Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen mosógépet vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Egy ház új téglaruhája
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunmyke
aktív tag
Nekem volt X-fi audio-m gamer-em és most platinum-om van. Creative T7900-on használom. Audio szerepelt a leggyengébben, hangzásban sok gond volt, és nehéz volt belőni a mélyet. Gamer-ben minden jó lett, hangzás minden tökéletes lett. Platinum kicsivel lett jobb, minimálisan, de a körítés miatt megérte. A térhangzás egész jó dolog, legalábbis nekem bejött. És a realtekes hangkarik igen vacakul szóltak vele. A gamer és platinum alatt nagyon jó a hangelosztás hangszórókra. És itt jön képben a CMSS-3D is, ilyenkor nagyon jól jön. mp3-at szépen szólaltatja, egyenletesen. Fülhallgatóra alkalmatlan ez a hangzás, én is tapasztaltam. Fülhallgatóra csakis kizárólag sztereó hangzás jó, szerintem...
A térhangzás kinek jön be, az meg ugye kinek a Papp kinek a Pappné, valakinek meg Anettka..."A lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll..." // Hofi
-
Raymond
félisten
"A CMSS-3D is egy gyenge próbálkozás, köze sincs ahhoz, mint amit egy tisztességes 5.1-es fejes nyújt."
Ez mondjuk szerintem messze nem igy van. A terhatas fules alatt az ami nekem a legjobban tetszik a kartyaban. Mondjuk sokan nem allitjak be helyesen es akkor szarul szol. A helyes beallitas mondjuk CoD4-nel:
- Windows Vezerlopultot 7.1-re
- Creative Speaker Settings Headphones-ra es a "Synchronize with Control Panel" opciot kikapcs!
- CMSS3D aktivalva
- Jatekban "Use Windows Settings"Ilyenkor az tortenik hogy a jatek legeneralja az 5 vagy 7 hangszoronak kello hangot es kikuldi a kartyara. A kartya meg fogja azt az 5 vagy 7 jelet es feldolgozza hogy a szetereo fulesbol is onnan szoljon ahonnan kell.
A klasszikus hiba amit sokan vetenek az az hogy Headphones beallitast hasznalnak a jatekban es akkor perszehogy szarul szol. A kartyanak mar nincs mit feldolgoznia mert eleve (jobb esetben HRTF) szetereo jel jon es arra rakja meg ra a CMSS-t.
XP alatt, nem Vista-zok egyelore
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Eagl3
veterán
De az egyszerűen nem létezik, h. rendelek egy winyót, megjön de ki van ntörve az olvasófej.
Ezzel párhuzamosan megjön a hangkari ami rosz.
Mindkettő visszaküldve majd a 2. winyó is döglött. Ezután 1 hétre jön az új hangkártya ami elvileg megint szar...Az alaplapom nem ölheti meg ugye? Akkor mindent vinne elileg.
+ tápcsatit ti rádugjátok a hangakrira? -
-
Cadal
őstag
Igen, kicsivel fentebb írták, hogy az X-Fi xtreme audió nem jó vétel, de a gamer-ről nem olvastam ilyen kritikákat. Valaki esetleg, vélemény?? X-Fi Xtreme Gamer, vagy Asus Xonar DX
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Nem tudom honnan vetted ezt a baromságot, de ha összehasolítod a specifikációit a két kártyának: [link] és [link] remekül látszik, hogy az X-ram-ot leszámítva megegyezik (ami összhangban van azzal, amit erről a kártyáról írni szoktak).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
törölt tag
Mindkettőben (Music, Gamer) a CS4382 DAC van.
Én egyébként eredeti, dobozos Music-ot vettem még anno, de hogy őszinte legyek, ez sem közelíti meg a jó, igényes zenei hangzást. Ahhoz ennél sokkal több kell, valami jó kis multibites cucc (főleg a régebbiek közt, újak közt ritka), sigma-deltás DAC-okat (CD-playereket) el lehet felejteni, nem igazán tudják azok, mi fán terem a zene, csak épp ezek költséghatékonyak. -
Egon
nagyúr
LOL, pontosan tudom, mit csinál a DAC. Ha különböznének, akkor a specifikációban ez tükröződne (tudod, a bitek meg a kHz-ek eléggé jellemző DAC-specifikációk... ).
De látom, mások is írják, hogy ugyanaz a DAC van a kártyákon."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
törölt tag
Lehet van némi fogalomzavar itt:
A DAC (vagy D/A-konverter) önmagában tényleg egy chip.
Viszont nemcsak ez a döntő szempont, hanem a köré épülő elektronika is. DAC afféle szükséges, de nem elégséges feltétel. TDA1541 egy nagyon jó kis DAC, de abból is tudtak kihozni rossz hangot (most nem jut eszembe melyik philips az...). A Music és Gamer áramköri felépítését, bevallom, én nem tanulmányoztam, de az igaz, hogy tényleg lehet merőben más a kettő hangja, szóval nem kizárt. Bár én még nem hallgattam a Gamer-t. -
törölt tag
Bocsi, lehet az előbb nem egyről beszéltünk, illetve én Az Audio Console nekem is működik, de a Creative Volume Panel, ahol lehet állítani az EQ-t meg ilyesmik, az nem megy! Audio kártyánál XP alatt automatikusan Entertainment módba vált, és nem is lehet más választani, de itt most azt írja nem támogatott a hangeszköz
-
audi100td
nagyúr
Akkor azt szeretném kérdezni, hogy van-e értelme váltanom Xtreme Musicra?
Z-2300-as rendszer mellett. Elite Prora nincs pénzem, vagy mit érdemes 25k-ig venni?Kimérni, hogy lehet a hangkártyát? Rightmark Audio Analyzerrel, hogy tudok olyan tesztet csinálni, mint a PH tesztben?
-
audi100td
nagyúr
-
Egon
nagyúr
Nem értem mit értesz a "4-es körüli" áramkörön. Összehasonlítottam a két Gamer-t, és egyetlen chipet leszámítva, a kártya végén levő részekben különbözik csak (ahol az X-ram van). A DAC körül ugyanazok az alkatrészek vannak (már amennyire a netes 1024*768-as képekből meg lehet állapítani). A kondik kapacitását nem tudtam képről megítélni, de méretre és darabszámra kb. megegyeznek.
Konkrétumokat kellene írnod, mert ez így csak félrevezeti a népet."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Értem, tehát eddig kamuztál. Érdemledes válasz híján, erre kell gondolnom.
Ezzel csak az a baj, hogy félrevezeted azokat, akik nem veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek a témának."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
atoka1
tag
Megnéztem Everestel az Extreme Gamert, és arra lettem figyelmes, hogy DirectX Hang menüpont alatt csak EAX 3.0 -ig bepipálva. a 4.0 és 5.0 nincs. Továbbá a Creative System information programmal a Multimédia Wave Out Devices alatt, támogatott formátumoknál ezt találtam:
Supported formats:
- 11.025 kHz, mono, 8-bits
- 11.025 kHz, mono, 16-bits
- 11.025 kHz, stereo, 8-bits
- 11.025 kHz, stereo, 16-bits
- 22.05 kHz, mono, 8-bits
- 22.05 kHz, mono, 16-bits
- 22.05 kHz, stereo, 8-bits
- 22.05 kHz, stereo, 16-bits
- 44.1 kHz, mono, 8-bits
- 44.1 kHz, mono, 16-bits
- 44.1 kHz, stereo, 8-bits
- 44.1 kHz, stereo, 16-bits
- 48 kHz, mono, 8-bits
- 48 kHz, stereo, 8-bits
- 48 kHz, mono, 16-bits
- 48 kHz, stereo, 16-bits
- 96 kHz, mono, 8-bits
- 96 kHz, stereo, 8-bits
- 96 kHz, stereo, 16-bitsnyoma sincs 24 bit-nek!
Ez így jól van, csak akadékoskodom, vagy nálam hibádzik valami? Remélem nem hibás a kártya... Légyszi nézzétek meg, hogy nálatok mit mutat.
Nálam XP SP3 van fönn, 2008augusztusi DirectX, X-FI driverek is a legfrissebbek, és a 4.60 as everestel néztem.
atoka
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Milyen egeret válasszak?
- Gyúrósok ide!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest