Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
Új hozzászólás Aktív témák
-
benvolio
őstag
válasz CharlieDrop #8516 üzenetére
Nem, csak emlékeztem, hogy ebben van.
-
benvolio
őstag
válasz CharlieDrop #8504 üzenetére
LG SL6YF
-
benvolio
őstag
válasz Chesterfield #8103 üzenetére
Ez érdekes, én pont fordítva gondoltam volna, hogy a yamaha filmekkel jobb lehet, és a polk zenével. Köszi az infót. Én is a mini-n gondolkodok erősen, csak hát most válság van.
-
benvolio
őstag
Nem kell ide semmilyen plusz hangszóró, itt egy best buy Dolby Atmos soundbar: [link]
-
benvolio
őstag
válasz Chesterfield #7845 üzenetére
Hello!
Én pont a Mini-t nézegettem helyhiány miatt. Az "elég szépet szól" a hangerőre érted? Vagy a hangzásra? A magas, közép és mély jó arányban van, nincs lapos hangzása? Engem a térhangzás nem érdekel, csak tényleg szépen szóljon, mint egy "hifi" (persze nem teljesen azt várom el ennél). Véleményed előre is köszi!
Üdv! -
benvolio
őstag
India legjobb 13 soundbarja: [link]
-
benvolio
őstag
válasz b4lukapitany #7370 üzenetére
Panasonic sc ua3 [link], vagy hasonló mini hifi modellek ebbe vagy sony-ba. (optikai vagy hdmi lehetőséggel). Nincs dekóder de a TV hangját illetve a filmek hangját brutálisan fel tudja dobni.
-
benvolio
őstag
A Samu HW R550 most BF-kor 60-ért elérhető, talán ez jó ennyiért, de nem ismerem.
-
benvolio
őstag
Engem az új LG modellek érdekelnének, konkrétan az SL8 típus, kíváncsi vagyok, hogy a Meridian mit tett hozzá. Ha esetleg valaki találkozna új modellekkel az írjon róluk.
Üdv! -
benvolio
őstag
válasz Grande Ale #6526 üzenetére
Ha tetszik a hangja megéri, ha nem akkor nem, kerüljön akár mennyibe. (amit elfogadsz kompromisszumnak a hangjával kapcsolatban az egyéni és tőled függ)
-
benvolio
őstag
válasz tangiers #5984 üzenetére
Ha jól tudom egy esetben lehet hangot kinyerni a TV-ből ilyenkor, ha veszel egy ilyen scart csatlakozót és out állásba összekötöd az RCA audio-t a JBL analóg jack bemenetével. Ezzel a móddal a TV adások hangja csalható csak ki! A TV-hez csatlakoztatott eszközöké nem, azokat a Bar-ba kell dugni.
-
benvolio
őstag
Igények nélkül 60-ért: Yamaha SRT-700.
-
benvolio
őstag
Kihagyhatatlan Black Friday (50%): Denon Heos Home Cinema.
-
benvolio
őstag
válasz s7evcsenko #4773 üzenetére
Az MPC-be a "Belső szűrők - Audio dekóder"-nél kell a "Bistreaming" alatt bepipálni a hangformátumokat.
-
benvolio
őstag
válasz BlueThunder #4290 üzenetére
Én ehhez a mélyládához inkább vágatnék műkövessel egy 2cm-es műkőlapot alá a sub méretében, és a lap aljára tennék négy hangfaltüskét.
-
benvolio
őstag
válasz Tommmysun #3130 üzenetére
Én is csak zenehallgatásra gondoltam (ami szintén kompromisszumos), nem szó szerint a hifi-re értettem. Persze állítgathatod a mélynyomót, de hogy minden műsornál, reklámnál ezzel foglalkozni. Én is örültem, hogy de jó lehet a TV távval irányítani, meg ki-be kapcsolni, de állandó TV-hez nem jött be. Először élvezetes volt még a reklámok is, de aztán fárasztóvá vált. Még az asszonynak se jött így be, mindig szólt, hogy most hangos, most mély, most nem hallom, stb. Ezek jók filmekhez, zenékhez, persze kompromisszummal, mert az 5.1-et sem közelítik meg. Konkrétan a TV hangszóró helyettesítésére én a soundbase jellegűeket tudnám elképzelni. Ez az én véleményem jelenleg, másnak meg tetszik úgy ahogy van, kinek mi jön be.
-
benvolio
őstag
válasz Joezyka #3117 üzenetére
Szerintem az a legnagyobb probléma, hogy ezeknek egész napos TV-zéshez fárasztó hangjuk van. Filmhez és zenéhez használva jó, de állandó TV-hez már nem jó. Én ilyeneket TV hangszóró kiváltásra nem vennék, csak kizárólag konkrét hallgatásra, "házimoziszett/hifi" kiváltásra.
-
benvolio
őstag
válasz szatyor1972 #3111 üzenetére
A kettő kb. egyforma szinten lehet, hasonló hangzással.
A H/K SB20-ról tudok pár szót mondani. A mélyládája példa értékű szerintem, nagyon eltalálták, ha kell akkor bőséges "szomszéd gyilkoló", ha nem kell csak kevés arra is állítható. A centerével annyi a "probléma", hogy több közép frekvenciát túl húztak rajta szerintem, mert a párbeszédre hegyezték inkább és így nyersebb, műanyagosabb a hangzása, bár ezt másokon is hallom. Azaz az érdekes, hogy zenével először nagyon nem tetszett, de amióta az egyébként ingyenes "dub music player"-el szól a zene bluetooth-on keresztül, mivel EQ-s lejátszó egész jól szól zenével is. Én a gyereknek adtam, neki nagyon tetszik. Már ezeket én nem venném meg, mert vannak már újabb típusok és talán inkább az LG-k felé nézegetnék hasonló árban, mert "több ficsört" tudnak. De én mióta hallottam a Heos Home Cinemát nekem az lett az etalon.[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
Az LG SJ7-ből ki lehet venni az akkumulátort? Mi van ha tönkre megy benne, fogja befolyásolni a normális működést?
-
benvolio
őstag
Új JBL a kínálatba: JBL Bar 3.1 Végre van kijelző, kíváncsi leszek a tesztekre. Igy elsőre eléggé bejövős.
-
benvolio
őstag
válasz feri0419 #1941 üzenetére
Át kell, hogy adja optikain is, a pc-t ne az ARC-be dugd a TV-n hanem másik HDMI-be.
(#1945) mondomén: egy ilyen aktív átalakítóval szerintem menne. Ehhez kell pluszba egy digitális koax kábel, amivel a TV-t összekötöd.
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz feri0419 #1938 üzenetére
Nekem nem világos hogyan kötötted össze. Tehát ha a pc közvetlen van a TV-re kötve, akkor egy sima HDMI bemenetre kell kötni a TV-n, és a TV HDMI ARC-ot a projektor HDMI ARC-hoz kötni. Igy van? /és ezek megvannak a TV-n:[link], [link]/
(#1939) Zed_81: a H/K SB20 is ugyanilyen jellegű, ha valakit érdekelne
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz TestamentDNR #1716 üzenetére
Persze, jó megoldás a hangkártya.
-
benvolio
őstag
válasz TestamentDNR #1704 üzenetére
Akkor valamit elnéztem, mert én olyan manual-t láttam ami szerint van mindkettő az erősítőn. De ha egy optikai van az erősítőn akkor esetleg egy ilyennel vagy ilyennel összekötheted a TV koax kimenetét az erősítőddel.
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz TestamentDNR #1701 üzenetére
De most nézem és ha jól látom az erősítődön van mindkét fajta bemenet. A TV-t kösd rá koax-al /DVD bemenet/ a számítógépet akár meg optikaival is /CD bemenet/.
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
-
benvolio
őstag
válasz TestamentDNR #1693 üzenetére
Én ezt így koax-nak nézem. Ha van sima RCA kábeled otthon, kitudod próbálni, hogy simán bele megy e, mert ugyanaz a kiképzése. Ha az, akkor olyan soundbar-t kell nézned amin van koax bemenet.
De szerintem ahogy most használod, lehet valamit elállítottál, mert rendesen kéne szólni analógon is sztereoba, nem kellene elnyomnia a beszédhangot. -
benvolio
őstag
válasz TestamentDNR #1683 üzenetére
De ha olyan mint az RCA akkor az nem optikai hanem digitális koax kimenet. Mi a TV-d tipusa?
-
benvolio
őstag
válasz demmer123 #1655 üzenetére
Nem lesz rossz, de arra kell törekedni, hogy a center sugárzó és a fejed/füled azaz a hallgatási pozíciód derékszöget zárjon be a hangszórók síkjával, ez az én tapasztalatom. Ha oda teszed valamelyest meg kell dönteni felfele, hogy pont feléd nézzen szerintem, akkor lesz a legjobb. Ez a célirányosság leginkább a magas hangokba jön ki tapasztalatom szerint, de valaki nem hallja a különbséget.
-
-
-
benvolio
őstag
Hát igen a helyén kell értékelni a dolgokat, nem a "Suzukit a Mercivel összehasonlítani". Amiket én hallgattam az MM-be ez tetszett a legjobban, ezen az áron jó. Hallgattam az 50ezerrel drágább Denon-t és nem éreztem ezt az árkülönbséget hangzásban, ráadásul a bluetooth jel kétszer is megszakadt nála amíg hallgattam telefonról zenét vele. Nagyon kíváncsi lennék a 200ezres hangprojektorokra, hogy azok milyenek, de erre nincs lehetőségem.
-
benvolio
őstag
válasz b.lajos #1544 üzenetére
Én egyetértek veled. Egy Harman Kardon SB20-ast vettem ami az LG TV-mel HDMI ARC-n összekötve teljesen jól működik. A távirányítójával be-ki kapcsol a soundbar és a hangerő is állítható amit a TV kijelez olyankor. A TV hangszórója automatikusan kikapcsol ilyenkor, de ha kikapcsolom a HK-t a saját távjával akkor a TV-re visszajön a hang. Szóval teljesen rendben van. A hangja persze sokkal jobb mint a TV-jé, jól szól filmek alatt is és a zenei TV csatornákon is adja a basszust is rendesen. Na de az 5.1-es rendszerem körbeölelő fa dobozait nem helyettesíti, mondjuk ehhez kár hasonlítgatni, mert ugye nem egy kategória. De annyira megszoktuk ezt a hangzást mozifilmekhez, hogy az asszony is mondta, hogy maradjon meg ez. A TV-zéshez meg feleslegesnek tartom a HK-t megtartani, mert ha jobb film vagy zene megy a TV-be úgyis bekapcsolom az erősítőt hozzá. Az edigitalba vettem, ha valakit érdekel eljöhet meghallgatni, 75e-ért tovább adom, miskolci vagyok.
Egyébként a TV-n csak ezeket kell beállítani az ARC-hez: 1, 2. Itt meg egy nagyon gagyi video, hogy is megy:[link].
Arra azért még kíváncsi lennék, hogy a dupla ennyibe kerülő 200ezres cuccok mivel tudnak többet. -
-
benvolio
őstag
Ma röviden hallgattam Sony HT-CT390-et, de nem tetszett, valamint 380-at, ami szerintem jobb volt, de a sub az szerintem alul méretezett mindkettőnél. Belehallgattam a JBL Boost TV-be is, ilyet mégse veszek. Szubjektív véleményeim.
-
benvolio
őstag
Én a Harman SB20-ast hallgattam az MM-be, de csak röptébe zenével. A center az szépen szólt, de a basszus az enyhén bugó szerű mély volt. Nem volt ott a távirányító, hogy lehessen bármit is állítani, valószínű, hogy otthon nem így szólna. Jelenleg e felé hajlok erősen, méret, hangzás, ár függvényébe, pénteken a BF napon eldől. Hallgattam még a Denon DHT S514-et is hirtelen, ez is jól szólt, de ez nekem egy kicsit színezettebb hangzású volt és a bluetooth jelet 3 percen belül is kétszer elveszítette és átváltott a TV-re, így ezt ki is ejtettem. Leírásból nekem a JBL SB450 tetszene de jelenleg 101cm-nél hosszabb centert nem tudok elhelyezni sajnos. Egyébként már a DTS-ről is lemondtam, mert szerintem csak pár filmem van abba, de megszólaltatja azt is ezek, annyit meg kibírok. Egy JBL Boost TV-t is tervezek pénteken a nagyinál lehet jó lesz.
-
benvolio
őstag
Én most a Harman Kardon SB20-ast nézem, ez szerintetek egy JBL SB350 Harman néven?
-
-
benvolio
őstag
válasz Litván Zongora #1435 üzenetére
Nekem LG TV-m van de a beállításoknál az audio résznél engedélyezni kell az ARC módot, lehet a Samu-nál is van ilyen lehetőség, nézz szét a TV-d menüjébe.
Az új HDMI kábeled próbáld ki a jelenlegi bekötéseddel, hogy nem e a kábel sz@r, mert ilyen vibrálást, stb. az is okozhatja. -
benvolio
őstag
válasz Bigmasterl #1389 üzenetére
Ha csak optikai kábel megy a JBL-be akkor biztosan nincs galvanikus kapcsolat a TV-vel, tehát egymást ezen nem befolyásolják. Tehát valamelyikkel lehet a bibi külön, vagy a 220-as hálózattal vagy földhurokkal, mert egyébként nem kéne problémának lenni. Részemről passz.
-
benvolio
őstag
válasz HagaNRG #1385 üzenetére
Örülök, hogy összejött és tetszik. De a a DTS csak akkor szólal meg rajta, ha a lejátszó PCM-ként küldi el a jelet, ezt írják a tesztekben, mert nincs benne dekóder. Igy se lehet rossz, de így azért nem az eredeti.
(#1387) Bigmasterl: ha auto-n van akkor küldi az eredeti forrást, pl. az M1 adás az dolby digital-ba sugároz sztereóba, de szoktak 5.1 adásai is lenni, ha jól emlékszem a foci VB is így jött.
A TV-n a HDMI mire van kötve? -
benvolio
őstag
válasz kissdani #1375 üzenetére
Szerintem nem szól bele a TV a hangzásba áteresztés esetén. Nekem a számítógép optikaival van összekötve a jelenlegi erősítőmmel és HDMI-vel a TV-vel, és a TV szintén optikaival az erősítővel. Én nem veszek észre semmi különbséget hangzásba ha a számítógép optikain szól az erősítőből, vagy ha átmegy HDMI-n a TV-be onnan meg optikain az erősítőbe. Nekem azért kell, hogy a TV-t kihagyjam a sorból, és legyen legalább 2 HDMI a hangprojektoron, mert a DTS-t nem támogatja a TV-m és át se ereszti.
Egyébként HagaNRG fórumtársunk írta, hogy neki tompábban szól optikain keresztül a hang, de ez szerintem csak beállítás kérdése, mert nálam is át kellett állítani a TV-t PCM-ről Auto-ra és akkor nem keverte le a hangot, hanem a forrásnak megfelelő hangot kapta az erősítő nem pedig kizárólag PCM-et. -
benvolio
őstag
Nem játssza le a DTS-t, csak ha PCM-ként van küldve, de úgy meg nem az igazi.
Én is az 5.1 rendszereim felszámolását döntöttem el és jelenleg keresgélek. Ami feltétel nálam a DD és DTS dekóder valamint egy optikai és két HDMI legyen rajta minimum. Ami nagyon tetszene az a Sony HT XT3-as, de félek, hogy keveselném a mélyet, pluszba meg nem lehet csatlakoztatni hozzá.
Eddig nézegettem a Panasonic SC HTB690-et a Philips 6140B vagy 7140B-t pár LG-t, de teljesen tanácstalan vagyok.
Ajánljatok valamit max.200e-ig, de inkább olcsóbban ami bevált valakinél.
Üdv! -
benvolio
őstag
Sziasztok!
Nèztem a JBL SB400-ast, ès csak dolby digital dekòder van benne. Akkor a dts meg se szòlal rajta?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Videós, mozgóképes topik
- Futás, futópályák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Farming Simulator 25
- Nintendo Switch
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest