Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kr/\toS
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Jah a legbikább auzeneken is rajta van.
Egyébként egy ismerősöm is most vett Xonart "mert sok jót olvasott róluk, meg volt 1 teszt(logoutos írás) amiben jobbnak hozták ki mint az X-fi-t" Hát no komment.
Xonar hype powa. Nagyon sokan bedőlnek a floodnak, ahelyett hogy szakmai megközelítéssel körüljárnák a témát. Nem véletlen építik Auzenék is a Home theater monsztereiket X-Fi procira. -
JaniACE
tag
Jól emlékeztem
SoundStorm -
Oliverda
félisten
A PC nem X-BOX, tehát nincs Dolby Digital-os játék. Amúgy ez nem külön progi hanem funkció amit szinte az összes újabb kártya támogat már csak a régebbiekhez kell beszerezni a liszenszet.
Nem, nem lehet mindent megcsinálni az alaplapi gagyikkal. Digitális kimenet ide vagy oda. Pont úgy mint ahogy egy 6600GT-n nem néz ki olyan jól a Dirt 2 mint egy 5870-en. Képet ad mindkettő csak minőségbeli eltérés van.

Bő egy hete kicsit feljebb pont egy másik tagnak mondtam el: [link]
-
ProdyG
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
azt hittem a játékok hangjai alapból kimennek, mint pl dolby digital, ha a játék támogatja azt. nem csak egy külön progival....
de amúgy ha csak a digitális kimenetet használjuk a hangkarin (mert ennek a proginak ez a célja), akkor nincs értelme 20 ezerért X-Fi-t venni, mert ezt meg lehet csinálni egy alaplapi cuccal is. csak ahhoz meg nincs megfelelő progi tudom.....
-
ProdyG
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
én azt hittem hogy az analóg jelet alakítja vissza digitálisra vagy ilyesmi.
még nem próbáltam soha, de egy játék, ami támogatja az 5.1 hangot, annak a hangja nem megy ki rendesen spdif-en, 5.1-ben alapból? tehát erre kell ez a progi?
mert akkor értem a dolgot, de mp3-at DTS-be konvertálni sztem tök felesleges, az mp3 kimegy rendesen spdif-en, nem? -
JaniACE
tag
Másra.

Pontosabban DTS-re vagy DD-ra konvertálja az emu2k1(k2) által előállított sokcsatornás hangot, és átirányítja azt a sztereó digitális (vagy optikai) kimeneti csatlakozóra. Ezt szépen rá lehet kötni a digitális bemenettel rendelkező házimozierősítőre. és máris lesz sokcsatornás hangja nem csak a DD vagy DTS hangú filmeknek, hanem a játékoknak és egyéb hangeffekteknek (mondjuk CMSS3Dben felkonvertált .mp3 zenéknek). -
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Most bukkantam rá erre a creative oldalán : [link]
Ha jól emlékszem akkor az X-fi xtreme music hangkártya (ilyenem van) hardveresen nem támogatta sem a DDL -t sem a DTS connect -et. Ez a fejlesztési lehetőség tehát csak szoftveresen teremti meg a lehetőséget a kártyának, azaz a CPU ra terheli rá a munkát, vagy eddig is képes lett volna rá a kártya, csak elfejtették rátenni
. Illetve használja / megvette e valaki már ezt a funkciót valamely X-fi kártyájához? Mai árfolyamon kevesebb mint 900 ft és DLL + DTS connect egybe, ha jól láttam kiírva. Így nem annyira húzós
. -
Petiqe
tag
Egy két dolog cserélve lett a gépemben Alapalap,proci,meg hűtés és vista64bit helyett win7 lett.Azóta ha a proci terhelve van egy zúgás hallatszik a hangkártáyn,nem az integrált,X-Fi Elite Pro.Fülhalgatón és hangfalon is hallatszik.Valamit ötlet hogy mit tehetek ezellen ? Azelőtt ilyen nem volt tutira.
-
k.t.a.
senior tag
Az a kérdésem, hogy mi a helyzet a kártya és a Windows 7 kapcsolatával? Nekem még egy Audigy 1-es van, és ahhoz, hogy megszólaljon a mély is, egy tákolt driver-t kell használjak. Ennél a karinál is így van?
Ezt néztem ki magamnak:
Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio PCI-e OEM
Mintha valahol hallottam volna, hogy a videókarik tudják zavarni, de nem tudom, hogy ez csak mítosz, vagy valóság, és hogy ennél a típusnál is probléma-e?Előre is köszi a válaszokat, mindjárt nekiállok átböngészni a fórumot, hátha volt már kérdés.
-
-
Piet_
tag
-
Piet_
tag
(#7244) ezzel kapcsolatban ne is várjak választ?

-
emre33
addikt
válasz
huskydog17
üzenetére
Igen

De ezt megfeleően kell beállítani, csak akkor fog müködni -
Oliverda
félisten
válasz
huskydog17
üzenetére
Feladatkezelő
-
Oliverda
félisten
válasz
huskydog17
üzenetére
Ezekhez biztosan. Nem tudom hogy más dirver-rel megy-e. Próbáld ki, legfeljebb visszamásolod az eredeti fájlokat ha nem megy.
Elvileg nem terheli a CPU-t és jobb a hangminőség.
-
Piet_
tag
Sziasztok!
nekem az lenne a kérdésem hogy lehet-e csinálni az x-fi xtreme musicból platinumot és ha igen akkor hogyan mivel ugynaz mind2nek a modell száma. Bocs ha már ezt kérdezte más is nem olvastam vissza
Válaszotokat előre is köszönöm! -
GyureX
tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy X-Fi Titanium Champ Edition. (enyém volt, de eladtam)
Nálam tökéletesen működött, viszont az illetőnél, aki megvette nem jó az i/o panel.
Ezt írta:"A panelen a LED-ek világítanak. Tehát az első gombnyomásig, ha a szoftverben állítok valamit, ki-be kapcsolom a Game-módot, CMSS-t, Crystalizert, akkor a LED-ek az aktuális állapotnak megfelelően világítanak, illetve alszanak el.
Akkor a hangerőállító is teszi a dolgát.A probléma az első gombnyomással van (legyen az bármelyik is). Onnan kezdve se kép, se hang. Mármint a panelról való működtetésre vonatkozóan. Nem reagál semmire."
XP SP2-t használ, multiméterrel lemérte a kábeleket is, azok is jók, kipróbált már egy rakat drivert, de ugyanez.
Ötlet bárkinek?
Nekem kifújt, mert én még mindig azt gondolom, hogy valami szoftveres gond van, hisz nálam jó volt, és azt se hiszem, hogy ő rontotta el.Előre is köszönöm, ha tud valaki segíteni!
Üdv!GyureX
-
Gabás
addikt
-
Oliverda
félisten
"Ha jól értelmezem, kell nekem egy kx driver + a redocneXk – Realtime 5.1 ac3 Encoder 2.05."
Rosszul. Nem tudom pontosan hogy mik ezek de biztosan nem jók arra amit mondtam.
A hangkártyának kell támogatni a DD Live vagy DTS Connect enkódolást és akkor egy kattintással működik a dolog.
Ez a driver csomag kell hozzá valamint meg kell venned a liszenszet az enkóderekhez ami kb 1000 forint.
-
Osynho
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Próbálkoztam ezzel-azzal ,de nem jártam sikerrel. Ha jól értelmezem, kell nekem egy kx driver + a redocneXk – Realtime 5.1 ac3 Encoder 2.05. Feltettem a kxdrv3550 drivert, de recserős a hangja + nem tudok dts, ac3 hangot átküldeni spdif-en keresztül. AC-3 passthru módnál van spdif 0,1,2 mód, nemtom melyik micsoda, de egyikkel se jó. A redocneXk el se indul, mert "MFC71.DLL nem található". Van vmi ötletetek? Bocs az OFF-ért

-
partyphoto
tag
Hi!
Xtreme Music-hoz szeretnék I/O előlapi konzolt, beszerezhető-e még?
thx a segítséget!
-
Osynho
addikt
Örülök, hogy egy kis vitát sikerült generálnom a témában, mert így legalább okosodom a témában
Összegezve, játékok alatt lenne számottevő hátrányom, ha az alaplapit használnám. Nem tudom, h ezért megérne-e venni egy új kártyát
Szóval az EAX-ot én használhatnám digitális kimenet + erősítő kombóval is? Igazából eddig nem foglalkoztatott a dolog, mert vagy 2.1-ben, vagy PLII-ben használtam játékoknál. De azért kipróbálnám, hogy milyen, ha van rá lehetőség. -
dudika10
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Pont a hang terén mondod azt, hogy nyugodtan támaszkodjak a leírásokra?
Gondold át még egyszer. Nagyon szépen hangzik például amikor ráírják egy hangfalra hogy 15-32000Hz, aztán rossz hangja van...
Ha hangról van szó ki kell próbálni.
Mostanában kezd visszatérni a bakelit egyes körökben, azért mert sokkal zeneibb hangzása van mint egy cd-nek. Pedig a cd mennyivel fejlettebb és mennyivel többet tud? -
Oliverda
félisten
válasz
dudika10
üzenetére
No problem.
Amúgy tényleg baromi jól szól ezzel pár játék. A Half Life sorozat az egyik ami nagyon jól kihasználja ezt és még a Bioshock volt ami nekem nagyon odavágott.
Persze az embernek sokszor nincs ideje játék közben ezekre az apróságokra de azért érezhetően emeli a össz játékélményt szerintem. 
Aki kizárólag csak zenét és filmet néz illetve rendelkezik valamilyen külső dekóderrel vagy erősítővel annak tényleg felesleges lehet.
-
dudika10
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Nah igen, tényleg régen volt.
Na most már ezt is tudom. Én mindig csak a zenei oldalát néztem eddig a dolgoknak. (Meg valószínű ezután is csak azt fogom nézni) Valahogy a játékban sose tartottam fontosnak a hangok minőségét. Csak az számít, hogy tudjam honnan jön az ellenfél.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Asszem teremtek magamnak lehetőséget kipróbálni, mennyi különbség van az integrált és valami normális hangkártya közt a játékokban, persze digitális összekötés esetén.

Viszont akkor elnézést kérek, hogy hiányos tudással ajánlottam valamit. Viszont azt továbbra is fenntartom, hogy zenére és filmre nincs értelme digitális jelátvitel esetén lecserélni az integrált hangkártyát.

-
Oliverda
félisten
válasz
dudika10
üzenetére
"De ott is megvan alapból adva, hogy egy lépésnek/lövésnek milyen hangja van és az is digitális formában van meg. A hangok nem szólhatnak másképp ugyan abban a szituációban."
Tényleg eléggé hiányos a tudásod ezen a téren.
Játékok alatt a pontos hangképet (jobb esetben) a hangkártya számolja ki amely ha képes rá akkor figyelembe veszi a környezeti viszonyokat és a különböző anyagok hangokra gyakorolt hatásait. Természetesen ezt mind a játéknak mind a kártyának támogatnia kell. Erre találták ki az EAX és OpenAL szabványokat. A legtöbb gagyi alaplapi hangkeltő csak a lassan 10 éves EAX 2.0-t támogatja ami egy EAX 4.0/5.0 OpenAL-t támogató játékban messze nem ad olyan hangminőséget mint az újabb szabványokat támogató kártyák. Az EAX 2.0 egyszerre összesen 32 hangot tud megszólaltatni még az EAX 5.0 már akár 128-at, de még van jópár különbség.Kicsit bővebben: [link]
"Régen olvastam tesztet, ha jól emlékszem ott valami 2-3FPS különbségek jöttek ki."
Az jó régen lehetett.

-
dudika10
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Na pont a játékok azok, ahol hiányos a tudásom egy picit, hogy ott készül a hang azt igazából nem tudom. De ott is megvan alapból adva, hogy egy lépésnek/lövésnek milyen hangja van és az is digitális formában van meg. A hangok nem szólhatnak másképp ugyan abban a szituációban.
Az egyetlen ami előnye lehet egy nem integrált hangkártyának az az, hogy nem a processzor erőforrásait használja. Régen olvastam tesztet, ha jól emlékszem ott valami 2-3FPS különbségek jöttek ki. -
dudika10
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Megvan az adott zene, film hangja... digitális formában.
Ezt normál esetben a hangkártya beépített DAC-ja átalakítja analógba. A legjobban számító alkatrész itt a DAC, ezért vesznek alaplapi helyett más hangkártyát. De ha digitális kimenetet használok akkor csak átmegy a digitális jel a hangkártyán.
Nem bírálja sehol felül, hogy "na itt eddig 1 volt, most legyen 0" tehát a beépített DAC-ig tökmindegy ilyen úton jut el a digitális jel, abban az 1-esek és 0-k ugyan abban a sorrendben fogják követni egymást.Na most már mond el, hogy hol írtam baromságot mert már kezdek kételkedni magamban.

-
dudika10
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Néha vannak szoftveres gondok, vagy késik a hangkártya, de nem jellemző.
A hangminőség teljesen ugyan olyan lesz, mert a hangrendszer beépített DAC-ja végzi az átalakítást. A hangkártya nem nyúl hozzá. -
ProdyG
őstag
van egy Xtreme gamerem, digital optikai kábellel kötöttem ma össze a házimozi erősítőmmel, de csak sztereo jel megy ki. nem tudom kiküldeni az 5.1-es DD vagy DTS jelet. AC3filtert használok, mennie kéne, mert az jól van beállítva.
a laptopom integrált hangkártyájával simán ment eddig minden, de ez xtreme gamerrel nem. kipróbáltam már minden beállítást, segítsetek lécci, mit kéne csinálnom, hogy az erősítőm SPDIF-en keresztül szűz DTS jelet kapjon? köszi -
Osynho
addikt
Üdv!
Van egy Audigy1-es karim, de win 7 alatt sehogyse jön össze az spdif out használata, ezért ha nem tudom megoldani, vennem kell egy új karit.
Az X-fi karik közül melyiket érdemes venni? Sokat nem szánok rá, de gagyit se akarok venni. Ha spdif passthrough-t használok, akkor is egetverő különbség van az egyes kártyák között? -
Running
tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Miért vagyok okos, nem akarok annak látszani.

-
Gabás
addikt
válasz
horvathkrisz
üzenetére
milyen dolog, hogy leoltod a másikat a nyelvhasználatáért?! Te talán magyar vagy?

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Running
tag
Sziasztok. Lenne egy kérdésem, gondoltam itt égetem magam vele.
)
Szal az a lényeg, hogy nekem egy X-Fi Xtreme Gamer hangkari, ilyen: [link]
Optikai kábellal rá van kötve az erősítőre. Ezzel még nincs is baj. De azt nem értem, hogy az 5.1-es Speedlink Medusa füllencsemet, hogy a rákba tudom rákötni, hogy 5.1-es hangzást érjek el.
A füllencs mikrofonját bedugom ahova kell, meg még egy kábelt h stereóban szóljon, így megy, de nem 5.1. Próbálkoztam az erősítő hátuljára rádugdosni a füllencs kábeleit, h majd azon keresztül lesz 5.1-em, de semmi nem történt.
Szal igazából nem is értem, hogy mit kéne csinálnom. Lehet kibaszott nagy faszságot kérdeztem, de komolyan nem tudom mi a megoldás. Hálás lennék, ha valaki dobna valami infót...előre is köszönöm! -
engusz
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Van, de két kisebb problémám akadna vele. Az egyik, hogy a jelenlegi passzív VGA-t teljes egészében kitakarná és később, ha "nagyobbra" cserélném (ha végre megjelennek a kisebb ATI HD5xxx-ek) nem férne el.
Nézegetem ezt az X-Fi Titanium-ot, akár itthonról, akár külföldről 25.000 Ft körül alakul az ára. Fogalmam sincs, hogy ezt az Xtreme Gamer-t mennyiért lehet eladni...
-
engusz
veterán
Hm, könnyen lehet, hogy tényleg nincs rajta optikai bemenet. Most nézem, hogy ennél a kiegészítőnél sincs felsorolva a Gamer. Grr.
Szerk: T7900
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Arc Raiders
- AliExpress tapasztalatok
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Projektor topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- 243 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
- HP Thunderbolt 4 kábel
- Dell Latitude 5310 2-in-1,13.3",FHD,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE KÁRTYA,TOUCH
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak szoftveresek...
. Illetve használja / megvette e valaki már ezt a funkciót valamely X-fi kártyájához? Mai árfolyamon kevesebb mint 900 ft és DLL + DTS connect egybe, ha jól láttam kiírva. Így nem annyira húzós

Persze az embernek sokszor nincs ideje játék közben ezekre az apróságokra de azért érezhetően emeli a össz játékélményt szerintem. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az X-fi karik közül melyiket érdemes venni? Sokat nem szánok rá, de gagyit se akarok venni. Ha spdif passthrough-t használok, akkor is egetverő különbség van az egyes kártyák között?