-
LOGOUT.hu
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
válasz Digitalpimp #10596 üzenetére
Szerintem a Lenor megér 100ft felárat a Coccohoz képest amúgy. Bár a cocco még kis kiszerelésben sem elrugaszkodott árú. Mostanában a Lidl saját márkását használtam, és, én elégedett vagyok vele. Folt nem marad, illata van, szerintem kellemes.Doussy
-
Jadro
veterán
válasz Mr.Csizmás #10591 üzenetére
Spar kupon szoktam ellőni 4-es csomag Soproni IPA-ra. Mióta zsugorozott termékekre is be lehet váltani, a 999 forintos csomag árból így lejön a 20%. 200 alatt meg már elég jó darabja.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
5w40
csendes tag
válasz Digitalpimp #10596 üzenetére
A Coccolino-tól begyulladtak a szőrtüszőim a combomon.
Bármilyen kérdésre, amelyeket felteszünk magunknak az életben, az összes választ megtaláljuk, ha mélyen magunkba nézünk.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Mr.Csizmás #10594 üzenetére
A Coccolino akció jobb volt, 500/l volt.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Beni2360
félisten
válasz Mr.Csizmás #10594 üzenetére
Az ALDI-ban mától 2999 Ft az 5l-s Lenor Sommerbrise vagy a Meeresbrise. Ezt 600 Ft/l.
Újságból másolva.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz csondes #10592 üzenetére
[Promóciós csomag: 3 x Lenor textilöblítő Gold Orchid, 1420ml, 48 mosás] 3190
[Promóciós csomag: 3 x Lenor textilöblítő Emera&Ivory Flower, 1420ml, 48 mosás] 3190
[Promóciós csomag: 3 x Lenor textilöblítő Exotic Bloom Fun, 1420ml, 48 mosás] 3190
[Promóciós csomag: 3 x Lenor textilöblítő Dewy Blossom Fresh, 1420ml, 48 mosás] 3190
[Promóciós csomag: 3 x Lenor textilöblítő Amethyst&Flower Bouqett, 1420ml, 48 mosás] 3190
[Promóciós csomag: 3 x Lenor textilöblítő Diamond&Lotus Flower, 1420ml, 48 mosás] 3190
[Promóciós csomag: 3 x Lenor textilöblítő Sunny Florets Happy, 1420ml, 48 mosás] 3190
[Promóciós csomag: 2 x Lenor textilöblítő Amethyst, 2000ml] 2990749ft/l, kb. százassal olcsóbb, mint a DM-ben az XXL pack
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
csondes
tag
-
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
[Soproni Óvatos Duhaj APA 5,5% dobozos sör, 6 x 0,5 l] 1439ft, Örs vezér tere
[Krusovice Svetlé dobozos sör, 6 x 0,5 l] 1589 ugyanott"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
pár 54-56 ft/db-os kapszulás:
[Tchibo Caffe Crema Fine aroma kapszula, 4x30 db] 3 fajta, egyik csak Soroksár üzlet
[Segafredo Mio Caffé Lungo kapszula 12 x 10 db] 3 fajta szintén
[Douwe Egberts Omnia Espresso Classico Nespresso kompatibilis kávékapszula, 10x10db] 2 fajta, egyik pécs, és edigi raktár"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Kaba
veterán
A Pennyben megint lesz akciós cornflakes csirkemellcsík (900Ft) és praliné(1600Ft),Január 27-től.
[ Szerkesztve ]
-
sambenez
addikt
Úgy látom minden pék a keresztnevéről nevezte el a boltját.
Szabi a pék -
erzol
őstag
Marci a pék kiváló adalékmentes kenyereket készít nem arany áron és nagyon sok helyen elérhető.
-
krizmo_
addikt
Oké, aki csinálta már, mind azt mondja, hogy nem ördöngősség, tök egyszerű, stb. De azért ismeretlenül belevágni nem egyszerű.
Én is úgy kezdtem, hogy nem értettem hozzá, a rutin később jön, de ez mindennel így van, amibe újonnan vág bele az ember...Nincs az embereknek se pénzük, se helyük kenyérsütőre.
Arra semmi szükség, elég a sütő, az meg úgy általában van az emberek nagy részének...Sokaktól azt hallom, hogy nincs idő, persze napi több óra közösségi oldalakra/fórumra/tv-re az van... Sokszor ez is csak akarat kérdése... nem idő nincs, akarat nincs...
Hétvégén is lehet kenyeret sütni, ha a dolgos hétköznapokban nincs rá idő...[ Szerkesztve ]
-
-
BiP
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #10577 üzenetére
azért nem feltétlenül fillérzaklatók az emberek, ha nem 1000Ft/kg áron szeretnének kenyeret venni.
Hozzászoktunk ahhoz, hogy a kenyér nem drága, megfizethető, olcsó kaja. Nyilván, van olyan, aki abból is a legolcsóbbat veszi, de az átlagember nem feltétlenül ilyen. Mondjuk ami az átlagár alatti, az általában minőségben is átlag alatti.És nem kell elítélni azokat sem, akik nem akarnak kovászt nevelgetni, stb.
Az otthon sütés meg nem hiányzik a dolgos hétköznapokba még pluszba.
Oké, aki csinálta már, mind azt mondja, hogy nem ördöngősség, tök egyszerű, stb. De azért ismeretlenül belevágni nem egyszerű.
Nincs az embereknek se pénzük, se helyük kenyérsütőre. No meg idejük sem.[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
-
123xyz
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #10577 üzenetére
Igyekeztem nagyon udvariasan fogalmazni az első kommentemben, de egyébként én is erre gondoltam, hogy mennyire bosszantó, ahogy rendszeresen dobja be az ilyen clickbait / értelmetlen / stb. hozzászólásait
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
addikt
válasz Paxker315 #10576 üzenetére
Mindig variálgatok a kenyérrel, elég sokfélét sütöttem már fehéret, lenmagos-chiamagost, aszalt paradicsomost, kurkumás-mákost, reszelt tormást, cheddar-jalapenost, teljes kiőrlésű-lenmagost, hagymást(tegnapi sütés), most hirtelen ezek jutottak eszembe, de biztos kimaradt egy csomó...
Ezek sem kerülnek horror összegbe, egyébként... -
Paxker315
addikt
válasz krizmo_ #10573 üzenetére
Meg akkor lehet posztolni Instára & nevelgetni a "kovászt" is. Kész kenyérvásárlás --> móka rész elmarad?
Én ugyan nem eszek, de, ahogy magam ismerem, vlszg nem keveset variálnék a fűszerekkel, hozzáadott magvakkal, őrölt magokkal vagy extra korpával, csírával. Tojásban szoktam pl. őrölt magokat, zöldfűszereket megsütni, ami abba "elfér" az a tésztában is. -
erdey_a
addikt
válasz Ciccuka #10556 üzenetére
a kijelentés úgy lenne helyes, hogy "annyi pénzből, amennyit az emberek kenyérre szánnak (tudnak szánni), csak műanyag kenyeret lehet kapni."
bár megjegyzem, hogy pl. a Pedró pékség "Téti kenyér" elnevezésű, 1 kilós terméke kiváló és nem kerül csilliárdokba, olyan 550-600 Ft lehet az ára
Vérboci
-
csondes
tag
Pickwick zöld tea variációk, 20 x 1.75 g 249 Ft
par csomag -
Beni2360
félisten
válasz Ciccuka #10559 üzenetére
A Pennyben lehet kapni Erdélyi margarinos kegyeret 75 dkg-s érdemes egy próbát tenni vele aki szokott oda járni.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
krizmo_
addikt
Azért kérdeztem, mert én még 1000 forint alatt nem nagyon láttam. Péklánytól már kóstoltam néhány kovászos terméket, de Péklegénytől még nem.
#10558 bul07
Láttam egy dokumentumfilmet, amibe elmesélték mi mindent kevertek egykor a kenyérbe, csak, hogy laktató és több legyen... Nem mindig volt sokkal jobb a helyzet, mint most...[ Szerkesztve ]
-
cd930
aktív tag
válasz krizmo_ #10564 üzenetére
Péklegény pékség
Budapest, XX. kerület, de nagyon sok boltba szállítanak (a közeli piacon már 920-ért adják, gondolom más viszonteladónál is magasabb az ár, mint a pékségben)
Amúgy nem olyan rusztikusan repedezett, mint a képen, de nagyon finom![ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
Paxker315
addikt
2002-2004? Mikor volt az? A városi levegő önmagában káros, sőt, éjszakai órákban erős fény is "közvetve rákkeltő" meg az alvásmegvonás is. Meg én speciel EUR4-es dízelt is szívbaj nélkül mernék venni, itthon úgyis mászkálhatsz vele még jóideig. Szóval a kaja ugyanmindegy
Amúgy ló... sokkélmény. Egyik kedvencem [link] már 1900 ft kg-ja, régebben 1300-1500 volt. Rengeteg ilyen "üreskaját" eszek (pl. a jéghegyesektől ) és az elmúlt ~1 évben az áruk kilőtt az égbe. Tisztán az ízük-roppanósságuk miatt fogyasztok sokat belőlük. Mindig 50%-osan veszem, mert tapasztalatom szerint utána még 4-5 napig is eláll anélkül, hogy "puhulni" kezdene Bár, pénzt adni valamiért, amiben kalória is alig van, nem nevezhető spórolásnak, de ha szeretem..
Amúgy én ezeket csak úgy nyersen, magában rágcsálom, mint a tengerimalac v hörcsög. Sosem locsolom semmivel, a lenmagolajat v halolajat kanállal viszem arcba. Nekem így egyszerubb, kevesebb cihelődés.
-
-
BiP
nagyúr
válasz Ciccuka #10559 üzenetére
Aldiban mi pár éve nem is veszünk már kenyeret, mert egyszerűen nem jó.
Túlzás lenne általánosítani, hogy mindenhol szar a kenyér, az Aldi sajnos egy negatív példa.bul07: minden az olcsósításra megy, de ezt nem lehet minőségromlás nélkül véghezvinni.
De ezért van az, hogy most olyan dolgok is megfizethetőek már, ami régen csak álom volt.
Ill. ezért van az, hogy viszont ha olyan minőséget akarsz, mint ami régen volt, az drága. Ez az ára. -
Ciccuka
veterán
Felénk olyan kenyér van szinte mindenhol már, hogy már délután alig lehet megenni olyan lesz az állaga.
Aldi-s félbarna kenyér már sokszor reggel száraz és agyon van égetve. Pedig kb. 2,5-3 éve még egészen vállalható volt.Tele vannak tömve adalékanyagokkal. A Polus-Coop kenyér se olyan jó már, mint régen.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
bul07
nagyúr
válasz 123xyz #10557 üzenetére
Pedig van benne igazság
Ha egymás mellé lenne téve hogy mondjuk 20-30-éve mit raktak kenyérbe és mit raknak most, hát (ízfokozók, meg egyéb adalékok)
És ez ott bukik ki hogy 3-4naposan milyen az állaga, íze, szaga,Mert én minőségromlást érzek réghez képest
Gyerekoromba harmadik naposan se volt furcsa szaga a kenyérnek pedig azt is boltból vettük
Szerintem valamikkor a kétezres évek elején kezdett el nagyon romlani a kenyerek minőségePersze most is lehet kelesztett meg retro kenyeret venni de azok többszörösébe kerülnek mint a normál
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
BiP
nagyúr
válasz Paxker315 #10550 üzenetére
Na ja, de az évekkel ezelőtt volt. Idén minden drágult.
Nálam 400Ft/250gr, azaz 1600 volt a lélektani határ, de most mindenhol 700/250gr árszintet látok leakciózva is.
Szóval a jelenlegi helyzetet nézve ez a 2000Ft/kg szerintem jó arány.#10553 kitka6 : Mostanában mi is Müllerest iszunk szálasból. De szimplán azért, mert ez a legkönnyebben hozzáférhető.
Átlag áruházakban (Lidl, Aldi, Tesco, Spar) gyakorlatilag nincs szálas tea, néha 1-1 db, kell vagy nem kell alapon, Müllerben meg óriási választék van belőle. -
bul07
nagyúr
Amúgy érdekes ez sokan így úgy egészség aztán isszák a rákkeltő cuccot
AkrilamidJó persze mibe nincs, én meg nyomatom a kenyeret meg a sült krumplit is
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Silverboy
aktív tag
válasz Paxker315 #10550 üzenetére
Ömlesztett? Érted pl.: Szálas tea? Mert akkor igen, Althaus Tea-től. Ginseng Flight of Dragon nagy favorit, Stresszes napokon a Jasmine Ting Yuan.
Filteres teát üdítő jelleggel, vagy "kávé" helyett melóban.„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
Paxker315
addikt
Pedig csütörtöktől sárga Tchibo family lesz a lidl kínálatában (nagy márkák hete). Nekem ez drága, éveken át 1200-1300 ft volt kilója pl. a spar saját márkás kávéjának, vagy más "kommersznek".
Amúgy szokott még valaki "ömlesztett" teából főzni? Kávéfilterpapírba öntve a szálas teát, egy befőttesgumival összefogva simán főzni. A bodzát, galagonyát vagy citromfű-levelet így filterpapírba csomagolva szoktam főzni, meg, ömlesztett kiszerelés sokszor gazdaságosabb.
Ezvel szemezgetek: Téli varázs 3x50 gramm egy próbát megér szerintem.
-
AssAssynn
őstag
válasz Stylewars_kp #10543 üzenetére
Véglegesen felfüggesztve? Többször láttam már ideiglenesen. Nem tudom mit csinálhat mindig, én mindig csak viccelődést láttam tőle.
Hiányozni fog.Hátha a PH világban létezik reinkarnáció, hamár a valósban nincs."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Horec
tag
Az újabb lidl facebook nyereményjáték hozzászólásai között ismét van jó pár tehetséges ember
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Stylewars_kp #10538 üzenetére
Na na na, pálinkát is kell inni!
-
Stylewars_kp
őstag
válasz #49155328 #10537 üzenetére
Keróval járok télen is dolgozni, 6km. Megesik, hogy kapar a torkom. Patikában kapható vény nélküli cuccokat végigpróbáltam, de eredménytelen. Még a lidokainosra azt mondom nem rossz , de gyenge. Szóval ilyenkor elrágok néhány aszalt gyömbért meg betolok 2-3 kanál mézet és elmúlik a panasz. Vagy reszelek gyömbért a teába. Múltkor csináltuk mézes+gyömbéres+citromos lekvárszerű cuccot. Na az aztán az igazi energy bomb.
Más meg igya a pájinkát.A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Paxker315 #10535 üzenetére
Én aszalt gyömbért szoktam enni. Az a tuti. Illetve szoktam venni nyers gyömbért és belereszelem a teába. Próbáld ki, új dimenziókat fog kinyitni a gyömbéres extra strong lidl teád után.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Paxker315
addikt
válasz Stylewars_kp #10534 üzenetére
Tennap ismerősnek öntöttem kicsit a gyomberteambol, mondta, hogy már marja a szajnyalkahartyat is. Kb 1.5 liter vízben forralva 4 filter lidl extra strong gyömbéres. Én sosem áztatni szoktam, hanem forralom, aztán hagyom állni. zsibbaszt, de olyan étvágyat meg emésztést csinál... a kavemra csak annyit mondtak eddig, hogy finom, testes, nem érződik túl edesnek sem ha nem csak nekem ízlik, akkor olyan nagy kópéság gondolom nincs vele.
Irish cream ízű fekete tea amúgy pont harmonizal a zsíros tejszínnel, azt szerintem azzal érdemes inni ( teekanne Irish Cream)
-
Stylewars_kp
őstag
válasz raziel01 #10531 üzenetére
Britek meg olyan teát főznek, hogy kéred bele a tejszínt. Egész addig nem is értettem, hogy hogyan lehet a teát tejszínnel inni. Hát úgy, hogy olyan erős a tea, hogy leszedi a nyelved.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Paxker315
addikt
válasz raziel01 #10531 üzenetére
Meg az egyetemi bufekben "americano"/"amerikai kávé " néven. Gyakorlatilag víz és két csepp kávé ( technikailag eszpresszo kiegészítve 2-3 decire forró vízzel).
Nem is fekete, hanem szőke, ihatatlan. Én nem vizezem fel, ahogy lejön a Kalifan, úgy iszom meg.
[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
válasz Stylewars_kp #10530 üzenetére
Amerikai kajáldákban van olyan híg kávé
-
-
5w40
csendes tag
Sárga Tchibo kapszulás kávét látott már valaki ami a Nespresso kávéfőzőbe jó?
Azt mondják jó a sárga Tchibo íze, kipróbálnám.
Bármilyen kérdésre, amelyeket felteszünk magunknak az életben, az összes választ megtaláljuk, ha mélyen magunkba nézünk.
-
BiP
nagyúr
válasz Paxker315 #10495 üzenetére
És akkor most a 3deci lefőzött kávét megiszod a 6decis "csészédben", és ebből tolsz 3-4-et naponta?
Vagy azért azt a 3deci = 6adagot elosztod 2 napra?
Nem egyértelmű, mennyi volt a fentiekből poén, mennyi valós.A mi kotyogósunk 6adagos, 3deci, ezt olyan 5-6 adagnak szoktuk meginni sok tejjel (2-2,5dl) meg cukorral.
Édesítőket nem szeretem. Nem is a fémes mellékíz miatt, hanem máshogy édes, és nem jön be. (kb. mint az alkoholmentes sör, annak is édesítő íze van)[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Paxker315 #10510 üzenetére
Jézusom! 90/50 alá? Lehet létezni ilyen vérnyomással is? Mi volt a foglalkozásod akkoriban, könyvtáros? Persze, én is a kv mellett vagyok, csak van akinek már egy csésze is feldobja a vérnyomását, csak azért írtam Egyébként általában nálam 2, de van hogy 3 is elfogy, viszont rengeteg tejjel és cukor nélkül fogyasztom Ne ne, nem is kell ezt túlmisztifikálni, mindenki úgy és azt (ugye van aki sárga csibóra esküszik ) issza ahogyan szereti.
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Paxker315
addikt
válasz Beni2360 #10515 üzenetére
Pontosan erre céloztam : nem mindenki tudja elviselni az ízét, sokakat zavar. Én a szukralozzal fürödtem be. Azt tartják etalonnak edesitok közül, én nem találtam jónak. És még drága is nagyon, jó 5* felára van. De hagyjuk a témát szerintem, akit érdekel, itt hiteles infokat kap.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Én 1x 2x próbáltam cukor pólóval a kávét de borzalmasan más ízt ad neki, kikoptem.
-
Ármester
14?
Én múltkor belekóstoltam egy csésze hosszú kávéba, amibe egy ilyen édesítő pötyi volt. Olyan édes volt, hogy nem bírtam meginni, borzalmas.
Én alapvetően egy fél kávéskanálnyi cukrot rakok egy hosszú kávéba. (jó, mondjuk ő bögrényi kávéba rak annyit, de arányosítva is soknak hangzik nekem. )De ha így jó, akkor egi.
[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Paxker315
addikt
válasz Beni2360 #10511 üzenetére
Ezen főzök, a másik a csésze. Kb 600 ml fér bele amúgy, a kotyogos meg körülbelül három decit főz le egy adagnak. Ez egy kávé
BiP : nekem úgy ízlik, ilyen terfogatba eloszlik, és teljesen ártalmatlan. Nem egészséges, cserébe teljesen semleges. Maximum az ízét nem szeretik sokan, mert van mellékes fémes "beutese ". Nem mindenkinek jön be, én szeretem.
-
Beni2360
félisten
válasz Paxker315 #10495 üzenetére
Az nagy ibrikes kávés poharad német vady USA kávés pohár ok isznak ilyen hosszú kávét de nem presszokent főzik.
Filters kávénak is hívják. 4 évig volt szerencsém fogyasztani ha nem a lakásban főztem.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Paxker315
addikt
válasz Csabex #10498 üzenetére
Mostjó, régen (2014) gyakran be-be esett 90/50 alá, mostanság 110/70 körüli. Az elmúlt években rákaptam a koffeinmentesre is, de nem vettem észre különbséget. Amúgy polgári foglalkozás és végzettség "emdí", hobbista életmódaficionado-hosszúélet-junkie is, így, ha én kávézok, olyan nagy gond nem lehet belőle, nemde? Én a kávé mellett vagyok! Csak ne csináljunk ebből is vallási kérdést, igya mindenki, ahogy szereti, csak, igya
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz #49155328 #10500 üzenetére
Az egy spec. kávé készítéséhez való. Úgy is hívják, hogy filterkávé és csepegtetős technikával készül, sokkal lassabban megy át a víz rajta. Egyébként több, mint 17 gramm kávé van benne és nem egy személyes adag, vagy nem egyszerre. Vannak akik egyedül, több részletben isszák meg. Kipróbálhatod, ha nem vagy maradi, aki csak 14 grammból presszót hajlandó inni. [link]
Vannak különféle emberek a világban, akik bármily meglepő, máshogy is szeretnek kávét inni, mint te. Pl. 1,5 deci tejbe 40 ml presszó, vagy ugyanebbe egy dupla, vagy baromi hosszú kávé 12 gramm kávéból, ami egyébként sokkal erősebb, mint a te 14 grammos presszód, hiszen tovább megy rajta keresztül a víz. És igen, más íze is lesz, de a más nem feltétlenül rosszabbat jelent. Sőt, van aki a sárga csíbót issza és a tiedre azt mondaná, hogy mi ez a …… (tetszés szerint kitölthető).
Szóval felmerül, hogy ki az, akinek kicsit szűk keresztmetszetű a világ kávé területén. Nem biztos, hogy a sok többinek, aki mind szembe jön az autópályán. Javaslom a japán csepegtetett kávét egyszer kipróbálásra. Annyi ideig készül, hogy a kávé (szerinted) lényegében megdöglik és egyébként hideg is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz krizmo_ #10434 üzenetére
Igazad van... Szerencsére nem vásároltunk nagyon be, mert nem ismerjük, de hát a fene sem gondolta volna, hogy ez ennyire silány minőség... Meg sem közelíti a vajat és ahogyan fradi81 is írta, amolyan keményített vajkrémre hajaz valóban. Mindegy, 440 Ft. tanulópénz...
Jut eszembe, még a macska sem ette meg, próbából egy nagyon picit az ujjbegyemen adtam neki, de még össze húzta a bajuszát, pedig a tejfölt imádja, abból is kap nagy ritkán egy nagyon keveset így kóstolónak. Az életbe nem veszünk többet ilyen Kokárdás terméket."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
Új hozzászólás Aktív témák
- Macbook Air M2 13" 2022 8/256GB magyar billentyűzetes kis esztétikai hibák akku 100%
- IPhone 15 Pro max 1TB!!! Gyári független 2025.02.16. Apple jótállás akku 100% /65 ciklus
- Apple iPhone 16 128GB 2027.11.05-ig Euronics Garancia
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független megkímélt új akku 12 hónap szavatosság
- Samsung Galaxy S21 Plus gyári független dual SIM megkímélt 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest