- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibor
addikt
válasz
Triangulum #197 üzenetére
Bár sablonos de tényleg jó a tőrténete.
-
Zenty
őstag
válasz
Triangulum #194 üzenetére
Én szeretem a scifit ,de még se jön be film
!
Egy scifi filbe fő a jó történet ami itt igazán nincs meg....
[Szerkesztve] -
ZCoyote
őstag
Na megnéztem én is. Ez ilyen ''csinálok még egy filmet, hogy folyamatosan bent legyek a köztudatban'' kreálmány volt. Boááá!
-
Triangulum
tag
Én amennyit vártam a filmtől kb annyit is kaptam
Szóval nem volt egy nagy durranás, de százszor jobb mint azok az ULTRA fos kataszrófa filmek mint amiket a kereskedelmi tévékben adnak le. Aki meg nem szereti a sci-fi annak meg még jó, hogy nem tetszik.
-
Zenty
őstag
Nah jön az én véleményem is
!
Hol is kezdjem?
1.Én is csalodtam a filmbe!Spielberg lehet téleg öregszik vagy nemtudom,de ugy tünik már nincs akora fantáziája vagy megvalositó ereje ! ...
2.Vissza térve a filmre azért jól megvan csinálva a filmecske meg minden,de téleg kicsit full logikátlan az egész!
Írták fejeb ,hogy nem amcsi orientált? Ez részben igaz ,bár az europa beszolás ,lehet terroristák? ,meg már europának kapute csak mi maradthatunk.... ,meg persze végig amcsiba játszodik minden!Joh a film elején azért berakták londot ,mert talán azt még ismeri az amcsi közönség!
De azt becsülöm ,hogy nem lett annyira amcsira élvezünk film mint a függetlenség napja!
3. Ami igazán nem tetszet az a story( föleg a vége)! Full 0 egyszerüen semmi újdonság vagy meglepődés erre nem gondoltam szitu sincs benne! 5 perc allat ki tudok találni ilyet amit a filmbe megalkottak!
Szoval spielberg alkotott egy dráma családi amcsi filmet!
[Szerkesztve] -
Troy.
addikt
háát. megnéztük moziba.. egy rakás sz@r .
senki ne menjen moziba ezt a filmet megnézni ... qrva nagyot csalodtam
-
Zoty@
aktív tag
Sziasztok!
Nem volt kedvem végigolvasni, ki-mit mond erre a filmre!
DE ÉN is csak saját véleményt szeretnék elmondani:
4 mentünk be megnézni ÉN+barátnő, haver+barátnő
Ebből a 4 embernek 3-nak nem tetszett (gondolom ez az arány a megfelelő)
Mutatja is, hogy mennyire tetszett a film is!
A HOLNAPUTÁN című film óta (ami nem tetszett) nem láttam ilyen ''rossz'' filmet!
Nekem ezek az idegenek akik a vérünket akarták naon ''soknak'' tüntek!( túl futurisztikusak voltak)
A Függetlenségnapja 100x jobb volt!
Nem akarom ezt a filmet leszólni, de sokkal jobbat vártam tőle!
Igaz az is sokat számít ha megnézel egy filmet, hogy hogy állsz hozzá!(tehát naon várod, vagy nem, sokat vársz tőle, vagy sem)
De ez nekem nem tetszett!!!
Hát ennyit akartam elmondani!
KÖSZÖNÖM A LEHETŐSÉGET!!! -
Integra
titán
megnéztem.
jó nagy nulla volt. -
Zeck
aktív tag
Ez persze ízlés kérdése, de leírom az én véleményem. Arra, hogy egyedi szemszögből megvilágított UFO-s film azt tudom mondani, hogy ufókra cserélt tűzhányós/hurrikános/földrengéses katasztrófafilm. Ahhoz képest, hogy állítólag ez a szereplők viselkedésére volt kihegyezve szerintem teljesen unreálisak voltak a reakcióik. Eggyik pillanatban még ''jéémiezafurcsavihar?'' kb. filmszerint órával utánameg ''mennyünkvisszaésadjunkaköcsögidegeneknek''. Szerintem a maga idejében mondjuk a Függetlenség napja 100szor jobb film volt anélkül, hogy megpróbált volna elrugaszkodni az amerikai filmkliséktől. Én nagyot csalódtam ebben a filmben, Spielbergtől sokkal jobbat vártam. Érdekes, hogy az európai kritikusok lehúzzák az amerikaiak meg egekbe magasztalják. Szerintem nem bennünk van a hiba.
-
Drizzt
nagyúr
Hát, nem volt egy jó film, most néztem meg. Agyon untam magam.
-
Steve-S
tag
No, megnéztem én is a filmet moziban és hosszas elemzés után a következőkre jutottam:
Véleményem szerintem durva jó film lett! Spielberg bácsi megint bizonyított, bár azt én is elismerem hogy nem ez a legjobb filmje! Ha értékelném a tízes skálán, akkor én 8/10-et adnék rá. A legjobban az tetszett hogy megpróbálta egy új oldalról bemutatni az ufós sci-fi filmek műfaját! Nekem is bejött az hogy végre nem az a tipikus amcsi filmes jelenetek vannak benne, hogy mentsük meg az elnököt, meg nem a mindenható U.S. army menti meg a világot. Sőt! Ahogy én elnéztem tipikusan csak egy személy állt a középpontban az egész filmben, ez pedig Ray volt (Tom Cruise), szinte minden percben jelen volt a filmben és szerintem ez is volt a cél. Erre akart rámenni Spielberg, hogy teljes egészében tapasztaljuk meg hogy vajon mink min mennénk keresztül, ha a földönkívüliek megtámadnának bennünket. Ray csak a gyerekeit akarta megmenteni és nem a világot, csak ez volt az egyetlen célja. Az egész sztori erre épül!
Sokan írták, hogy nagy hiányosságok vannak benne és sok minden nem derül ki, logikátlanágok vannak benne. Szvsz ez direkt lett így csinálva! A történet miatt van így! Az hogy hogyan menekült meg a végén Ray fia, azt tényleg nem tudjuk, de nem is ezen van a hangsúly! Nem is ez érdekelte Rayt, csak az hogy életben van és ez a fő! Hiszen a történet végig egy szálon futott, egyetlen ember sorsát kísérhettük végig! Biztos van rá magyarázat hogy hogyan menekült meg, meg arra is hogy a tripodok miért voltak már 1 millió éve a földben, meg hogy miért egy apró baktériumtól pusztultak el. Ezt a Fehér házban élő nagyokosok biztos megfejtették már, de az egyszerű vidéki embert aki csak a gyerekeit akarja megmenteni, ez nem nagyon érdekli, talán ezért sem tudtunk meg semmit ezekről!
A tripodok nem a HL2-ből vannak ellopva, ez egyértelmű, nincs is mit rajta vitatni, mert Wells a regényében teljesen ilyennek írja le őket! Igaz a lények kinézete tényleg kísértetiesen hasonlítottak a Függetlenség napjában lévőkre, de ez engem nem igazán zavart! Az egész hangulat félelmetes volt, a technikai megvalósítás fenomenális, a hangok pedig tényleg oscart érdemelnek, annyira jók! Én szinte remegtem a moziban amikor a tripod kibújt a földből és elkezdte irtani az embereket! Teljesen beleéltem magam! Egyszerűen rémisztő volt!
A színészi játék nagyon jó volt, Tom Cruise szerintem élete egyik legjobb alakítását nyújtja, de Tim Robbins és Dakota Fanning is nagyon jók voltak. Erre nem lehetett panasz. A film végéből szerintem is egy kicsit többet lehetett volna kihozni, számomra valahogy túl gyorsan lezajlott az egész, de alapjában véve nem volt rossz, le volt zárva rendesen a történet és szvsz nem volt az a tipikus amerikai nyálcsöpögtetős happy end, ahogy valaki írta pár sorral feljebb!
Ami igazán rossz volt tényleg a filmben az a rettentő sok baki! A kamerás fickó nekem is feltűnt, de nagyon, meghogy az autópályán Tom Cruise simán végigszlalomoz az autók köztött, meg a repúlőgép lezuhanása után az ő kocsija szinte sérthetetlen, meg még sorolhatnám! De ettől eltekintve szerintem nagyon jó filmet csináltak. Minden elismerésem! -
Sanya
nagyúr
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
morzsa
aktív tag
válasz
jerry311 #173 üzenetére
A téma elején csak azt lehet olvasni, hogy hl2 így,... hl2 úgy... elvétve, hogy nem így volt a könyvben, azután hl2 így,... hl2 úgy... ,hogy nem így volt a hangjátékban, a régi filmben...azután hl2 így,... hl2 úgy... Ha kivennénk a hl2-s hozzászólásokat, eltünne a téma 3/4-e. A töbségnek semmi más nem jutott, az eszébe, mint a HL2, és nem átallotta megismételni a két hozzászólással előbb olvasottakat. Az áltlánosítás természetesen nem helyes, de akinek nem inge, úgyse veszi magára, akinek az, az meg észre sem veszi.
Mindez persze nem jelenti azt, hogy Spielberg bácsi úgy döntött, hogy meglovagolja ezt a hihetetlen Hipe-ot, ami a HL2-t körülveszi, hiszen gyakorlatilag erőfeszítés nélkül kaszálhat, akárcsak Tom Krúzó, aki a bevétel százalékáért duzzogta végig a filmet.
Spielberg nevével bármit el lehet adni, a rémisztő az, hogy a 20 éves Starwars-szal tett szörnyűségeket valószínűleg Indiana Jones is elszenvedi majd, amikor együtt szerepelhet a 12 évvel idősebb apjával és az összes exnőjével. De, ha szerencsénk van, a speciális effektek teljesen elfedik majd, a kertből a nappalin át, a konyhát és a könyvtárat is érintve a hálószobáig tartó kalandos utazást.
Közben benéz még Máris szomszéd, hogy közölje: a Hufnágel Jedi tojik a Jones familiára, és ha nem sietnek a kereséssel, útjukat keresztezheti egy a kölykét kajtató, hattori mankójára támaszkodva 5$-ost szopogató Fekete Mamba.
Bocs, most végig olvastam, de nincs szívem kitörölni. Majd egy jobb érzésű modi. -
Versus82
aktív tag
Nem bacitól nyúltak ki..... biztos hallottad hogy a tripodok mielőtt támadnak egy hangos kürt-szerű hangot nyomatnak hogy ''tőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő''....namármost ugye az emberi vért szipojozták kifele, de volt néhány jó föld lakó aki kenderrel kezelte magát...az ő vérüket is kiszívták, amitől néhány tripod már csak family frost dallamokat játszott-''dam da da da dam dam daaaaa''- a THC kipusztította az idegeneket! Legalábbis nekem ez jött le...lehet nagyon ''lekezeltem'' magam mozi előtt
-
Versus82
aktív tag
nem volt nagy cucc film.... sőt kifejezetten rossz volt. az egész arról szólt hogy hű de jaj de jó effekteket tudunk csinálni, a többi része a filmnek gyenge.
-
HolloW
senior tag
Nem vagyok egy mozi rajongó
Elmondaná valaki miről szól a film ? Nagyvonalakba -
Tomoty
senior tag
A film tetszett, de ettől is ''többet vártam''... A vége szerintem tipikus amcsi elb*szás. Ölelkezésboldogságcsaládcsöpögőnyál.
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
Ha így történt, akkor is ciki, hogy ma Magyarországon a fiatalok kultúrájában, műveltségében a Halflife 2 a non plus ultra. Az alfa és az omega.
Ezt hol írták?(nem olvastam végig a topicot)
Mindegy, ez egy ilyen dolog, mindenki ahhoz hasonlítja a látottakat, amit már ismer.
Pl én is meglepődtem, amikor egy videoklipben látott tengerpart, utca, házsor visszaköszönt a GTA: Vice City-ben -
jerry311
nagyúr
Ha ez a film előbb készült volna, akkor azt mondtam volna, hogy a valve-nál túl sokszor nézték meg.
Így viszont, biztos vagyok benne, hogy az alkotók túl sokat játszottak a Half-Life 2-vel
Így olcsó napon megérte megnézni, de utólag átgondolva, egy ezrest már nem ért volna meg -
jó film???
-
Darla
tag
A sok HL2 mániásnak üzenem, hogy ezt a filmet minden bizonnyal előbb kezdték renderelni, mint ahogy kijött a HL2 v0.0001beta.
Ezzel csak az a baj, hogy a filmet kb 3 hónap alatt leforgatták... Igen 2005-ben. -
aDM|RaL^
őstag
megneztem ma a világok harcát.
nem tetszett...
kis csaj 11 évesen letehetne a hülye kérdéseiről, meg arról hogy sikoltozik mint a fábaszorult féreg.
továbbá, amikor jönnek a tripodok:
mi történik apa? ezek terroristák?
európából jöttek? -
morzsa
aktív tag
1. Aha... lefejelte, mi?*
2. Mert megunták a villámozást és most inkább csáposat játszanak, igaz?
3. Oké, puska nem volt. Akkor kinyírt puszta kézzel egy nálánál kb. 20-30/10-zel nagyobb eszelős lapáttal felfegyverzett fickót anélkül, hogy pár horzsoláson kívül bármilyen sérülést szerzett vona. Biztos átadta a lapátot és fejet hajtott a családapa előtt.
* Tudod az egész ott lett elszúrva, hogy a századelőn, amikor a sztorinak játszódnia kellene, még nem kellett volna pajzs. Amihez maximum egy ki/be kapcsoló kellhet. Mindegy. Már így is hozta a film amit kellett, mi is erről vitatkozunk. De (amivel nem kezdünk mondatot) egy filmnél az elgondolkodtató jelző nem azt kell jelentse, hogy meg tudom védeni az abszolút logikátlan és egymásból nem következő eseményeket. Mert ha igen, akkor már mi is amerikaiak vagyunk. Merem remélni, hogy még nem tartunk itt. -
kovasz
senior tag
válasz
Vangelis #157 üzenetére
en annyit nem eretek meg... ok a lepegeto 3 labu de miert van 1 laba az idegeneknek is? rohelyes.
egyaltalan az idegen nok hogy teszik szet a labukat
azt meg kulon nem ertem, hogy ott volt a lepegeto a fold alatt es a villammal csak a kabint traszpotaltak bele? vagy mi?
szoval eleg zavaros, dehat jatekvar-tol mit mas varhatnak... -
Vangelis
félisten
Na ezt a topicot ne olvasopm tovább amig meg nem néztem emrt, kiderül benne minden
gy már nem elsz élmény
-
Pacák
senior tag
1. A bacik nem pajzsot nyírták ki, hanem azt az idegent, akinek a pajzsot kellett volna üzemeltetni. Mondjuk beájultak a láztól a kezelőpanelekbe. A védelmi rendszerekért felelős fickó a pajzs kezelőpultot fejelte le ettől kapcsolt le pajzsuk. A vezető meg kormányszerveket agyalta le, ettől ment össze-vissza a tripod.
2. Attól, hogy víz alatt volt egy tripod, még nem biztos, hogy ott volt eltemetve. Jöhetett messzebről, rejtőzködve a vízfelszín alatt is, hogy nagyobb legyen a meglepetés. Ergo ott nem csapott le villám.
3. A magasabbik fickónál már ''csak'' lapát volt, mikor az ajtó mögött lecsapta Tom Cruise. De nem láttunk az ajtó mögé, hogy mivel. -
shaft72
tag
A sok HL2 mániásnak üzenem, hogy ezt a filmet minden bizonnyal előbb kezdték renderelni, mint ahogy kijött a HL2 v0.0001beta.
Nekem a tripodokról az Animátrix Second Renaissance 2 részében szereplő nagy, lebegő, csápos gépezetek jutottak eszembe, amelyek kitépkedték a sofőrt a ''tankjából'', vegyítve némi strider feelinggel. Nézzétek meg mik voltak az 1953-as verzióban: Bővebben: link -
morzsa
aktív tag
Hej, Andie! Ha a Natural born killers a kedvenced, akkor legalább a címét tanuld meg!
Egyébként ajánlom figyelmedbe az Starnge days (2000, A halál napja)című filmet.
Gone in 60 seconds-ból melyik a kedvenc? vCage.Jolie? vHalicki.a világ talán legnagyobb autós üldözése (40perc/93 roncs)?
A kedvenceid mind ''blockbusterek'' és meglehetősen könnyű darabok voltak a maguk idejénkivéve NBK. Ha már itt tartunk, azok is, amikről nem hallottál (bár azok könnyűnek éppen nem nevezhetők). Esetleg akkor, amikor még nem volt plaza minden sarkon, és elővételben kellett jegyet venni a bemutató mozikba, ahova egy-egy meszkalin-film be sem tehette a lábát (Félelem és reszketés...) A Requiem egy álomért pedig annyira ''üt'', hogy Schindler és a hasonlók labdába sem rúghatnak mellette. Nézd meg őket, azután kritizáld. Na, ezt valaki írta már.
-----------------------
A sok HL2 mániásnak üzenem, hogy ezt a filmet minden bizonnyal előbb kezdték renderelni, mint ahogy kijött a HL2 v0.0001beta. Szomorú, hogy a játéknak csak a fejlesztői olvasták a WOW könyvet, a játékosok nem. Ohh plágium!!! a WOW pont olyan, mint a World Of Warcraftban
------------------------
Az Independence day szapulói gondolkozzanak el azon a részleten, hogy a filmben az UFO technológiát már ~50 éve tanulmányozzák az 51-es körzetben, működésre bírták az UFO-t, vajon hogy sikerült? Oldalba csapták egy franciakulccsal, mondván: ''...mind made in Taiwan?''Illetve, pont az itt tanyázó linux-guruknak magyarázzam, hogy mi a különbség az operációs rendszer és a GUI között lásd: notebook hack?
-----------------------
WOW:
Azt mondja meg valaki, hogy a bacik hogyan nyírták ki a pajzsot! Meg, hogy az elkényeztetett kislány miért szenvedett minden létező gyerek-nyavalyában, és miért múltak el ezek az idő múlásával? A nagyfiú hogyan úszta meg - fedezék nélkül - az összecsapást, amiben az összes katonából bbq lett?
A kompot mi hajtotta? Ha a vízben volt egy tripod, akkor volt villám (EMI) is volt, nem?
A Jelek százszor jobb, hihetőbb, volt. Nekem jobban tetszenek azok a filmek, amelyek - ha már a jelenben játszódnak, akkor - olyanok, hogy ''akár így is lehetne''. Azt, hogy ''semmi sem véletlen'' könnyebb elfogadni mint, hogy valakinek mindig éppen szerencséje van. (pont tudja mi a hiba -oké motorszerelő ő is, pont van egy autója, pont nem lövik ki a kocsiból, pont megússza, hogy fejére esik egy repülő, pont felfér a kompra, pont nem horgásszák ki a vízből, pont nem hamvasztják el, puszta kézzel pont kinyírja a lapáttal, puskával felszerelt nála 30 kilóval és 10-15 centivel nagyobb riválisát, ... egyszóval túl sok a pont!)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Arnold2
őstag
Maradjunk az ''Arnold2'' -nél!!!! Mármint ha az utolsó megjegyzés nekem szólt.
Mondhatnám,hogy csináld jobban,de nem lenne semmi értelme.
Én elfogadom a véleményed,hisz nem mindenkinek tetszhet egy film,csak az a mód ahogy te azt megosztottad velünk az a trehány. Ezzel egy bizonyos szinten magadat is minősítetted. Na jó hagyuk... -
shaft72
tag
Most kezdjem a listádat - illetve az izlésedet, amit ez tükröz - fikázni? A Feart még nem láttam, gondolom azért, mert annyira reklámozták (hallottam már róla, de pl a szerveren sem láttam). A másodikról még csak nemis hallottam. Ismert film lehet... Blow, rémlik valami. Bálnalovas. Na ne nevettess. Felsö korhatár 12 év. Akkor már inkább a liló@sticcs, hunkabunka, wáikiki kistestvér. Az utolsóról is épp csak hallottam. Ment egyáltalán moziban?
Sztem hagyjuk a flame-elést, hiszen fogalmad (halvány gőzöd) sincs milyen filmekről írtam. Maradjunk annyiban, hogy erősen eltér az ízlésünk.
Andie2: a hozzászólásom stílusa megegyezett azzal, amit ez a hulladék film megérdemelt. Botyánat. -
Én Hétfőn láttam a filmet, hát vmi förtelem!
A sztori nagyon nincs egyben, mintha csak a látvány lett volna a lényeg....
Spielberg eláshatja magát, a Függetlenség napját megsem közelíti... -
<MZ/X>
őstag
Na én még annyit fikázást tennék hozzá hogy:ha ez egy több millió éves technológia akkor miért nem érzékelte a pincés jelenetben az a ''csáp'' a mozgást?Ezt én bakinak tartom.
-
Sátán44
addikt
Borzalmasan tetszett a film,csak a vége szomorított el,nem ilyen befejezésre vártam,bár ez sem roszz
Iszonyat nagyot alkotott megint Spielberg
Hatalmas vérfürdő,millió hulla (igaz nem látszik, hogy rajongok a horror filmekért
) írtják az embereket 1000-rel. 1-2-szer még én is megijedtem,de elég sok volt a hihetetlen elem. Aki még nem látta,gyorsan nézze meg!
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Megnéztem a másik 2005-ös feldolgozást by mistake, na az valami förtelem
-
Zimezoom
tag
A gyengeségeivel együtt nekem azért ''tetszett'' a film, mert kedvet kaptam ahhoz, hogy elolvassam Wells regényét. Olvasom.
-
Pacák
senior tag
Más: mi történik, ha a talajon felállítunk egy olyan tárgyat, ami három hosszú lábon áll és viszonylag fenn van a súlypontja. A tetejénél legyen ráadásul viszonylag nagy a felülete. (Tehát tripodot pakolok a felszínre.)
Egye fene, legyen valamiféle misztikus energiapajzsa is.
Tegyük fel, hogy belelőnek egy korszerű harckocsi 120mm -es lövedékével a csúcsa közelében. Kvázi pöcköljük meg kicsit a tripod modellünket az eléggé fennt hordott súlypont közelében.
Szerintem a lövedék mozgási energiája úgy borítja fel tripodot a földi gravitácóban, hogy öröm lesz nézni.
A misztikus energiapajzs miatt, egye fene nem horpad be a kuckó odafenn, de attól még fel kell borulnia a szerkezetnek. -
Agyzuzo
addikt
Jólvanakkor.
Én az András-Andrea között vaciláltam.
A filmet amúgy még nem láttam, de remélem még a héten meg tudom nézni valamikor és érdemben is hozzá tudok szólni a témához.
(A Függetlenség napja nálam a legrosszabb 10 között van, nem tudom ez számít-e valamit, viszont a Holnapután nekem marhára bejött)
-
-
Agyzuzo
addikt
Mind az 5 film, amit shaft említett, igen súlyos alkotás és az általad Top5-be protezsált Natural Born Killers-szel tudnám őket egy szinten említeni (pl. az utolsó film, amit te leismeretleneztél a Szakasz-Született Július 4-én filmek harmadik része, ráadásul Oliver Stone film, akár csak a Natural Born Killers).
Öööö, amúgy megkérdezhetem, hogy te most fiú vagy, vagy lány? Csak mert a neved alapján lehetne mindkettő, nem tudtam rájönni (no offense, puszta kíváncsiság). -
Elrood
őstag
Nekem lényegében tetszett a film, bár volt pár részlet, ami kicsit értelmetlen volt.
Főleg a tripodok hangjai tetszettek.
-
Arnold2
őstag
A félelem és reszketés Las Vegasban Johny Depp és Benicio Del Torro filmje. Ez a film kitöltene még egy ilyen topicot mert szerintem egy oltárian nagy baromság, de tényleg. Van benne 2 poén amin röhögtem,azt annyi.Meg alapból elitélem a narkot minden formájában. Ellenben a 2filmben is a narkó a föszereplő,de itt láthatjuk a következményeket. A rekviem egy álomért egy nagyon igényes és mondjuk sokkoló film. Ajánlani tudom mindenkinek.
A harmadik film is narkos film méghozzá magyar címén Betépve. Nekem a filmből Johny Depp alakítása tetszett egyedül. De egyszer érdemes megnézni.
A bálnalovasról csak pozitív kritikákat hallottam, ugyanis még nem láttam így nem nyilatkoznék róla. Az ég és földről csak annyit tudok hogy van. Többet nem halottam róla!
Bocs a hatalmas OFFért de legalább ne mondj kritikát olyan filmről amit még nem is láttál.
Ha ''vissza akarsz vágni'' neki, mert úgy érzem ezzel a hsz-szel kb ez volt a célod akkor megalapozott kritikával gyere elő nem ilyen levegőbehadonássással.
Shaft72 #97 HSZ-hoz: azzal az energiával ami alatt be volt kapcsolva a géped míg ezt a feltünően szinvonalas HSZt írtad 2percet lehetett volna működtetni egy hasonló gépet amit szerinted venni kellett volna. Neked nincs szükséded erre a filmre,nekünk meg nincs szükségünk az ilyen modalitású hozzászóláshoz. Több embernek nem tetszett ez a film ebben a topicban,de mégsem ragadtatta el magát ennyire... -
Andie
őstag
Ez a földbedugdosott lépegetős dolog valóban melléfogás, rendesen. Söt, megkockáztatom, hüjeség. Egy csomó ilyen kérdést felvet, amit Te is feszegettél. Minek vártak ennyit? Mér dugdosták a földbe? stb. Dehát az eredeti sztoriban szó sincs ilyesmiröl. A lépegetők úgy érkeznek ide a Földre, majd összeszerelik magukat, és elkezdenek irtani. Miért nem jöhettek most is nagy hajókkal a lépegetők? Szépen landoltak volna, aztán indul a buli.
Úgy látom, Spielberg bácsi próbált az eredeti történethez hü maradni, és csak 1-2 újitással eltérni, de ezeken csúszik el a dolog. A jelenbe való átültetésen, és ennek következményein. Pedig milyen frankó filmet lehetett volna csinálni az 1900as évek hangulatában. Se autó, se videókamera, se repülö... -
Kraptor
őstag
Engem csak 1 dolog zavar de nagyon a filmben. Miért kellett ennyit várniuk az idegeneknek? Már régóta a földben voltak a tripodok, az őskorban is kilehetett volna nyírni az embereket vagy még hamarabb is
-
Sanya
nagyúr
na belenéztem. hát, nem fogom tudni végignézni, mert amikor vkik földönkívülinek nevezik a földből jövő dolgokat, akkor az mán elég gagyi
vagy csak többet kellett volna megnézni belőle? -
Andie
őstag
Az ember milyen technikai szinvonalon van? Rövidesen személyesen is ellátogatunk a szomszédos bolygókra. Reményeim szerint 100 éven belül már nemcsak a szomszédosokra (csak gondolj bele, hogy 50 évvel ezelött még a bolygóról kijutni is nehéz volt). És mégis, hányféle halálos ''papucsállatka'' irt minket napról napra?
-
Andie
őstag
Nem mindig az aktuális blockbuster a kedvencem, azért ennél kicsit válogatósabb vagyok. De örülök, hogy igy ismeretlenül eldöntöd milyen az izlésem, és mit szeretek. Szerintem eddig 1 szót nem beszéltünk, de van egy olyan érzésem, hogy ezután sem fogunk. Ez kb olyan szintü dolog, amit csinálsz, mintha az avataromból következtetnél arra, hogy verem a nőket, meg pedofil vagyok. Hát enyhén túlzás amit csinálsz.
Az 5 kedvencem :
- Vissza a jövőbe trilógia
- Született Gyilkosok (natural borned killers)
- Múmia
- Alkonyattól pirkadatig
- Gone in 60 sec
Most kezdjem a listádat - illetve az izlésedet, amit ez tükröz - fikázni? A Feart még nem láttam, gondolom azért, mert annyira reklámozták (hallottam már róla, de pl a szerveren sem láttam). A másodikról még csak nemis hallottam. Ismert film lehet... Blow, rémlik valami. Bálnalovas. Na ne nevettess. Felsö korhatár 12 év. Akkor már inkább a liló@sticcs, hunkabunka, wáikiki kistestvér. Az utolsóról is épp csak hallottam. Ment egyáltalán moziban?
Szóval ebből is láccik, hogy mennyire különbözö filmeket nézünk - és gondolom (meg remélem is), hogy nem csak ez a különbség köztünk. Szóval valóban no offense, de nem én kezdtem. Most sárral dobálhatjuk egymást a kaják, zenék, nők, stb terén is, de sztem fölösleges.
Csak a jövöben ne itélj meg (se engem, se másokat) az alapján, amilyen filmet néznek és amilyen film tetszik nekik. -
Notes
senior tag
Megnéztem. Nem nagyon tetszett. 1-től 7-ig szoktam osztályozni a filmeket (7 a legjobb) erre nagy nehezen adtam egy 4-est. Furcsa film. Nem áll össze egy egésszé a történet (lehet hogy csak nekem nem), de egyes epizódok egész jók, izgalmasak, látványosak. Kicsit amerikás, de hát azt tudtuk, hogy valószínűleg nem Bulgáriában fog játszódni. A vége viszont nem nagyon tetszett. Az egész filben szépen felépítik az UFO-kat, hogy milyen elpusztíthatatlanok, nincs ellenük semmi ellenszer, se tank, se helikopter semmi, aztán csak úgy kinyiffannak... Szerintem akik olyan technológiával rendelkeznek, hogy a villámok belsejében közlekednek azok nem fexnek ki egy két papucsállatkától.
Szal a vége csalódás, összességében közepes. -
Sanya
nagyúr
nagyon jó, hogy vannak ilyen topikok, ha nagyon izgulnál, hogy mi lesz a moziban, idejösz, és elmesélik neked.
-
shaft72
tag
No offense, csak bírom azokat az embereket, akiknek mindig az aktuális 5 ''blockbuster'' a kedvenc filmje. Gondolom a maradék 4 kedvenced a Gyűrűk ura trilógia, a Star Wars új részei, a killbill egy meg a killbill kettő.
Esetleg a Függetlenség Napja meg a Holnapután
5 kedvencem? Nincs kifejezett ötös toplistám. De a kedvedért:
- Fear & Loathing In Las Vegas
- Requiem For a Dream
- Blow
- Whale Rider
- Heaven & Earth -
Vangelis
félisten
Döntöttem a héten megnézem, ha törik ha szakad
-
jasszer
őstag
Hm... olyan valóban semmilyen volt ez a film. Néha már azthittem h komolyan lesz belőle vmi, de aztán... Amúgy... millió éves technikával ilyen taknyon elcsúszni - kizárt. Meg mikor a házban az ufók meredten bámulták a pörgő kerépkárfelnit h ''jéé, pörög...'' -ez volna a földönkívüli magasszintű intelligencia...
Nem figyeltem, de miért volt jó a véres izé amit szétfröcsköltek?
Szóval nem voltam kötözködős kedvemben, mégis vhogy átgondolatlannak tűnt a dolog. -
AMD!4ever
őstag
Azért birom hogy akiknek tetszett azok is mind irtak azért kifogásokat!
Olyat nemnagyon láttam akinek mindenféle fenntartás nélkül iszonytosan tetszett a film!
Öszintén,ki mit érzett amikor ment ki a mozibol?(nekem nagyon kellet pisilni!)
komolyan! az én érzéseim pár oldallal elörébb találhatóak amugy. -
TheReMiXeR
senior tag
Hú, hosszú volt átolvasni minden hsz-t... de érdemes volt...
Valahol ezt láttam : ''izlések és pofonok''
Na, pont erről van szó! Van akinek tetszik és van akinek nem.Én az előbbi csoportba tartozom. Alig várom már, hogy dvd-n is élvezhessem a falakon belül.
Aki szereti az ''ilyen'' filmeket, annak érdemes megnézni.
A SinCity-hez hasonló beteg filmekkel simán felveszi a versenyt... szó nélkül... -
Ck.
addikt
Még vmikor olyan április körül a moziban nyomták az előzetest, és ott még úgyvolt, hogy ''világok háborúja''. Miért kellett ezt megváltoztatni. Sztem a háborúja sokkal jobban hangzik.
-
shaft72
tag
Ekkora rakás szart Uwe Bolltól várna az ember. Ennyire széklet film utoljára talán a Tomb Raider volt. De ennek tükrében még az is egy megalitikus filozófiai értekezés. Büdös, átgondolatlan, agymosós, összecsapott CGI-s szar. Egy szemétdomb. A filmgyártás szégyene. Kár a celluloidért / tárhelyért / bármiért amire rögzítették, bármilyen fáért amit emiatt kivágtak, az 50000 lélegeztetőgépért amit ennek a filmnek a költségén venni lehetne, a 80 ezer afrikai éhező gyermekért akiket ehelyett el lehetne látni kajával. Egy utolsó szenny, Spielberg ezzel maximálisan lejáratta magát - legalábbis nálam...
-
Tive
csendes tag
Kellemes popkorn-múvi, semmi baj vele. Nem tudom mit vártok Spielbergtől, mikor csinált utoljára jót?
-
<MZ/X>
őstag
Egyébként a tripodok-at a Justice League-ből koppintották.
-
Kraptor
őstag
Szerintem egyszer megéri megnézni mindenképp. Ne várj sokat a filmtől és nem fogsz csalódni
Miután lehurrogtátok Tomikát elég fanyalogva ültem be, hogy nem lesz jó a film, de összeségében nem volt olyan rossz.
-
Arnold2
őstag
Mondjon akárki akármit,szerintem nézd meg magad és utána döntsd el hogy milyen.
Az én felfogásom a véleményről az hogy olyan mint a seglyuk.... Gondolom ismeritek.
Szerintem nézd meg és eldöntőd kinek van igaza. Hacsak nem is a story miatt akkor legalább a lenyügőző hang és képefektek miatt.
Na és akkor ha hasonlít a tripod a straiderre?!?! Akkor mivan? Már egyből szar a film?? Nem értem,hogy mindenben hibát kell keresni. Én a haverommal néztem meg és mindketten kiszurtuk a hibákat amit említetetek,de mi az egszet láttuk és tetszett!
Ha valaki a hibákra figyel és nem a filmre akkor az be van oltava filmnézés ellen és még a kákán is csomót keres. Az nem élvezi a filmet...
Jó az is igaz,hogy egy rakás embert lenyomtak,de véletlenül Tom Cruise családja életben maradt. Az az utolsó 5 perc tényleg szirup volt,de annak ellenére szerintem jó film votl.
Végre az a nem tipikus amerikai hősfilm volt,mint ahogy azt már előttem megfogalmazódott. -
Yutani
nagyúr
A HL2 meg a keleti blokk valóságának koppintása.
Szerintem értelmetlen dolog koppintásról beszélni, amikor egy valós, létező dolog vagy környezet jelenik meg több ''alkotásban''. Mind-mind a valóságból csippentett darabok, nem érdemes azon agyalni, hogy ki honnan koppintotta.
Ha megjelenne mondjuk egy Millennium Falcon egy akármilyen nem SW filmben, na az már koppintás lenne. -
-
Andie
őstag
Jaa, értem már mit mondsz. Igen, valóban szerencsétlen egybeesés HL2 után kiadni ezt a filmet, mert azonnal a játékra asszociál az ember. Mondjuk nekem eszembe sem jutott, azonnal a könyv ugrott be, hogy jéé, télleg ilyennek képzeltem (mondjuk ez ugrott be HL2-t játszva is). Éppen csak az a rémisztö Úúúúlááááááá hang hiányzott, amit a rádiójátékban hallani lehet. Pedig az a legdúrvább. Az ember csontjáig hatol a hang. (helyette lettek volna ezek a hangos nyekergések?)
A repülö lezuhanás valóban érdekes volt, és pont az ö autójukat nem ütötte agyon (bár a höhullám berobbantotta a pinceablakot) és égette el. söt, egy út el volt dúrva a törmelék közöttMeg az a közvetitö kocsi is érdekes betét volt. Pont volt felvételük mindenröl, aztán ahogy jöttek, úgy el is húztak, némi humorral füszerezve. hehe.
A pincejelenet is mókás volt, hogy egyedül ök rohantak az integetö faszihoz, aki elöször bátor patrióta volt, majd vinnyogó őrült lett, mellesleg pedofil beütéssel. (egyébként a könyvben is van egy ilyen ''pince-jelenet'', bár nem pince, hanem egy romos ház, ott találkozik egy tiszttel a föszereplö, stb).
Nomeg amikor a csajszi a fa alatt el akarja vinni a kislányt mindenáron?! Kezdtem unni a végén. Ott irtják az embereket a hátammögött, én meg leállok egy kislányt gyözködni mi? 5 percen keresztül, föleg mikor azt hajtogatja, hogy ott az apám. Jajh... -
Vangelis
félisten
Most már végkép nem tudom hogy megnzzem -e?!
-
c41r0^
őstag
ja és ami még észrevétel, de az idegenekre vonatkozik:
minden idegen (legyen az teljesen mind1, hogy jelenítik meg, melyik filmben) egymás klónja külsőleg
szerintem egy élőlény minél fejletlenebb, külsőleg annál jobban hasonlít egy-egy példány a faján belül (pl. két hím varangyra, krokodilra gondoljunk)
akkor ez az idegeneknél pont a másik véglet- annyira fejlettek, hogy a kinézetük teljesen egyforma, mert az evolúciós mutáció így hozta, ez a tökéletesség jegye? vagy csak könnyebb renderelni
-
lestaylor
csendes tag
Szerintem igenis jó film volt. Sokkal jobb, mint amire számítottam (gyújtó hangú beszédek, lobogó amcsi zászlók alatt előadott heroikus párbeszédek, hatalmas csaták, egyszerre beugró ötletek az idegenek elpusztításáról -elmaradtak). Ha jól meggondolom még az is eléggé furcsa, ahogy az usában ekkora siker volt. Hiszen többek között egy kisemberről szól, aki menekül az elől, ami elől mindenki menekülne. Valljuk meg őszintén, esélyük sem volt az embereknek. Itt darálás folyt ötezerrel, majd utána felhasználtak bennünket tápanyagnak. Egy-két idegesítő jelenettől eltekintve (szinte mindegyiket említettétek már, speciel nekem még az jutott eszembe, amikor a lezuhant repülő körüli hatalmas törmelékkupacban pont az az út maradt szabadon, ahol Tomék elmehettek) nekem bejött, tetszett, ennyi
-
c41r0^
őstag
rendben van, hogy ilyen részletesen taglalja a könyv a design-t, technikai megvalósítást, de a filmbeli környezet (ami a könyvben tehát az 1900-as éveket tükrözi, de itt nem!!), és a lépegetők együttes hatása váltja ki a HL2 feelinget, ami nem lehet véletlen - ez egyértelműen koppintás, mégpedig a játékból (félreértés ne essék, nem vagyok HL2-fan), de azt sem értem, miért...nem rég jött ki a játék sok emberben mély nyomokat hagyva, és egy ilyen ''koppintásszagú'' dolgot elkövetnek a filmkészítők...érdekes
-
Andie
őstag
Felhivnám neked is a figyelmed az eredeti könyvre, illetve az 1970-80-as években megjelent Galaktika könyvekre. H.G.Wells könyve az 1900 körül iródott. Elég pontosan, szinte csavarokig lebontva leirta a lépegetök (valamilyen oknál fogva itt tripodoknak titulált) külsö kinézetét, söt, némi müszaki müködési leirást is mellékelt, a történetbe szőve. Ugyanitt részletesen leirta a narancssárgás vöröses szönyeg jelenségét, mibenlétét, stb.
Tehát nyomatékosan kérem, ne a HL2-beli lépegetőket tekintsük etalonnak, a HL2 koppintotta a lépegetöket Wells regényéből. A Starcraft beli szönyeg dettó. Csak sajnos azok, akiknek eme játékok készültek 90%-ban fogalmuk sincs, még arról sem, hogy ez a könyv létezik. Ez nembaj, hisz nem olvashat mindenki tizen évesen világirodalmat, főleg nem mindet. Csak kérem ne állitsuk már határozottan, hogy a hl2böl lett koppintva a lépegető. Nem. Wellstöl lett koppintva a hl2-be, és a filmbe is. Jaa, hogy a filmbeli kisértetiesen hasonlit a hl2belire? Hát még szép. Ügyesen és figyelmesen olvasták mindketten az eredeti könyvet. Ezt javaslom nektek is.
Ez a filmbeli történet nagyon sok helyen sántit, ebben úgylátom mindenki egyetért. A legjobban abban sántit, hogy átültették a jelenben. A könyv az 1900as években élö emberek gondolkodásvilágát, technikai és értelmi szinvonalát tükrözi, ill az akkori technikai szinten hatalmasat üt a jelenség, a támadás, stb. nincs videókamera, nincs autó, nincs föld alatt pihenö robotmonstrum-sereg, stb. Mondom, érdemes elolvasni. Link fentebb.
Amit még dijazok a filmben, azon túl, hogy a lehetöségekhez képest ügyesen (bár sántitva) lett átültetve a jelenbe, ha már muszáj volt... szóval azt dijazom, hogy nem gyürte le az idegeneket a mindenható usa army, navi, nasa, stb, söt, csúfosan elbuktak, bár a végén azért 1-2 rakétával mégiscsak megadták az amúgy is utolsókat rugó lépegetőnek a kegyelemdöféstNem tudták meghazudtolni önmagukat. De alapjában véve nem volt eröfitogtatás, nem volt erödemonstráció, himnusz, elnöki bohóckodás, terrorista összeesküvés elmélet, stb. Söt, hatásosan érzékeltette milyen aprók és törékenyek vagyunk.
És szerintem szép volt az eleje és a vége is a filmnek, kellö keretet adott az - átirt - sztorinak. -
@rglaaf
veterán
A vélemémyem 2 szó B muvi ennyi
-
c41r0^
őstag
én is megnéztem...ilyen rossz filmet régen láttam már (na jó, a Boogeyman-t nem üti
)
ismét bebizonyította Hollywood, hogy csak a látvány a fontos, bár a design is lopott volt...lehet, hogy a könyvben említik a tripodokat, de a város hangulata, a hangok, pl. vörös téglákkal kirakott fal, maga a város hangulata, a tripodok design-ja, stb. Half-life 2-ről való koppintás, 1 az 1ben, valamint az idegenek vörös hálózata és kinézetük pedig a Starcraftból, a Zergektől vett ötlet és megvalósítása a vásznon...
übergagyi...
semmi történet, semmi RÁCIÓ nincs
előttem egy kollega leírta már a logikai bukfenceket, amivel teljesen egyetértek és ugyanezek fogalmazódtak meg bennem is a film nézése közben (egyenként, lézerrel gyilkolásznak; több milliárd éves technológiával írtanak; nem tanulmányozták a légkört és a benne élő mikro-élőlényeket, amik a vesztüket okozták, stb, stb.)
tipikus amerikai popcorn-mozi azoknak, akiknek a látvány a lényeg, ne is kelljen gondolkodni, mert az túl megerőltető két rágás közöt... -
Razor1
aktív tag
nekem pont az tetszett benne h nem a szokásos ámerikai story volt (kapcsolják a védelmi minisztert, hol az elnök, örült prof megtalálja a ''tudományos'' magyarázatot, kocsmából előkaparják az ex-deltás izomjózsit, akiről kiderül valójában rendes gyerek, és végül ő megmenti nekünk a világot, stb stb). sztem ebben az a nagy h egy baromi egyszerű történetet látunk az egyszerű kisember szemszögéből, nincs semmi ''tudományosan'' megmagyarázva, végig a hétköznapi ember alulinformáltsága és találgatása van jelen, ami sztem egy ilyen szituban tök reális. krúz és a kiscsaj nagyon jók benne, egyedül a tanyasi pincés rész volt kicsit túlspilázva, az nekem elég erőltetettnek tűnt.
-
Andie
őstag
Nos megnéztem tegnap este. Csak a 9-esre kaptam jegyet, de középre, és a leghátsó sorba (dupla ülések!! mint otthon a fotel
)
Ha röviden kéne jellemeznem : fantasztikus, fenomenális, überbrutál, lehengerlő, felforgató, odaba..ós.
Spielberg bácsi hatalmasat alkotott. Úgy vizuálisan mint audiálisanA sztori egy másik dolog, erröl majd késöbb.
A képhatások, a látvány, a hangok, a dübörgések, a zenék, a kresscsentók, minden a helyén van, én végig tátott szájjal néztem. Asszem még most is a hatása alatt vagyok. A végén úgy éreztem, hogy 5 perc volt a film, egy rövid, pörgös, fantasztikus jelenet, ami hatalmasat csattant.
Azthiszem ez a film meglesz dvd-ben nekem.
Történet : nos igen, amitöl féltem, bejött. De el tudtam, és el kell tudni vonatkoztatni az eredeti sztoritól. Nem is sok közük van egymáshoz, ami van, azis az eredeti rovására. Nekem akkoris hangulatosabb és izgalmasabb, amolyan feelingesebb a könyv. De a film nagyobbat üt. Viszont sajna van jónéhány logikai bukfenc benne, ahogy ezt már irták is elöttem. Csak néhányat emlitsek :
- ha több millió éve el vannak rejtve a gépek a földbe, azóta ezek a lények nem fejlödtek? miért van szükségük a többmillió éves technológiára? azóta már tuti kifejlesztettek olyan cuccot, amivel egy pill alatt letarolhatták volna a Földet.
- akik igy villám útján teleportálják magukat a földalatti gépekbe, azok majd biztos egyesével kapkodják el az embereket, mi? meg lézersugárral vadászgatnak..
- egy ilyen globális offenziva előtt egy ilyen fejlettségü civilizáció nem tájékozódik a klimáról? nem végez kutatásokat? nem gyözödik meg róla, hogy képes-e ott élni, ahova készül? Néhány nap alatt végzett velük a virus. ez elég gyorsan kiderült volna, ha idejönnek kémkedni elöször.
Aztán van néhány bug isPl : a mechanikus karóra megáll, de a digit videókamera müködik? (fószer filmezi a tripodot az utcán). Aztán a 67es mustang miért áll le? Nincs benne - hálistennek - semmi elektronika! Gyújtáskábel, akksi, azt kész
Azért azt a verdát bevállalnám... az álomkocsim
Összefoglalva : mindenkinek nagyon nagyon ajánlom, hogy nézze meg, méghozzá moziban. Félek, otthon filmben nem üt ekkorát. Viszont továbbra is javaslom mellé (előtte?) a könyv elolvasását! -
Lala6
őstag
Húú gyerekek ez a film minden pálmát visz. Rég láttam ehhez fogható ''rossz''(finoman fogalmaztam) filmet. Iszonyat, kár volt megnézni. Amilyen reklám kampányt csináltak neki, annyira sz@r. Nagyon vártam pedig...nuku eleje, nuku vége és kiabálnak mindig, meg mindenki sík ideg. A történet elég gagyi...
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Nos, ha a filmről akartok véleményeket, elmondom a sajátomat. MEgnéztem tegnap este a DP nagytermében. A film hangjai nagyon ottvannak, a képek is nagyon jók. A tripodoknak tényleg erőteljesen Half-life beütése van, ezen kicsit csodálkoztam is. Az idegenek egész hihetők, Cruise elviselhető. Ami idegesített: a főhős mindig megússza, az ő autója minidig működik (még akkoris, amikor repülőgép zuhan a házra, akkor is ép.
A vége pedig elég elcseszett lett, nekem is a jelek ugrott be róla azonnal.
Az eredetit még nem olvastam, de hamarosan megteszem. -
Pacák
senior tag
A Half Life 2 -ből már ismerős volt a tripod - az idegenek meg a Függetlenség napjából.
Ennyit a látványról.
Egyébként a korhatárt eltolnám 16 évre, abban a korban már talán jobban felfogná egy fiatal, hogy pontosan mit lát.
A többiről majd akkor nyilatkozom, ha el is olvastam. -
Andie
őstag
Ma megyek este megnézni. Gondolom az elmúlt napokban sokan megnéztétek, néhány szubjektiv véleményt szivesen látnék!
-
Andie
őstag
H.G. Wells : Világok Harca (eredeti!!!) : Bővebben: link
Tessék elolvasni! 1-2 óra alatt megvan.
De csakis nyugis körülmények között, ahol télleg bele tudod élni magad az eseményekbe, szófordulatokba.
Aztán várom a véleményeket.
Addig énis megnézem a ''filmet''. -
Andie
őstag
Na, mingyár megkeresem nektek a könyvet...
És ez érvényes a Galaxis utikalauzra is!!! Rémes, hogy mér filmesitenek meg valamit, ha az egészet elbaxxák -
Gabró
tag
A filmet vetítik angolul.
Balassagyarmaton, a Madách moziban Kár mert szívesen megnézném úgy is. Annak ellenére, hogy frankó volt a szikron.
-
Gabró
tag
válasz
AMD!4ever #55 üzenetére
Nah pont a Jelek miatt mondtam a vizet. Nekem az nem tetszett
Azt a H&S-s filmet nem láttam.
Egyébként, ha már a reklámoknál vagyunk, attól féltem ez a film is a reklámokról fog szólni. Port.hu-n az a kép is fenn van, ahol a Cruise áll egy MAZDA mellett és tökéletesen leolvasható a márkajel a kocsiról, ráadásul a háttérben is egy 6-os van.
De szencsére (vagy csak én nem vettem észre) erről szó sincs. Nem minden autó mazda a keleti parton, és még a mogyoróvaj márkája is ismeretlen volt. -
AMD!4ever
őstag
Nem csak ezért élvezhető egy film nekem se,jo volt az idegen feeling,de akkor például a Mel gibson ufos filmjében(a cime nem ugrik be) abban ez sokkal jobban le volt festve szerintem.
a vizlocsolásrol meg annyit:Volt egy film a Davi duchovnyi játszott benne cime evolucio. az idegenek kiirtási modszere Head&shoulders-el valo lelocsolás...
na ez talán überelheti a világok harcát! -
Gabró
tag
válasz
AMD!4ever #52 üzenetére
Az nem baj, nem kell minden film végére egy lángoló űrhajó
A Happy End sem volt akkora mint amekkora szokott lenni. Bár a végére valahogy előkerült a srác is.
Mod:
Ez mi az aláírásodban? LOOOL 1695nap (kezdtem 2005.0625)
valami visszaszámláló, netán egy ''rejtett jel''?
[Szerkesztve] -
AMD!4ever
őstag
Durva hasonlattal:
Olyan mint egy rossz pornófilm! A végén elmaradt a tüzijáték... -
Gabró
tag
válasz
AMD!4ever #48 üzenetére
Nah pont ez az....nekem nem csak akkor élvezhető egy film, ha E.T. a kamerába néz és azt mondja: ''ki fogunk írtani titket, mert az anyabolygónkat feléltük, és a Ti bolygótok pont ideális nekünk''.
A ''legerősebb állam'' pont negatív festésben jelent meg.
jobb lett volna, ha látod vonaglani a zöld emberekt ahogy Zewaval törlik az orrukat?
Vagy ha azt mondják, hogy a vizet nem bírják, és elkezdik őket locsolni.
Az nekem is furcsa volt, hoy csak a TC ment le a picébe...de hát Istenem, ilyen a szerencse, no meg a forgatókönyv. Elég nagy volt ott a kavalkád, lehet, hogy nem vették észre. Mindenki csak minél távolabb akart kerülni. -
Kraptor
őstag
HL2 feeling akkor is jó volt
Mondjuk a story nemlétét én is hiányoltam, pedig tuti, hogy lehetett volna valami jót kitalálni mert adva volt, nagyon is. Mióta itt voltak már a tripodok, miért jöttek, mi volt az a vörös inda izé, miért a bacitól nyúltak ki, stb, tehát elég jó kis storyt is lehetett volna keríteni az egésznek.
-
AMD!4ever
őstag
Igen,és ha uszkáltak akkor hogy lötték bele a föld héján át a kapszulákat???
De ha nem uszkáltak akkor is hogyan????
És min jöttek ide a földhöz az ufók? Felhőn? Viilámon?
És hogy élte tul TC fia??
És Mi lett Tim Robbinsal??
a kiscsaj viszont szeintem nagyon nügyesen játszotta a szerepét!!!!!!! Ö volt a legjobb és Tim robbins! -
AMD!4ever
őstag
Én is érdekesnek véltem amikor például futnak vagy 200an egymás mellet és a TIM Robbins integet hogy ide gyertek.. Pont TC halja meg és Seeeenki más. és csak ök mennek le a ''biztonságos pincébe'' (mindenki másnak büdös volt?)
De itt is volt ''Legerösebb állam''
és jo hogy nem volt katonai xxxxxx vegyület mert az ufocskák csak ugy spontán(mondjuk a náthátol) purcantak ki (de zt is csak ugy elmondták a végén)
És még valami: Mi volt a ufok célja?
Ipari Vámpirkodás???
És ha kinyulik minden ember, utána???
Ekkora fost még nem láttam!
A függetlenség napjában legalább volt konkrétum!!!(a jul4es hülyeséget mondjuk én se birtam!!!) -
Gabró
tag
Nem baj, szerintem ettől lett érdekes az egész.
Nem rágták az ember szájába, hogy az xxxxxx kódszámú hiperszuper kísérleti katonai vegyület írtotta ki őket.
Nem volt a hiszti, hogy ''jaj úristen megtámadtak minket'', nem látjuk ahogy észleli az idegeneket a Pentagon, a NASA, Moszkva és egy őrült csillagász valahol Alaszkában.
Nem volt a ''helyezzük az elnököt biztonságba''.
Az elnök egyszer sem mondott beszédet.
Örültem, hogy nem volt: karácsony, hálaadás, július 4.
és nem volt szerelmi szál!
Egy szálon futott a történet és végig fenn tudták tartani az érdeklődést bennem. -
AMD!4ever
őstag
Hátborzongató Hl2 feeling? ez olt a film össszes pozitiv tulajdonsága???
ÁÁÁ köszi de ilyen lapos sztorit és ilyen 0 befejezést már rég nem láttam!!!!
Mit várok egy filmtöl?
Megrémitsen,szorakoztasson,elgondolkottasson,
ezek közül még egy se (még nyomokban sem) volt fellelhető ebben a filmszerű izében!
Tééleg ez Spilbi csinálta???? vagy csak a nevét adta hozzá hogy paramounték elfogadják???
Ezt a filmet a ''repülö csészealjak támadása ''cimü alkotás is legyalázza a vászonról!!!
Ha már átirják a sztorit (XIX böl XXIik századba) akkor miért nem fejezték a forgatókönyvet normálisan?????
mert megérdemeljük hogy itt legyünk...Ufók kampec aztán ennyi volt....
''Hééé látja a madarakat?.... nincs pajzsuk!...úú nehéz nap elé nézünk....'')
puufff 1 perc és fexik a HL2 TRIPOD.
És még a hangja is ugyanaz!!!
ehhh
Bocs ha valakit megbántottam,de ezek után elolvasnám a könyvet komolyan! Mert csak jobb lehet!!! -
Andie
őstag
Csak nehogy kideritsétek, hogy a filmet csinálták a HL2 után!
Wells eredeti regényében is voltak ilyen 3lábú lépegetők, és a valve innen koppintotta az ötletet. Tehát elöször volt a tojás, aztán a tyúk, vagy hogy
Nemmintha létkérdés lenne, de nagyon zavaró és dühitö tud lenni, ha valaki a koppintásban isteniti a trükköt/megoldást/stb, és közben nemis tud az eredetiröl.
Mindenkinek ajánlom az eredeti regényt! Nincs 100 oldal, és fantasztikus jó! Én egyenesen beleéltem magam a 100évvel ezelőtti emberek gondolkodásába, világába, és félelmetes volt - az amúgy 21 sz.i ésszel viccesnek tűnő - idegeninvázió. És igenis jó volt, hogy a Marsról jönnek. Ágyúgolyóban! -
woodpaul
őstag
-
Kraptor
őstag
Holnapután az az mikor nagyon hideg lesz a földön? Hát azért egy kicsit ez jobb mint az. Mondjuk abban igazad van, hogy mindkettöben embertömegek menetelnek.
Szerintem a film nem volt olyan rossz. Tom Cruise kimondottan jól játszott, de lehet, hogy a magyar szinkron is segített, mert angolul néha tud egy kicsit ''cheesey'' lenni.
+++Ne olvasd tovább ha nem láttad a filmet++
Azok a tripodok nagyon barok voltak, főleg az üzemanyaguk. Egy-pér részlet a filmből nagyon Half-Life2 volt. A tripodok meg a hangjuk, meg ahogy ott sétálgattak a városban az nagyon ott volt. Szerintem annyira nem volt rossz, de egy kicsit hülyén éreztem magam a film végén. Olyan érzésem volt mintha egy játékot ''játszottam'' és nem egy filmet néztem. A történetet egy kicsit hiányoltam, de szerintem megéri megnézi.
[Szerkesztve] -
Gabró
tag
Simán lehet rá jegyet kapni. 20 perccel kezdés előtt kaptam jegyet egy 16 soros terembe a 13.sor közepére, és a jobbomon nem ült senki (balra tőlem ismerősök).
Igaz péntek délben.
Nem életem legjobb filmje, de sokkal jobb mint a Jelek. Nekem tetszett. Izgalmas, és le tudja két órára az ember figyelmét. Cruise bácsi pedig szerintem jól játszik benne. -
woodpaul
őstag
Nemrég jöttem a moziból... Kísértetiesen emlékeztet a Holnapután c. produkcióra. Akinek az tetszett, annak ez is fog. Jómagam egyiktől sem dobtam hátast.
-
Kraptor
őstag
Most nézem, hogy ezt nem játszák Angolul? Ez fura...
-
Kraptor
őstag
Hát nem azt mondtam, hogy egyszerű volt....
, de billiáns az biztos
Elvileg lelehet tölteni az eredeti rádiójátékot. Innen: Bővebben: link -
[lAyCsI]
addikt
Bár nem vagyok oda Mr. Cruise-ért, azért nagyon várom a múvit,
de szvsz csak jövő héten fogjuk megnézni, amikor már lehet a 3. sor utáni
helyekre is jegyet kapni -
BobChemistry
őstag
mirol szol a film?
-
Steve-S
tag
Egy interjúban olvastam, hogy mivel jelen időben játszódik a cselekmény, ezért ahhoz is igazodik! Tehát mivel ma már tudjuk hogy a marson valószínűleg nincs intelligens élet, ezért csak simán valamilyen földönkívüliek lesznek, de nem marslakók! Amúgy a technikai kivitelezésekre én is kíváncsi vagyok!
-
Steve-S
tag
Na, látom nem tűnt el a süllyesztőben a topikom. Csak érdemes volt megnyitni!
Holnap lesz a premier! Valszeg csütörtökön vagy pénteken benézek a moziba megnézni! Már nagyon várom.
Tom Cruise szerintem jó színész, de némelyik filmben tényleg nagyon szarul alakít ezt én is elismerem! Amúgy engem meg nem érdekelnek a pletyka lapok, hogy mit írnak erről meg arról a színészről. Ha a filmvásznon jól alakít, akkor nálam már elnyerte a tiszteletet! -
_az
senior tag
na bekker kezdek kiakadni a tomkrúzra. amiatt a pöts miatt egyre kevébé érdekel a film. má megint nézek valami filmes oldalt oszt ott virul a feje, hogy parádézott a kretén szektájával... ezzel reklámozzás a filmet, hogy mindenfelé balhézik??? bázzeee...
-
Obi-1
őstag
Szvsz Tom Cruise elég rendesen alakít a jó filmekben:
Jerry Maguire
Született Július 4-én? (Ezt nem láttam még.)
Rain Man.
Akciófilmekben nem tud produkálni. -
Andie
őstag
Hát azért ennél bonyolultabb volt.
Az egész rádiójátékot leadták, és pont a hangeffektek (amik beszürödtek ugye a stúdióba) voltak annyira élethüek és meggyözöek, hogy pánik tört ki, pl NewYorkban.
Könyvfeldolgozás : sztem nem volt, és nemis lesz tökéletes.
Galaxis leirásomat lásd abban a topicban. -
Kraptor
őstag
Gondolom azt mindenki tudja, hogy a ,30as években kinn amcsiba ez egy rádiós műsorvezető előadta az adásában és annyira jól adta elő, hogy bekajálták az egészet és a nép elhitte, hogy tényleg jönnek a MArslakók
[Szerkesztve] -
Kraptor
őstag
Igen, elég sok helyen.
Ja és még valami...
Bővebben: link -
spirit007
senior tag
Nekem megvan az 1954-es feldolgozás .
-
Biaggio
őstag
A film magyar oldala:
Olvasható valahol a neten röviden a történet magyarul vagy angolul? -
TheReMiXeR
senior tag
Tőlem fikázhatjátok a szinészeket...
...de én akkor is várom már nagyon a filmet!
Ha az ilyen ''témák'' igazán érdekelnek, akkor teljesen mind1, hogy ki is játszik a filmben... szerintem
Valszeg Szpilgerg kománk neve nem véletlenül van ott a ''közelben''... -
kapcs-ford
őstag
Madagaszkár az év filmje!
-
-
_az
senior tag
nem a tomkrúz miatt nézem meg.
amúgy a rainman szvsz tök jó volt részéről.
persze az mi2 beli sziklafalon ugrálós-vigyorgóst nem lehet felülmúlni
amúgy meg egy nagy majom. amiket az utóbbi időkben hallani róla a filmes hírekben... broáf... -
faster
nagyúr
válasz
Predator666 #7 üzenetére
Ezek szerint én kő egyszerű ember vagyok.
-
Superman
nagyúr
Én is vártama filmet egészen addig, amíg meg nem tudtam, hogy Tom Cruise lesz a főszereplő. Tom ''Koktél'' Cruise még egyetlen olyan alakítást nem nyújtott, ami említésre méltó lett volna. (A leggázabb talán az ''Egy becsületbeli ügy'' volt, ahol a közös jeleneteikben Jack Nicholson egyszerűen lejátszotta a vászonról...)
Persze itt a speciális effektek maj elviszik a pálmát és talán nem derül ki mennyire rossz színész is a média által sztárolt és megcsinált Tom.....
[Szerkesztve] -
Predator666
aktív tag
-
Bikerman
aktív tag
Mi maj1 akkor fogjuk megnézni, amikor megyünk nyaralni. Asszem júlis 19.
-
Andie
őstag
Megérdemelne egy újat, ha nem baltázzák el...
Nagyon félek tőle, igy a galaxis utikalauz után.
Egyik kedvenc történetem, az eredeti Wells féle, egyrészt nyelvezet, másrészt korát megelőző viziói és technikai ötletei miatt. Olvastam magyarul, angolul, imho fantasztikus könyv. Megszereztem a hanganyagát is (ahol a narrátor mesél, és a háttérben hangokkal, zajokkal kisérik az eseményeket), 2cd-s, hát félelmetes.
Uuuuuuulááááááááááááááá!
Ezután olvasva a könyvet, még rémisztöbb, ahogy beleéled magad az eseményekbe, az akkor élt emberek bőrébe, ahogy szembesülnek egy idegen civilizációval, és annak technikai fölényével. És a megoldás sem utolsó, hogy ugyebár egy... de nem lövöm le a poént, szóval hogy nem a mindenható nagy amcsi hadsereg bánik el az ufókkal, hanem valami más.
Az már a trailerek alapján sem teccett, hogy átrakták jelenidöbe az egész sztorit. Számomra már ezzel elveszett a feeling egy része. Hálistennek (sajnos?) nem mutattak a marslakókból semmit abban a trailerben, amit én láttam, sem a lépegetőkből, sem a lebegő masinákból. Remélem legalább ezt jól megcsinálta Spielberg papa. Mindenesetre nagyon kiváncsi vagyok, és várom a filmet. -
Steve-S
tag
Június végén mutatják be az amerikai és magyar mozikban egyszerre. Én már nagyon várom! A Függetlenség napja egy kicsit gázos volt szerintem. Ez biztos felülmúlja majd mindenben! Most néztem meg az egyik trailert, akit érdekel itt találhat több infót a filmről: [L]http://www.waroftheworlds.com[L] A trailer alapján izgalmas filmnek ígérkezik. Amúgy H.G. Wells regénye alapján készült és Tom Cruise lesz a főszereplő, ami még egyok arra hogy érdemes lesz megnézni.
Várom a hozzászólásokat, ki mit gondol a filmről? Tudtok-e még valami hasznos infót róla?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest