Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Peter
őstag
Kicsit helyettesítem Bécit, ha már ilyen régóta nem járt erre.
Pont az előbb írtam, hogy ennyiért nincs hangprojektor, csak soundbar.Nem mennyi a posta palettád, de 135k-nál olcsóbban alkuval sem megszerezhető tudtommal.
Genji, azt amúgy neked is érdemes lenne kipróbálni. Nekem is az van. (Láttam is a kolléga hirdetését szerintem.
Nekem is kellett a hely, meg a lakberendezés miatt is váltottam le a házimoziról. Nekem viszont nem kellett hogy hátulról is jöjjenek a hangok, elég ha elől van térképzés - optimális körülmények esetén oldalt is.
Ennél a típusnál valakinek sok lehet a mély benne, és szvsz nem ideális kis szobába - bár nem próbáltam még soha. -
-
TBMC
addikt
az lg sj7 sokkal dinamikusabban szól.
nem tudom pontosan leírni hallani kell.állítgatások után:
sokkal szebb a középtartomány, a mély pont tökjó.
szépen kivehető a magas, de nincs eltúlozva.az sb450 nekem olyan kicsit eltúlzott volt. mindenből sok (mély, magas).hiába próbáltam testreszabni. ill. a mid/treble pl sztem nem lehet testreszabni, legalábbis nem találtam rá opciót. igaz kakaóban erőteljesebb volt, az tény, jóval hangosabb volt a max. ja igen. a távirányítója katasztrófa. nekem nem volt az igazi. illetve szeretek zenét is hallgatni a filmezés mellett, és az sj7 sokkal szebben szólt itt is.
az sj7 engem meggyőzött ebben az árkategóriában sztem kimagaslóan teljesít.
sokat olvastam, nézegettem előtte teszteket.ha teheted, rendelj be több opciót, netről. és ami nem tetszik küld vissza.
-
mj1981
tag
Szerintem ez attol függ ki mire akarja hasznalni, de a kisebbik tesoja vagy akar egy masik 100 e ft-os márka teljesitménye is elég lehet bőven csak tullihegjük a dolgot...pl: én amit most adtam el LG hazimozim 1000w-os volt no persze zeneileg, de sztem ettöl joval kevesebet tudott és mégis bőven eleg volt a hangerő es a mély is elfogadható volt, holott ebben csak 13centis nyomo volt na mar most ettöl joval komolyabbak a 100ezres cuccok.Az LG hàzimozi elött egy brutal 7.1 volt ami tenylegesen megrengette a szobát és igaz ami igaz nem tudta az ember kihasznalni.
Ezel csak azt szeretném mondani nem hiszem hogy mi annyira vájfülüek lennénk főleg akinek ez lesz az első cucca egy 100ezres kategoriában nem hinném hogy bármelyik is szarul szolna.Viszont tényleg ottvan a kolléga"" sb450-e vadi zsiran jó áron az extrame digitalon van egy jo kis teszt is róla tuti cucc. -
-
zsoika
addikt
Megnéztem...sajnos csak 1.3-as HDMI van rajta és az ARC(Audio Return Channel) csak az 1.4 szabványtól van.
-
wierra
senior tag
Köszönöm a tippet! Szimpatikus jószág a hangvillás gyártó terméke. Jókat írták róla szerte a neten.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
wierra
senior tag
Köszi. Főleg a 2. linket.
Amennyiben nincs igény 5.1 későbbi kialakítására, úgy szempont hogy 2.1 vagy 3.1 a készülék?
(Jól sejtem, hogy a 3.1 tulajdonképpen 1 center, 2 front surround és 1 mélysugárzót jelöl?)"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
wierra
senior tag
Ezt értem.
A kérdésem az, hogy gyakorlatban mi különbség van a 2.1 - 3.1 között?
Gyakorlatban miben jobb a 3.1?
A beszédet rátolja a centerre, a 2.1-nél meg sztereóban küldi ki a "szélső" zajkeltőkre?
Az 5.1-es forrást a 2.1 tulajdonképpen lekeveri sztereóra?
Az 5.1-es forrást a 3.1 'as is' módon jeleníti meg lekeverés nélkül?
(Sztereó) zenére melyik jobb; ill. van-e itt hátránya a 3.1-nek a 2.1-hez képest?"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
anjani182
őstag
Igen, a 306-hoz is vannak, de mire megvan a rendszer 270e Ft És ugyanúgy "csak" 5.1...az SW-50 SUB meg megint nem hasonlítható, sem méretben, sem teljesítményben, 20 cm vs 25 cm JBL. Nem lesz annyira ütős! A hátsókon annyira látszik hogy univerzális hangfalak, "kiesik" a rendszer képéből nekem...
Elux: Majd írok! Én nagykerből vettem...aki nem járatos marad a PH-s biznisz
[ Szerkesztve ]
Forever and ever, let's make this last forever.
-
hibavissza
veterán
Ez az ami előtt én is értetlenül állok. 500 ezerért soundbar-t venni...nekem egyáltalán nem tűnik racionális dolognak. Mikor először láttam, nem is hittem el, hogy létezik ez a szegmens. Én egy Tannoy 5.1 + Pioneer belépő erősítőről váltottam Samsung 650-re. Nem lehet egy lapon említeni a két rendszert. A tesztoldalak is kompromisszumként kezelik még a legdrágább barokat is hangminőség tekintetében. Fura világot élünk.
(#4133) zsoika: én kimondottan soundbar-t akartam venni. Az a házimozi szett ami kinézetileg belefért volna az anyagilag nem.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Köszi és neked is ftt!
Szintúgy grat, ahogy akkor írtam priviben, kategóriájában kb. a legjobb tv.
Konzolom nincs hozzá, ha egyszer munka mellett lesz időm, veszek."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
zsoika
addikt
Miért ne menne ki a 2.0 HDMI szabvány szerint a 4K 60Hz?! Ha a TV azt írja akkor meg úgy is van.
Viszont akkor nem kadenciahelyesen játszod le a filmeket ,mert azok 24p (Hz) ben vannak. Kadenciahelyes film lejátszásnál 4K/24Hz -et kéne írjon. A modern TV-k már megoldják ,de a régebbik ettől akadnak(ugranak) néha.....ugyebár a 24 nem többszöröse a 60-nak." yas-207 4k/hdr passthrough" Igen ,de csak HDMI 1.4 , tehát 4K 30 Hz et látnál a TV-n szerintem ,de próbáld ki. Kíváncsi vagyok
chaosmonger: Az együtt ki/be kapcsolódás és a hengerő a CEC. Az ARC Audio Return Channel
[ Szerkesztve ]
-
Ra's al Ghul
senior tag
-
Radványi
aktív tag
Jelenleg egy 5x5m -es szobában van elhelyezve a belmagasság 4m.
Közvetlenül a tv alatt van a bar a TV mellet 1m-rel a mélynyomó.
A két rear pedig szemben a TV vel 4 méter távolságra 130cm magasan és kb 1m-rel kijebb a TV-től.Ahova kerülni fog az elrendezés ugyanez lesz csak a tavolságok lesznek kisebbek 3,5x4m -es szoba 270-es belmagasság a rear kb 3m-re lesz a TV től.
-
Erik77
csendes tag
Köszönöm a válaszod! Ha jól olvastam akkor Te hdmi-vel használod az eszközeidet. Ott tudom hogy fontos pl a megfelelő kábel is (gondolom hdmi 2.0 kell) Ha nem tévedek akkor Te nem használsz már optikai kábelt.
Én pont ezért maradnék az optikánál, hiába régi technika. A gépem egy i5 7500 + gtx 1060 6gb. Szerintem ez elég erős ahhoz hogy akadásmentesen vigye a 4K HDR filmeket. Ez nekem afféle mindenes gép, ez van a középpontban, nagyon halk erre direkt figyeltem, hangszigetelt házat vettem stb. Ezen netezek, hallgatok zenét, filmezek és ritkán játszom is egy keveset.Szóval ha nem muszáj nem szeretnék még külön médialejátszót.
A Vga hdmi--n keresztül van összekötve a tévével, a hangkártya meg optikával a HM rendszerrel.
A kérdésem még mindig ugyaz lenne.. Ha vga - hdmi - 4k tévé és hangkártya - optika - soundbar, kiterjesztett win asztal, lejátszó áthúz a tévé oldalra, akkor van-e nekem szükségen 4k jelátvitel képes soundbárra?
-
a2d2
addikt
Nekem is ezeket a dolgokat kell még tisztába tenni. A héten jön meg a hangprojektor, jövő héten pedig a TV.
Ahogy nézem a TV tudja a DTS-t és Dolby Digital Plus-t és a Dolby pulse-t dekódolni:
[link]
Video szinten pedig Dolby Vision HDR10 és HLG kompatibilis, valamint tudja a 4k @ 60Hz @ 4:4:4-et.A hangprojektor is tudja a Dolby Digital-t és DTS-t: [link]
Video szinten ennyit írnak: full support for HDR and up to 60 Hz 4:2:0 or 30 Hz 4:4:4 4K video.A fentiekből nekem az jön ki hogy audio dekódolás szinten pariban vannak, viszont a soundbar-on keresztül sérülhet bizonyos esetekben a képminőség.
Szóval nekem közvetlenül a TV-re kellene kötni a PC-t a meglévő 2.0a kábellel és a hangprojektort pedig az ARC-os HDMI bemenetre amihez elegendő egy olcsóbb kábel is.
Így ugye lesz hangja a PC-ről futó játékoknak?A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Gaben92
őstag
Szóval ha jól értelmezem a dolgokat, az én esetemben kb ez lenne az optimális összeállítás:
- PS4 Pro, XBox One X a TV-be
- Set Top Box a hangprojektorba
- Hangprojektor és TV össze
- Ha megveszem végre a Switch-et akkor az is a TV-be
- És a hangprojektorban marad egy szabad HDMIÍgy valahogy?
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
AXisBOLD
addikt
meg fogom hallgatni!
és igazából úgy kerek a történet, hogy ez volt a kiszemelt, de az ár miatt elvetettem és azóta megy a keresés és kompromisszum kötés, de lassan oda lyukadok ki, hogy hagyom is az egészet, gyűjtögetek és egy kompromisszummentes YSP-2700-at fogok venni.
Szerk.:
(#5768) Laca19 (a) & (#5769) forguet:
Titeket csak utána olvastalak, köszönöm a tippeket! mindegyiket megnézem, utána olvasok és jövök vissza
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
pomk
őstag
Szia!
Köszönöm!
Bár anno igyekeztem a hangcuccaimat körültekintve kiválasztani, sajnos kicsit fölé lőttem a felhasználási szituációnak. Magyarán felesleges ilyen minőségű és értékű berendezések nézegetése és porosodása. Egy integrált termék nekem bőven elég lenne, így jelenleg egy soundbarban gondolkodom. Itt a fórumon másnak ajánlottak egy Yamaha Yas-207-et, most azzal szemezek.
(Bár előbb el kell adnom a jelenlegi hangrendszert) -
bandi20
aktív tag
Nekem lg 55 UJ6307 van web Os 3.5 el és ez majdnem minden 4k lejátszik a hálózaton a nasrol, csak a h265 hecc és kódolás szaggat , amíg nem tálalok megoldást azt használom. Biztos valami hangya pimpilimpi beállítási baja van de nem volt este türelmem már hozza
[ Szerkesztve ]
bandi
-
wierra
senior tag
EX780 belső lejátszója nem rossz (bár a hálózati elérése hagy némi kívánnivalót) . Csak nagyon magas bit sűrűségű h265 tudja megszaggatni. DTS esetén az XOX-ot a SB-ra kötném. Feltételezem XOX-on is van valamilyen mediaplayert kliens.
PS4 Plex kliensben sajnos nincs HDR támogatás. Úgyhogy én beszoptam.[ Szerkesztve ]
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
kkp900
senior tag
Sejtettem ,hogy itt is lesz aki nem nézi meg ,hogy mit ír a másik!
Amit te linkeltél az HS1 amit én veszek az HS2!Ez az újabb verzió.Több és nagyobb hangszóró ,Airplay2-es támogatás ,és van még egy j pár dolog amiben különböznek.Ezt 199-ért adják.https://www.denonmarkabolt.hu/hu/MM/Termekek/HAZIMOZI/SOUNDBAR_RENDSZER/HEOS_HOME_CINEMA_HS2
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest