- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Pörkölt, sós földimogyoró
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hossszú
őstag
A Sony KDL50W815B-hez csak aktív 3D-s szemüveg jó vagy lehet használni passzívval is, 2 db-ot adtak hozzá de az kevésnek bizonyult.
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
B-L-A-C-K
titán
válasz daniel2121 #11485 üzenetére
De tudtommal egy alap gagyi 55-ös is 190 ezertől kezdődik, így azt a hozzászólást nagyon nem értem...:/
-
oszy
veterán
válasz daniel2121 #11485 üzenetére
Így van! Vegye meg azokból valamelyiket
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Callisto
őstag
válasz Tegla80 #11474 üzenetére
Akkor lehet idei modell lesz belőle (amennyiben lesz FullHD-s ami megfelel nekem, mert 4K teljesen hülyeség még pár évig).
zsistvan: 55W829B még mindig 310e, ami szánalmas ár az ugyanolyan kategóriájú hasonló képminőségű konkurrenciához képest (50-60%-os többletár). Még a Sony üzletek beszerzési ára is több, mint az azonos kategóriájú konkurrens termék bolti ára. Na ez a nevetséges... Nem csoda, hogy Sony TV ágazata is veszteséges. Valamit nagyon rosszul csinálnak. Mégis azért kéne Sony, mert nekem az a 2D képminőségbeli apró különbség is számít, ami marhára nem éri meg azt a felárat. Szóval kétség és döntésképtelenség van.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
dualcore
őstag
Részemről is mehet.
-
Janaboy
veterán
válasz Lacielvtárs #11475 üzenetére
Lehetne, de ahogy irunk bele elore fog ugrani..
Bar most latom az a multimedia topicban van, meg kell probalkozni..[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
válasz *Tata* #11476 üzenetére
én benne vagyok ha ti is, amiről eddig beszélgettünk, az szerintem pont beleillene a témába, nem koszolnánk össze ezen topikot, és mivel házimoziról beszélgettünk, az meg házimozi topik, csak éppen már kihalt, mint a dinók
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
*Tata*
senior tag
válasz Lacielvtárs #11475 üzenetére
Elég csendes topiknak tűnik.
-
Uraim, találtam egy csendes helyet a házi mozi témánkhoz...
link
mit gondoltok, itt lehetne a házimozi témában garázdálkodnunk?
vagy hogy lehet itt indítani egy házmozi topikot, ami foglalkozik, azzal amivel a másik nem?"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Tegla80
addikt
válasz Callisto #11473 üzenetére
Szolnek akkor a "...mas is elmondhatja....." vegett.
Sztem nem lesz mar addigra 2014es keszulek....
Tavaly elott gondolkodtam nagyon a w65x en ev vege fele es mar akkor hianycikk volt,igy kimaradt....(ami igy utolag jobb is persze.)
Szoval sztem nem lesz mar mit learazni.[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Callisto
őstag
válasz B-L-A-C-K #11471 üzenetére
Naná. Azon én is fogtam a fejem, hogy használhatatlan miatta. Attól még az aktuális rendszer tudásának megfelelően jól szólhat mozival és zenével is. Csak hát nem ideális. Ennyi. Az aki olyanokat mond, hogy használhatatlan... Pfff.
Nismokát kérdezém elsősorban, de más is elmondhatja mire számít. Mennyi az esélye, hogy csökkenni fog március környékén (idei modellek kijövetelekor) a tavalyi széria ára és körülbelül mennyivel (%-ban)?
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
oszy
veterán
Mi nem jó, hogy a WMP-ről nem tudom kiküldeni a képet a tv-re? Tegnap még ment. Azóta nem állított el rajta senki semmit (elvileg). Max. a láthatatlan ember
-
-
dh66e
veterán
Srácok! Nagyon elmegy a topic elvégre semmi köze nincs a témához és felesleges vitát ne generáljunk itt elég a saját topicjában.....Szóval ha lehetne....
-
Callisto
őstag
válasz dualcore #11450 üzenetére
Képeken látom amúgy, hogy nagyon be vannak forgatva a frontok. Ez házimozihoz jobb lehet azonban zenéhez katasztrófa. Általánosságban a nagyobb beforgatás csökkenti a sztereó teret. Ezáltal a hangszerek, ének pozíciója rengeteget veszít. Alig érzékelhető is lehet. Ez 5.1-nél nem jön ki ha a film arra van keverve, azaz többcsatornás hangsávval hallgatjuk. Zenénél rettentő rossz. A teljes igazság kedvéért megemlítendő, hogy hangfala is válogatja melyiket mennyire jó beforgatni.
A frontok egymástól való távolságának hozadéka pedig a leképezés pontossága és valamelyest a sztereó tér nagysága is. A frontok közt legfeljebb 3 méter lehet(ne). Persze ez függ a hallgató távolságától is. Jellemzően egy egyenlő oldalú háromszög (frontok és hallgató) az ideális amennyire én tudom és megtapasztaltam.
Bármilyen hihetetlen az a 30 centi rengeteget számít... Ameddig ezt nem figyeli meg egy illető saját maga addig csak nevet rajta. Nem filmmel, azok szarra valók. Bár ott is hallható, de messze nem úgy, mint minőségi zenei felvétellel.
Az, hogy mennyire jönnek ki ezek a finomságok attól is függ, hogy milyen az erősítő, a DA konverter stb. Leginkább a végfoktól. Na most az említett kategóriájú házimozi erősítők az általános célú, átlagos célra és felületes hallgatásra jók csupán. De annyiért nem is lehet elvárni mást.
Rengeteget tudnék írni milyen tényezők és miért fontosak pl. a végfoknál. Milyen eredménye van a hangra, mélyekre, magasakra. De felesleges és ez nem az a fórum. Akit tényleg érdekel utána tud olvasni.
AVX fórumon valóban van néhány a ló nagyon túlsó oldalára eső hifisták is, de nagy része olyan, aki tudja miről beszél és nem hülyeséget mondanak.
Legközelebbi audiofil/hifi kiállításra javaslom menjenek el akik nevetnek. Ne végigrohanva, hanem odafigyelve a zenére. Vigyenek olyant amit otthon hallgatnak sokat és hallgassák meg ott egy jó rendszeren. Garantáltan máshogy fogják látni a dolgokat.
Sajnos legtöbbször a berendezés, a szoba kialakítása és elrendezés (na meg a pénztárca) korlátozza az ideális kialakítást.
(Mellékesen a kábelek is rengeteget számítanak. )[ Szerkesztve ]
-
válasz dualcore #11465 üzenetére
bocs, nem olvastam vissza...
de akkor azt kell mondanom hogy ott elég nagy és teljes szerintem a térhangzás
annyit beszélgettünk itt a moziról meg a filmekről, hogy ma este meg is nézem a Sin City-t"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
dualcore
őstag
válasz Lacielvtárs #11462 üzenetére
Korábban leírtam az elhelyezést. A helyiség ahol a tv van. a kanapétól kb 3.2 m, a teljes szélesség 4m. (kivonva a tv és fal közötti, ill. a fejem és a fal közötti távot) Hosszában viszont 9m mert ott van mellette az ebédlő.
-
nismoka
addikt
A center optimális elhelyezése [link] Hamár egyszer mindjárt kezdődik a vissza a jövőbe.
-
dualcore
őstag
Akár hogyan is nézzük attól még HM, és a tv hangszóróihoz képest óriási fejlődés. A pénztárca szab neki határt. Fekete kolléga is tisztában van vele, akárcsak én is, hogy nem a Dolby laboratóriumot szeretnénk megépíteni. Ezt kéne figyelembe venni és ehhez adni tanácsot annak aki kéri, és nem lenne ez a sok szócsata.
-
válasz B-L-A-C-K #11458 üzenetére
azért nem eszik az olyan forrón, de ezt Te tudod a legjobban
egyébként is, ha dual kollégát tekintjük vagyis a házimozi elrendezését, nála igazán ki kell hogy jöjjön a térhatás, mert nem tudom mekkora az a szoba, de ott elég nagy tere van a hangzásnak, szerintem
persze lehet ezt is patika mérlegen mérni és akkor teljesen el lenne rontva az elrendezés
no de ráhagyom az off-ot mert idetéved egy modi és kapunk a tarkónkra tockost[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
dualcore
őstag
válasz B-L-A-C-K #11458 üzenetére
Én is gondoltam arra, hogy kivágom a tv közepét és oda rakom be a centert, mert ott az optimális, de az asszony kivette a baltát a kezemből! Na de viccet félre téve van a hülyeségnek is határa . Én sem akarom ideköltöztetni azt a topikot, de itt értelmes emberek vannak, és ha pl én is hülyeséget kérdezek, vagy írok, akkor nem le bunk@znak, hanem normálisan helyre terelnek emberi módon. De távol álljon tőlem hogy megsértsek bárkit is, mert az igazság "odaát" van.
-
válasz Janaboy #11456 üzenetére
jaja, az még durvább....
ott vannak igazán olyan arcok, hogy huhaaaadualcore: inkább nevess, mert ha komolyan veszed amit olvastál, akkor soha nem hagyod abba a sírást.
nem akarom őket megsérteni, itt sem és a hátuk mögött sem, de van stílus és arrogancia ami tudja verni a biztosítékokat le[ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
válasz Lacielvtárs #11453 üzenetére
Na azt végigolvastam, és nem tudom, kacagjak vagy sírjak?
-
-
dualcore
őstag
Janaboy
Mi volt az a 30 centis dolog? Már visszaolvastam de nem találom! -
törölt tag
Valahogy be lehet állítani egy 55W815B esetében, hogy képernyőmegosztás esetén ne kelljen a TV alkalmazások közül elidítani folyton a a megosztást, hanem elég legyen csak telefonről indítani a dolgot? Arra gondolok, hogy a telefonon rögtön látszódjon a listában a TV és kiválasztva nézhessem a mobil képét rajta.
-
-
Janaboy
veterán
válasz Lacielvtárs #11445 üzenetére
Picivel fentebb irta, h 49"os, de en aszem neki ez 4ks..ugye dual?
Amugy a 3. kepen ugy nez ki a sanyi mint egy talpas festmeny!
Janaboy
-
válasz dualcore #11444 üzenetére
kérlek alássan, úgy vagyok vele hogy vigyázok rá, mert ez az erőlködő pontosan tudja azt amit én akarok és amire igényem van....
már csak egy Sony tévé kellene, és ha Black kolléga tanácsát megfogadnám, akkor akkor tévé vennék mint a szomszéd ház fala
tényleg, amúgy nálad mekkora a TV?"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
dualcore
őstag
válasz Lacielvtárs #11443 üzenetére
Amikor én vettem a Hm erősítőt, akkor a 7-es szériát akartam, de lebeszéltek róla a passzív hűtés miatt. És állítólag van is velük baj ha jól tudom, de viszont előtte nekem 609 es volt, szintén passzív hűtéses, ugyan itt, és azzal sem volt probléma, de lényegesen melegebb volt.
Az viszont nem baj ha megvéded a szertett "vasadat". -
válasz dualcore #11442 üzenetére
majd látod... de mivel van benne aktív hűtés, így szerintem nem fog kellene a külön venti, legalább is szerintem
ha meg hdmi-n megy szinte minden és úgy 47 fok, szerintem az teljesen rendben van...
az enyémben nincsen hűtés - csak passzív - így én egy kicsit besegítek hogy ne legyen gondja az erősítőnek"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
dualcore
őstag
válasz Lacielvtárs #11441 üzenetére
Köszönöm
Az az igazság hogy 95%-ban csak HDMI-ről megy, a maradék 5 pedig Net és Fm rádió.
A Tv,ARC-s, a BD player, a Dune, és a STB is. Ezért bízom a hűtésben. Bár arra én is gondoltam hogy a nyári hónapokban beteszek mögé egy pc-s ventilátort. -
válasz dualcore #11440 üzenetére
jaaa, hogy aktív hűtéses akkor nem szóltam...
bár melegedni majd akkor fog ha hdmi forrásról megy rajta adat folyam.
nálam a sima rádiónál és zenénél nem is melegszik annyira az én Onkyo-m, de amikor filmet nézünk rajta, no olyankor azért tud melegedni, bár én magam egy laptop hűtővel hűtömde az a mozibox ott tényleg nagyon korrekt, és profi lett...
sok jó moziélményt kívánok neked/nektek[ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
Köszönöm a Hsz-eket. Igazából rosszabb ítéletekre gondoltam, de pozitív csalódás az nem csalódás.
nismoka
A fólia nincs rajta a logón, csak valószínűleg így csillog vissza, a lábakat direkt raktam beljebb, mert így elfér a beltéri, viszonylag esztétikusan.
A sorrundokat tervezem magasabbra rakni, meg a rendszert is bővíteni,már van két+ háttérsugárzó ua. szettből, azok mennek felülre majd.janaboy
Ebből a 30 centis dologból kimaradtam, ezért nem értem
Lacielvtárs
Köszi a dicséretet. A hűtéssel nincs igazából gond, mert bemértem üzem közben, több óra zenehallgatás közben, és 47 fok fölé nem ment soha. + ennek a modellnek (Onkyo Tx-Nr 626) aktív hűtése van, ami eddíg még nem kapcsolt be.
krx21
Igen elférne 1 nagyobb tv, de decemberben cseréltem le a 32" tv-met, erre a 49" -ra. Ez is nagy javulás volt így 3 méterről, így egy darabig marad.
-
-
-
-
válasz dualcore #11429 üzenetére
tény hogy nagyon profi módon el lettek tüntetve a kábelek
nekem nagyon tetszik az elrendezés is, igazából a szín összhatás is nagyon bejön
gondolom ezért nincsen rajta a háló a hangfalakon
no nem baj, - ha neked így rendben van (a hátterek elhelyezésére gondolok)- , akkor oké, igazából a vélemény érdekelt volna...
nekem sincsen tapasztalatom az olyan hangzással ami nálad van, de végtére is, én is azt mondom hogy a háttér hangok nem olyan mérvadóak. ha hallom, akkor már meg is van a térhatás.
összességében nekem nagyon tetszik ami nálad van[ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
válasz Lacielvtárs #11427 üzenetére
Nem vagyok egy nagy vájtfülü, én így is kihallom a hátérhangokat, bár igaz szinte csak 2-en nézünk mozit ill. koncertet.
Magasabbra nem tettem még őket így nem tudom milyen lehet. Az a baj hogy mikor a nappalit csináltam lekábeleztem előre, de pár év múlva bútorzat csere, lett és minden máshova került. Így nem piszkáltam a kábelezést, csak kevés helyen látszik. -
válasz dualcore #11425 üzenetére
szia, szerintem teljesen korrekt lett
csak egy kérdés...
a hátterek közelebb vannak a füledhez, nem zavaró?
nálam fenn vannak a sarokban és érdekelne a véleményed, arról hogy hol a jobb a háttér?
vagy próbáltad e már hogy magasabban vannak a hátterek?"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
dualcore
őstag
válasz Callisto #11400 üzenetére
Én elégedett vagyok vele. Igazad van abban, hogy nem egy eget verő cucc, és ezzel én is tisztában vagyok. Van viszonyítási alapom is, csak ugye az elvárás sokszor túlhalad a pénztárca keretein, ekkor jönnek a kompromisszumok,és addig kell nyújtózkodni amíg a takaró ér. A kisördög mindig is ott lesz, csak a finanszírozás sajnos leveri a kisördögöt. Persze ez magamról írom
-
Tegla80
addikt
válasz Imi1981 #11419 üzenetére
Meghivott
SEN es a bal also sarokban van az osszes alkalmazas(valami ilyen a neve) ,abban az app-ok kozt, jobb szelen leghatul van a bongeszo app. Azt keresd meg.srry,de dupla lett,mig En ezt szerettem volna meg abba beleszerkeszteni.
[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Tegla80
addikt
válasz Imi1981 #11419 üzenetére
42" ban nem allithato...
50" ban allithato ....
a motionflow menu W7 es W8 eseteben is.nismoka
dehogy is.
tesom es sogi nezi/jatszik rajta elegedetten a masik szobaban....ugymond "buktam mindenkepp x ezret" ,de inkabb oket segitem,mint masnak eladjam. Nekik igy van 80e ert egy42"W8 (a samuert fizettek ennyit es nem engedtem,h erre pluszba radobjanak,mert ez az En "hulyesegem" miatt van...). Toluk atvittem a 40"samut apunak,igy neki is noveltem a kepmereten.Szoval mindenkinek oromot szereztem karacsony kornyeken es nekem ez igy tobbet jelentett,mint x ezer kp.Sony® & PlayStation®
-
Meghivott
addikt
Az alkalmazások között nincs valamilyen kereső?
-
Imi1981
veterán
válasz nismoka #11414 üzenetére
Ja azt elfelejtettem írni, hogy 42 colban gondolkodom és régebben olvastam itt (azthiszem), hogy csak
a nagyobb méretüekben van mozgásjavitó . De lehet nem jól emlékszem. Most már lassan tényleg oda érek, hogy tudok venni tévét és a Sony w42705 és a Panasonic 640-es között gondolkodom. Mindkét márkát szeretem (inkább japán márkák híve vagyok) de a 42col a tökéletes méret nekem. Szóval a 42 colos 705-ös sonyban van valamilyen szabályozható mozgásjavitó? Azért érdekel, hogy szabályozható e mert én a haverom samuján is csak a legyalacsonyabb fokozaton találtam jónak. -
B-L-A-C-K
titán
Én se sok értelmét látom, annyi hogy ha benyomod a HOME gombot és pl a beállításokon áll, kilépsz majd belépsz újra akkor ugyan oda fog mutatni ahol állt, a SEN gomb pedig mindig kiemelt alkalmazásokra mutat ha belépsz. Lehet más funkciója is van, de én ennyit tapasztaltam csak.
-
oszy
veterán
Miért van HOME és SEN gomb, ha ugyanoda "visz"?
-
nismoka
addikt
-
Callisto
őstag
válasz Janaboy #11401 üzenetére
A lánc az egész rendszert jelenti a forrástól (CD, PC, Laptop, bakelit stb.) a hangfalig. Az IC kábel az interconnect, vagyis az összekötő kábel. Az a kábel ami az erősítetlen hangot továbbítja. Ezzel kötik össze a forrást a DA-val, a DA-t az előerősítővel, előerősítőt a végfokkal stb. A végfok és hangfal közti kábelt már nem IC kábelnek hívják.
Black: Tulajdonképpen összefoglaló név. Lehet RCA-RCA kábel, XLR-XLR kábel, optikai kábel stb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- MSI notebookok
- AutoCAD
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAM topik
- Eredeti játékok OFF topik
- CES 2025: Ellepték a horizontot az ASUS újgenerációs GeForce RTX VGA-i
- Milyen autót vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest