- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ég veled, KEndre! :(
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- A TLS, mint OSINT (nyílt hírszerző) eszköz
- Pi-hole, a reklám blokkoló (Bevezető)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz Kr/\toS #9589 üzenetére
A what u hear egyetlen funkció. Ami ráadásul már régen javítva lett.
Engem nem vigasztal, ha hetente kiad egy újabb csomagot amire rábiggyeszt egy nagyobb számot. Inkább ritkábban csinálná de akkor már minőségibb legyen a csomag.
munkályát - ez azért fájt
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz PrinceHerceg #9582 üzenetére
Itt tudod megvenni a csomagot, utána az aktivátorba beírod a sorozatszámot és annyi.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz huskydog17 #9580 üzenetére
Nem tudom, hogy támogatott-e. Ott a linkelt fórum, nézd meg, vesd össze.
-
Oliverda
félisten
válasz huskydog17 #9578 üzenetére
Szerintem jobb és az profi munka sok hibajavítással. Ezért jóval ritkábban is jelenik meg belőle új.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz PrinceHerceg #9568 üzenetére
Éppen azt linkelte Winne.
Winne: Elég lesz az.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz PrinceHerceg #9566 üzenetére
A PAX egy rossz vicc a Daniel_k által profin megcsinált és letesztelt csomagokhoz képest.
-
Oliverda
félisten
Nekem Elite Pro-m van és szvsz bitang jó. Az az egyik (ha nem a) legjobb X-Fi kártya. A driverekből a Daniel_K fajtákat ajánlom. Azok komplett CD-k gyakorlatilag, és mindent tartalmaz a telepítő. Elvileg hamarosan kijön a legújabb verzió.
-
Oliverda
félisten
válasz bbchris #8670 üzenetére
Nem értem, hogy mit szenvedsz az auto update-tel. Töltsd le a legújabb részeket és rakd fel kézzel. Az a legegyszerűbb. Az auto update szvsz a kevésbé hozzáértőknek és/vagy a baromi lusta embereknek való.
-
-
Oliverda
félisten
válasz Bravoman69 #8249 üzenetére
"Ha a gépbe az Audigy helyére egy X-Fi Titanium-ot teszek, akkor a Dolby Digital Live segítségével kiváltható az analóg kábelezés? A kérdések egészen konkrétan:"
Igen, ki.
"- működik-e az (ugyanazon az SPDIF-en keresztül), hogy ha DD és DTS jelet kap, akkor azt változtatás nélkül kiküldi, a sima több-csatornás hangokat (pl. játékok, zene) pedig automatikusan kódolja DD-be"
Igen, ez működik.
"- lesz-e valami különbség a hang minőségében DD Live-on keresztül az analóghoz képest"
Mivel a DD tömörített ezért elvileg van. Gyakorlatilag annyira nem hallható bár ez hangrendszer és egyén függő is. Amúgy a DTS Connect enkódolást érdemes inkább választani ha a(z) dekóder/erősítő támogatja. Ennek jóval magasabb a bitrátája is (~kevesebb a veszteség).
A CPU-nak elvileg nem jelent terhelést ez az egész mert a hangkártya tömörít. Speciel nálam gyakorlatban Win 7 64bit alatt 6 magos procival 1% körül ugrál a terhelés a creative service-re ha bekapcsolom a DTS Connect-et vagy a DD Live-ot. Viszont mintha XP alatt még ez sem lett volna de már nem emlékszem pontosan...
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz Satan_Claus #8182 üzenetére
Én ezt ajánlanám hozzá.
-
-
-
Oliverda
félisten
Creative Sound Blaster X-Fi series driver 2.18.0015
Új hivatalos meghajtó.
Take note of the following:
* This download currently supports Windows 7 only. Support for Windows Vista and Windows XP will be available at a later date.
This download supports the following audio devices only:
* Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty® Professional Series
* Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series
* Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
* Sound Blaster X-Fi XtremeGamer
* Sound Blaster X-Fi Platinum
* Sound Blaster X-Fi Fatal1ty
* Sound Blaster X-Fi Elite Pro
* Sound Blaster X-Fi"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
"Mi a fene ez, hogy egyik driverrel így, másik driverrel, úgy, egyik beállítással így, másik beállítással amúgy szól."
Jó kérdés. Én sem nagyon hallottam különbségeket eddig driver és driver között ugyanazokkal a beállításokkal. Szerintem sok esetben ez csak placebo.
kandi88:
Hát pedig digitálisan a tuti. Feltéve ha az erősítő nem valami ultraolcsó gyenge minő D/A átalakítókkal van felszerelve. Dinamikusabb és nincs zaj sem. Mondjuk nem árt az erősítőn is ráadni a hangszínbeállítást. Nálam Treble meg Bass van az erősítőn mint két külön állítható. Ez nálam sokat dob rajta.
Amúgy Win7 alatt három helyen is lehet rányomni még basszust:
-
Oliverda
félisten
válasz kandi88 #7714 üzenetére
Melyik driver? Szoktam olvasgatni ezzel kapcsolatban de erre nem nagyon panaszkodnak.
Amúgy árdemes Game mode-ban használni. Basszust meg annyit adsz rá pluszban amennyit csak akarsz.
Milyen hangfalaid vannak?
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz kandi88 #7712 üzenetére
Nem kell Titanium. A Xonar-ral meg elég sok gondja volt két ismerősömnek is. Ráadásul az Asus az csak Asus marad. 10ért megveszi az XtremeMusic-ot és azzal jár a legjobban.
Amúgy egy hozzászóláson belül lehet több másikra is válaszolni.
-
-
Oliverda
félisten
válasz huskydog17 #7694 üzenetére
Nem kell egyből felkapni a vizet Husky.
Amúgy az a bajom hogy hülyeségeket írtál és utána még kötötted is az ebet a karóhoz. Az objektivitást meg szerintem inkább te ne emlegesd mert menten lefordulok a fotelemből a röhögéstől.
Nem vagyok a Creative meg senki "embere" csak kissé idegesít, ha valaki hülyeségeket állít be tényként amivel másokat félrevezet. Jó tanács hogy legközelebb kicsit nagyobb körültekintéssel fogalmazz, illetve ha nincs valamiről konkrét bizonyítékod akkor javaslom a "szerintem" szó szorgos használatát vagy "az én úgy gondolom" szó összetétel megfelelő helyre való beszúrását.
"Én itt nem látok semmit! Miért nincs itt semmi?"
Nem tudom hogy hova lett, de itt van a kép:
Még mielőtt rávágnád, hogy biztosan ez is a Creative anyagából való azt kérném amit már feljebb párszor, hogy keress jobbat.
-
Oliverda
félisten
válasz huskydog17 #7689 üzenetére
"Az X-RAM önmagában nem értelmetlen és nem hülyeség, csupán jelenleg (még) nem látjuk semmi előnyét.
Szerintem ebből a félreértésből adódott ez az értelmetlen vita, mert te azt hitted, hogy én teljesen haszontalannak és értelmetlennek tartom az X-RAM-ot, ami nem igaz."Nos, engedelmeddel idéznék pár mondatot tőled amit még feljebb írtál:
"Az X-RAM csak egy nagy marketing fogás!"
Biztos megint nekem vannak szövegértelmezési problémáim de mintha ennek már kissé ellent mondana az amit most itt legfelül tőled idéztem...
Ugye azt már megbeszéltük hogy ez nem igaz.
Olyan tesztet ami ezt bizonyítja nem tudtál felmutatni.
Ezen feküdtem amúgy legnagyobbat... Ezért kérdeztem hogy tisztában vagy vele hogy mi az a latency. A PCI busz áteresztőképességéről már nem is beszélve.
Amúgy ha visszaolvasol én sehol sem írtam azt, hogy az X-RAM önmagában jelentős gyorsulást eredményezne de ezt a Creative sem állította sehol. Ellenben te feljebb még kategorikusan kijelentetted a kollégának, hogy konkrétan semmit sem jelent csak egy marketing fogás és nincs egy darab játék sem ami kihasználná.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz huskydog17 #7689 üzenetére
"Ha már ennyire nem jók ezek a tesztek, megkérnélek, hogy mutass nekem olyat, amely megfelel a te elvárásaidnak!"
Tessék, bár én kértem előbb:
"bár most linkeltél egy oldalt, ahol érdekes módon szintén az az eredmény jött ki a teszt részénél (az oldal legalján), hogy nincs érezhető, számottevő javulás, 0,1%-os CPU terhelés szerintem teljesen elhanyagolható mérték."
Úgy látszik hogy nem olvastad el vagy nem tudtad értelmezni az ott leírtakat sem. Segítek.
"It seems we have performance gains in games and no gains in synthetic tests. We asked Creative to comment on this phenomenon and were even ready to send our code for inspection. Creative has taken the news calmly. It didn't even try to impeach the fact that X-RAM offers no gains in synthetic tests. According to Creative, we should compare X-RAM advantages in OGG predecoding versus real time decoding. We shall certainly release such a version in the nearest future. But even now this proof seems pointless — games indeed enjoy high performance gains from such X-RAM usage."
A 0,1% amit ügyesen kiragadtál az a szintetikus tesztükre vonatkozik.
"Egyébként az oldalon lévő anyag nagy része nem mérvadó, hiszen ez a gyártó által készített és leadott anyag, amit gyakorlatilag minden szakmai oldalon megtalálsz, ahol szóba kerül az X-RAM."
Tévedés ez is. Bár legyen akármennyire is mérvadó, annál amit te írsz csak mérvadóbb lehet.
"X-RAM nem hoz számottevő, látványos, vagy érezhető teljesítmény javulást!"
Erre még mindig nem mutattál bizonyítékot csak a saját teóriádat szajkózod időről-időre.
"Nekem meg az az érzésem, hogy túlságosan is szerelmes lettél az X-RAM-ba."
nekem meg az hogy te beteg vagy...
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Amúgy valamire OpenAL-es alkalmazás futtatása nélkül is használja az X-RAM egy töredékét a kártya/windows. Csak a Winamp futott és a Firefox amikor ezt csináltam:
Buffernek használhatja a gyanúm szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz huskydog17 #7685 üzenetére
Már nem kell bebizonyítsam. Megtetted helyettem.
Találós kérdés. Szerinted melyik út tart kevesebb ideig és melyik ró kevesebb terhelés a CPU-ra és a chipsetre, memóriása és memóriavezérlőre? A lilával jelzett vagy az ha közvetlenül a kártyán lévő RAM-ból dolgozik a hangchip?
"És szerinted mi a búbánatot linkeltem többször neked?"
Hát nem azt.
XBit: nem teszteltek 2 megás kártyával csak a Fatal1ty-vel ami 64es.
Anandtech: Csak Elite Pro-val teszteltek ami 64 megás. Az AU4 pedig nem X-fi.
PH!: A játék teszteket csak az Elite Pro-val csinálták.
Ennek fényében kértem, hogy mutass már olyat is ahol mindkét kártya szerepel mert ezekben nincs 2 megás kártya csak 64es. Ezidáig nekem ilyet nem mutattál.
Ezt pedig ajánlom elolvasásra.
Amúgy nekem úgy fest hogy te valamiért magadat akarod meggyőzni arról hogy abszolút semmi haszna az X-RAM-nak.
"csak remélem, hogy majd a "kívülállók" tanulnak valamicskét ebből a vitából! "
Azt én is. Remélhetőleg most már nem fognak feltétel nélkül elhinni hülyeségeket.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz huskydog17 #7683 üzenetére
A terelésen meg a félrebeszélésen kívül mást úgy látom nem nagyon tudsz.
"Igen, tudom mi az a latency."
Nem úgy néz ki...
"Biztosíthatlak, hogy nincs ilyen jellegű problémám."
Igen... Ez kb olyan mint amikor a páciens a pszichiátrián azt mondja a doktornak hogy ő nem őrült.
"A többi tesztben is beszélnek a számok és eredmények. Nem hiszem, hogy ezt félre lehetne értelmezni.
Amúgy meg TE kérted a linkeket! Most meg az a bajod, hogy kaptál?"Azt kértem hogy különböző RAM méretekkel felszerelt kártyák tesztjeit mutasd erre benyomtál valami maszlagot ami csak félrebeszélés semmi más. Ráadásul azzal sem vagy tisztában, hogy pontosan mivel és hogyan lehet kihasználni az X-RAM-ot. Így valóban teljesen értelmetlen a beszélgetés csak azt kérném, hogy másokat ne vezess félre a hülyeségeiddel.
Amúgy véletlenül nem újrareg vagy másodreg vagy?
-
Oliverda
félisten
válasz huskydog17 #7681 üzenetére
Próbáld már meg értelmezni a tesztet és ne csak dobálgasd a linkeket mint egy rossz automata.
"Ha például elolvastad volna a PH tesztjét"
Bagoly mondja...
"Az X-RAM elsődleges funkciója itt is hasonló: a hangkártyán lévő memóriában tárolt maximálisan 64 megabájtnyi, játékok által használt hangmintát így könnyebben és gyorsabban tudja elérni a hangprocesszor, ezzel egyben tehermentesítve a rendszer többi komponensét. Az X-RAM egyik legkézenfekvőbb előnye tehát, hogy a rendszer erőforrásait kevésbé terheli le a hang megszólaltatása, nagyobb kapacitás áll rendelkezésre a vizuális látvány kiszámítására, ergo nő a megjelenítési sebesség."
Idézet a Prohardver írásából
"A 2MB-os változatot vajon miért nem tesztelték külön? A 64-es mellett enyhén szólva értelmetlen lett volna."
LOL. Szerinted mégis hogyan derülhetne ki, hogy mennyi előnye a 64 megának ha nem tudjuk hogy 2MB-vel mennyit megy ugyanaz a cucc?
"Az a jópár mega max. 64, ami egy játékgépnél abszolút elhanyagolható méret, amikor a rendszermemóriából több GB van."
A "latency" mint olyan mond neked valamit?
A tények tetszenének csak amit te mondasz azok azok a fals értelmezésed szüleményei.
Mutass nekem egy olyan átfogó tesztet ahol egy 2MB RAM-mal szerelt kártyát vetnek össze játék tesztekben egy 64MB-val rendelkezővel. Hajrá.
-
Oliverda
félisten
válasz huskydog17 #7675 üzenetére
Nem csak OpenAL alatt lehet használni. EAX alatt is. Ezekből a tesztekből baromira nem látszik semmi mivel nem két eltérő RAM mérettel rendelkező kártyával teszteltek. Így nincs sok értelme. Olyat tesztet mutass ahol az egyik kártyán 2MB X-RAM van a másikon meg 64Mb és ezeket hasonlították össze.
Ma már szinte az összes játék OpenAL-t használ. Dirt 2, Bioshock 2, stb. Ezek mind OpenAL-t használnak.
"Viszont nem mindegy, hogy milyen annak a motornak az audio támogatása.
Hiába pakolja tele azt a memóriát ha semmi haszna nem származik belőle, úgy értem látványos, érezhető előnye."Semmi haszna? Mondjuk kapásból jó pár megával kevesebbet zabál fel a játék a rendszermemóriából ezt ott lehet is látni a képeken amit linkeltem. Másrészt a hangchipnek nem kell folyamatosan a rendszermemóriában kotorászni ami kilométerekkel messzebb van mint a kártyán lévő RAM chip.
-
Oliverda
félisten
válasz huskydog17 #7672 üzenetére
Ez bizony hülyeség. Az OpenAL-en keresztül minden játék tudja használni az X-RAM-ot. EAX sem kell hozzá.
Korábban csináltam is egy teszt: [link]
Majdnem 60 megát megkajált belőle a cucc.
Amúgy meg olvasgass:[link]
-
Oliverda
félisten
Csak akkor ha két földelt (védő földeléses) cucc van a rendszerben. Az erősítők, TV-k és a különböző CD/DVD lejátszók pedig nem földeltek. Max akkor jöhet elő a probléma ha a TV pontosabban a kábelTV hálózat is bekerül a rendszerbe de erre vannak szűrök amit csak rá kell dugni a koaxra és meg van oldva a probléma.
-
-
Oliverda
félisten
"Pontosan. Mondjuk az lenne az igazi, ha trafóval el lenne választva az RCA-s kimenet a földhurok elkerülése érdekében."
Miért is?
"Egyébként lehet ilyet venni külön vagy csak kimondottan az ASUS ad ilyet némelyik alaplapjához?"
Hasonlót:[link]
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz Mozso26 #7486 üzenetére
A felső SPDIF0 OUT-ra és a GND-re kell rákötni egy RCA aljzatot a polaritásnak megfelelően. Ennyi. Optikaihoz kell valamilyen optikai kivezetés.
Egy kérdőjellel is megértem hogy kérdőmondatről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz partymaci #7335 üzenetére
Ha van felesleges több ezer forintod akkor cseréld. A liszensz kevesebb mint 1000 forintba kerül és nem creative hanem Dolby/DTS. Tehát nekik fizetsz csak nem közvetlenül.
-
Oliverda
félisten
válasz partymaci #7331 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdést de ha arra gondolsz hogy fizetni kell a liszenszért akkor igen, csak a Creative régebbi kártyáinál van ilyen. Ennek az az oka hogy ezeknek a 2005 környékén gyártott és útnak indított kártyáknak az árába nem volt belekalkulálva a Dolby/DTS enkóder liszenszének díja mivel ekkor mér nem volt bevett ezen szabványok használata. A 2007után megjelent kártyák már alapból tartalmazzák ezt mint ahogy sok egyéb más hangkártya és integrált megoldás is.
Mondjuk szerintem ha azt mondták volna hogy vegyetek egy új kártyát ha akartok ilyen funkciót/funkciókat az lett volna a szopatás.
Mozso26: Más kártyákkal mi a helyzet? Xonar, stb. A legtöbb integrált is támogatja az EAX-et 2.0-ig. Ezekkel működik Win 7 alatt?
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz Kr/\toS #7299 üzenetére
Ráadásul a Xonar a CPU-t használja/terheli az OpenAL-es számításokhoz.
"meg volt 1 teszt(logoutos írás) amiben jobbnak hozták ki mint az X-fi-t" Hát no komment"
Gondolom a szerző X-Fi -ről váltott Xonar-ra. Ha így van akkor nem meglepő a konklúzió.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
A PC nem X-BOX, tehát nincs Dolby Digital-os játék. Amúgy ez nem külön progi hanem funkció amit szinte az összes újabb kártya támogat már csak a régebbiekhez kell beszerezni a liszenszet.
Nem, nem lehet mindent megcsinálni az alaplapi gagyikkal. Digitális kimenet ide vagy oda. Pont úgy mint ahogy egy 6600GT-n nem néz ki olyan jól a Dirt 2 mint egy 5870-en. Képet ad mindkettő csak minőségbeli eltérés van.
Bő egy hete kicsit feljebb pont egy másik tagnak mondtam el: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Végülis az analóg összekötéshez képest 0 a jelveszteség és a zaj. Tényleg nem javul tőle...
Arról nem is beszélve hogy a normálisabb erősítőkben kicsit komolyabb DAC-van mint a kártyán.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Air 4 (2020, WIFI, 64 GB)
- Asus VY279HE IPS 27" FullHD, 1ms, FreeSync, 75Hz monitor
- Új, bontatlan Einhell TC-RA 18 Li BT akkus műhely / garázs rádió - akku nélkül 1,5 év bolti garival!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 2 év garival! -
- APPLE IPHONE 14 128GB / 100% AKKU / KÉK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest