Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
-
LOGOUT.hu
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
Nálunk Nagykanizsán jó nagy genyók egy pár dolgozó a helyi Tescoban. Ki se rakják a leárazást hanem műszak után viszik haza. Ami nem kell nekik azt meg kirakják, de nem szívesen. Ekkora tróger bandát...
-
tisn
addikt
válasz
headhunter #36798 üzenetére
nekem igen. meg is ettem mar
-
Beni2360
félisten
És akkor hova sorolható az egy tojás és egy dcl napraforgó olaj otthoni változata. Emlékszem a 70- években sk gyártottam a majonézt.
Saját tyúkolból a tojás, az már spórolás volt. -
iatti
aktív tag
válasz
Mr.Iksz #36795 üzenetére
egyetértek. azért valamit kellene írni. savanyú-édes-híg-sűrü, stb. én sose veszek semmilyen bolti majonézt. igaz évente párszor van csinálva hidegkonyhai kaja, de akkor pár perc alatt ki van keverve tojássárgája+étolaj. esetleg kevés tejfel, bors, cukor, só bele ízlés szerint.
-
Mr.Iksz
tag
válasz
Ciccuka #36773 üzenetére
velemenyem szerint azert, mert valaki csak annyit ir ide h ez xar, az meg nem relevans, mert mndenkinek mas az izlese, lehet kifogott 1 rossz gyartast, lehet pl. Heinz imado, semmi mast nem eszik mehlg, stb.
igy hogy meg lett indokolva, ok, van mogottes tartalom,h miert fosh, igy szamomra ertekes info volt -
realmadrid92
tag
válasz
Soulfly842 #36790 üzenetére
Igen, köszi ez valóban hasznos és részletes hozzászólás a témában. Az Aldi majonézben csak kálium-szorbát tartósítószer van, ami valószínűleg egyedüliként még mindig kevésbé "káros" a szervezetre mint a fent írt xantángumi és társai, plusz abban sokkal több is van.
Amiből lehet próbálok olyat venni ami tartósítószer és egyéb mentes, pl. húsárunál lidl pikok pure termékek, de van ahol ez nem megkerülhető vagy csak többszörös áron, de így csökkentem a bevitt adalékanyagokat.
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
Soulfly842 #36788 üzenetére
Természetesen megértem, és tök jogos amit írsz, de egy az, hogy nagyon rácsúsztam a majonézre, másik pedig hogy sajnos úgy sem tudok, és nem is akarok minden terméknél arra figyelni, hogy mit viszek be, és mit nem... Más területen megpróbálok tenni az egészségem érdekében, de ehhez már sajnos nincs erőm.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Soulfly842 #36788 üzenetére
Eddig szerettük az univer majonézt, de ezt olvasva már nem. Az összetevők nem olyan jók.
https://www.univer.hu/hu/termekek/majonez/majonez -
Soulfly842
addikt
Na, én megtettem szerintem eléggé bőszavúan és részletesen!
lásd:
#36788Soulfly842 -
Soulfly842
addikt
válasz
TheMartin03 #36785 üzenetére
Társadalom elleni merényletnek tartom az ilyen lightnak hívott valamikat.
Az a tény, hogy a Light majonéz 30%-os olajtartalmmal bír csak, mint a fenti majonézek (pl. 65% vagy 76%) egy dolgot eredményez: az állagot mesterséges sűrítőanyagokkal, adalékokkal kell helyettesíteni, teletömni az állag érdekében.
Eredményképpen:
Több tartósítószert tartalmaz (nátrium-benzoát, kálium-szorbát), és az állagot módosított keményítővel és xantángumival tömik még jobban tele.
Az antioxidáns (kalcium-dinátrium-EDTA) szintén jelen van.A Light majonéz alacsonyabb zsírtartalmú, diétás termék, ezért a krémesség és íz érdekében mesterséges összetevőket kell használni.
Light majonéz: 0,19% teljes tojáspor (rendkívül alacsony).Korábbi Lidl majonéz: 0,5% teljes tojáspor.Üveges majonéz: 6% pasztőrözött tojássárgája. A Light verzióban szinte nincs tojás, ezért az ízét és állagát további adalékanyagokkal kell kompenzálni.
A Light majonézben a rendkívül alacsony zsírtartalom és tojástartalom miatt szintetikusabb, ipari adalékanyagok nagyobb mennyiségben szükségesek, hogy az állag, íz és eltarthatóság hasonló legyen a normál majonézekéhez. Ezért ebben több a „vacakabb” összetevő, mint a magasabb zsírtartalmú, hagyományosabb változatokban.
Csökkentett kalóriatartalom (pár gramm majonéznél tényleg megéri? ezt a minőségbeli eltérést is jelent)
Módosított keményítő:
A módosított keményítőket az élelmiszeriparban sűrítő- és stabilizálószerként használják. Egyes források szerint ezek az anyagok allergiás reakciókat válthatnak ki, különösen azoknál, akik érzékenyek a búzára vagy a kukoricára. Ezenkívül a nagymértékben feldolgozott élelmiszerek, amelyek gyakran tartalmaznak módosított keményítőt, hosszú távú fogyasztása összefüggésbe hozható elhízással, magas vérnyomással, cukorbetegséggel és bizonyos daganatos betegségek fokozott kockázatával.Xantángumi:
A xantángumi egy természetes poliszacharid, amelyet sűrítő- és stabilizálószerként alkalmaznak. Bár általában biztonságosnak tekinthető, túlzott fogyasztása emésztőrendszeri problémákat, például gázképződést és hasmenést okozhat. Egyes kutatások pozitív hatásokat is tulajdonítanak neki, mint például a vércukorszint stabilizálása és a daganatok növekedésének lassítása állatkísérletekben.Emulgeálószerek:
Egyes tanulmányok szerint az emulgeálószerek károsíthatják a bél mikrobiomját, ami hosszú távon emésztési problémákhoz és egyéb egészségügyi kockázatokhoz vezethet.Köszi! - én maradok inkább a természetes összetevőknél!
Inkább a majonéz mennyiséggel leszek okosabb!
S ne felejtsük, sokkal kisebb a naprafrogóolaj arány és az 'üres rész' ilyennekkel erősebben kell kitölteni.
-
perempe
veterán
válasz
Soulfly842 #36783 üzenetére
én növényi olajat nem fogyasztanék. a füstölt szalonnát eszem.
-
Santi22
aktív tag
válasz
Soulfly842 #36783 üzenetére
Köszönöm, ez érdekelt pl, nagyon hasznos, de akkor megint visszajutottunk oda, hogy ár... Ahogy kettővel ezelőtt írtam, a topikhoz hűen figyeljük mikor fog az is ennyibe kerülni vagy mikor megy be legalább 1000 alá.
OFF: Az ALDIban egy időben volt remulád mártás (lehet még most is van, nem figyelgettem mostanában), ha jól emlékszem ugyanez a márka, amiből ez az ajánlott majonéz is Azt vevegettem anno az is jó volt, úgyhogy elhiszem, hogy ez jó, csak az ára is.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Santi22 #36781 üzenetére
Dehogy azt a tojásporral, xantángumival, keménytíőkkel, antioxidánsokkal telenyomott valamit hasonlítsuk hozzá
Ha megkóstolod, akkor érzed, hogy egészen más szintről beszélünk
Ill. 65% 76% napraforgóolaj
0,5% teljes tojáspor vs 6% pasztőrözött tojássárgájaLidl majonéz: karotinok.Üveges majonéz: riboflavinok. Mindkét színezék természetes, de a riboflavin (B2-vitamin) hasznosabb az egészség szempontjából.
Lidl majonéz: módosított keményítő, xantángumi, antioxidáns (kalcium-dinátrium-EDTA).Üveges majonéz: tartósítószer (káliumszorbát), színezék (riboflavinok), természetes aroma. A Lidl majonézben több állományjavító és mesterséges adalékanyag található (módosított keményítő, xantángumi, EDTA antioxidáns), míg az üveges majonéz inkább természetesebb összetevőkre épül, kevesebb felesleges adalékanyaggal.
-
st6969
őstag
Majonéz: én ezt veszem az Aldiból. Nem foglalkoztam az összetevőkkel, ízre ez eléggé bejött. Próbáltam nagyobb kiszerelést is olcsóbban, de az nagyon nem olyan...Spórolás ide vagy oda, inkább fizetek kicsit többet, nem 2 nap alatt fogy el, így 1-2 hónapos távlatban pedig elvész az árkülönbség.
-
Santi22
aktív tag
válasz
Soulfly842 #36780 üzenetére
A Koch nekem ingyen volt, nem az a viszonyítási alap.
A jelenleg futó Kaniához mérjük, ami 620g 599-ért most, mint írva volt (csak ugye az Light és szar, mint írva volt). -
Soulfly842
addikt
válasz
bugizozi #36776 üzenetére
Ne tévesszen meg. Roksh, aldi WS árak több száz forinttal a normál árak felett vannak! Más is játsza ezt sajnos.
Boltban nem ennyi az ára!
#36778realmadrid92
Szerintem ilyen áron nincs, összetételben az egyik legjobb. s nem is repcével, hanem napraforgóolajjal készül (hála az égnek). Közelmúltban én is elemezgettem a konkurenciákat, nem igazán... sőt elég 'sötét' a paletta. -
Santi22
aktív tag
válasz
Soulfly842 #36774 üzenetére
Hát igen, 2x annyiba kerül.
Ettől függetlenül ez az érdemi hozzászólás, és akkor ezt figyeljük mikor akciózzák be 1000 vagy alá. -
bugizozi
őstag
-
winfos
tag
válasz
Soulfly842 #36774 üzenetére
A múltkor olvastam és vettem is belőle, és számomra is magasan ez a legjobb jelenleg. Bár én is 1000ert vettem, a legutóbb már 1200 volt az alapára.
-
Ciccuka
veterán
válasz
realmadrid92 #36771 üzenetére
én örülök neki, ha megmondják, ha valami nem jó
nézegetem ma a lidl-ben, de szerencsére otthagytam ezt a majonézt -
Santi22
aktív tag
válasz
realmadrid92 #36771 üzenetére
Mi most Koch-ot eszünk, ami csak 450g és kb egy ezres a bolti ára. Vegyes otthon a vélemény róla, de nekem ingyen volt szóval ja.
A lényeg, hogy az 1000 körüli alap majonézárhoz képest ez az ár szerintem jó.
Ezért dobtam be ezt a Lidl-s akciót ide, meg mert emlékeztem, hogy itt a Kaniát dícsérték, arra sajnos nem, hogy a Light az rossz és most csak az van akcióban.Egyébként vannak ettől cifrább hsz-ek is egy fórumon, én ezen nem akadok fenn.
Természetesen jöhetnek ebben az árban a jó majonézek nyilván, azt szívesebben olvasnám én is.
-
realmadrid92
tag
Az ilyen típusú hozzászólásnak egy fórumon mi haszna? Rendben van, Neked nem jön be ez a majonéz, de akkor ha már írsz, megpróbálhatnád kifejteni, hogy nem tetszik, mert.. Talán másoknak is lehet hasznos információ benne.
Ha már spórolós topik, ez az ár elég jónak számít.
Hozzáteszem, nem akarok védeni senkit, sőt majonézt sem eszem. -
perempe
veterán
-
Santi22
aktív tag
Lidl friss újság (02.20-02.26.) címlapon: Kania majonéz 620g - 599 Ft
A múltkor volt itt téma, hogy kedvenc. -
PROHARDVER!
A továbbiakban próbáljátok meg normális hangnemben kommunikálni! Köszi.
-
bul07
nagyúr
Pont valamelyik újságban láttam olyan vajat hogy akciós lesz 599-ért
-
pietrrr
aktív tag
Békésszentandrási hopszódára tud esetleg valaki spórolós alternatívát?
-
8
senior tag
auchan budaörs, délben sok dobozzal volt még belőle
holnapi február 20 lejárategyébként a rendes ára 9590Ft/kg
-
j.bravo
addikt
válasz
Laca1212 #36747 üzenetére
Nem tudom, hogy a repont app vagy az ios hibája volt, de a több alkalommal működő repont app egyszercsak nem engedett be (ezért nem tudtam elővarázsolni a QR kódot), elfelejtett jelszó gombra nyomva pedig kaptam ugyan emailt, de a link mobilon nem volt megnyitható, "érvénytelen URL" vagy valami ilyesmit mondott.
Jótékonykodnom vagy bónoznom kellett addig amíg nem ültem le asztali gép elé hogy ott kattintsak az emailben kapott "új jelszó beállítása az elfelejtett helyett" linkre.Ja, az iOS meg valamiért töredékmásodperc alatt eltüntette a kérdést hogy akarom-e elmenteni a jelszót.
-
Santi22
aktív tag
válasz
f4lcon #36731 üzenetére
A Duracell-re csak annyit, hogy nem tudom miből van és milyen használatra, de vettem olyat, amikor Lidl-ben volt akciós az AA.
Remington szakállnyírómban (2db AA-val megy) kb 3x tudtam használni, utána már keserves volt.
Valószínűleg faliórába vagy egyéb kisfogyasztókba lehet csak jó az is.
Pozitívum, hogy nem folyt egyik sem a packból, negatívum, hogy pár hét alatt feléltem az egészet, mert egyáltalán nem tartós. -
st6969
őstag
válasz
erdey_a #36719 üzenetére
Kizárólag így használom, mint ahogy a Penny "kártyát" is.
Az összesk.rvaanyját minden fejlesztőnek, aki így álmodta meg, hogy ilyen gyakorisággal kelljen bejelentkezni a fosch applikációjukba. Minden alkalommal a sorban állva, amikor megnyitom az alkalmazást derül ki, hogy kiléptetett ez a hulladék, és nyilván nincs időm arra, hogy elkezdjek próbálkozni, mit is adtam meg jelszónak. Véletlenül se ujjlenyomatos legyen a bejelentkezésÍgy marad a screenshot a kódról.
Lidlnél még nem léptetett ki, de azt aránylag gyakran használom, de a Tescoból sem, pedig azt szökőévente 1x. Ellenben a Penny meg a Mohu... -
Degeczi
nagyúr
válasz
4264adam #36730 üzenetére
Almát körtével... Az elemek föliratáról is láthatóan teljesen más kivitelűek: ez a Varta sima cink-szén elem (amit csak kisfogyasztású eszközben érdemes használni), míg a másik alkáli elem (ezt nevezzük "tartóselem"-nek)
Ez a teljesen eltérő fölépítés okozza a súlykülönbséget, és persze a teljesítménybelit is.
-
bela-x
újonc
válasz
Beni2360 #36729 üzenetére
nem 3D kép, hanem a QR kódról beszél
Én is csak a QR kód képét használom, és július óta nem nyitottam meg az appot, pedig havonta kb 100 palackot visszaviszekA saját QR kódomat meg egy alapítvány QR kódját is szoktam használni (nem bízom a jótékonykodást a molra!) ha kell átküldöm bárkinek az utóbbit
-
4264adam
veterán
-
Beni2360
félisten
válasz
Laca1212 #36718 üzenetére
Igen az app kérte, hogy regeljek. De mivel már regeltem és nem volt opció a belépésre, lehet, hogy nem volt net kapcsolatom. Itthon egyböl engedett belépni.
Én is csinálok képernyö pmentést de S Pennyben nem olvassa be. Ferdén kifele egy bizonyos távolság és szög amikor beolvas. -
bul07
nagyúr
Múltkor bementem 19óra után Berettyóújfaluba a Lidl-be, befelé láttam hogy minkét gép rossz.
Kijöttem pakoltam majd beültem a kocsiba, ekkor egy pár egy egy zsák flakonnal mennek befelé.
Hát le lehetett olvasnia szájukról hogy nem ép dicsérik azt aki kitalálta ezt az egészet.Kérdés hogy ennyivel zárás előtt egyáltalán megcsinálják e hamar, már ha csak üríteni kellene.
-
Laca1212
őstag
válasz
Degeczi #36715 üzenetére
Az, hogy #36712 Beni2360 nem tudott belépni az appba nem gondolom, hogy más hibája lenne.
Amit te írsz, lehet helyi gép hiba is és sok más is.
Ezektől függetlenül működik az utalás sok sok helyen és sok sok ember esetén... -
Degeczi
nagyúr
válasz
Laca1212 #36714 üzenetére
Vagy nem...
Pár hónapja is volt már erről itt szó, h tényleg elég hülyén, és helyfüggően működik. Pl. egy itteni Lidiben nekem sem sikerült számlára rakatnom két alkalom egyike során sem, kérdés nélkül utalványt nyomtatott, pedig a QR kód leolvasásával kezdtem az egész folyamatot, név szerint üdvözölt, tehát jól be is olvasta. Egy CBA-ban viszont probléma nélkül, stabilan működik, mindig szépen utal a számlára. -
Laca1212
őstag
NEM! Te csak csúsztatva az alábbit állítottad:
"Vagy levásárolom a visszaváltáskor vagy bankszámlára küldetem a pénzt, nem blokkot kérek. Miért is működne itt normálisan valami?"
Viszont ott van még egy lehetőség, hogy a pénzt kérd vissza, hogy aztán nyugodtan sétálgathass tovább.
Mi a gond?
Az hogy neked nem komfortos, meeer csúnyán néznek rád? Ez nem a rendszer hibája. Ne vicceljünk már! -
Met
nagyúr
válasz
erdey_a #36708 üzenetére
1. Hol írtam hogy nem használom a számlára utalást? Csak egy példa volt hogy mennyivel egyszerűbb is lehetne.
2. sok ember van aki nem akarja megadni a számlaszámát mert jajj megtudják mennyi bevétele van az üvegekből, sőt, tudok olyat akinek nincs bankszámlája, inkább otthon dugdossa a több millát, szó szerint. -
Laca1212
őstag
"Vagy levásárolom a visszaváltáskor vagy bankszámlára küldetem a pénzt, nem blokkot kérek."
Milyen módokon kapom vissza a visszaváltási díjat?
Az applikáció segítségével azonnali utalással, a gép által kiadott utalvány alapján a kereskedőnél váltható készpénzre vagy beszámításra kerül a vásárlás összegéből. Lehetőség lesz jótékony célra felajánlani.Nem puffogni kéne, hanem olvasni, tájékozódni...
-
Beni2360
félisten
-
Met
nagyúr
válasz
Beni2360 #36704 üzenetére
Nincs, de így találták ki, ez van.
Kis naivan én is azt gondoltam hogy ha nyáron sétálgat a városban, iszogatok és hogy ne cipeljem az üres üveget visszaváltom és a blokkot majd a bevásárláskor beváltom, nem lehet.
Vagy levásárolom a visszaváltáskor vagy bankszámlára küldetem a pénzt, nem blokkot kérek.
Miért is működne itt normálisan valami? -
Beni2360
félisten
Adott egy konténerbe épített visszaváltó ami Spár címkés cetlit ad ki. Vagyis ők dolgoznak vele.
A Pennyben nem voltak hajlandóak elfogadni.
Pedig ilyenkor az őnekik nincs munkájuk az üvegekkel. Rendbe van ez így? -
osztraksajt
őstag
válasz
bancsi62 #36695 üzenetére
Bocsánat, akkor kb 2 millió és nem 3 millió elköltése után kaptam az 50%-os kávékupont. Úgy hogy soha nem ittam kávét. Így már tényleg sokkal jobb.
Két három 30%-os hotdog kupont bedob évente, de azt szinttől függetlenül mindenki megkapja, a mosdóhasználat szintén egy nulla napos regisztrációval megy, azért is felesleges időt vesztegetni az applikáció minden tankolásnál történő használatával.
-
bul07
nagyúr
válasz
Soulfly842 #36700 üzenetére
Én az öcsém kártyáját használom, volt olyan év hogy kétszer is kipörgette a VIP szintet.
A múltkor vagy 7-9 gyereket engedtem be egymás után(18 és 9 személyes busszal voltunk), meg szoktam idegeneket is akik ép bedobni készülnek.VIP szintes -20% gaszrto kedvezmény nem mindenre megy.
Pont a múltkor(decemberbe) Normál menü(2db hot-dog 1db coke) jó lesz, 1799Ft és még lejön a -20%, és nem vonta le a -20%-ot.
Rákérdeztem emailbe nem hiba volt, ilyenél nem él a -20%. -
tisn
addikt
válasz
Soulfly842 #36700 üzenetére
te fizetos wcnel nem oldalbahugyozod a kut melletti epuletet?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vaku topic
- Milyen autót vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Eladó 8GB DDR5 SODIMM RAM memória 5600MHz és 4800Mhz (Samsung, Micron, SK hynix, stb.)
- Eladó használt Xbox series X
- Medion Gaming PC I Intel Core i5-6402P I AMD R9 380 4 GB I 16GB DDR4 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- GP66 Leopard 10UG 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy Book 3 /i5-1335u/8GB/512SSD/FHD/Garancia/ 6 napot ment eddig összesen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest