Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Jó, és ha az otthoni géped 200KM-re van tőled akkor hogy kötöd össze UTP-vel?

-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Hmmm?
Egy LAN csatlakozós kölső rack drágább és lassabb is mint az eSATA.
ftc: Ha nincs eSATA akkor ott az USB.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Az SB700-tól nem várok csodát, valójában az SB600 sem rossz. Szvsz az SB700 a notiknál fog igazán jól jönni. Az RS780-tól nem tudom mit várjak.

mod: [link]
"AMD has also fixed an issue with the SB700 southbridge caused by a malfunction of the internal clock generator. Although motherboard makers will need to add an external one to solve the problem for now, AMD has notified its partners that the issue will be fixed in an updated SB710 chipset, added the sources."
Na, hogy ezek a balf@szok még egy SB-t sem tudnak összerakni bug nélkül.

-
Oliverda
félisten
abit ax78 73EUR-ért. Ez elég best buy gyanús lap (lesz)...
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Pedig elég hasznos ha van az embernek egy SATA->PATA rack a gépében. Restart nélkül lehet cserélgetni a HDD-ket.
-
Oliverda
félisten
AMD chipset-es lap tulajokat kérdeznék hogy nekik megjelenik-e a taskbar-on a Safely Remove Hardver ikon, és alatta a gépben található SATA-s eszközök?
Mert nálam természetesen nem, pedig szükségem lenne rá. Az nForce-nál bezzeg ez nem volt probléma.

-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
Én először K9A2 Platinum-ot szerettem volna, majd amikor nem sikerült szerezni akkor jött képbe a K9A2 CF-F, majd amikor ez sem jött össze akkor végül MA790FX-DS4 került a gépbe, amit egy egész napot ki is bírt. Tehát én lehet hogy a K9A2 CF-F -et javasolnám ha nem akar sokat kifizetni alaplapért a vásárló. Persze az igazi egy jó abit lenne.

-
Oliverda
félisten
Egy jó hír az ASUS M2A-VM tulajoknak: [link]

-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
Devastator
üzenetére
Szerintem olcsóbb a chipset.
-
Oliverda
félisten
válasz
Gyuri27
üzenetére
Minden gyártónak vannak kaka modelljei, néha becsúszik 1-1 gyengébb modell. Mindenesetre ez a SAS vezérlő nagyon tetszik. Baromi jó lenne ha a többi gyártó is bevezetné. Főleg hogy viszonylag emberi pénzért hozzá lehet jutni ezekhez a vinyókhóz, és szinte minden szempontból jabbak mint a SATA-s társaik. Itt egy kis teszt az említett Seagate-ről, bár a szöveg ismeretlen nyelvezetű számomra, de a képek beszélnek helyette: [link].
-
Oliverda
félisten
On-Board SATA
• 4 SATA II (1~4) ports by AMD® SB600
• 2 SATA II (5~6) ports by Promise® T3, support SAS ready devices, for storage devices only
• 2 eSATA ports by Promise® T3, for storage devices only
- Supports storage and data transfers at up to 300 MB/s
Na ez már valami. Azt hiszem hogy elég innovatív megoldás SAS vezérlőt rakni egy desktop lapra, nekem nagyon tetszik az ötlet!
Rádugni egy 15000RPM-es Seagate Cheetah vinyót és a Raptor elsunnyoghat. 
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Na jó, de ha neki sürgősen kell....
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
2.3V az még pont egészséges egy jobb bordával szerintem. Többet nem is adnék hosszabb távon DDR2-nek.
-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
Húgom gépében is 690-es lap van, én is tapasztaltam már hogy milyen.
szerintem két jól megtervezett külön borda kellene a déli és északi hidakra, és egy izmosabb a PWM-re. Jelen esetben szerintem ezeknél a lapoknál a PWM fogja a legtöbb hőt termelni, így majd még onnan jön át a meleg az északi és adott esetben déli hidakra a HP-n keresztül. 
-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
Elvileg ezek az új chipsetek nagyon keveset fognak fogyasztani. Inkább a PWM ami fűteni fog, de ez nyilván CPU fogyasztás függő (lesz). Biztos lesznek belőle más verziók, lehet hogy az abit is az SB700-ra vár, és addig nem akarja bemutatni a többi modellt.
Nekem az ATX tápcsatlakozóval ott nincs különösebb bajom.
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Ki mondta hogy procit is cserélnék?

Jó ez az AN9 fatál, de qrvára melegszik és vannak hülyeségei a BIOS-nak. Mondjuk ha egyszer belövöd utána már jó. Kipróbálnék már valamit AMD-s lapot is ami nem tüzel úgy mint egy szukakutya.

-
Oliverda
félisten
Remek.
Mondjuk én lehet hogy megvárom az SB700-at...bár nem biztos, attól függ mikor jön. Ja, legyen rajta µGuru, az kell! 
-
Oliverda
félisten
Ugye jól tudom hogy a 770 és a 790 csak a PCI-E lane-ek számában különbözik?
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Utána fogok nézni hogy van-e benne.

-
Oliverda
félisten
Áhhh...köszi! Két notebook-ot nézegetek, az egyikben T a másikban pedig a G verzió van.
-
Oliverda
félisten
Mi a különbség az AMD M690T és az M690G chipsetek között?

-
Oliverda
félisten
Kapni fogok bő 1 hét múlva egy 35W-os EE SFF 3500+ procit...esetleg ha valakit érdekelne majd a dolog...

-
Oliverda
félisten
ASUS Launches the World's First AMD AM2+ CPU Compatible Motherboard
[link]
Tehát csak nem volt kamu...
-
Oliverda
félisten
Egy kis segítség kellene. nF570 és nF590 tulajokat kérnék/kérdeznék hogy kapcsolják ki a BIOS-ban az IDE(PATA) vezérlőt, és miután kikapcsolták a WIN megtalálja-e eszközként az eszközkezelőben (device manager). Esetleg AMD-s lappal is kipróbálhatná valaki.

-
Oliverda
félisten
válasz
Vandit.
üzenetére
Pont Te linkelted tegnap, csak el kellene olvasni [link]

''Socket AM2+ will be a mid migration from Socket AM2 to Socket AM3 and will be fully compatible with Socket AM2, so processors designed for Socket AM2 will work on Socket AM2+ motherboards and vice versa.''
.
.
.
''AMD confirmed that AM2 processors will work in AM2+ motherboards and AM2+ processors will work on AM2 motherboards.''
Tehát a Phenom X2 és X4 is bele fog menni AM2-be BIOS frissítés után.
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
Igen, de nekem a hűtöm is csak 1 pöcköt használ.
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
1 hónapja pont így jártam, és az én lapom is abit. Szvsz egy rakás kaka a keret amit az abit használ a lapjaihoz. Most egy ASUS M2A-VM lap keretét szereltem rá, az ránézésre is masszívabbnak tűnik.

-
Oliverda
félisten
válasz
Gyuri27
üzenetére
Kissé módosított már az architektúra a K8-hoz képest.
A HT 3.0 -nak majd a 2 vagy több procis (nem magos!) gépeknél lesz igazán nagy haszna. Javaslom hogy nézz át a K10 topicba, ott hellyel-közzel hozzáértő emberek taglalják ezt a témát már egy ideje. 
Amúgy szerintem az AM2+ os lapoknál az jelenthet egyedül számottevő előnyt teljesítmény szempontjából (a sima AM2-esekhez képest), hogy 2x64 biten fogják kezelni a RAMokat egy AM2+os proci esetében. Tehát ez már igazi dual channel lesz, nem 1x128 bit hanem 2x64 bit. Ezzel szemben majd ha egy AM2+os procit sima AM2-es lapba raksz bele, akkor visszavált a jelenleg is használatos 1x128 bites módba (vagy ha 1 modult raksz bele akkor 1x64). -
Oliverda
félisten
OCZ, G.Skill
-
Oliverda
félisten
Akkor ki lehet kapcsolni a telefont, vagy nem felvenni ha ismeretlen szám hív, vagy ha már felvettem, akkor intelligensen közölni a dolgot. Hiába, a jó modort nem pénzért osztogatják.

Sdi: Nem probléma, köszi a segítséget! Majd csak lesz valahonnan, addig meg fekszik a gép mint a kutya.
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
Most délután gondolt egy merészet a lapom hűtő tartó műanyag keretének alsó füle, és letört. Persze működés közben, és nem voltam a szobában. Annyit érzékeltem mikor visszatértem hogy a gép nem megy. Gondoltam hogy bekapcsolom, de képet nem adott, és a külső ABIT guru clock 125 fokot írt CPU hőmérsékletnek.
Ezután vettem csak észre hogy a hűtő nem igazán van a helyén. Csodával határos módon a proci, és minden más egyéb is megúszta az esetet. Már csak egy AM2-es keretet kellene kerítsek valahonnan... 
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 11 Pro Max / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

50ből kijön szerintem.