- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
-
LOGOUT
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
válasz
TheMartin03 #36785 üzenetére
Társadalom elleni merényletnek tartom az ilyen lightnak hívott valamikat.
Az a tény, hogy a Light majonéz 30%-os olajtartalmmal bír csak, mint a fenti majonézek (pl. 65% vagy 76%) egy dolgot eredményez: az állagot mesterséges sűrítőanyagokkal, adalékokkal kell helyettesíteni, teletömni az állag érdekében.
Eredményképpen:
Több tartósítószert tartalmaz (nátrium-benzoát, kálium-szorbát), és az állagot módosított keményítővel és xantángumival tömik még jobban tele.
Az antioxidáns (kalcium-dinátrium-EDTA) szintén jelen van.A Light majonéz alacsonyabb zsírtartalmú, diétás termék, ezért a krémesség és íz érdekében mesterséges összetevőket kell használni.
Light majonéz: 0,19% teljes tojáspor (rendkívül alacsony).Korábbi Lidl majonéz: 0,5% teljes tojáspor.Üveges majonéz: 6% pasztőrözött tojássárgája. A Light verzióban szinte nincs tojás, ezért az ízét és állagát további adalékanyagokkal kell kompenzálni.
A Light majonézben a rendkívül alacsony zsírtartalom és tojástartalom miatt szintetikusabb, ipari adalékanyagok nagyobb mennyiségben szükségesek, hogy az állag, íz és eltarthatóság hasonló legyen a normál majonézekéhez. Ezért ebben több a „vacakabb” összetevő, mint a magasabb zsírtartalmú, hagyományosabb változatokban.
Csökkentett kalóriatartalom (pár gramm majonéznél tényleg megéri? ezt a minőségbeli eltérést is jelent)
Módosított keményítő:
A módosított keményítőket az élelmiszeriparban sűrítő- és stabilizálószerként használják. Egyes források szerint ezek az anyagok allergiás reakciókat válthatnak ki, különösen azoknál, akik érzékenyek a búzára vagy a kukoricára. Ezenkívül a nagymértékben feldolgozott élelmiszerek, amelyek gyakran tartalmaznak módosított keményítőt, hosszú távú fogyasztása összefüggésbe hozható elhízással, magas vérnyomással, cukorbetegséggel és bizonyos daganatos betegségek fokozott kockázatával.Xantángumi:
A xantángumi egy természetes poliszacharid, amelyet sűrítő- és stabilizálószerként alkalmaznak. Bár általában biztonságosnak tekinthető, túlzott fogyasztása emésztőrendszeri problémákat, például gázképződést és hasmenést okozhat. Egyes kutatások pozitív hatásokat is tulajdonítanak neki, mint például a vércukorszint stabilizálása és a daganatok növekedésének lassítása állatkísérletekben.Emulgeálószerek:
Egyes tanulmányok szerint az emulgeálószerek károsíthatják a bél mikrobiomját, ami hosszú távon emésztési problémákhoz és egyéb egészségügyi kockázatokhoz vezethet.Köszi! - én maradok inkább a természetes összetevőknél!
Inkább a majonéz mennyiséggel leszek okosabb!
S ne felejtsük, sokkal kisebb a naprafrogóolaj arány és az 'üres rész' ilyennekkel erősebben kell kitölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Bestbuy játékok
- Xbox Series X|S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Google Pixel topik
- Splitgate 2 - Ma este érkezik a teljes változat
- Okos Otthon / Smart Home
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged