- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandee2
tag
Hát igen, csak ez Peak Normalization, a "leghangosabb" részt állítja 0 dB-re és a többi részt hozzá igazítja, az MP3Gain meg "hangosságra" állít be egy átlagos 90 dB-t, ha azt írod be...
"MP3Gain does not just do peak normalization, as many normalizers do. Instead, it does some statistical analysis to determine how loud the file actually sounds to the human ear."
Meg a Sony Vegas normalizálásnál, ha pl. valaki egy beszédben köhög mondjuk egy felvételen, akkor ahhoz állítja be a hangerőt, a beszéd továbbra is halk lesz.. igaz, ha kivágod a köhögést, akkor azt már nem veszi figyelembe a normalizálásnál.. Van egy jó cikk erről.
-
Fejlesztő13
tag
Szia!
Köszönöm a segítséget! Sikerült amit mondtál! Korábban próbálkoztam, hogy a projectbe 25 fps-t állítottam de nem vált be. A projectet mindig a videóhoz állítom be és aztán úgy renderelek ahogy szükség van rá a későbbiekben. Azért lenne ez fontos mert ha nem kimondottam netre videózok akkor 50p-vel veszek fel és ha aztán mégis feltenném netre akkor 25 fps bőven elég.BigBadPlaYeR: Neked is köszönöm a tanácsot de bevált az előző módszer!
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Igen, az jó ötlet! Első körben valószínűleg egyszerűbb is.
-
benzol
aktív tag
Köszönöm a korrekt választ! Hétvégén talán lesz időm, hogy ismét nekivágjak....
Üdv lAlA
Sk8erPeter : # 3235-öt nézd meg te is.
-
Ice!?
őstag
Igen, ezen a videón tényleg nincs hang, de minden szerkesztett videóról eltűnik az is.
Semmit nem állítottam át, csak ami a videó kinézetén változtat.
Nem értem, hogy mi lehet, előszőr használom a programot. Teljes verzió /Sony Vegas 8/.ponix: avi-ba.
-
fsb1000
nagyúr
Köszi. hogy utánanéztél.
-
Gááboor
tag
Nem probléma. Azért próbálgatom, mert közben mindíg rájön valamire az ember.
Megint más, aDVD architektben ha szeretnék egy fotó összeállítást, akkor ott vannak minden féle animálási lehetőségek... , de kb 120 fotónál eggyenként kellene beállítani, pl a fotóba zoom- olást.. lehet ezt valahoyg az egészre vonatkoztatni? Meg lehet e valmai egyszerű áttünés effektet rakni a fotók közé?
-
megintrich
csendes tag
lehet hogy hulyeseget irtam a resample beallitasokrol!!??
kiprobaltam es nem ugy mukodik ahogy gondoltam. furcsa mert csinaltam egy videot szaggatott kepekbol egy eve es az maradt meg bennem amit leirtam.
ennek utananezek majd egy kevesbe kesoi idopontban. bocs
-
Gááboor
tag
Értem. Sajnos scart-on és hdmi-n is lejátszásra kerülnek az anyagok, mind a kettőn kitakarás nélkül kell. Akkor ez pat helyzet, marad az átméretezés, de ez nem jár valahogyan minőség romlással? Illetve nincs ennek valami automatizált beállítása a vegasban?
Tapasztaltam olyat, hogy hdmi-n fekete fehér volt a cucc, de scarton minden okés volt. Ez például miért lehet?
-
Cthulhu Dawn
őstag
Közbe rájöttem, hogy én voltam a balf@sz, mert nem külön idősorba raktam a feliratot.

-
retes
aktív tag
Köszönöm a segítésgte, kipőróbálom!!
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Sosem volt multimédiás bill.-em. Most a notin vannak ilyen billentyűk, de azon még nem Vegasoztam.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Esetleg ha nem jelölsz ki egy sávot sem?
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Milyen billentyűzet, milyen Vegas, milyen gép, milyen hangfal, stb. Részletesebben, hogy egyáltalán el tudjunk indulni valahol.
-
lacibacsi
addikt
Köszönöm! Ez nem pont az, amire gondoltam, de az út erre visz biztosan.
Ezzel a beállítással el lehet érni, hogy minden "valahanyadik" kockát lássam, de a nekem az kellene, hogy ezek a kockák egymást kövessék egy folyamatos mozgásban. Vagyis egy 10 perces felvétel (15000 frame) összesen csak 24 másodperc (600 frame) legyen, ahol ez a 600 frame az eredeti felvétel minden 25. kockájából van. -
megintrich
csendes tag
amen...
-
Core2duo6600
veterán
talán akkor ha valami ideglenes file megmarad ami az adott project eredetijét tartalmazza
-
bogingrol
aktív tag
nagyon szepen koszonom
-
cucmalajmc
tag
Megoldottam közbe. Googléba keresgéltem és sok embernek volt ez a problémája. K-lite codek kellett. Működik minden.

-
ekimaster
tag
Vegasba értelmetlen behúzni a feliratfájlokat. Pláne értelmetlen feliratot készíteni vele, ugyanis elég macerás beírni.

Azt javaslom, hogy a feliratfájlt inkább DVD Architect-be húzd be, az simán lekezeli és ezt a progit direkt erre találták ki többek között.
-
fLeSs
nagyúr
nagyon otthon vagyok a codecekeben...

1ébként sztem képkockákat küld a proci felé. -
ekimaster
tag
Okés bocs csak még a fórum beállításaimmal bajlódtam

Mi a kérdés? -
Daneeka
senior tag
Bámulom az önuralmad. Ha nekem egy ekkora seggnek kellett volna magyaráznom mint amilyen én voltam az előbb akkor lehet, hogy más szavakat használtam volna.
Mégegyszer köszi

-
Daneeka
senior tag
Ezt kifejtenéd bővebben, hogy hol találtad? Arra gondolok, hogy leírod, hogy Render As-Custom-DivX stb.
Egyébként DivX Pro 6.7-em van és Vegas 7.Mp3-ba nem lehet kódolni a hangot Vegasban DivX-nél. Ellenben Vegasban megszerkeszted a videot a hanggal együtt, a hangot külön rendereled .wav -ban és VirtualDubbal hozzáfűzöd a Vegasban kirenderelt "némafilmedhez". VDubbal már választhatod az mp3-at.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Ezt mondtam én is
"...akkor a Vegas-ban a Pan/Crop-ban..."Meg gyikhus is mondta.
Blasta: Track motion akkor jó, ha 3D-ben akarod mozgatni az egész sávot. Vagy több sávot akarsz látni egymás mellett, elúsztatva egymás fölött, alatt, mellett, stb. Ha a sávon belül akarsz nagyítani, stb. akkor pedig a Pan/Crop.
-
Blasta
csendes tag
Mester Úr!
Millió köszönet a segítségért, pont erre gondoltam!!!!!!!!

Üdv!
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Hogy érdet, hogy ''...a magamban vetett hitem kezdett csorbat szenvedni.'' ?
Írásban mindig is könnyebben fejeztem ki magam. De ezt így egy délután alatt meg tudtam csinálni, meghát írásban hogy néz ki, hogy kattintsunk ide, kattintsunk oda
Videóban szemléletesebb, de ahhoz már azért sztem illik beszélni is, stb. Ha több időt szánok rá, akkor előre megírt szöveg lett volna, akkor valószínűleg szebb megfogalmazásokat hallhattatok volna
De ez mind feltételes mód
Csak 2 vizsga közt egy délutánnál több időm nem volt rá
Meg igen, ez volt az első ilyen jellegű próbálkozásom. Talán az is benne van.
De néhol valószínűleg nem voltam tényleg elég világos, mert több olyan kérdést hallottam vissza, amire a videóban már választ adtam
Ja, és köszi a dícséretet
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Hi!
Sajnos sokak jelentkeznek ilyen jellegű problémával. Egy másik fórumon pl. az FX-ek tűntek el nyomtalanul
Egy újabb verzió megoldotta a dolgot, de win+.net+vegas reinstallnál többet/jobbat én nem tudok javasolni... -
lacibacsi
addikt
''no en kilepek''
Ne kímélj! -
BigBadPlaYeR
senior tag
Ha csak egy event-et akarsz nagyítani, akkor elég a pan/crop. Track motion a 3D-s mozgásokhoz kell legfőképp, meg mikor több sávot szeretnél látni egyszerre, vagy átúsztatni a képet köztük, stb. Ha pozitív irányba nagyítasz a számítógépen, az csak digitális lehet, tehát pixelesedik. Negatív irányban meg kisebb lesz a kép, kevesebb pixel, azért tűnik úgy, mintha nem romlana a minősége. Pedig valójában romlik
Csak a pixelek nem lesznek nagyobbak, csak kevesebb, ezért nem olyan feltűnő. Szóval ha zoomolgatsz, mindegy milyen irányban vagy mivel, minőségvesztés van. -
BigBadPlaYeR
senior tag
Üdv!
A kérdést se értem, a megoldást meg végképp nem, lévén arról nem írtál semmit...
Ha már ilyen ügyesen megoldottad, homályosíts fel minket is, hátha valakinek még hasznára válik.
-
megintrich
csendes tag
a kerdesem targytalan. a ketsegbeeses motivalja a megoldokepesseget. legalabbis nalam igy mukodott.
talan legkozelebb lesz eleg turelmem megvarni a segitokeszek valaszat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- Dell UltraSharp 24 USB-C Hub Monitor - U2422HE - 27% ÁFÁs
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egy újabb verzió megoldotta a dolgot, de win+.net+vegas reinstallnál többet/jobbat én nem tudok javasolni...