Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
WinZol
aktív tag
Hi,
Gyerkőcöm szobájába max 43"-os TV fér be.
Leginkább Xbox-hoz lenne kapcsolva.másik fórumon az 43XH8596-os modellt mondták.
Van valakinek tapasztalata?
Kicsit túlárazottnak tűnik MM-ben 240eFTKöszi
WinZol
-
almi
senior tag
válasz
EmThor
üzenetére
Igen, néztem, hogy 1 cm. Ha nagyon akarok annyit még tudnék is játszani, csak sztem az kicsit béna, hogy szekrénytől szekrényig van a TV. sokszor kicsit oldalról nézem a gépasztaltól, 5-6 cm-t kitakarna a szekrény a jobb széléből.

Van valami oka, hogy mind a ketten a 55-öset javasoljátok egyébként? Felbontás?
Valószínű a 49-esnél maradok egyébként. Szerintem elegendő lesz egy ekkora szobába, 2,7 méterről nézzük.
Eredeti tervek alapján 200 fölé nem nagyon szerettem volna menni, de olvasgattam és megláttam, hogy ez így 280k, annyit még szánnék is rá, ha tényleg tuti vásár
Egyébként 80%-ban TV, film és 20%-ban PS 4 Pro játék-ra lenne használva. -
almi
senior tag
Sziasztok!
A Milyen TV-t vegyek fórumról keveredtem át ide.
Nagyjából 1-2 órás keresgélés után ezt típust néztem ki: Sony KD49XH9505BAEPVan valakinek tapasztalata ezzel a típussal, esetleg a bolttal?
Köszi!
Üdv.,
almi -
karmaresz
senior tag
Nekem a formája, bár szokatlan volt, de végül egész megkedveltem. A Minősége nem illett egy ilyen kategóriás tévéhez szerintem.
A nem gyárival jó eséllyel elveszted a hangvezérlést.
A gyáriak között biztos van jónéhány opció és ahogy Piftuka is írta, ezek jórészt kompatibilisek egymással.
Itt a Sony lista a legújabbak szerint rendezve. Ha valamelyik tetszik, kérdezz rá náluk.
[link] -
karmaresz
senior tag
-
karmaresz
senior tag
-
Celtis
veterán
válasz
karmaresz
üzenetére
Az emagnál nincs csere. Elállásként kezelik, visszaszállítás után jóváírják a készülék árát és új rendelésként küldik az újat.
Nekem is volt pár hete egy hasonló esetem velük.
Törött készüléket hoztak, telefonon azonnal bejelentettem (11-27)
December 2-án kaptam egy emailt, hogy a visszaküldési kérelmet rögzítették, talán 6-án jött érte a futár és 8-án értesítettek emailben a visszaérkezésről és elbírálásról.
Ezután még várni kellett, hogy az időközben magasabb árú terméket az új rendelés során ráfizetés nélkül kapjam meg, de 14-én jött a futár az új csomaggal.A két csomagot összehasonlítva már tudom, hogy az első bontott volt.
-
Drakuf
tag
válasz
karmaresz
üzenetére
Igazad van, valószínűleg nincs kapacitása a Magyar Postának. Inkább csak azzal van problémám, hogy ígértek nekem már 5 különböző időpontot, és egyszer sem jelentek meg vagy mondták volna azt, hogy bocsi, de nem tudunk érte jönni..
Mindenről dokumentáció készült, pár hete töltöttem fel képeket a fórumra. Egy xh9096 modellről van szó, a doboz makulátlan állapotban érkezett, a panel olyan, mintha felpúposodott, elvált volna a készüléktől. Laikusként azt mondanám, hogy borzasztóan párás körülmények között lehetett tárolva. December 7-én érkezett és kértem azonnal a termék cseréjét.
-
fede94
tag
Sonynak van direkt ledes modellje 43 as méretben? Köszönöm, ha vki tudja linkelni.
-
karmaresz
senior tag
válasz
Drakuf
üzenetére
Részvétem!
Részletesebben írj légyszi, ha nem csak általános sajnálkozást, együttérzést, hanem valós tanácsokat akarsz.
Cserét kértél, vagy éltél a 14 napos elállási jogoddal és így pénzvissszatérítést igényeltél?
Nem tudom milyen modell lehet, de jó eséllyel nincs raktáron, meg a karácsonyi hajtásban nem akarnak foglalkozni vele, azért húzzák.
Mikor szállították ki a november 20-i rendeléshez képest?
A doboz is sérült volt-e?
Ha igen, arról vettetek-e fel jegyzőkönyvet a szállítóval?
Dokumentáltad-e videóval, fotóval a kicsomagolásnál egyből a helyzetet?
Csak telefon volt-e közöttetek, vagy írásbeli kommunikáció is?
Ha ez utóbbi, elküldted-e nekik a fotókat és volt-e valami írásos válaszuk?Először ismerd meg a jogaidat: [link]
-
Drakuf
tag
November 20-án rendelt tv-m, amit ripityára törve szállíttatott ki az Emag, továbbra sem került elszállításra. Nem idegesít egy picit sem
Valami ötlet, hogy mit lehetne ez ügyben tenni? Emagot meg a Magyar Postát (akik állítólag majd egyszer elviszik) felhívtam már tucatnyi alkalommal, de továbbra se történik semmi. -
modflow
veterán
Ki is volt az, aki kérdezte, hogy az "i" infó gombot megnyomva, hogy lehetne több infót kapni a képről?
Mint pl. egy Panasonic tv esetében?Nem találom a hsz-t....
-
AL
addikt
válasz
fede94
üzenetére
Szia. Ezen az oldalon meg tudod nézni a Hz - et és sok más lényeges adatot, csak a jobb felső sarokba kell beírni a típusszámot. Időnként az utolsó 1, 2 számjegy nem stimmel, mert az külföldi modell. [link]
Ezt az 1 készüléket ismerem 200 körül ebben a méretben : [link] , [link] .
Ez a Sony 43XG8396,( 8305, 8377 szinte ugyanaz ) : natív 100 Hz, androidos, triluminos kijelző, IPS, stb .
Üdv. -
bump3r111
tag
XH90 miért nem ismeri fel a PS4-et?
Mikor megvettem a tv-t és bedugtam egy HDMI portba, magától felismerte, elnevezte Playstation 4-nek, be lehetett kapcsolni pl. a tv távirányítóval is ha rámentem arra a HDMI csatornára, sőt irányította a távirányító is a PS-t. Tehát ugy müködött amit elvártam egy sony/sony szinergiától.
Frissítés óta viszont nem tudja hogy PS4 van rádugva, hiába manuálisan beállítom neki a játék funkciót arra a HDMI kimenetre, nem mennek az előzőleg ismertetett funkciók.
A legjobban az fáj hogy ha a ps4 kontrollert (és általa a konzolt) bekapcsolom, igaz a tv-t bekapcsolja a CEC funkio miatt, de át már nem vált a megfelelő hdmi csatornára hanem a TV adások mennek..... -
fede94
tag
sziasztok, 100 hz-es 43 colos sony tv-t tudtok ajánlani? Köszönöm előre is.
-
karmaresz
senior tag
Jó lenne egy kép a hibáról, de egy szintén VA paneles LG tévénél volt hasonló gondom.
Ott a képernyő problémás részén, mikroszálas törlőkendővel történő enyhe, körkörös masszirozással megoldódott a gond teljesen. Állits be hozzá egy fekete hátteret mondjuk youtube-ról és akkor nyomon is követheted a változást.
Olvastam olyat is, akinek a gyárilag túlságosan megszorított hátlap csavarjainak enyhe meglazítása segített.
De ha nem javul a dolog, dokumentáld fotóval, videóval a hibát és javíttasd, vagy ha belül vagy a 14 napon, úgy cseréltesd.
Ekkora műszaki cikknél emlékeim szerint már a gyártónak kell megoldania a szállítást, javítást, cserét. -
dunc
nagyúr
Sziasztok ezt a típust vettem.
"BRAVIA KD-55XH8096BAEP 4K HDR Android LED televízió" Nagyon tetszik a tv, de sajnos alul kb a két szelén full fekete háttérnél nem nagyon, de észrevehetően látszik, hogy erősebb a világítás, érdemes vissza cipelni, cseréltetni, vagy elfogadható, és álltalában ez ilyen?! -
Celtis
veterán
válasz
mano42
üzenetére
Félek kevered a fogalmakat, vagy mégis mit értesz "mozgás kompenzáció" alatt? Esetleg olvasd el még egyszer a hozzászólásomat amire válaszoltál.
A szóban forgó xh90, illetve a hasonló droidos Sony TV-k pl. xf9005 megfelelő beállítással tudják a kadenciahelyes 24p lejátszást alkalmazásból is. Szépen is néznénk ki ha nem.
rtings:
Judder-Free 24p Yes
Judder-Free 24p via 60p Yes
Judder-Free 24p via 60i Yes
Judder-Free 24p via Native Apps Yes
This TV can remove judder from all sources. For 24p content, it does so automatically, so there's no need to change any settings. To remove judder from 60p, 60i, and content from native apps, set Cinemotion to 'Auto', Motionflow to 'Custom', and the Smoothness and Clearness sliders to their minimum. (xf900 settingsből: "This doesn't add any soap opera effect.")
A cinemotion vagy magyarul film mód beállítással a TV megvizsgálja a forrást és szükség esetén átütemezi a képkockákat, hogy a forrás képkocka ritmusát helyreállítsa. A beállítás fokozatai csak azt jelentik, hogy milyen típusú forrásokba nézen bele a TV.
Az alkalmazás mondjuk így küld egy 24p filmet: 1,1,1,2,2,3,3,3,4,4 amiből a TV a javasolt beállítással 1,1,1,1,1,2,2,2,2,2,3,3,3,3,3,4,4,4,4,4-et csinál (reverse 3:2 pulldown)
A beállítás nélkül pedig 1,1,1,1,1,1.2,2,2,2,3,3,3,3,3,3,4,4,4,4 lenne az eredmény. -
Celtis
veterán
válasz
mano42
üzenetére
A tévé egész biztos nem tudja a kadenciahelyes lejátszást a telepített appokkal csak HDMI-n keresztűl. A telepített appokkal mindent 60-hz-en játszik le.
Az ugyan igaz, hogy az appok mindent 60hz-en játszanak le, viszont a TV képes a forrás képkockasebességét felismerni és kadenciahelyesen lejátszani, pl. 24p anyagok esetén.
Ehhez a mozgás beállításoknál kell a truemotiont vagy egyénit választani (csúszkák min értéken) és a film módot magasra vagy autora állítani. Ez a beállítás nem okoz interpolációt!A tisztaság csúszkával lehet még ízlés szerint BFI-t hozzáadni, az sem jelent interpolációt.
-
Celtis
veterán
válasz
wrathchild
üzenetére
1. Jó minőségű 720p nagyon jól néz ki 4K TV-n is. Esetleg az rtings tesztjeit nézegetheted, mert ők értékelik az alacsonyabb felbontású források megjelenítésének minőségét, habár én nem hiszem, hogy itt lényeges különbségek lennének, főleg megjelenítő technológiák tekintetében.
2. Az erősítő foglalkozzon a hanggal. Mindent, ami belenyúl a képbe ki kell kapcsolni!
A TV-n nem lehet kikapcsolni a felskálázást. Mi értelme is lenne? A képernyő közepén egy apró téglalapban akarnád nézni a 720p filmet?3. Az audio kódolásokat is ismernie kell a lejátszó eszköznek.
4. sok-sokezer ft-ért lehet venni HDMI kábeleket (2.1-eseket főleg) a minél jobb képminőség érdekében.
Na ezt gyorsan felejtsd el. A tudomány pillanatnyi állása szerint semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy még a legdrágább kábel akár egy fikarcnyival is jobb képminőséget nyújtana mint a legolcsóbb tescos cucc.
Persze az adott felbontás, színmélység, képfrissítés bizonyos sávszélesség átvitelét megköveteli. Ha a kábel ezt tudja, akkor lesz kép, ha nem tudja, akkor viszont különböző képhibák fognak jelentkezni vagy egyáltalán nem lesz kép.Pontosan ez a helyzet az USB3 kábellel is. Vagy működik vagy nem. Egyéb hatása nincs a képminőségre, ahogy annak sem, hogy milyen eszközön tárolod a filmet vagy hogy USB kábelen, LAN kábelen vagy WIFI kapcsolaton keresztül játszod le.
-
mano42
aktív tag
válasz
Jackie_Chan
üzenetére
A tévén is kapcsold be a javított jelformátumot.
-
karmaresz
senior tag
válasz
modflow
üzenetére
Mi kerül egy márkás cipőben egy jobb whiskyben, egy közepes minőségű karórában, fejhallgatóban, vagy egy új konzoljátékban ugyanennyibe, vagy többe?
Tervezés, alapanyag, gyártás, sztenderd és prémium árrés a simához képest, szállítás, nagyker haszna, kisker haszna, kiszállítás csehországból hozzám + az adók. Mivel ezen keresztül vezérlem a tévét, nekem megérte a tévé árának 4-5%-át egy minőségibb kivitel, amit várhatóan évekig használok majd.
-
-
Joshi
titán
válasz
Jackie_Chan
üzenetére
Biztos hogy a megfelelő HDMI foglalatba dugtad a kábelt? Be van kapcsolva a HDMI javított formátum? Ezeket ellenőrizd le elsőre.
-
Jackie_Chan
senior tag
Hali!
Tudna esetleg valaki segiteni abban ,hogy a Xbox Series X et ha rádugom a Xe8505-ös Sony tvmre miért azt írja,hogy nem támogatja a HDR10et a TV?
Ps4Pro-n semmi gond nem volt a HDR-el . -
Gigicuci
senior tag
válasz
EmThor
üzenetére
Szia!
Nálam volt XH90 és most XH95 van és azt kell, hogy mondjam, hogy a 95 nekem jobban tetszik a képminőséget tekintve. No nem mintha a 90-el bármi gond lenne, egyszerűen a 90 jó, a 95 meg nagyon-nagyon jó. De ez főleg a 4k stream/tv tartalmakra vonatkozik.
Game módban nincs ekkora különbség a kettő között szerintem. Legalábbis a Ps4-el nem sok különbséget láttam. Mivel csak a 90-re lesz VRR (hamarosan) így sok opciód ezen kívül nincs.
a Q80/Q90T sok bugtól szenved game módban, a CX-et kizártad így vagy vársz az új modellekre (meg mire azokat leárazzák) vagy XH90.
Rosszul nem járnál vele az biztos. 14 napod lenne letesztelni és ár-érték arányban még mindig jó ajánlat. -
törölt tag
válasz
Piftuka
üzenetére
A videóban szereplők tartok tőle nem szervízesek voltak,hanem csak műkedvelő szakmabeliek lehettek akik ügyesen bemutatták a "másik oldalt" is.
Mellesleg Nekem az a kevés tapasztalatom ami van a különböző szerviz munkákkal és hozzáállással az kivétel nélkül mind pozitív
Nem kell általánosítani
Minden szakmában vannak hanyag, kókler dolgozók, de a többség azért becsülettel és megfelelő hozzáértéssel végzi a dolgát !
Szerintem. -
Piftuka
veterán
válasz
Lupus70
üzenetére
Köszi, ez tényleg érdekes!

Elnézve ezeket az embereket, valószínűleg fiatal korukban CRT tévéken "edződtek".
Biztosan jól értenek hozzá, bár némelyik műveletnél rossz volt nézni a módot, ahogyan letéptek, lebontottak bizonyos alkatrészeket.
Namost tessék elképzelni, hogy ha ők mondjuk a legodafigyelőbb, legalaposabb "szakik", akkor milyen munkát végezhetnek a tévéinken azok a szervizesek, aki ráadásul hanyagul végzik a munkájukat!
-
EmThor
addikt
Ahoj, igazából új xboxhoz, a panasonic 50"os 780ex-et (nagyon szép képe van, 3 éves, elégedett vagyok vele, a felhősségen kívül) leváltandó akartam tegnap venni egy 55-ös xh9096-ot de olvasom hogy nem megy a VRR, 120hz homályos, pedig pont a hdmi 2.1 új tulajdonságai miatt váltottam volna, hogy azokat ki tudjam használni, pedig a youtube tesztek alapján nagyon tetszik a képminősége, ha lehet ilyet mondani. Youtube, netflix ha fagy esetleg nem para, van külső mi box a tartalmak lejátszásához. Oledet nem akarok az ismert problémák és a black crush miatt, samsung q80-nak meg egyszerűen nincs ilyen szép képe. Panasonicot vettem volna de hdmi 2.1-et nem támogatja egy idei modelljük se, nincs beépítve. LG nano meg fehér halo-t generál, local dimming nulla. Így is érdemes megvenni az xh9096-ot szerintetek, hogy nincs vrr, használja valaki konzollal/filmek szépek rajta amúgy? Netflix, hbo go youtube-on peppa malac, meg warez mandalorian megy most a legtöbbet, kicsi tv és sok xbox/switch egyébként. 9505-ösben nincs hdmi 2.1 ha jól tudom. Vagy érdemes várni 2021es modellekre? Újabb jobb lesz persze csak gondoltam miért ne lehetne most használni már az új technikát. Köszi
-
Technoman
őstag
válasz
modflow
üzenetére
A tartozékok -főleg az ilyen jellegű termékekhez- mindig is mesterségesen tartva, nagyon drágák voltak, mert:
a. "Isten hozott a fogyasztói társadalomba", ne vegyél tartozékot, inkább cseréld le a TV/Hi-Fi/mosógép/hűtő/stb.... eszközeidet
b. A szervizek, iszonyú nagy árréssel dolgoznak (nem ritka a 150-200%-os árrés vagy e fölötti) És ezt pofátlanul úgy, hogy az adott gyártótól mint szerződéses partnerként még + kedvezményt is kapnak (!)
Ebben pont a csehek és a szlovákok az élenjárók (nem mint ha a magyarok annyira "szégyenlősek" lennének) -
ArGab
őstag
válasz
wrathchild
üzenetére
1: Ez nem technológia függő, inkább függ a képminőségétől, tömörítéstől. De nem hinném hogy egy XH95-ön rosszabb lenne a felskálázott végeredmény mint egy W80-on volt (ugyanazon képméretben). Persze ahogy a képméret nő, úgy egyre látványosabb lesz a különbség. Sony tévékben van szerintem az egyik legjobb felskálázás. 720p szerintem teljesen vállalható, én is nézek néha ilyen tartalmakat 65XF90 tévén.
2: Én rábíznám a tévére, általában ezt jobban megoldják.
3: Az X700 elég finnyás sajnos letöltött állományoknál. MKV esetén pl DD+, de szerintem a TrueHD, DTS-HD sem megy rajta, hanem feldobja ezt a hibát (pedig a formátumot kezeli és lemezről simán továbbküldi). Ha ezt szeretnéd továbbra is használni lejátszásra, sima DD és DTS-nél kell maradnod. XH95 viszont eARC csatlakozón keresztül vissza tudja küldeni ezeket is tévé felől (beépített lejátszó, Kodi), így onnan lejátszva menniük kellene erősítőn.
4: Nem teljesen értem mi lenne a kérdés. USB3 szerintem minden szempontból előny. Nagyobb adatátviteli sebesség, több feszültség (külső táp nélküli merevlemezeknél fontos).
Letöltött 4K/UHD anyagok lejátszására vsz az X700-at elfelejteném a korlátai miatt. Tévén a gyári lejátszó kicsit nyűgös, alternatívák (pl Kodi) feltelepíthetők. Az, hogy megfelel-e valakinek már egyéni preferencia. Pl nincsen teljes értékű, kadenciahelyes 24p lejátszás, csak MotionFlow-val lehet lekezeltetni (bár ez minden appra igaz, a Netflix-re is). A legtutibb megoldás minden bizonnyal egy dedikált, külső media box. -
wrathchild
tag
Üdv!
TV vásárlás előtt állok (még mindig...), szeretnék 4K-ra váltani a jelenlegi FullHD-ról (de kicsit tartok a sok pozitív mellett esetleges negatív következményeitől), az illetékes topic-okat olvasgatom (OLED, LCD), azonban hamar kiderült, hogy alapvető kérdésekben sincs meg a tudásom, ami most felszínre került és ezért van néhány kérdésem.
Kemény kutató munkával talán megtalálnám a válaszok nagy részét, de megköszönném, ha egy helyen kapnék válaszokat! Lehet, nem mind e topicban keresendő…J
Eszközök:
Sony 55w809C FHD TV, Denon AVR-x3600h házi-mozi erősítő, Sony UBP-x700 Bluray lejátszó +ehhez csatlakoztatva 2TB USB 3.0 külső merevlemezről 1080p filmek/720p sorozatok.
Fogyasztás a TV vásárlás után:
javarészt 1080p filmek, 4K/UHD filmek, UPC kábel TV médiabox, Netflix UHD/4K, 720p sorozatok!!
Kérdéseim:
1:
FullHD anyag felkonvertálása szép képet ad a mai 4K TV-ken, ez oké.
De van-e jobb választás a TV technológiák között 720p anyagok lejátszásához?
Asszony sorozatai: Született feleségek, Szívek szállodája, 24 borzasztó minőségű a saját Sony FullHD (w809) után egy Sony csúcs LCD-n (XH9505) kipróbálva (bár állítgatásokra nem volt módom).
OLED talán jobb erre, vagy vannak beállítási lehetőségek, vagy 720p így is úgy is kuka a 4K TV-ken?
2:
úgy tudom, az erősítő és a TV is rendelkezik képi felskálázó technológiával:
szükséges-e mindkettőt igénybe venni? nem problémás-e, hogy mindkét eszköz a „maga módján” skáláz. Ajánlott ezt kikapcsolni valamelyik eszközön? (TV-n nem tudom, lehet-e vagy automatikus?)
3:
abban a hitben éltem, hogy ha letöltök egy x csatorna hanggal rendelkező anyagot (pl. 5.1), de én azt pl. csak a TV hangszórón keresztül hallgatom, akkor 2.0-ban szól. Ez ok.
De mostanában rendszeresen előfordul, hogy Dolby Atmos TrueHD vagy DD+ hanggal rendelkező film letöltése után a külső merevlemezről Bluray lejátszón keresztüli lejátszásnál audio hibát ír ki a rendszer és nem játszik le hangot.
Nem elég csak az x264 – x265 kiterjesztésre figyelni a film kiválasztásánál???? Mi lehet a hiba?
4:
sok-sokezer ft-ért lehet venni HDMI kábeleket (2.1-eseket főleg) a minél jobb képminőség érdekében.
Az USB-vel a Bluray lejátszóhoz csatlakoztatott külső merevlemezről történő lejátszás akkor egy ódivatú módszer és majd UHD tartalmak esetén felejtős?
Maga az USB 3.0 kábel ebben az esetben minőség szempontjából hátrány???
Mi a kép- és hangminőség szempontjából a legmegfelelőbb módszer lemezes UHD film és Netflix Stream-en kívül a 4K/UHD anyagok (letöltött) megtekintésére?KÖSZÖNÖM MINDENKINEK, AKI VALAMELYIK KÉRDÉSEMRE VÁLASZOLT!!!!!!!
-
Lupus70
csendes tag
Egy kis érdekesség. Így néz ki a 65xf900 belülről : [link]
-
karmaresz
senior tag
A távvezérlő mellett elfelejtettem még valami jó hírt.
Ma kora délután, gyerekek nélkül, végre volt lehetőségem és időm kipróbálni az új, 3 méteres Vention HDMI 2.1 kábelemet a PS5 és az XH90 között.
Mindent megcsináltam Vincent Teoh ajánlása szerint és az ezt követő két órában gond nélkül ment a gép és a tévé is. A Ps5 beállításaiban ott volt a 120Hz is, a YUV422 és a 2160p mellett.
A tévénél is figyeltem és a HDMI3-as bemenetet átállítottam sima "enhanced format"-ra. Nem volt szükségem a "Dolby Vision"-ös változatra.
A korábbi, PS5 gyári kábelével pár percenként jelentkező képernyő elsötétülés megszűnt. Hang is jött Dolby Digital-ban a tévéből optikai kábelről elhozva a a házimozi erősítőre. Szóval egyelőre úgy tűnik, működik. Kopp-kopp-kopp.
Hogy valami hasznos is legyen nextgen konzol tulajoknak. Ma is az XH90-nel foglalkozott Vincent az új konzolok kapcsán és egy új fw kapcsán. [link]
Remélem, nemsokára érkezik a VRR feature is. -
tsiszi
csendes tag
válasz
karmaresz
üzenetére
Hálózatról. De mondom, a tv okosítóval abszolút folyamatos a kép, valószínűleg az android nem tudja még mindig a kadenciahelyes lejátszást rendesen. A probléma az, hogy hdrnek érzékeli a tv a nem hdr anyagot is. Mondjuk mintha jó színeket használna és nem konvertálna, de mivel a hdr filmekhez más beállítás kell, ezért ez macerás...
-
karmaresz
senior tag
válasz
karmaresz
üzenetére
Most volt lehetőségem tesztelni az új távirányítót valamivel alaposabban.
Tömege 18 grammal több, mint a tv mellé csomagolt példány. (143g vs 125g ugyanolyan elemekkel). Kézben is érződik, hogy masszívabb és "van súlya".
A gomboknál pedig egy jellegzetes mikrokapcsolós érzés van, nem túl kemény. de határozott nyomásponttal. Sokkal finomabb viszont a kattanás mint az LG magic remote esetében és ahhoz képest hangja sincs.
Szerencsére minden taknyolós, csúszós érzés elmúlt, ami a gyárilag csomagoltat azért némileg jellemzi.A TV árának kb 5%-a volt, de mivel jórészt ezen keresztül vezérlem, nekem határozottan megérte.
A gyári pedig megy a fiókba, tartaléknak.
U.i.: alapból működik a legtöbb funkció, de a hangvezérléshez a tv-t a távvezérlők és tartozékok menüben is párosítani kell az új távvezérlővel.
-
karmaresz
senior tag
-
tsiszi
csendes tag
Olyat tapasztalt már valaki, hogy külső lejátszót (corelec Kodi) fixen HDR-ként érzékel a tv (xh90)? Akármit játszom le rajta, a HDR beállításokat mutatja. Az andoridos Kodi nem, de azon meg mikroszaggatások vannak, nem alternatíva.
-
Celtis
veterán
válasz
golfvariant
üzenetére
Végülis ugyanazt az infot megkaptad mint tőlem, sőt többet is.
-
salapp
addikt
válasz
üzenetére
De nem. Ha a karton arra lenne, hogy az szívja fel a környezeti nedvességet, akkor nem költenének egy halom pénzt a gyártók, hogy például a konténerben a feltoluló extra párát elvonják.
Újrahasznosított karton EUR raklap gyártó gépsor fejlesztésével foglalkozunk. Pontosan tudom, mik a gondok csomagolás fronton. -
Piftuka
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
Ettől függetlenül az így leszállított bármilyen típusú terméket még az átvétel előtt vissza kell adni a futárnak. A forgalmazótól pedig kérni egy másik terméket.
A futár jegyzőkönyvet vesz fel, amelybe pontosan bele kell írnia a dobozon látható sérülést. (Aztán a forgalmazó és a futárcég majd eldönti, melyikük felel a sérülésért. Pláne, ha az a terméket is érintette.)
Nem érdemes a vásárlónak a saját dolgát megnehezítenie az ilyen termék átvételével.
-
Celtis
veterán
Meggyőződésem, hogy a TV-nek ettől semmi baja nem lett. A szállítás és raktározás olyan-amilyen. Azért is van a Tv úgy becsomagolva, hogy ne legyen baja. Ez nedves padlón állt, de nem vízben, különben az eleje is felszívta volna. Sokat sem kaphatott, mert akkor szétmállott volna az oldala.
-
KardosAttila
aktív tag
válasz
KardosAttila
üzenetére
Visszatérve még erre a problémára,a napokban frissített a tv, és nem akarom elkiabálni,de azóta nem hallom ezt az idegesítő hangot kikapcsolt állapotban közelről sem. Bár olyanról még nem hallottam, hogy szoftverfrissítés megoldana ilyesmit.
-
Celtis
veterán
válasz
golfvariant
üzenetére
Talán rossz topikban kérdeztél. Az MSrepot-t kell felrakni és onnan már telepíthető az rtlmost.
-
lovi8
tag
írtam a Sonynak!
köszi a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Autós topik
- Kutya topik
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- 27% - MSI RX 6650 XT GAMING X 8GB GDDR6 Videokártya!
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPad 5. generáció (A1822) 128GB, asztroszürke
- AKCIÓ! Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

122 cm széles a komód, amin a TV van és 2 oldalról mellette koppon szekrény. Eléggé ki van maxolva a szobának az a fala.
Valami ötlet, hogy mit lehetne ez ügyben tenni? Emagot meg a Magyar Postát (akik állítólag majd egyszer elviszik) felhívtam már tucatnyi alkalommal, de továbbra se történik semmi.