Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PumpkinSeed

addikt

válasz chabeee #2301 üzenetére

(#2303) chabeee

Nem nagyon értem a mechanizmust. Illetve miben használod, PHP? Külön lekérdezésekben kéred le, vagy egy lekérdezéssel táblák összekapcsolásával? A lekért adatok közül mindben végzel módosítást, vagy csak egy adott részében? Felesleges mindig DROP-olni a táblát, több okból is. Főleg ha utána nem üríted a recycle_bin-t. Meg lehet valósítan persze, de nagyon homályosan írtad le.

Szerintem az valahogy úgy nézne ki, hogy ha csak bizonyos sorokat változtatsz akkor valami alapján kiszelektálod őket a lekérdezésben, majd egy változóban letárolod azt, amit változtattál rajta és egy UPDATE-el visszatöltöd. Gondolom a privát kulcs alatt az elsődleges kulcsra gondoltál, ha a táblában nincs definiálva elsődleges kulcs kényszer akkor nincs akkor gond, ha van egy olyan oszlopod ami elsődleges kulcshoz hasonló értem ezalatt, hogy nincs NULL érték illetve nem azonosak. Ilyen sor nélkül felesleges is megtervezni egy táblát mert anomáliák lépnek fel. Ha ez megvan akkor tudod teljesíteni azt, hogy a SELECT-ben a változtatásra szoruló sorokat választod ki.

Új hozzászólás Aktív témák