Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• heuréka

újonc

Sziasztok!
    Nem szokásom az írkálás most csak azért teszem mert meglepödtem a Simsonos fórum kérdésein és egy két véleményen.Magam tizenegynéhány éve simsonozom egy leharcolt motort vettem ami csak esztétikailag lett felújítva.Tapasztalataim évi 4-5 ezer kilóméterrel a hátam mögött! Vegyél egy nem felújított járgányt a blokk lehet rossz lehetőleg bontatlan!Csak akkor kezd saját kezűleg felújítani ha értesz hozzá vagy van gyakorlott és igényes ismerősöd aki nem Mekk Elek.Az utángyártott alkatrész lehet jó csak az mindíg pénzbe kerül nem a legolcsóbb kínait kell megvenni.Lehet tömítőgarnitúrát venni 200Ft-ért meg 1000-ért is az utóbbi tömít és ez vonatkozik minden alkatrészre!Érdemes mindent kicserélni ami nem hibátlan a teljes szakszerű felújítás meghálálja magát nem lesznek bosszantó nyűgjeid.A kondenzátort helyezd ki a csillagpontra lehet Ladáé Lada trafóval lesz egy stabil megszakítós gyújtásod a Mesebeli vándor honlapján tökéletesen leírva.Az időszakos karbantartást meghálálja a motor nem hagy cserben.Ne tunningolj a jó 51-es megy alapból hetvennel (max) a 70 esek 85-öt és tartós lesz.Ha többet akarsz vegyél nagymotort.Járasd be normálisan és használd úgy.Csak normális 2T olajat használj (az Arol 2T és hasonlók felejtős) nem kell kipufogót takarítani nő az élettartam.A váltóolaj legyen jó igényli a csapágy és a kuplungkosár fogaskerekei.Nem fog hamar elkopni.Nálam a Xado nagyon bejött.Ezek betartása esetén megbízható és hosszú életű Simsonod lesz(a 12 év alatt egyszer nem toltam a Simót nem köpte be a gyertyát) egyébként csak bosszankodni fogsz és később írogathatod milyen xar a Simson.Ez vonatkozik a robogókra is láttam tolni nem egy emberkét pár éves robit tolni!Mindezt bátorkodtam leírni autó motor szerelő szakmával!
    Mindenkinek jó és hibamentes motorozást kívánok!

Új hozzászólás Aktív témák