- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
perge666
veterán
válasz
perge666 #398 üzenetére
Helyzetjelentés :
Szivató bovdent felraktam,berúgókart átfúrtam 4-es fúróval,csavar bele,rúgtam rá 5-6-ot és eltört a tengely.
Viszont mentem vele kb 10km-t homokon és kövesúton,menetteljesítménnyel nincs gond,de baromira nehezen indul.
Hiába üzemmeleg,ha leállítom utána kell tolni 10-15-20 métert hogy beinduljon.
Alapjáratom még mindig nincs,de rájöttem hogy az alapjárati csavarról le van törve a hegye ami a súbertűbe megy bele.
Remélem külön tudok venni ilyen csavart -
perge666
veterán
válasz
#10726912 #397 üzenetére
Heló.
Tegnap este volt itt ismerős aki lehozta a motort,hozott egy plusz karburátort,arról át tudom tenni a szivatóhoz az alkatrészeket,bovdenem meg szerintem van itthon,már csak egy szivató kar kell hozzá.
A berúgókart megpróbálom felrakni ékeléssel.
A kipufogó rezor,ezt szét nem tudom szedni sajnos.Na meg mostmár az enyém minden hibájával együtt,odaadtam érte a légpuskámat.
-
törölt tag
válasz
perge666 #396 üzenetére
Üdv. Szívatót pótold, anélkül beindítani szívatás. Csak tönkre megy a berugó szerkezet a blokkban, a tologatás se tesz jót neki....na meg kell a berugókart is pótóld. Ezek nélkül ne kínozd, amíg ezek nincsenek meg, addig le tudod ellenőrizni a gyűrűk állapotát a dugón (erőtlenséget ez is okozhat), gyújtást be tudod állítani, meg tudod nézni a kipufogó belsejét, meg el tudsz mondani pár migatyánkot a főtengely szimeringek sértetlenségéért.
-
perge666
veterán
válasz
perge666 #395 üzenetére
Na lejött egyik haverom,állított a megszakitón és kicsit nehezen de mostmár beindul.
Mentem vele vagy 4-5 km-t,az első párszáz méteren kicsit beszaggatott,de utána ment szépen csendesen.
Az alapjáratot kellene még belőni,mert az nincs,meg hogy könnyen induljon.
3-as fokozatba kicsit gyenge volt,de ha elkapta a fordulatot,akkor ment vagy 55-öt max. -
perge666
veterán
Halihó.
Látom nem pörög a fórum,nem motoroztok??Ma egy ismerősöm lehozott hozzám egy fellelt állapotú S50-es simsont,itt is hagyta......
Volt benne majdcsak 2liter benzin,de tiszta büdös volt,az első dolgom volt hogy leengedtem,a 2 szűrőböl az egyiket ami a tanknál van kitakaritottam,a másik ami a karbinál van azt ellöktem.
Feltankoltam friss benzinnel,természetesen 1:40-es keveréket használtam,benzincsövet lecseréltem,karburátort kitakarítottam,légszűrőt is kifujkáltam.
Gyertyát kivettem megnéztem a Yamaha DT-mben hogy jó e,kifogástalanul működött vele.A szimón nincs berúgókar mert a tengely szét van kopva,próbáltam rábarkácsolni egyet,de 2-3 rugás után nem jön vissza.
Sajnos szivató sincs rajta,a helye be van dugózva.Próbáltuk sógorommal betolni,nagy nehezen beröffent,de nagyon hamar le is fulladt.
Többször is beindult,2X tudtam vele menni az udvaron 1-1 kört,de nem igazán bírt menni meg fulladt.Mit tudnátok tanácsolni mit próbálgassak állítani rajta vagy mit nézzek meg?
Az oldaldeknit levettem,de a lendkeréknél nem láttam a megszakítót..........a kondit azt megtaláltam.
A karbinál is a levegőcsavart először betekertem teljesen majd 2 fordulatot ki,az alapjárati csavaron meg befelé tekertem sokat,amíg a rugó még nem feszül.Remélem tudtok tippeket adni.
Ja a kipufogó valami rezor féle és olyan tompa hangja van,remélem nincs eldugulva,mondjuk füstöl......
-
perge666
veterán
Tegnap eladtam a Simsonomat.
Sajnálom kicsit,de munkatársam vette meg,és naponta fogom látni,meg ha úgy van mehetek vele 1-2 kört. -
törölt tag
válasz
Vazallus #391 üzenetére
Felső tűgörgő egy kósza tipp, vagy ha hiányzanak a gumi rezgéscsillapítók.
Plusz egy mélyenszántó gondolat:
Ha frissen bejáratott a motor, akkor lehetséges hogy a bejáratás alatt sosem pörgették ki, csak finomkodtak vele. Ilyenkor előfordulhat hogy a dugó magasabb fordulaton feljebb jut, mivel nyúlik ilyen mikronokat a hajtókar a felső holtponton, ezért beleüt a még be nem járatott részbe. Remélem érthető amit sugallni akarok.
Nem én találtam ki, ez egy létező jelenség. ( valahol olvastam )Bár kétlem hogy ez lenne a gond.
-
-
Vazallus
tag
Van egy 51-es Simsonom N-es blokkal. A lényeg,hogy hidegen szép hangja van nagyon, viszont bejáratás után mikor megyek vele már pár km-t és már meleg a henger akkor alapjáraton nagyon ciripel.Minél forróbb a henger annál jobban hallani, és szinte biztos a hengerből jön. Az előző tulaj elvileg felújította a blokkot,de sajna már nincs meg az elérhetősége,hogy megkérdezzem mit csinált rajta amiből kitudnám nyomozni mi is lehet a ciripelés forrása. Ötlet?
-
perge666
veterán
válasz
KelemenUhr #389 üzenetére
Tudom hogy télen tovább kellene neki a szivató,de én indítás után tolom is vissza nullára.
Nyáron is ugyanezt csinálta...
Szép a moci nagyon,látszik hogy igényesen meg volt csinálva.
Az mit jelent hogy kinőtted,vettél vagy veszel egy nagyobbat?(milyet) -
KelemenUhr
aktív tag
válasz
perge666 #386 üzenetére
Egyébként az nem baj, ha szívatóval van csak alapjárat hidegen, főleg ilyen időben. Legalábbis én mindig úgy gondoltam, nem véletlenül tették rá.
Melegen lőttem be mindig, hidegen kis szívatót rajtahagytam aztán ahogy bemelegedett, szépen fokozatosan visszatoltam.
Azért a múlt idő, mert hát csütörtökön megvették... Szerettem, sok munkám volt benne, de rá kellett jönnöm, hogy kinőttem, és pont nem alkalmas semmire, amire használnám...
Ő volt az, Délia. De nagyon jófej kissrácnak vették meg karácsonyra, jó helyre került.LaciCRM: Engem is érdekelne!
-
perge666
veterán
Halihó.
Írtam régebben hogy a mocimnak hidegen nincs alapjárata,nos most sem változott a helyzet,sőt van hogy meleg motornál is gondol egyet és leáll ha nem húzok egy kis gázt.
Szombaton volt egy 30km-es utam és gondoltam kicsit tekerek az alapjáraton fentebb mielőtt elindulok.
Sikerült is,még hidegen is volt alapjárat,de ahogy hozzáértem a gázhoz az alapjárati csavar visszaugrott oda ahol volt és ismét szarakodott az alapjárat.
Kikopott volna a karbiba az a menet vagy mi lehet a gond?? -
törölt tag
Á emberek, én nem is tudtam hogy van ilyen topic
érdekel titeket egy felújítás előtte/utána fotó ?
Új hozzászólás Aktív témák
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest