Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Mér' nem mér?
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
AMD SB 800 specifications leaked; supports 14 USB ports más formában.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Jővő áprilisban, már számíthatunk a következő generációs északi, és déli hídra? Ebben a számtech világban, mindíg lehet várni valamire. Legalább pótólja a karácsonyt.

Nemsokkára jönnek, majd, azok a hozzászólások, hogy: "Nehogy megvedd ezt, mindjárt itt van a 8-as chip!" És akkor már érdemes lesz megvárni a 5850-et is.

-
-
Produkció
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
nem kifejezettem 3dmark maitt, ez csak 1 sok közül amit "szeretek" csinálni a gépen...rég volt már top gépem, mindíg 30k-s procikat veszek az utóbbi időbe és 1év alatt bukok rajtuk 15ezret....ezen 2év alatt ha 30at bukok már jobban jártam, de még ha 40et akkor is mert ebben a pillanatban talán a 2. legjobb proci a piacon...legyen a 3. tökmind1
... -
Produkció
senior tag
-
HERR Z
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Najah, de ki adna egy int vgas lapért mondjuk 35-40k-t?
Remélhetőleg a vga nem csak azért lesz mint a legputribb asus lapon(hybridCF), mert az odavágna
A giga...bios szinten legyen rendben, ez a 78g-ds3h is még picit bugos
a jetway lapjai pedig nagyonkellemesek ,kiváncsi leszek HA06-tal való találkozás után is ez lesz-e a véleményem a gyártórol....tuninglehetőségei nemkicsit durvák(ram ddr1-es magasságban stb) -
törölt tag
-
band1103
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Kösz a nyúzt
! Magyar hír nincs még erről? Mert szeretném jobban érteni mit írnak
. Használnék webszótárt de hát ezt adta ki nekem
[www.webforditas.hu]A jövőért való DDR2/DDR3 chipset
AMD hamarosan--elindítja RS780D chipset, az, amit AMD 790GX, meg fognak bélyegezni szintén a jövőn keresztül eléggé kész lesz. Az új és javított IGP tanács SB750 Southbridge-dzsal RS780D chipsetet tartalmaz, de az az autótérkép, amit láttunk, ténylegesen azt állítja, hogy ugyanaz a chipset lesz rátermett hogy birkózzon meg jövőbeli SB800 Southbridge-dzsal.
Ráadásul meglepőbb van a tény, hogy az a dokumentum, amit láttunk, azt állítja, hogy RS780D képes lesz, hogy jövőt támogasson, AM3 és DDR3 memóriát helyezi foglalatba. Ne felejtsük el azt RS780D vagy AMD 790 GX-NEK ténylegesen van egy integrált eleven belsője.
RS780D-NEK van egy IGPje az támogatja DirectX 10 és neked még 2009-ben is kellene ezzel lenned jól. Ennek eléggé van értelme, ahogy a memóriavezérlő a CPU belsője lesz és AMD chipsetjére sokat nem kell ráférnie memóriavezérlőnek és AMD hajlik gyártmányhoz, amit a chipsetsei többsége kitűz, összeegyeztethető. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére

Mármint úgy érted, hogy a Digitimes nincs tisztában a dolgokkal, ugye? Na ezt szerintem egy picit elhamarkodtad.

daa-raa:
Nekem a hűtése tetszett meg, mert ilyen olcsó lapon nem nagyon láttam heatpipeos hűtőrendszert. Na meg hogy valami CF lehetőség is van rajta, még akkor is, ha csak 16+4-es. Viszont 770-es lappal sokra nem lehet menni Phenom mellett. -
diablo1984
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
jó, ok, de stabilan, úgy értem, nem annyit bír azon, hogy cpu-z elindít print screen, mentés, majd kékhalál és újraindul.... én a maradék 40% ha lennék igencsak csalódott lennék 52k-ért...

2 magos inteleket vered, a Q-tól meg párszáz pontra vagy a CPU teszteket nézve, ha meglenne még a 40. helyen lévő msi karim, kölcsönadnám, hogy azzal nézz egy tesztet, mert az 857/2718-en hibátlanul ment! Győzzük le az intelt! meszse játok a valóságtól, hogy ez az AMD csúcsprocija? vagy van nagyobb is? mert az intelnek már nem a Q6600-as a zászlóshajója, de jó látni, hogy megközelíti az AMD, csak kár, hogy nem 5-6 hónappal ezelőtt tette ezt....

-
diablo1984
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
3dmark 05, 06 topicokban! nem általánosítok, mert egy 3870-es listát néztem, amiben sok olyan ember van, aki nem válogatott procit használ, meg nem nitróval hű, szóval normál asztali gépe van, és az tud ilyet! míg gondolom az a 3500-as phenom, tudjaafenehogykié, plánemeg hol, és hány db-ból tud ennyit, az meg megint rizikó!

jah, 8. helyre leszel elég, előtted 7 Q6600-as van!
de amúgy gartula, használható lesz így a phenom, ha ki lehetne belőle hozni mondjuk 3500-at....
de annyi a gond, hogy az intel sem a mogyoróin ül, az is dúrja kifelé a jobbnál jobb procikat! 
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda
üzenetére
Na látod,a phenomokat se ismerem
Csak furcsa volt a magas szrzó, legalább a BE bejött
Mi ára van egy ilyennek? Kedvenc boltom árlistáján csak a 9750 van fenn, de az se olcsó.#9124 VaniliásRönk : Ne mosolyogj
, 1-2 tesztet láttam x3-akról, phenomokról, az elég is volt hogy x2-nél előbbre ne nézzek... -
diablo1984
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
hát igen, legyen az olyan alkalmazás, mondjuk amit az átlagjúzer nem használ, de 3dmarkokban nem amdvel villognak az elején! sőt az a gond, hogy jönnek az intelek, mikor már az összes nagy lement, onnan jön a 6400+-os BE, megint egy kupac intel, és csak ezután a többi! a 4 magos intelt amd-vel ezekben a tesztekben és játékokban nincs sajnos 1 amd sem, ami megfogja (nemhogy megelőzné), de még a core2duo-k is eléggé ellenfelek a 3-4 magos phenomoknak! sajnos ez a helyzet, anno a coredou-knál amilyen előnyben volt az amd, olyan hátrányba került a core2duo-kkal szemben!
nemrossz, de ez egy "kiválasztott" darab, földi halandó/vastag tárcás lista és egy átlagos amiből látszik, hogy a lisat vége zöld, illetve egy phenom mire képes!jah, mielőtt még leinteleseznétek, nem vagyok inteles, most is 3 gép van a házunkban, és mind amd, de sajnos ez a mai helyzet, remélem fordít rajta az amd, mert ha verné az intelt, akkor talán többet vennének belőle(akár a tunningosok is a teljesítmény miatt) és akkor legalább ha más nem az egál állapotot elérhtné az amd az intellel szemben, mert most jelenleg az intel és amd térhóditásánál az intel nem kevéssel vezet! vegyétek az AMD-t, hogy legyen sok léjük és csináljanak intelverő procikat!

-
leviske
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Mondjuk, ha elküldenek a francba, akkor fogom magam és nem vásárolok ott... nem tom ki jár rosszabbul. 
(#9040) raul560: Feltételezem, hogy Vistád van.. a Vistának pedig ez egy aranyos ficsörje, hogy a internethasználat esetén lecsökkenti a többi program prioritását...tehát míg vistád van, addig nagyon nem érdemes zenehallgatás közben msn-ezni.

Ha viszont nem vistád van, akkor nem tom.

-
dezz
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
(Én inkább úgy mondanám, az IMC az integrált NB része, de mindegy.)
Ezek a Gigabyte 780G-s lapjai.
Most megnéztem a 790X és FX-es lapjait is, és ott hiányzik ez, miközben többféle feszt lehet állítani. Érdekes, valahogy megfeledkeztek róla. Talán a frissebb BIOS-okban már benne van, bár ezt nem emelik ki külön.
Az is elég érdekes, hogy a "CPU NB VID Control"-t is csak a DS3H-n lehet állítani, pedig ez is elég fontos... De talán hasonlóan újabb BIOS-okba (majd) belekerül(t) a nagyoknál is.
A SouthBridge fesz mennyit számít? (Ez is csak DS3H-tól van.)
Btw, S2H-n az F4-es BIOS-ban már 2 GHz-ig állítható a IGP.

(#9014) leviske: Nem natív, hanem effektív.
DDR = Double Data Rate = az órajel 2x-esével küldi az adatokat. -
dezz
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Phenomnál az integrált NB és az IMC frekije nem ugyanaz, mármint nem közös a szorzójuk? Mert ha igen, akkor az MA78GM-S2H-n és MA78G-DS3H-n is állítható (a többit nem néztem), "Memory Controller Freq." címke alatt.
band1103: Tényleg nem érzed, hogy most már épp ideje lenne befejezned az ezen való offolást, és nem azért, mert újonc vagy, hanem mert egyszerűen értelmetlen. Kizárólag a te viselkedésen látszott itt fronthatás, vagy talán valami késdobálóhoz vagy szokva, ahol bármi kiigazítás beszólásnak számít, és már áll is a kés a hátban. Itt nem ez a pálya. Ebből a szempontból mindegy, hogy ki milyen tag, ebbéli megjegyzésem arra vonatkozott, hogy ezt a stílust talán itt ne erőltesd.
-
band1103
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Nagyon köszi Oliverda a tippeket. Te pontosan tudod mi a dörgés!

Ez igazan mutatós lap . Akinek 780G-re van szüksége annak van annyi pénze hogy 2x jobb VGA-t tegyen bele. Annak ez az int.vga már kevés lenne. Aki meg válltani szeretne Socket A-ról AM+ -ra annak jól jön hogy nem kell +pénzt adnia 1 közepes PCI-E -os vga-ra, mert már a lapon van. De ez csak egy vélemény.
(Egy szaros ujjon véleménye aki levegőt is csak egyes őstagok engedélyével vehet, mert ha nem, akkor ők teleszemetelik a topikot a gyerekes "lealázlak mert nagy vagyok te meg egy béna ujjonc" hszekkel)
(mert ők már őstagként kezdték mert annyira nagyok, sose voltak ujjoncok azok minden balfékségeivel eggyütt) (elöző napokban frontátvonulás volt és ez látszódott a viselkedésemen de nem csak az enyémen hanem VaniliásRönkén meg dezz-én meg daa-raa-én is
) -
Gyuri27
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Lol most frankón kitalálsz földi? A giga is jó, sőt. A sappi is tudja amit az abit. De ha a proci nem megy tovább akkor mi van? A be-k meg drágák. Az 5000+-t kivéve. Aminek az ára elfogadható.
Meg ugye eredendően abból indultunk ki, hogy a jobb tuningért sb750-s lapot kell venni. Az abiton se az van ha jól emlékszem.
A lap szerintem sivár. Ahogy mondom. A gyártó meg egy rakász szerencsétlen gyülekezete. Kiengedett a kezéből egy részt a tortából. Tiszta asus. A giga meg nem rest jó lapokat csinálni. -
Gyuri27
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Vazz bármennyire ide húz a szívem azért + 200 MHz tuning molyfing. Lehet ezt szeretni vagy nem. De ettől tény marad. A q6600-k ennél is többet mennek. Meg azonos órajelen gyorsabbak is. Persze van annak a procinak is hátránya, de az nem a teljesitmény.
Nem mondom, hogy 3 gigán négy mag kevés lenne. Viszont így értelme nincs 200 MHz-ről irogatni. Mert a 2.8 is elég.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Az a 200MHz ugyan valami, de lássuk be nem sok. A q-l szemben azonos órajelen is van elmaradás. Tehát legalább anyit kellene menniük és árban is alá kellene kerülni az intelnek, hogy versenyképes legyen a cucc. A másik, hogy ez nem nagy öröm annak aki megvette a az sb 600, 700, 710-s lapját.
-
Thrawn
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Egészen addig, amíg a frissített 790 lapok ki nem jönnek az AOD 3.0-val. Állítólag van valami olyan funkció benne, ami az addig csak 2.8-ra húzható Phenomot 3 GHz-re képes juttatni, természetesen stabilan.
Persze ez csak pletykaszintű, úgyhogy egy csipetnyi sóval tessék fogyasztani
-
Gyuri27
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Kapni lehet őket. Nagy teszter nem vagyok, de gondolom valami véleményem lesz hamarosan. Mondjuk elsőre a bordák kicsinek tünnek, de ha jobban belegondolok a 690-s lapokon se volt nagyobb. Remélem alapfeszes tuninghoz elegek. Ha meg nem zalmi legyező (ugyis a fiókban porosodik) és a másik zalmi kékség mehet rá (az még nincs de 1k-ért kapható)

-
katt777
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Jelen procim kódja szerint 125W-os, Sandra szerint 89. És a kettő közti feszen megy alapból, viszont a lapom túlfeszeli. QX9750-esből van 95W-os és 125W-os, majd megérdeklődöm, melyiket tudják hozni. Amúgy paramétereikben ua. a 2. 95W-os vajon kevésbé tuningolható?
CnQ-val egyik sem megy 100%-ra játék (3D) alatt, de támogatja, szóval mennie kell benne gond nélkül. PWM-ekre meg csak szerzek valahonnan bordát, ha az kell. Na, ebben jó a K9AP. Ha meg nem mehet bele 125W-os proci, akkor csak ezek a gyöngécske Phenomok mennek, ha meg jönnek erősebbek, dobjuk el? -
katt777
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Az miért jobb? Anno, amikor még raktam össze gépeket, Abit-tel volt a legtöbb gáz. Nem ennyit szeretnék, nincs szükségem CF-re, ezek meg tudják, amit kell. Vagy van még tipped nem sokkal drágábban? (Mert be van tervezve egy QX9750 is.)
Most nézem, nincs ilyen az Abit oldalán.
Csak sima AM2-esek. Á, ez az USA oldal volt, UK-n már van. 
-
katt777
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Skacok, meglőttek!
Mivel olyan tré áron akarják elvinni a 3870-et, hogy annál még az is többet ér, ha 60%-kal gyorsít, megint elgondolkodtam a CF-ön. De!
Giga 790FX 37k
MSI (!!!) K9A Platinum 2 31k (illetve van egy v2, de erre a simáraírják, hogy kompatibilis az AM2-es procikkal). De a 4 PCI-E 2.0 slot meg nem kell. Vagy csak egyelőre? Ls hová teszem a TV tuner-t?
ASUS 44k, kiesett, mást meg nem találok a kínálatban.Mitévő legyek? Megkockáztassam, hátha harmadjára jó MSI lapom lesz (és egyszer majd 4 VGA, ha bagóért lesz 3870? Reszketek, ha az MSI-re gondolok, de Tomboy, neked állítólag jó az új.
-
katt777
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Miért? Nekem pont elég lenne egy ilyen lap mindenre, ami kell, és még tuningolható is.
És a 125W-os 9750? Mert abból van ilyen, meg 95W-os is.Giga szerint 125W-os 9750 OK, 9850 meg non-official support, magyarul mennie kell benne. Nem csak az MSI-re vonatkozik? Mert az ilyen szopatós cég, hogy a mostani lapomat sem lehet upgrade-elni Phenomhoz.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Ó, akkor én kiszállok a dologból, mert azon a fent említett ASRock lapon csak 1db PCI-E 4x-es volt.
Ami pl. furcsának hatott, hogy 3DMark05-ben, ami nem egy VRAM igényes program a 256-os 7900GS egy 2.7GHz-es Core2 (E2200 húzva)-vel kevesebb pontot és FPS-t ért el, mint egy X16-os konfigban szolgáló AMD X2-n, ami szintén 2.7GHz-en ment.
A Core2-ben ~9.8K volt, míg az X2 esetében ~11K.De ez nem CF, szóval nem jóra reagáltam, sry

-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Nem értem h. mi ebben a bonyolult..

8 db PCIe 1.x (vagy 4db PCIe 2.0) sávnak az áteresztőképessége 2GB/s.
Ha ez a 2900XT/3870 által igányelt sávszélesség 93%-a, akkor 2.15 GB/s kell átlagosan egy 2900XT-nek/3870-nek.Az rv770 kb. másfélszer lesz gyorsabb a 2900XT-nél/3870-nél -> az igényelt sávszélesség kb. 3,225 GB/s.
Na most: valaki crossfire-t akar majd építeni rv770-ből; de a lapja a második kártyának csak 8 PCIe 1.x-es (4db PCIe 2.0-s) sávot tud biztosítani.
Szerinted mekkora lesz a teljesítménye egy rv770-nek (CF-nél a 2. kártyának), ha az általa igényelt 3.225 GB/s helyett csak 2 GB/s-en fog tudni kommunikálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963, 100% Akkumulátor
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- AKCIÓ! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), akkor ez mivel tudhat többet? specifikációját is jó volna ha leírták volna a teszben, mert persze az összehasonlítás egy hd3200-assal sem lett volna rossz!

Remélem a Sapphire 770-es lapja jobb nála, mert inkább azt javasoltam helyette.
...