Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • minek?:S

    őstag

    válasz ROBREGGAE #62868 üzenetére

    Vader nem keresi a gyerekeit, hiszen nem is tud róluk, az csak az eredeti trilógiában derül ki. Az ESB-ben beszélik az Uralkodóval, hogy Anakinnak van egy leszármazottja, akit lehet érezni az erőben. Arra válaszol Vader, hogy vagy átáll vagy meghal és ennek okért megy a Bespinre és csalja oda Luke-ot, hogy befagyassza, ami ugye nem sikerül. Sőt, Leiáról majd csak a 6. részben szerez tudomást, amikor a II. Halálcsillagon harcol Luke-kal és Luke az érzésein keresztül elárulja, hogy van egy ikertestvére és azzal kezdődik a SW egyik legepicebb fénykard párbaja és az egyik legjobb filmzene.

    Igazából szerintem fölösleges volt beletenni a sorozatba a Vader vs. Obi-Wan harcot, elég lett volna egy visszaemlékezés vagy az erőn keresztül. Bár az is tény, hogy így még egy sebet ejtett Kenobin:

    " - What have you become?
    - I am, what you made me."

    Egyébként pont emiatt a találkozó miatt vannak vegyes érzéseim, mert mindemellett meg nagyon el lett találva a hangulata. Azt megértem, hogy akik nem mozognak otthonosan a SW világában, azok értetlenül állnak, hogy Obi-Wan miért harcol úgy, mint egy asztmás teknős és miért akar elfutni, de

    1. Neki nem az volt a célja, hogy megküzdjön Vaderrel, hanem, hogy időt nyerjen.
    2. Esélye nem lett volna, ahogy az a részből ki is derül.

    10 éve nem edzett, 10 éve nem használta az erőt és 10 éve teljesen megváltozott az élete. A fénykardokat meg csak az erő segítségével lehet jól használni, remek példák voltak erre Sabine és Mando a Sötét szablyával és láttunk már példákat arra is, hogy milyen, amikor valaki nem használja az erőt évekig: Cal Kestis, amikor megmenit Praufot vagy hasonló jelenet a Kenobi 2. részéből. Már csak az is a különbség Vader és Obi-Wan között, hogy míg a Jedik pozitív energiák segítségével érik el az erőt, addig a sithek negatívokkal, márpedig Obi-Wannak semmi pozitív energiája nem volt, hiszen elvesztette mindenét és 10 évig csak az önmarcangolás maradt neki, míg Vadernek mindene megvolt ahhoz, hogy ereje teljében legyen, mind a fájdalom, a csalódottság, a gyűlölet stbstb., ezért is volt az, hogy Obi-Wan két kézzel nem bírta tartani Vadert.

    Az meg, hogy a végén hagyta elmenni.. szvsz Vadernek nem dicsőség az, ha egy kivénhedt öregembert, aki egykor az egyik legnagyobb Jedi volt és bosszút akar állni mindenért, de jelen formában ez nem okozott volna neki kielégülést. Mert az egyértelmű, hogy hagyta elmenni, hiszen bármikor kitörhette volna a nyakát stbstb., vagy a végén bármikor közbeavatkozhatott volna, amikor kimentik, de talán nagyobb hatással volt rá akkor és ott a szánalom, amit érzett.

    Bad Pritt

    A Fallen Orderben lévő szituáció teljesen más, Calnak semmi köze nem volt Vaderhez, effektíve semmi dolga nem volt vele, azon kívül, hogy egy "tucatjedi", akit meg kell ölnie.

    Biztos bele lehet magyarázni más dolgokat is, amik akár nem is "bullshitek", de annyira nem vagyok azért fan, hogy minden sztorit tudjak.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv.:M.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés