- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rushty
őstag
válasz
Soulfly842 #9798 üzenetére
Az Alfa az nagyon dizájnos, multi szint.
-
arcsin
senior tag
válasz
Soulfly842 #9798 üzenetére
Nálunk annyiból útbaesik a coop hogy kb az 5 perc sétányira lévö easybox mellett van. Sok emagos cuccot kérek ide és néha jártam már bent apróságokért. Mindig ámulatba ejt a húspult a száraz minyonokkal meg az Ursula
hentesekkelhúspulti eladóhölgyekkel -
Soulfly842
addikt
Ja jó, akkor egy rossz szavam nem lehet... ezek mind az ALFI üzletek...
(vagy ezekkel kezdték el az APP tesztelését, vagy velük történt megállapodás)
ÉK magyarországon a nagyobb méretű mind az alfi kezében vannak... (Szabolcs, Borsod)
valószínűleg ezért van még csak ~1K letöltő is.
Azt én se merem... az ÉK magyarországi Alfi reál üzletei kifejezetten igényesek és egy 20 méterre van tőlem.
A coopokat én is utálom
-
arcsin
senior tag
válasz
Soulfly842 #9795 üzenetére
Coop-nak is van de nem mertem még megnézni
-
bul07
nagyúr
válasz
Soulfly842 #9795 üzenetére
Rettentő korlátozott az elfogadó helyek száma a kuponoknál
Például időnél ennyi [kép]
-
BiP
nagyúr
válasz
Keef_Lee #9788 üzenetére
Ha a praktikum oldaláról nézzük, nekünk egy korábbi változatú Lidl-s konyha van - épp most növik ki, már nem nagyon használják, úgyhogy megy a tanakodás, hogy mi legyen vele. Ha már foglalja a helyet a sok műanyag bizbasz mellett
Már alapból használtan vettük, de (a keresztbe szögelt deszkáról jutott eszembe), hogy alapból meg kellett csavarokkal erősíteni, hogy egyáltalán használható legyen, annyira nyeklett-nyiklett. Szóval ez se satupadnak, se fésülködőasztalnak, de még gyerekkonyhának se volt használható megerősítés nélkül -
bul07
nagyúr
Lidl
Ha nem próbáltátok még a Gesztenyés Bejglit akkor tegyétek meg, 22-től 369Ft lesz darabja
Melegen a legjobb28-tól
-
Paxker315
addikt
válasz
Soulfly842 #9759 üzenetére
ez korrekt. Néha nagyon jól tud jönni az, vagy a 20% spar-os kupon, bár, a Lidl utalványnak jobban örülök általában
-
joey1980
lelkes újonc
válasz
agroman #9758 üzenetére
Mondjuk ez elég harmatos érv. Fél liter ajánlott egy 80 kg-os embernek. A "gondold végig"-nél azért vannak komolyabb kutatások. A bél meg többek között arra van, hogy kivigye a bélsárt, aztán mégis ehető, és meg is eszik. Ennél azért fontosabb, hogy a gyakorlatban milyen hatása van. Ne akard már ennyire erőltetni a hitedet. Pont, mintha a vallásod akarnád racionális téríteni. Nem lehetetlen megpróbálni, csak értelmetlen.
-
Beni2360
félisten
Valaki nem tud akciós anyatej csomagolást, mert nekem az jönne jól.
-
Soulfly842
addikt
Nem nagyon nézegettem mostanában aldi újságot, a zasszonypajtásra hagytam, ill csak gyorsan átfutottam.
Így ugyancsak meglepett, hogy a cégemtől kapott 40K aldi utalvány felhasználása után még kaptam +4 ezer kupont
Ez így jól esett!
-
agroman
aktív tag
válasz
erdey_a #9755 üzenetére
mindenki gondolja vegig, hogy mire valo az anyatej!
teljesen mindegy hogy emberi, szarvasmarhae vagy mas elolenye.
az utodok kezdeti taplalasara, a kezdeti novekedesi boost megadasara.
aztan gondold at a szarvasmarhak tomegnovekedeset."aztán még elásnak valahol Dunaszerdahely határában"
neked meg azt ajanlom, hogy banj csinjan az ilyen eletveszelyes fenyegetozesekkel, mert nem tudhatod ki all veled szemben.
-
joey1980
lelkes újonc
válasz
erdey_a #9755 üzenetére
erdey_a
Az évezredek stb. hivatkozásokat én azért nem szeretem annyira, mert pl. 100 éve sokkal korábban haltak meg az emberek. Illetve nem is pasztörizáltak, nem létezett fehér liszt, másmilyenek voltak a gabonák stb-stb. A többségnek nem is volt lehetősége sok húst, sok tejterméket, tojás fogyasztani stb. Viszont nem voltak vegyszerek, adalékok, antibaktériumok. Nehéz ügy. Nem volt aranykor sosem, nincs teljes igazság sem. Még a teljes kiőrlésű gabonán is vitatkoznak, hogy előnyös-e. Sok rost, lassú felszívódás, de lehet mitotoxinos. Ha kovászos a kenyér akkor kovász blokkol negatív hatásokat, de a mitotoxint mégse biztos. Ahány tudós, annyi érv, végtelenségig lehet vitatkozni. -
erdey_a
addikt
válasz
agroman #9752 üzenetére
ennek ellenére a tej ill. tejtermékek is 10.000 éve biztosítják az emberiség fennmaradását.
azért mert néhány hipszter az elmúlt 20-30 évben kitalálta a vegán, tejmentes, lisztmentes, húsmentes, cukormentes, nemtommimentes fényevést, mert van akinek gondot okoz, azért a föld lakosságának meghatározó része köszöni szépen és jól elvan ezekkel a táplálékokkal (is). de tiltsuk be a biztonsági övet is, mert a karambolos autók mindegyikében volt. véletlen? aligha...
de természetesen neked ettől még nem kell tejet innod, mert nem kötelező.a stílusodon meg nyugodtan csiszolj, mert nem mindenki ilyen jó fej mint én, aztán még elásnak valahol Dunaszerdahely határában
btw van nekem egy vastag könyvem, amit a gyerekek születésekor vettünk, abban van benne, hogy a lisztérzékenység elkerülése érdekében célszerű se túl korán, se túl későn elkezdeni a gabonás hozzátáplállást. mivel nincs kedvem azt bepötyögni, így a témában egy random gugli kereséssel talált babás oldalból ollózom ezt most ide:
A legújabb vizsgálatok szerint a lisztérzékenység legjobb megelőzése, ha bevezetésekor még folyik a szoptatás, és érvényesülnek az anyatej védő hatásai. Nagy kockázatú csecsemőknél a glutén bevezetését 5 hónapos kornál nem hamarabb és 7 hónapos kornál nem később ajánlják, így érdemes a hozzátáplálás kezdő ételei közé a gyümölcsök és zöldségek mellett felvenni a gabonákat is.
A más hitbéliek gondolom találnak ellenkező tartalmú könyvet / random gugli oldalt is. Így a vita parttalan. De "baromságoskodni" talán mégsem kellene.
-
joey1980
lelkes újonc
válasz
agroman #9752 üzenetére
Na, azért ne fogalmazzunk ilyen sarkosan. Ezek általában hitbeli kérdések. A tudomány jelen állása szerint viszont a dietetikusok napi fél liter tejnek megfelelő tejtermék elfogyasztását ajánlják az étel-intoleranciában nem érintettek számára. Hasonlóan igaz a gabonára, a glutént tartalmazókra is. Mondjuk nem ártana kovászos kenyeret fogyasztani. A változatos étkezés még mindig az ajánlott. Aztán hogy valaki bármilyen filozófia, ideológia, kutatás, diéta stb. miatt bármit vagy valamit mellőz a táplálkozásából, szíve joga, én is teszek így, de ne mondjuk már abszolút igazságnak. Rohadtul nem tudja senki. Jelenleg a legmodernebb vizsgálatok a bélbaktériumokra gyakorolt hatások alapján ajánlanak ételeket, de még ez sem a bölcsek köve, és sokat is kell még vizsgálni. De addig, amíg valaki azt gondolja, hogy 130 kilósan leginkább örökölhette a felnőttkori cukorbetegségét, miközben nyilvánvalóan számára minimum nem ajánlott, de inkább tiltott "moslékokat" linkel, teljesen felesleges a tudomány.
-
válasz
agroman #9752 üzenetére
Már ne haragudj, mutatnál egy ilyen publikációt? Első körben kíváncsi lennék a forrásra aztán meg arra aki publikálta... Elárulom neked, hogy annak idején amikor nagyapám fejte a tehenet mellé ültem a kis bögrémmel, aztán hol a kannába hol a bögrémbe fejte és kutya bajom sem lett, itt vagyok, élek és virulok... A másik élmény amikor a tejfölt kanállal szedtem le a fazékban lévő tejről és emiatt sem lett semmi bajom... Imádtam a nagyszülökhöz menni vakációban, mindig egy élmény volt.
-
Peterhappy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest