindezt.
Bocsánat, tényleg nem tudok röviden beszélni, apám szerint azért, mert anyám állandóan szappanoperákat nézett a terhessége alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox One S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3290
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest