Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
Sziasztok!
Ha minden igaz hamarosan belépek a klubba egy X-Fi XtremeMusic kártyával. Remélem nem csalódok majd benne az AU2 ZS után."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
Tudom hogy ez nem ebbe a topikba való, de minek kell eröltetni a Vista-t? Még ha lenne már tizen sok DX10-es játék ami nem menne XP alatt akkor megértem, de összeségében szerintem több baj van vele mint amennyi hasznot hoz. A röpke 10 gigájáról már ne is beszéljünk.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz christprhrdv #1487 üzenetére
Nem csak a Creative nem bír a Vista-val. nVidia, ATI, stb. Egyiknek sincs még 100%-os driver-re, és kétlem hogy egyik cégnél sem tudnának programozni. Én személy szerint majd akkor fogok szóba állni a Vista-val, ha már használni szeretnék olyan programokat amelyek megkövetelik a jelenlétét, illetve lesz hozzá minimum SP1. Addig egy fillért nem adnék érte személy szerint, mert nem teljesértékű így a termék. Persze jó márketinggel meg az újdonság erejével, illetve a nagy csilli-villivel elég jó eladási mutatókat produkál már így is a májkroszoft.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
-
Oliverda
félisten
válasz Vistaboy #1496 üzenetére
1. a Prelude 7.1 mennyivel lesz olcsóbb a Creative X-Fi hangkártyáinál,
2. hangminőség terén el lesz-e maradva a technológiai alapot adó cég termékeitől vagy sem,
3. Magyarországon kapható lesz-e?
4. a driver-ek vajon milyenek lesznek hozzá?
Amúgy elég komolynak látszik a kép alapján. Az meg hogy a Creative az X-Fi -be nem volt képes belerakni legalább a DDL-t, egy vicc. Biztos nem lett volna képes ellátni a tömörítési feladatot a chip.
A következő Creative kártyában benne lesz már legalább a DDL? Erről van hír?
[Szerkesztve]"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz Vistaboy #1509 üzenetére
Amúgy ha jól sejtem akkor mivel a chip ugyanaz lesz, talán egy kis trükközéssel rá lehet majd tenni az Auzentech driver-eket a Creative X-Fi kártyákra is. Mellesleg valami vállalkozó szellem igazán csinálhatott már volna hekkelt Creative drivert DDL támogatással az X-Fi kártyákhoz. A nyakamat rá hogy csak a driver-en múlik.
-
Oliverda
félisten
válasz Vistaboy #1516 üzenetére
A Creative eléggé ellustult...sajnos. Szerintem nem lesz nehéz jobb kártyát építeni a chip köré. A driver kompatibilitástól tartok kissé, konkrétan leginkább a játkékok esetében.
''bár a Creative fórumán a moderátor többször is leírta'' - Na persze...ezt kellett mondania. Amúgy ez marha nagy szemétség. Gondolom szándékosan nem rakták bele az X-Fi -be a DDL-t, hogy majd el tudják valamivel adni a következő kártya családot. Aztán majd az azt követőben már benne lesz a DTS Connect is. Hurrá!!! Mindezt sikerül majd nekik elérni 5+ évvel aztuán, hogy megjelentek ezek a szabványok. Gratulálok...
Ha 25-30K körül hozzá lehet majd jutni valahol az Auzentech kártyához, én lehet hogy benevezek egyre. Már csakazértis....
mod: szép ez a Meridian [link]
[Szerkesztve]"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
Hó végén jön az Auzen X-FI™ Prelude [link]
Support for Dolby® Digital Live real time encoding for Vista is scheduled for Q4 of this year. - Ejnye...hát ezek sem képesek normális driver-t csinálni Vista alá..."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
Egy kis spec.: [link]
Azt hiszem hogy specifikációk alapján tökéletes (legalábbis nekem). A külön egység nélküli X-Fi elsunnyoghat ki és bemenetek tekintetében.
Hopp, itt azt írják hogy a Creative drivereket fogja használni: [link]. Hmmm...
-
Oliverda
félisten
Ma reggel meghozta a postásbácsi az X-Fi XtremeMusic kártyámat. Eddig tetszik. Szerencsére az egyetlen nagy félelmem nem igazolódott be, pontosabban attól féltem hogy a hülye FlexiJack miatt majd nem tudom rákötni egyszerre a mikrofont, és digitális úton az erősítőt. Szerencsére az Audigy 2-höz kidolgozott megoldás itt is működik.
-
Oliverda
félisten
válasz Komplikato #1554 üzenetére
Gondolom tudásban és hangminőségeben az Audigy 1 környékén lehet max.
-
Oliverda
félisten
válasz Vistaboy #1567 üzenetére
Szivesen megnéznék egy tesztet, főleg a hangminőség tekintetében.
XtremeMusic vs XtremeGamer
Szerintem az analóg kimeneteken kevésbé szól olyan szépen a Gamer mint a Music. Gyakorlatolag a fele cuccot lespórolták a kártyáról."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
Egy kis érdekesség az Auzen X-fi Prelude kapcsán:
Updates: June 11, 2007
I asked about supported standards on the card and was sent this list.
Here is what will be supported and not supported:
DolbyR Digital Live: Yes
DolbyR Pro LogicR IIx: No
DolbyR Virtual Speaker: No
DolbyR Headphone: No
DTS InteractiveT: Yes
DTS Neo: PCT: Yes
However, these driver will be updated in Q4 of 2007 and Q1 of 2008.
Main features such as Dolby Digital Live and DTS connect will be added
through driver updates. All features of the X-fi processor will also be
available to the user such as CMSS3D for Headphones. The main Digital
standards everybody loves such as Dolby Digital Live and DTS-Connect
will be alive and well on this new flagship card.
[link]
Hmmm........
-
Oliverda
félisten
válasz Vistaboy #1606 üzenetére
Igen, konkrétan ezt írta ott ez a valaki. 100% hogy X-Fi -re is meg lehetne csinálni. Ne próbálják már bemesélni hogy egy 10.000 MIPS-es APU nem képes enkódolni DD vagy DTS jelet on the fly. Mondjuk (sajnos) nem a Creative-ra vallana ha egy sima driver frissítéssel megoldanák ezt a dolgot.
Viszont mivel elvileg ugyanaz lesz a driver, könnyen lehet majd egy kicsit ügyeskedni."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz Raymond #1650 üzenetére
Viszont van rá lehetőség hogy egy ilyen egyszerű kivezetéssel legyen, tehát a képessége megvan. Az X-Fi kártyák esetében már az a tulajdonság sincs meg, hiányzik a csatlakozó a nyákról.
mod: Ez megintcsak kib@szás (bár engem nem érint), mert akinek mondjuk van egy MIDI billentyűzete, az veheti a Platinumot hogy csatlakoztatni tudja a kártyához. Micsoda üzletpolitika...
-
Oliverda
félisten
válasz cadgers #1994 üzenetére
Itt a gyártó honlapja, csak bizony látni is kellene nem csak nézni : [link]
Egyedül a Prelude tud EAX5-öt, azt pedig nem sok ember engedheti meg magának. - Még nem tudjuk a a pontos árát sem, majd kiderül. Egy valami viszont biztos, a plusz árért cserébe már alapból van rajta különálló opikai vagy koax digitális ki és bemenet, illetve különálló mikrofon és vonalbemenet. Pusz egyéb hasznos apróságok."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz horvathkrisz #1997 üzenetére
Szerintem kb. ezzel lesz egyárban: [link]
-
Oliverda
félisten
válasz horvathkrisz #1999 üzenetére
A Music meg a sima Gamer 20K, ha így nézzük akkor ez is sok. Én egy 30K körüli árral ki lennék békülve Auzen X-Fi téren. Persze nyilván az lenne a legjobb ha 5K lenne.
-
Oliverda
félisten
válasz cadgers #2004 üzenetére
Ha megnézed amit linkeltem akkor ott már írják is hogy 120dB.
Amúgy mondjuk aki szeretne egyidőben mikrofont, meg valami vonalbemenetet igénylő eszközt (pl. gitár) használni, mindenzt digit. optikai kábellel kivezetve egy erősítőre, plusz még ott lesz majd a DD Live meg a DTS Connect.... na meg a digitális bemenet.... tehát jó kis cucc lesz ez. Arról nem is beszéve hogy szerintem az analóg kimeneteken jobb lesz a hangminőség mint az X-Fi esetében."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz Kr/\toS #2062 üzenetére
A digitális adatátvitel lényege egyrészt pont az hogy vagy működik a dolog, szól a hang, van kép, és mindez pontosan olyan minőségben mint a forrás anyag, vagy semmi nincs. Elég furcsa lenne ha a gyengébb minőségű kábelen a forrás 000101011010 heyett mondjuk 010101011011 menne át. Ilyen esetben nem rosszabb lenne a minősége, hanem egyszerűen nem lenne hang (vagy kép). Az analóg jeleknél természetesen már nagy szerepe van a kábel minőségének. Persze az ügyes marketing segítségével rásózzák a jónépre a vékonykolbász vastagságú kábeleket, még akkor is ha digitális jelet akarnak vele továbbítani. A több ezres kábel megvásárlása bizony pénzkidobás.
-
Oliverda
félisten
válasz horvathkrisz #2066 üzenetére
Nem igaz hogy nem tudtad kiszúrni azt a szerencsétlen linket. [link]
-
Oliverda
félisten
válasz horvathkrisz #2079 üzenetére
Bármennyire is furcsán hangzik de a plugins könyvtárba.
-
Oliverda
félisten
válasz Motion_Blur #2330 üzenetére
Az X-Fi Xtreme Audio csak szoftveresen támogatja az EAX-et. Itt egy táblázat:[link] Illetve a kártya felépítése elég low end hatást kelt. Gondolom ez sem véletlen. Egy Audigy 2 ZS kenterbe veri minden téren szvsz.
Én inkább az Xtreme Music-ot javasolnám. Árul itt egy srác az aprón újakat: [link]"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz jolti05 #2360 üzenetére
Nem hiszem hogy barátok lennénk, de azért javaslom hogy vess egy pillantást a jelenlegi Creative csúcskártyára: [link]
Illetve nézegess és emelgess komolyabb erősítőket.
Khaal: egészen pontosan nem tudom hogy mit befolyásolnak, de abban szinte biztos vagyok hogy az analóg kimeneteknél töltenek be szerepet. Szerintem a három kártya szinte ugyanaz, csak a driver és az ár más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest