Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Satariaaa

tag

Most már nem bírom, le kell írnom. Lehet lesz egy pici off szaga, de csak azért nem pipálom be, hogy az, mert végig a Spintiresről lesz szó. Ha majd lesz időm, összekapom magam, még lehet egy angol kópia is születik ebből. Ahogy haladok előre és telnek a hetek és mélyülök a Spintires világában és történelmében, tengernyi verzióiban, egyre jobban realizálódik bennem a dolog, hogy ez egy negyed kész játék. Mikor is jött ki hivatalosan?2014ben ugye? Lassan kettes darab év telik el azóta és érdemben nem észlelek változást, csak ráncfelvarrást (egy teljes verziós, friss játékon?). Megvettem, igaz csak cd kulcsot 6 euroért és nem 26 ért, de ezt is baromira megbántam, mert ellentmondtam az elveimnek. Annak, hogy soha nem veszek szoftvert. Se játékot, se oprendszert, semmit, mindegy mennyi. Miért?
    Épp a napokban pakolásztam és belefutottam a nem kevés eredeti PC játékomba, fiatalkoromból. C&C sorozat, van még bőven, nem ódázom, tökéletes lesz példának. Igaz, azokban az időkben nem volt olyan szinten internet, mint most. Azért annyira még nem volt berendezkedve ez, hogy letöltöm, meg , hogy online veszem meg. Nem, fogtam magam és lementem az egyik nagyáruházba. Szívesen vettem volna rendes játékokkal foglalkozó boltban, de kevés pénzem volt. Hazahoztam, feltettem és játszottam. Egy buggoktól mentes játékon, ami stabilan futott és adott egy jó nagy adag játékélményt. Nem vagyok (már) nagy gémer. Isten igazából három napjainkbeli játékhoz volt szerencsém: Alien:Isolation, Project CARS, Spintires. A legelsőre óvatosan igaz, amit mondok, máshogy kapcsolódik a mesémbe, de a többieknél csont nélkül igaz. Félkész, fos, buggos szarok, amik 1 forintot nem érnek. Kiadsz érte X összeget, felmész a steamre, ki sem kell szállnod kényelmes székedből és már játszhatsz is. Aztán látod, hogy csurig van hibákkal az, amiért fizettél. Nem idegeskedsz, mert tudod, "gőz erővel dolgozik a fejlesztőcsapat", nem zavar, mert úton a DLC, de az hetente és fúúú de jó, van benne egy pálya meg egy új autó, aaaa (az apró betűs részben meg ott van a rakat bug-fix és egyéb kiegészítés, amit a játékosok sirámai miatt gyorsan belecsempésztek a cuccba, gyöngén jegyzem meg, azokat a dolgokat, amik nélkül eleve ki sem kellett volna adni). És az a baj, hogy ez nem az első DLC-re igaz, hanem igaz a 7.-re, 8.-ra is. Red Alert 2-nél, esetleg egy NFS High Stakesnél, vagy mondjuk Medal of Honour-nál (korban a többiekhez illőre gondolok, nem az új retkekre) emlékeztek ilyenre? Csak mert én sem. Érdekes ott nem voltak heti dlc-k, mit ad isten hibák sem. Volt ott is tuning, úgy hívták, hogy Expansion Pack. Valahogy akkor egy fejlesztőcsapat be tudta fejezni a munkáját rendesen is. De napjainkban? Mint a szóban forgó Spintires. Tökéletes üzlet: fogunk egy még érintetlen témát (napjainkban baromi nehéz, ez tény) és arra összelökünk egy cukormázba és csillogásba bújtatott (minden játékra igaz) nagy rakás fél vagy negyedkész sz.rt, amiért pénzt fogok kérni és, mivel érintetlen a téma, a barmok majd jól fizetnek is érte. Jah a játék rendszerét nyitva hagyom, olyannyira, hogy nyugodtan csinálhat bele akár a Géza is tengeralattjáró Krazt, esetleg 17 sebességes, rakétaként száguldó, törésmodell nélküli kamiont. Csinálják csak, mindenki boldog lesz. Ők azért, mert lesz a játékban lévő 7-8-9 autó mellé még tengernyi és én is boldog leszek, mert ugyan azért a pénzért ezt nem nekem kell megcsinálnom. Ennek hála a modok háromnegyede értelmetlen, hibásan, vagy egyáltalán nem működő, de mindegy is, mert így is viszik, mint a cukrot... Néha kijavítok egy hibát, egy picit húzok a grafikán, hiszen annak is örül a sok hülye, ha csak egy picit szebb a sár, vagy a víz, kiadok egy valójában full értelmetlen editort és így ennyi...
    Ráálltak a fejlesztők erre, amit az internet kényelmével és a közösségi játékok lehetőségével próbálnak palástolni. Azt, hogy szarul végzik a dolgukat. Pcarst is meddig hegedülték, hány évig? És milyen lett? Grafikailag cukormáz, de egyébként egy nulla... Windows10 esetleg? Mintha az is passzolna, de nyilván nem csak az a modell, csak az aktuális...
    Már nem megfékezhető és ez csak rosszabb lesz, de azért megkérdem.
    Jó ez az irány szerintetek? Hogy a francos nagy internetnek hála, nyugodtan önthetjük a félkész dolgokat is az emberkenek, mert gyorsba tolunk hozzá update-et. Régen azért voltak jók a játékok, mert ez a lehetőség nem állt fenn és rendesen befejezték azt a fejlesztők... Napjainkban nincs szükség befejezni. A gamer generáció meg lecserélődött, nekik már ez a normális...
    Ezt a Spintirest egyszer gyűlölöm, egyszer szeretem, de inkább az előbbi. Az egyedisége a varázsa, egyébként egy nulla. És nagyon nagyon bánom, hogy nem egy doboz cigit vettem inkább abból az 5-86 ojróból...
    Plusz oda az elvem.
    Mit kaptam cserébe?
    Egy félkész játékot...

Új hozzászólás Aktív témák